Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
lilix bila nam je patroznazna sestra i isto mi rekla samo da ispiram prokuhalom mlakom vodom a da ni slucajno mlijekom jer moze da stvori infekciju.. a ako se zadrzi duze od 3 dana da idem pedijatru da mi dadnu cini mi se rece dobrostan kapi.. ma znam ja da su tvoji savjeti naj slusal Berina bracu??
Ivanak znaci isti dan smo rodile kako je tvoja princeza..jel je brat prihvatio?
Radoznalice za drugara i za tebe
gdje je nasa mala ljepotica Vegica
Evo i nas..pozdrav za djecicu i mamice... Mi juce bili na vakcini,kak je samo miran bio (kao i uvijek)plakao samo dok je boca bila u nogici i poslije super hB..sad ima 5.160 i dug je 62 cm..raste Masalla... a samo da mu je napolje,ne voli u kuci nikako Mona super za Aishu sad uzivajte zajedno Leena sretan put i lijepo se provedite,ljubi malenu slatkicu od nas Kanita ja licno mislim da te patronazne nemaju pojma nasa je bas smotana ,pusse za slatku djecicu Mya..jeli se spavanjac popravio imalo..poljupci i vama.. Radoznalice..dobrodosla Ma ja sam se malo nasikirala onaj osip sto Mirza ima je zapravo pocetak neuro-dermatitisa (valjda se tako zove) juce nam doktorica rekla ..a mm ga ima pa je vjerovatno od njega naslijedio ili od mog silnog nerviranja u trudnoci...kad sam tuka ..a to je tako dosadna,iritirajuca bolest..bas mi je tesko Eto pozdrav i cuvajte se,ljubite malu djecicu
< Poruku je uredio melly__ -- 10.8.2010 13:10:55 >
Melly,masalah za ljubimo none. Zao,mi je za dermatitis ,nebrini nisi jedina otidji na tu temu pa nadji ima dosta sigurno dobri savjeta :-) Ma bit ce on dobro,jake su bebare male Srculence,kako mi je D.jestel ispili lijekove?
pusa ženice, moj sinčić spava pa da malo virnem . Šta ima? Mona super za izlazak iz bolnice, to je sad super..... MM i ja se jutros rasplakali od sreće David se probudio maše nogicama i rukicam i nešto "priča" pa galami mi se istopili skroz, Pravi je anđeo samo Bog da nam ga čuva....Presrećni smo.... Nisam mogla da vjerujem da tako malo stvorenje može toliko da usreći mater.........
cao svima mi smo postali zlocesti,nema mira ni 5 minuta,ali ja se samo tjesim da ova faza nece dugo trajat ,i da cu je nekad sa osmjehom prepricavat !vise sam odustala od kafica sa prijateljicama koje nemaju djecu-do danas definitivno!sjedimo a on se vrti tamo vamo,a mene prijateljica cudno gleda -ne moze se nekako smirit-moze dat cu mu apaurin ...
evo ga sad ganja neku plasticnu jabuku po kuci samo u peleni je!sunce nam udari na ovu stranu popodne pa je ziva sauna!rucak se kuha,muzic nije radio mjesec dana pa mi sad fali a i neobicno mi opet pravit rucak,jer smo dosad sve gotovo ili na brzinu jeli...
u petak cemo do Splita!mama me nagovara da ostanemo kod tetke 2-3 dana(ako se mm moradne vratit na poso)a meni muka jer ne znam kako cu s njim u bus,jel ima netko iskustva ?
saljem velik kisic svim mamicama i ,ima nas puno pa je stvarno tesko nabrojat,a nebi izdvajala
Evo jedna pusica i od nas za sve vršnjake. Ovaj moj hairlija pajki, a sada moram uspavati i ovu veliku curicu koja mu stalno galami na uho, a njemu ne smeta nimalo,hvala Bogu Inače se sinoć po drugi put okrenuo sa stomačića na leđa, pravo nas je iznenadio, masallah. Mi imamo problema sa pupkom, bili smo kod dječijeg hirurga, spaljivali su mu granulom, kaže dr. da je pupak otpao pod upalom. Sutra dolazi patronažna, jako nas interesuje koliko smo dobili na kilaži, pa u četvrtak idemo na kontrolu za pupak. Uh sa ovom djecom nikada nisi miran, uvijek nešto mora zezati, ali biće dobro aBd, čuvajte nam fige
Ispio je večeras hvala Bogu dragom Mi smo dobro sad za sad fino jedemo,malo zezimo ali nema veze Počeo je da se diže uz sve i da hoduca po malo uz namještaj ali samo 2 ili 3 koraka i stane Mona baš mi je drago zbog malene.Nek je ona došla svojoj kući Semedi prošla je upala hvala Bogu dragom Evo Dino pozdravlja Nejru
cao svima mi smo postali zlocesti,nema mira ni 5 minuta,ali ja se samo tjesim da ova faza nece dugo trajat ,i da cu je nekad sa osmjehom prepricavat !vise sam odustala od kafica sa prijateljicama koje nemaju djecu-do danas definitivno!sjedimo a on se vrti tamo vamo,a mene prijateljica cudno gleda -ne moze se nekako smirit-moze dat cu mu apaurin ...
evo ga sad ganja neku plasticnu jabuku po kuci samo u peleni je!sunce nam udari na ovu stranu popodne pa je ziva sauna!rucak se kuha,muzic nije radio mjesec dana pa mi sad fali a i neobicno mi opet pravit rucak,jer smo dosad sve gotovo ili na brzinu jeli...
u petak cemo do Splita!mama me nagovara da ostanemo kod tetke 2-3 dana(ako se mm moradne vratit na poso)a meni muka jer ne znam kako cu s njim u bus,jel ima netko iskustva ?
saljem velik kisic svim mamicama i ,ima nas puno pa je stvarno tesko nabrojat,a nebi izdvajala
ZA lopovluk ti mogu,reci to je samo pocetak sta te ceka jos da te utjesim malo,i mi smo jakoooooo nemirni al neka je zdrav sta cu ja nisam jedina Pusa drugu i Sretno. Srculence , konacno da ste se rijesili antibiotika nepili ih vise nikada bas mi je drago Ljubi druga puno.
Drage moje mamice i bebice samo na kratko da vas pozdravim... Malo smo skitale po moru, planini, vikendici pa smo se konacno skrasile kuci. Nejlici danas tri mjeseca. Velika mamina cura. Juce je primila vakcinu. Plakala je bas puno. Poslije je temp.bila 37,6 dala sam malo paracetamo i proslo je. Cijeli dan i cijelu noc je prespavala. Teska je 6750 gr. Prije par dana snimali smo kukie i sve je uredu hB. Pocela je, kad je drzim, sama da se dize u sjedeci polozaj, a i da hvata rukicama igracke. Malo se promangupisala nece dugo da lezi, a pogotovo ne sama.Moram stalno biti uz nju. A kad dosadi nosaj do spavanja. Po danu sve manje spava, ali zato hB i dalje prespava cijelu noc. Toliko od nas za ovaj put. Dosla mi je mama da mi pomogne u ciscenju kuce Pusa za sve od Nejle i mame
jutro... Dzenana pa gdje si ti ženo, baš smo vas poželili, vi se pravo nahodali, neka tako i treba, nadam se da ste uživali, kako je Nejla podnijela more? to kako si opisala svoju curicu i kod mene ti je isto, moram non-stop biti pored nje; i ako nešto nije po njenom odmah u vrisku Srculence znači uho više ne boli , super lejlašh držimo vam fige da sa pupom bude sve uredu, i mi smo imali taj granulom al hB povukao se sam od sebe melly nadam se da će taj osip brzo da se smiri i da se u stvari radi o nekom od bezazlenih dječijih osipa Kanita jesi li naučila balansirati između to dvoje pilića, kod mene nekad sve super ide a nekad bih iskočila iz svoje kože da mogu Radoznalice , čuješ li se sa Aisom šta je s njom i s njenim Ahmedom (ako sam dobro zapamtila) kako su, ne javlja nam se više?
šaljemo pusu svim bebicama...
Najviše čega sam se bojala, je to spavanje. Mogu vam reći, bar za sad sve super funkcionira. Oboje mogu spavati u istoj sobi, svakako netko pođe prije spavati pa kad malo utvrdne san, onda drugo dođe.... On je već isto veliki pa kad se probudi, okrene se na drugu stranu pa opet zakunja.
jutro i od nas za malu i veliku raju nama hvala Bogu prestale krmeljice cim sam mu jednom nakapala prokuhale vode i ocistila vise se nije nimalo pojavilo lilix ma balanisiram uglavnom dobro dok me Alona ne izbaci iz cipelica zeno draga izluduje me ovih dana skroz malo spava i jede..tako je nesnosljiva,najgore sto nece jos da prica pa da mi kaze sta hoce sta nece samo mjauce a oko njega vjeruj nemam neke velike obaveze bar ne jos, jer samo ga presvucem i nahranim on samo u kreveticu i dan i noc..sevap ga uzet bar malo vidjela sam slikice masallah Berinica veelika princeza..ljubi joj one medene obrascice i nonice i Benju naravno velikog drugara.. gdje nam je to Sulty nesto nam se ne javlja nikako,da nisu na moru?? ja sam se neki dan cula sa Aišom dobro su i ona i Ahmed. Ivanak znaci kod vas ima ljubomore,e moja Alona je vec sada dobra sto se tice brace,samo neda nikako da mu obujem carapice jer nema ni ona pa netrebaju ni njemu a prvi dan sam samo plakala i ona i ja ...nije dala da ga dojim nikako,samo ga gurala jos kad ga jednom uhvati za glavicu kad nisam poludila..vec sutradan je sve bilo ok..nadam se da ce i tvoj Antonio brzo da se navikne na sekicu..
Melly_ ova patronazna sto je nama dolazila izgleda iskusna zena i dosta toga mi je objesnila a i dolazila mi je 5 puta.. vi ste bas super napredovali za mamu i Mirzu..
Mona kako nam je princeza Aicha
pozdrav za sve i mamice zove veeelika cura
evo i nas da vidimo kako ste nam,kod nas sve standardno,noc bila onako nismo bas dobro spavali ali bice bolje valjda felix nismo se organizovali na vrijeme pasos i to a i mm nije dobio godisnji ma ,ljubi druga mala imas temu nemirno dijete cini mi se ja se tu malo izjadam ljubimo sve
Semedi prošla je upala hvala Bogu dragom Evo Dino pozdravlja Nejru
bas mi je drago!!!! hihihi evo i Nejra salje jedno Dini,cini mi se da su se zaljubili njih dvoje
Dzenanaaaa!!! Pa bas smo te pozelili!!!! Mashallah Nejla vec velika cura!!! Ma neka ste se vi nahodali,a bice zime i kuce i previse!!! Ljubimo vas!!!
Lilix,ivanak i ostale mame sa dvoje i vise pilica,stvarno vam se divim!!! Ja ne mogu evo jos uvijek da se izorganizujem sa jednom bebom. Kuca mi je ko da je bomba pala u nju,stalno se crvenim,a ni na sta ne mogu stici kako treba,uvijek imam osjecaj da sam nesto zaboravila,ma uvijek mi je neka frka.
Felix,kako je Anelko,ima li zubica,sorry nisam upratila da si pisala
Evo sad hocu da kupam Nejru prvi put sama,ne znam kako ce ispasti,bas me je strah,ona ionako place kad god se kupa a ja se preznojim 1000 puta. Vidjet cemo kako ce sad ispasti,drzite mi fige!! Joj ja se nekad osjecam kao najgora majka na svijetu,nespretna i tupava! Ma odoh,da ne nastavljam dalje! Pozzzzzzzzz
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
Semedi prošla je upala hvala Bogu dragom Evo Dino pozdravlja Nejru
bas mi je drago!!!! hihihi evo i Nejra salje jedno Dini,cini mi se da su se zaljubili njih dvoje
Dzenanaaaa!!! Pa bas smo te pozelili!!!! Mashallah Nejla vec velika cura!!! Ma neka ste se vi nahodali,a bice zime i kuce i previse!!! Ljubimo vas!!!
Lilix,ivanak i ostale mame sa dvoje i vise pilica,stvarno vam se divim!!! Ja ne mogu evo jos uvijek da se izorganizujem sa jednom bebom. Kuca mi je ko da je bomba pala u nju,stalno se crvenim,a ni na sta ne mogu stici kako treba,uvijek imam osjecaj da sam nesto zaboravila,ma uvijek mi je neka frka.
Felix,kako je Anelko,ima li zubica,sorry nisam upratila da si pisala
Evo sad hocu da kupam Nejru prvi put sama,ne znam kako ce ispasti,bas me je strah,ona ionako place kad god se kupa a ja se preznojim 1000 puta. Vidjet cemo kako ce sad ispasti,drzite mi fige!! Joj ja se nekad osjecam kao najgora majka na svijetu,nespretna i tupava! Ma odoh,da ne nastavljam dalje! Pozzzzzzzzz
Pa imas li onaj peskiric sto legne na njega kad se kupa..on ti je super stvar,moj mm sam kupa malca ja ga samo saperem..sretno.. Ostale pozz i
A draga šta da ti kažem... trudim se da što više postižem sve, i jedno i drugo djete, te škola, te kuća, a ostalo da ne govorim.
A najbitnije je da ne skvići za svaku sitnicu... pa ću ja lako njih dvoje skompati. Ona će mu se vjerojatno više i sviđati kad počme neke glasove puštati i igrati se sa igračkom....
jutro svima ja sam totalno nenaspavana,em smo imali goste,pa sam legla u 12,zaspala iza 1 ,em se on budio svako malo!zaspo u pola 8 ,i dodju ovi i probude ga,ajd igro se,sve ok nije bio ni kenjkav ni nista!otisli ja ga nahranim,i zaspe,ali teze,ajd kontam poremetio se sav pa zato!u neka doba noci kenjka u snu,pa place,ja ga stavim kod nas malo prestane,pa se opet probudi,i sve tako !
ma luda sam nenaspavana totalno,poslije cu otic do mame i nek ga malo cuva da odspavam jer cu poludit !
mislim da su zubi,jer mu ova druga dvica ili trica samo sto nije izbila!joj nek nicu vise al nek ga ne muce,jer izludit ce i mene i njega
jos cemo sutra u Split,sve nas se nesto dohvatilo,ako veceras bude i slican necu ni mislit hocu li ostat dole i sata,odmah se vracam kuci kad sve obavim...
saljem vam veliku pusu,nadam se da je vase jutro pocelo bolje nego moje
jutro mi smo isto slabo spavali sinoc,u neka doba sam ga prenijela kod sebe jer nisam mogla vise ustajati i nama se bijeli donja dvica a ko da je malo i vruc pa se nadam ovih dana da ce se pojaviti a bojim se da cu ga naviknuti da spava kod mene u krevetu ako nastavimo ovako mala pocele smo isto ni ja nisam naspavana a vise sam se pocela i navikavati na to samedi i ja se divim ovim mamama ja se bas nemogu organizovati,sreca imam mladju seku pa kad mi zagusti dodje mi i pricuva ga dok ja malo dovedem u red i sebe i kucu ,nadam se da je uspjelo kupanje puse saljemo svima
dobro jutro....po drugi put ja maloprije napisah čitav esej i onda mi javi nekavu grešku za poludit, evo sad ukratko
mi smo hB dobro pajkili, dvaputa smo se budili radi dojenja i odmah nazad u krevet samedi kako prođe kupanje, sorry ja tebi zaboravih odgovoriti za ono postolje, ja sam ga kupila u interexu al prije 3-4 godine, al viđala sam to po ovim većim TC i radnjama sa dječijom opremom kanita, ivanak kod vas je još manja razlika između djece, pogotovu kod ivanak, pa vam je vjerovatno i teže, meni je sreća što je Benjo navikao bez mene jer sam se vratila na posao kad su mu bila 4 mjeseca, tako da je on i sad skoro svaki dan van kuće, uglavnom kod tete koja ga inače i čuva; mog Benju još nije prošla ljubomora mada čini mi se da se polako miri sa novim poretkom u kući, za seku ne pokazuje nikakvo interesovanje kada je neko tu s njima, al kad misli da ga niko ne vidi onda on nju samo miluje i tepa joj, pokazuje joj igračke, ma milina ih vidjeti, ja se sva istopim mala86 pomažu li vam štaoni gelovi za hlađenje desni, nama je onaj calgel spasio miran san , baš nam je bio spas kanita i mi smo se krmelja riješile s tom vodom, sad se po nekada malo jave ali ništa strašno
drage moje nisam vam se dugo javljala ali zato se sad javljam i jako sam sretna jer je moj mali ljepotan pobjedio u nagradnoj igri i osvojio prvo mjesto ovom se prilikom svima zahvaljujem sto ste glasale za njega
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
Evo i nas nakon 100 godina Kod nas je naroda i naroda navalilo sad pred Ramazan dolaziti na babine, kao da su svi čekali zadnji momenat, tako da sam samo virkala šta se ovdje dešava Prvo drugu Ibrahimu čestitamo osvojeno 1.mjesto Pošto nisam u toku, šta je kod koga, evo ja ću onako šta sam zapamtila iz zadnjih postova Samedi, u vezi kupanja, ja koristim onu mrežicu - razapne se preko kadice ( ima je kupiti u svim dječjim radnjama, ja je u TC nisam vidjela), tako je spustim i svu je okupam, na kraju podignem je sebi u naručje, istrljam leđa, i još jednom je "zalijemo" i to je to, mrežica je zakon Leena je negdje otišla, pa eto puno je pozzz i da se ona i Esmica lijepo provedu Dženana ti si cool, pa čak si i do moreta stigla , mašala Nejla je prava bucka lilix, za drugaricu smo ti već sve rekli , joj Benje što je dobar, mogu misliti tebi topline oko srca kad ih tako vidiš , meni je strašno žao bilo što nisam imala starijeg brata, vjerujem da je to nešto posebno Sad šta ima kod nas: Danas bili na UZV, kukići odlično, više nema širokog povijanja Ima već 2 sedmice kako momački hvatamo igračkice i lupkamo ih, a u usta unosimo sve čega se dočepamo ( prvo ide siper, pa onda balavimo rukicu ), zvečke i ostali folovi nas ne privlače, uživamo gledati TV ( Fifi i Spužva Bob, tad smo mami pravo mirni i slušati pjesmicu : Kad si sretan... )
< Poruku je uredio Zoe -- 12.8.2010 13:43:08 >
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
Ma sta ce te biti strah,mada poznajem taj strah dobro nemas sta vidjet ces kad je jednom okupas sama pozelit ces svaki dan i sve tako ma uzivacija ziva Mene je bilo strah jer je bio sicusan skroz mali,a nisam znala ni kako da ga uzmem jetrva mi objasnila jednom i otad sam ga kupam I da zene su mi pomogle na rr.takodje Javi nam se Ostalim da nenabrajam vas puno ljubite (rose,bambi,mala,zaha,zoe,lilix,ivanka,melly,samedi,srculence)i sve ostale
Njera pa ne trebaš se strašiti. Naravno da te je strah - voda, mala ne stabilna glavica, a ne smiju sjedati.... Kad jednom okupaš, već će drugi puti biti rutina.... Ne brini, samo polako i to je to