Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
HELP! Aisha vec dva dana nema stolicu. Znam da je normalno i 10 dana ali ona se dusa moja samo nateze, pa se rasplace..Pa ne ide. Stavljam je na stomacic, masiram ali ne pomaze.. Je li bih joj smjela dati malo zasladene kamilice? Ona samo doji i do sada nije nista drugo uzimala osim glukoze kada je imala zutilo. Kako je ovo tesko gledati..Sad se malo smirila..kao spava ali iz sna se budi, nateze, zacrveni u lice i onda opet u san.. Doktor nam je dao kapi za stomacic ali..
Probaj joj izmasirati stomačić kružnim pokretima u pravcu kazaljke na satu, kao da joj tjeraš nešto kroz crijeva, nemoj pritiskati previše, ali nemoj ni samo milovati. Onda je postavi tako kao da ti čući u krilu okrenuta prema tebi. Ti sjedni, njene nogice joj savij u koljenima prema pupi, i tako "čučnitu je stavi sebi u krilo, okrenutu licem prema tvom stomaku. Nemoj je naravno pustiti da stvarno sjedi, već je pridržavaj za leđa i guzu. Hm, ovo je baš teško objasniti usmeno.
Možeš malo raditi nogicama tako da kad leži, ti joj savijaš noge u koljenima prema trbugu i blago pritisneš, pa opustiš prema dole, i opet tako nekoliko puta.
mona ja mislim da smijes malo dati,ja stvarno nisam za neke dodatke do šestog mjeseca ali ako je bebici tesko dala bi svakako nesto da joj olaksam..dusica mala... ljubimo vas puuuuno ...
Veliki zagrljaj tebi, draga Kanita. Jos jos nisam nista dala. Maloprije se probudila, lijepo ruckila i opet spava..Ali nesigurno spava. Plasim se kakva bi joj reakcija mogla biti.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
Eh računajući da ste shavtile da imamo niz tema na forumu koje nam mogu pomoći nisma previše obraćala pažnju na postove koje ovdje pišete. Lijepo je da djelimo iskustav ali neki divni savjeti ostat će na ovoj temi na kojoj je mjesto torokanje između mama sa bebama istog ili bliskog uzrasta.
Meni bi bilo žao da dobri savjeti ostanu na margini ove teme a ne budu prebačeni na one teme koje su savjetodavnog karakreta u tom smislu.
Ovim putem molim vas da svoje konkretne porbleme pišete i na konkretnim temama za to...a još više molim one koji imaju savjet za navedenim ''problem'' isti napišu na temu o tome i upute članicu na postojanje teme.
Ja ću ponovo uzeti vrijeme u kome ću pregledati ove silne lijepe stranice i prneijeti sve postove koji su savjetodavni na postojeće teme jer sutra doći će neka nova mama i neće naći ove divne savjete
ali vas molim da u buduće o ovome vodimo računa.
mona ovo sto ti je Lejla objasnila sa nogicama nama je uvijek pomagalo,to nam je bilo obavezno svakog jutra kad ustane odraditi dok ne kaki pa probaj Veliki zagrljaj tebi, draga Kanita. Jos jos nisam nista dala. Maloprije se probudila, lijepo ruckila i opet spava..Ali nesigurno spava. Plasim se kakva bi joj reakcija mogla biti.
Lejlo, hvala ti mnogo. Radila sam masazu stomacica kruznim pokretima u pravcu kazaljke na satu. Pokusat cu to sa cucnjem u krilu. Nadam se da ce uspjeti jer iskreno ne bih da joj dajem kamilicu. Hvala jos jednom.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
Jutro mame i Nisam ja sinoc dzabe rekla... jos jedna je neprospavana noc iza tek jutros je kakio... jedva.... mada nisam praktikovala, malkice sam mu pomogla toplomjerom i onda je izasao bas cep koji se stvorio tooooliko tvrd da su mi suze krenule koliko sam se uplasila... a onda je prdio, prdio, prdio... da sam se i tu uplasila i onda ko nov... ljubav moja...
idacha, pa sta ja znam reko, nisam bila sigurna koliko ce se zadrzati, a kisa bila pa reko iz auta vani, ne znam hocu li te odmah naci okisnut ce mi dijete ne daj Boze ionako jedva ozdravi eto iduci put obecajem pa nek sikire padaju a kako je krenulo ja dok dodjem ti ces i u Sa otic mada se nadam da nece tako bit..
jutro i moja beba je sinoć jedva zaspala,a povremeno je ko hroptala ko da joj je nosić začepljen inače povremeno kašljuca i kiše, ali ništa više nego uobičajeno ( za to mi je pedijatrica rekla da se ne moram brinuti) trebam li se sad brinuti, voditi je pedijatru ili mogu kod kuće to riješiti? ne vidim da joj je začepljen nos, ali zvuči tako Hanady znam da vjerovatno i o ovome ima tema, i većina problema sa kojima se susrećemo, ali kad se desi nešto treba mi savjet odmah, jer nemam vremena da ražim po forumu, jer prvo dok nađem odgvovarajuću temu, ai kad je nađem većina tema imabeskonačan broj stranica i pune su OT,a ja, kao i većimna mama malih beba nemamo vremena čitati sve
Evo npr Vjesticin slucaj..zacepljen nosic..ili jeste ili nije..Ili moj slucaj stolica kod bebe..Nama je lakse i jednostavnije doci na nasu teme Bebe 0-1, ispricati problem, i uvijek se neka nade da nam pomogne..Meni se nasi postovi ne cine kao od teme. Hanady..znam da razumijes kad kazem da nam je ovdje lakse i jednostavnije, brze.
jutro i moja beba je sinoć jedva zaspala,a povremeno je ko hroptala ko da joj je nosić začepljen inače povremeno kašljuca i kiše, ali ništa više nego uobičajeno ( za to mi je pedijatrica rekla da se ne moram brinuti) trebam li se sad brinuti, voditi je pedijatru ili mogu kod kuće to riješiti? ne vidim da joj je začepljen nos, ali zvuči tako Hanady znam da vjerovatno i o ovome ima tema, i većina problema sa kojima se susrećemo, ali kad se desi nešto treba mi savjet odmah, jer nemam vremena da ražim po forumu, jer prvo dok nađem odgvovarajuću temu, ai kad je nađem većina tema imabeskonačan broj stranica i pune su OT,a ja, kao i većimna mama malih beba nemamo vremena čitati sve
ja znam da vi nemate vremena tražiti. no mi koje odgovaramo imamo... pa će to ubuduće ovako izgledati
a odgovor o istom kao mama sa iskustvom ostavim ti tamo na temi gdje ću i prenijeti tvoj post KLIK
Evo npr Vjesticin slucaj..zacepljen nosic..ili jeste ili nije..Ili moj slucaj stolica kod bebe..Nama je lakse i jednostavnije doci na nasu teme Bebe 0-1, ispricati problem, i uvijek se neka nade da nam pomogne..Meni se nasi postovi ne cine kao od teme. Hanady..znam da razumijes kad kazem da nam je ovdje lakse i jednostavnije, brze.
vi meni možte zamjetriti koliko hoćete ali vrijeme će vam pokazati da sma ja bila u pravu...isto kao što je pokazalo mamama sa malim bebama prije vas... Ovu temu ne čitaju mame sa većom djecom... a one imaju svajete koji će vam pomoći lako i brzo recimo šta ja da radim na temi bebe od 0-1 g kad nemam bebu sada... a znam da sam 2009 ovaj problem imala i tvoj i vješticin...ja ću lakše da vam dam savjet ako vidim da se neko javio na temi beba nema stolicu i prehlada i začepljen nosić...jer kako bi drugačije znala da imate porbelm. shavtaš šta pričam. no nije ni bitno... vi nemojte a ja ću vas pratiti...i dokazat će vam se da će te više svajeta dobiti obe na temama na koje sam vam prenijele postove nego na ovoj.
pišite kao i do sada draga... o svemu... imate vi tema ne bojim se ja... ali vas molim da u konkretnim problemčićima idete na teem za to.... jer draga moja lakđe ću naći post da ti pomognem, kako ja tako i druge mame sa starijom djecom koje su sve to poršle. Evo primjer...hanabanana je jedna vrlo savjesna mama, sa divnim postovima, sa jako dobrim savjetima... ali kako ona da ti da savjet ako je na ovoj temi... šta ona u svom kratkom vremenu posjete može da radi na temi beba 0-1 godina. Jeli shavatate da to govorim za vaše dobro a ne iz neke moje teške bolesti da budem neki fol ja moderator... I ja sam mamaa i ja sma bila mama na temi bebe 2009 godine...imam razumjevanje
Mona nemoj da se plasis nije to nista da beba nema 2 dana stolicu, nema potrebe za toliku paniku mislim. Samo polako i doci ce joj stolica OStale hanumice nadam ste da ste bar malo spavale i da ste mi dobro vi i vase . Joj kod nas je situacija sve gora i gora kasno se spava haman pa u zoru i kad zaspe hiljadu put se budi nesto place, ne znam ni sam vise sta da joj radim Zubici, zubici...i opet zubici evo je sad spava ja ko pijana ne znam sta cu sa sobom pusa svima
Ne zamjerim, zaista. Slazem se. U pravu si ali valjda u onoj brzini navika je doci ovdje i ocekivati pomoc od Lejle, Kanite..Ili druge mame koja ima starije dijete.
Mona meni uvijek pomogne kada ga izmasiram kako ti je Lejla napisala posle toga stavim na stranu ili kao sinoc npr. sam ga stavila na sebe lezao ej na stomaciciu ali n a ledja nikako jer nastavi i dalje da se muci puno mu ej lakse na stomak ili na stranu bas zna odahnuti ljubi ga mati.
Mona ja Sam arianu davala kamilice nezasladjene Po preporuci predijatra i mog svekra i to mu je pomoglo svaki put...nemoj kamilicu seceriti jer to moze bebi izazvati Jos veci Problem... Znam kako je kad se beba muci Al tu smo da pomognemo koliko mozemo jer kao Sto neka formasica rece nemamo mi vremena kad gor pod nogama traziti temu i iscitavati,ja se nadam da Nas hanady razumije
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
HELP! Aisha vec dva dana nema stolicu. Znam da je normalno i 10 dana ali ona se dusa moja samo nateze, pa se rasplace..Pa ne ide. Stavljam je na stomacic, masiram ali ne pomaze.. Je li bih joj smjela dati malo zasladene kamilice? Ona samo doji i do sada nije nista drugo uzimala osim glukoze kada je imala zutilo. Kako je ovo tesko gledati..Sad se malo smirila..kao spava ali iz sna se budi, nateze, zacrveni u lice i onda opet u san.. Doktor nam je dao kapi za stomacic ali..
Mona i moj maleni je jedno vrijeme mucio muke sa tvrdom stolicom...Mozda 2 puta sam dala kamilice na kasicici...Ali sam mu stavljala toplu krpicu na pupu, stavim malo maslinovog ulja i ugrijem fenom...I masaza maslinovim uljem...pa sam mu radila takodje vjezbice sa nogicama....Bas kad bih vidjela da se miuci i nateze kako ti opisujes poslije gore naveenog sam mu stavljala vrh toplomjera u guzu, prvo namocim u maslinovo i to mi je uvijek pomagalo....Mozda mozda kazem ali uvijek je imao tvru stolicu kad bih ja jela narandze i paradajz.......
Vazi, sefice. A sta da pisemo onda na ovoj temi? Ako ne pisemo probleme, tema ce se pretvoriti u cestitke, pozdrave i zelje.
pišite kao i do sada draga... o svemu... imate vi tema ne bojim se ja... ali vas molim da u konkretnim problemčićima idete na teem za to.... jer draga moja lakđe ću naći post da ti pomognem, kako ja tako i druge mame sa starijom djecom koje su sve to poršle. Evo primjer...hanabanana je jedna vrlo savjesna mama, sa divnim postovima, sa jako dobrim savjetima... ali kako ona da ti da savjet ako je na ovoj temi... šta ona u svom kratkom vremenu posjete može da radi na temi beba 0-1 godina. Jeli shavatate da to govorim za vaše dobro a ne iz neke moje teške bolesti da budem neki fol ja moderator... I ja sam mamaa i ja sma bila mama na temi bebe 2009 godine...imam razumjevanje
U pravu si Hanady ja se na ovoj temi malo izjadam i podijelim danasnje iskustvo sa mamama koje imaju pilice iste generacije...Za nedaj boze nekog problema tad trazim po forumu na temama ...Vjerovatno si ti zaduzena za nasu temu...Pa jedan prijedlog za majke koje nemaju vremena traziti po forumu da ako daju neki savjet oboje tekst npr plavom ili crvenom bojom....Tako bi mozda lakser i nama i tebi lakse bilo...
Da se i mi javimo napokon dobro smo prehlada je prosla, rucamo, igramo se , puzemo ko veliki, tasunamo rukicama...Ja sam malo kuci malo u bolnici ,,, Bliska osoba se operisala , operacija je uspjela samo oporavak ce biti tezak...Nadamo se najboljem..Neki dan sam mu sredjivala kutak u mojoj sobi, kupila sam stikersa raznih oko 40 komada pa cemo mijenjati, ali sve sam platila oko 25 marakai super izgleda...Jos a lampice postavim, neke noc i dan se zovu, jer mijenjaju slike prema jacini svjetla... Spremamo malo po kuci iduce sedmice ocekujemo goste ...Uvece legnem ko zaklana koka.. Ljubimo vas puno puno puta