Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
cekaj ena ovdje su djecica od 1-2god.a ti ih takvih nemas,idi na bebe od 0-1 ili predskolski uzrast salim se Bogami se salim,pa gdje si nam do sada ljubimo slatke djecacice nemoj se ljutiti na tm, on ti je ucinio uslugu,nemoj ovako kasno po kolacima
Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.
hej ova se moja cura probudila i evo je hoda po kuci malo babi malo mami a zaspala oko pola deset,sad ce ona ceka da ja legnem sa njom,hej slatkis moj mali
Jutro... Hanadi odradila nlaze jutros... stolica na prazite je ok...dobile su obe ljekarska... al u prvom jutarnjem urinu pokazala nam bakterija sutra i rpkeosutra urinokulturu d auradimo...pa onda u ponedljak kod doktorice po terapiju
ne kontam fakat kako je moguće
Moj deckic i ja se tek probudili.Evo ga u hranilici,ceka dorucak. Pomalo sam jede s kasikom,toliko je simpatican...
Najavljuju lude vrucine ovih dana,cuvajte se zenice...
dan jestese raspisale nemogu da sve iscitam mi jutros posjetili dom zdravlja,htjeli na vakcinu i zakasnili,moramo doci naaajkasnije do 7 i 45h a ako ikako mozemo prije jer bude guzva a samo jedna dr.radi i sa bolesnom i sa zdravom djecom pa cemo ujutro dobro poraniti aBd Isli smo malo do Badem butika,veceras mm poklanja rodditeljima hatmu pa malo boba,rahatluka i serbeta kupili a Esma je dobila veeeliku lizalicu i opet po suncu hodali pa sam ja opet zedna Hanady nadam se da ce urinokultura biti ok Lady bravo za kilice,samo tako,sad kad si vidjela rezultat jos ce ti biti lakse megi i moja E je prije par dana tako ustala slinava,kise i jedan dan trajalo,ujutro dijete zdravo ustalo Amani kako nam je ljepotan,pusa vam veeelika
Hanady, da te pitam za onu maticnu mlijec, cini mi se , ko smije piti, jel na svoju ruku das djetetu ili treba se savjetovati sa dr? U cemu je njen fazon, vitamini, za apetit, jacanje imuniteta ili? Lana ce me izluditi sa jelom, bojim se da narusi zdravlje ne jelom....jer nema neki bog zna kakav jelovnik
ja sma matičnu mliječ uvela starijoj...mlađoj nisma dok ne uradim alergo testove...Ovo je rogunalna matična mliječ...uzimama je do pouzdanog pčelara i treba je uzimati 21 dan po pola grama dnevno..to je bijeli prah koji s etako čačkalicoms tavi oid jezik i istipise... ono što je zanimljivo jako je ljuto... matična mliječ je jako ljekovita, utječe na imunitete, poboljšanje opšteg zdravlja a dokazano je d apomaže i kod nekih oboljenja...
Međutim ima s esada kupiti u apotekama matična mlijek ča okusom narandže...baš višnjina asja to uzima...to nije ovo što sam ja hanadi uvela al kako sma shavtila višnju njenoj je asji apetit povećalo i to...
ne znam d apokušaša....
Mada mislim d abi najbolje bilo d akupiš med, dobar ako imaš provjerneog pčelara...ako ne onda u prodaji imaš PIP med livsadki. 450gr je oko 10 Km...svako jutro djetetu prije svega daj kašiku meda... damo to...nemoj u čajeve, mlijeko i to jer ond amed gubi svojstav, i smao plastičnom ili drvenom kašikom....
med povećava apetiti, poboljša imnuitete....
Aha, imam meda, uzela od koegice sa posla i jako je dobar, bas pravi med...stavim joj u hranu kafenu kasiku (vocne kase, sinoc je jela griz sa medom), u hapu....nekad u caj ali hladan pije pa kontam da steti... Pokusat cu i onako da joj dam mada je ...ne voli slatko ja ono nisam vidjela....samo kinder cokoladu, nekad puding...
Ja da preporučim preparat koji proizvodi "Pčelica Medina", ne znam kako se zove pčelar. Preparat sadrži matičnu mliječ, med, polen i propolic. Teglica košta 25KM, drži se u frižideru, ja dajem sinu kafenu kašićicu jednom dnevno. Ja kupujem u tržnici na Markalama, u prodavnici zdrave hrane. Sin jako voli slatko, pa i ovo rado uzme. Ja sam uzimala i sebi, nije mi se svidjelo ( ali mene svaki med podsjeća na bolest).
Tokom redovnog uzimanja apetit mu se značajno popravio. Sad smo malo pauzirali od juna i došli smo opet u fazu makaroni-pita , a i približava nam se povratak u vrtić, pa ćemo sad opet intenzivirati.
P.S. nije za slučajeve za koje postoji sumnja na bilo kakvu alergiju.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 24.8.2011 15:38:13 >
ma one fino jedu... la eto dok su bile boslene baš mi je bilo krza do neki dan
a vrtića s ebojim užas jedan, al užas...
ne smijem ni na teme, ni na kukanje, ni na plakalnje ni ništa...očajna sma...još mi mama gore kući tri dana...i svako veče do iftara do sehura počne plakat kako će ona bez njih, kako će one bez nje itd
Lana ga je pila skoro 2mj i kako sam ga prestala davati ona pocela jesti...jak je i valjda je zasiti i nema potrebe jesti...ali to je bilo prije 2mj mozda... Probam sa medom, nemam sta izgubiti a radi nje sam ga i kupila....
Lady vidim jos se mucite oko hrane... a draga da ti nju odvedes da joj izvade nalaze, krvna slika i urin, jesu li joj trojke sve izbile? Kod nas je u zadnjih 15-20dana bilo katastrofalno sa hranom, ali Anuska ima upalu grla i trojke je bas muce, prije dva dana sam joj opet uvela multivitamol i polako se popravljamo, pocela je jesti, nije sad bajno, ali bolje uglavnom dosta nego sto je bilo.
Ona jednostano bira sta ce jesti a evo dan-dva nece ni to sto voli... Razmisljala sam i o nalazima i iskreno bojim se...panika me hvata od mogucih rezultata a moze bit da je sve u redu hB...al eto... Jesu, izasle su sve cetiri... Pusa velika za vas....
ni mi nismo sjajni kako kad, prosle sedmice uopste nije htjela supu, ove je opet jede sad me strah da se opet ne pogorsa stanje, nos joj zacepljen, samo da ostane na tome
Mah ja sam se pomirila s tim da svake sedmice jede jedno te isto...sta cu....probam nesto novo ona samo pljune i ni zalogaja... Nikakve buranije, grah, kupus, MESO samo komadici u supi i nekad u bureku...tako...nista normalno.... Valjda pocne jesti nekad s godinama, mozda u skolu kad krene....