|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
17.10.2010 1:30:48   
melly__

IZVORNA PORUKA: idacha

hehehehee.. neka samo vristi.. najsladji su mi kad vriste.. i ovaj moj lopovcic vazda neke zvukove ispusta.. presmijesan mi je... a, ruckimo, Bogami, pravo... uvela sam mu rucak, sada cu polako veceru pokusati, pa medjuobrok i tako... mashallah, poguzija mali, samo nek' mu usta rade, pa nije bitno jel na flasicu ili kasicicu...

kako vi deverate sa dermatitisom? jel koristi neku terapiju? jel to prolazno, mila?

He he...Imran prava slatkica Masalla ..posalji nam koju noviju slikicu,napisat cu ti pp.
A taj dermatitis je bas sruser posted image da izvines user posted image nema nikakvu terapiju,samo se maze bademovom kremom,a znas kako je to dosadnouser posted image uh
Moj mm to ima cijeli zivot..al valjda ako se na vrijeme otkrije na sto je alergican moze se izlijeciti..aBd...mi samo rucamo ovu neku hapicu od rize i malo ovih vocnihuser posted image kupila sam onaj bebi kuhar pa polako sta cu user posted image

17.06.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3151
17.10.2010 1:40:09   
idacha
ma, samo polako, mila i sve ce to doci na svoje... mozda i da uradite alergo-test?! jeste li razmisljali o tome?

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3152
17.10.2010 1:41:20   
Mona Mohamed
Melly, oprosti sto pitam, ali o kojoj vrsti dermatitisa je rijec?
Sin rodaka je roden sa neurodermatitisom. Unervozi se, place, ceska po tijelu. Pedijatar im je rekao da se njegova odjeca obavezno odvojeno pere, sa neutralnim deterdzentom za bebe, dobo ispegla i maze nekom kremicom. I da..kaze da ce nestati do druge godine zivota aBd.
Nadam se da je bezazlen kod tvoga Mirze i da ce uskoro reci pa-pa. Big hug.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3153
17.10.2010 1:42:35   
melly__
Ma rano je jos za to user posted image a i nije bas precizno na zalostuser posted image
Ma sve se nadam da su pogrijesili pa se zato jos nisam prijavila na tu temuuser posted image
Vrijeme ce pokazati...

17.06.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3154
17.10.2010 1:46:30   
melly__
Mona i kod Mirze je taj neurodermatitis...to mi i mm ima..ali Mirzu to jos ne svrbi (bar se nadam) a i mm samo povremeno..ali zato kad se pocne cesati,strahota jednauser posted image user posted image mm ne Mirza (on jos to ne zna user posted image
I ja njemu sve odvojeno perem,sa sensitive deterdzentom..on samo po licu ima to crvenilouser posted image ja se nadam da ce i kod njega to brzo proci aBd..pozz..)

< Poruku je uredio melly__ -- 17.10.2010 1:47:14 >

17.06.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3155
17.10.2010 1:48:22   
idacha
iskreno se nadam da ce proci... samo polako i bice to sve ok, aBd.. ja imam taj neurodermatitis, sto je Mona pominjala.. nije dijagnoza dr, nego licna, ali znam da nema pomoci.. cim se unervozim sva se ospem ko idiot.. mm me s vrata pogleda i pita ''ko te opet iznervirao''.. sva budem ''ispecatirana'' policu, vratu i rukama (nadlaktici), i te kada se smirim, to se povuce..
moja mama kaze da mi to huja izbija user posted image user posted image user posted image
salu na stranu, zeznuto je svakako.. sve je ok dok se drzi pod kontrolom.. ne mogu reci nije to nista, ali nije ni prestrasno, ne d'o Bog goreg.. a, stim cete se aBd izboriti, samo neka Mirzica fino napreduje...

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3156
17.10.2010 1:53:44   
melly__
Ma to je samo "dosadna" bolest nije nista strasno hB..imam iskustva sa mm ...doduse on je isto alergican na mlijeko i mlijecne proizvode..i nama je dr rekla da Mirzi ne dajemo domace mlijeko do godine..ma bice to sve u redu,samo mi zao mm on se jede kaze da je to od njega naslijediouser posted image a ja mu kazem :Bar si siguran da je tvojuser posted image user posted image user posted image user posted image kiskouser posted image

17.06.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3157
17.10.2010 1:58:02   
idacha
hehehehehehe... jesi blesava :)
sutra saljem pictures, a sada idem da se uvucem kod mojih muskih...

lijepo mi spavajte i sanjajte...

veeeeeeeeelika pusaaaaaaaaaaaaaa

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3158
17.10.2010 2:00:16   
melly__
user posted image user posted image
Laku noc dragauser posted image ugodne sne i cujemo se...kissss

17.06.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3159
17.10.2010 8:39:48   
aida.
idachaaa nema te tri mjeseca pa raspises ne moze se procitat user posted image user posted image user posted image
Kako nam je drug Imran?? Drago mi je da je cuna bolje... Ja mislim da je moj pasa ozdravio skroz, treci dan kahno nije user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sutra cu ga odvest na kontrolu nek ga ipak dr.pregleda da potvrdi user posted image user posted image ma ne znam sta cu cise sa njegovom stolicom... Posavjetovat cu se i to sa dr.sutra... Bas mi ga zao, svaki put se izmuci...
Kako mi je neobicno nakon sto je spavao po cijelu noc sad se budi po nekoliko puta... Smori me nosanje od kreveta do krevetica a necu da ga ostavljam kod sebe, mada bi mi najlakse bilo, al eto..
Prije sam uzimala Pampers, onda Hafu ali Hafu vise nigdje ne mogu da nadjem... Sad sam uzela babylove u DM-u i nekoliko noci vec je mokar user posted image 4.sam uzela 7-18kg a on ima negdje oko 9... Morat cu opet uzet Pampers koji nas nikad nije iznevjerio... samo za navece.. user posted image

Melly sretan mali rodjendan malom preslatkom drugaru nasem user posted image user posted image

bebacha kako ti i tvoje bebe?? Kako je Damir? Uh jesi nabelajila.... user posted image

MaminaBeba, MonaMuhamed, Malena_A user posted image user posted image user posted image

Ostale... ima puno nema sanse da nabrojim user posted image takodjer user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3160
17.10.2010 10:31:35   
Leena
Dobro jutro, drage moje! Esma jutros spavala do 7:30, ne mogu seebi doci od miline, a mm kaze da ga je glava zaboljela od viska sna user posted image user posted image user posted image
Iman, otisli su, samo na dan dosli, pozeljeli se user posted image user posted image , da vidis majke kad joj je esma pocela puse slatiuser posted image user posted image
Za sjedalicu ne znam, mi je koristimo od pocetka, kad god se vozimo. A kengura smo sa punih 4 mj. i to samo zato sto ja ne vozim, a nekad mi je pretesko sa kolicima...
idacha, ljubi nam druga naseg!
Ostale, da ne nabrajam-pusa vama i user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3161
17.10.2010 10:47:20   
bebulence
idacha ma naravno da se nisi provalila ti si meni uvijek bila jako bistra jubavi moj,prava pametnica,rekla sam ti jutros ali sad javno da tvoje frendice znaju da si pogodila o kome se radiuser posted image
mona muhamed hvala na takvom ljepom objašnjenju a već stavljam 5-6 kapi limuna mu u čaj ( rekla mi prijateljica da smijem user posted image ) koji mu dajem poslije feruma, mislim da je to dovoljno a da mu ne bude kiselo...

Naše čedo stiglo na ovaj svijet 18.07.2010. i uljepšalo život svojoj mamici i tatku, volimo ga beskrajno puno.......

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 3162
17.10.2010 10:51:31   
rose 87
jutro,jeste nam se naspavali,mi smo i sinoc dobro spavali hB
felix draga pa kako nam je drug,nesto te ne srecem na RR,i mi volimo muziku uhhh,svi mi padnemo od smijeha kad on pocne da plese,digne rukice u zrak i njise se pa vristi i tako
sjedalicu smo koristili od prvog dana,a kengura sa neka 3 mjeseca ali nije bas bio zadovoljan pa smo ga samo par puta koristili
eto pozdrav veliki svima

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 3163
17.10.2010 11:19:26   
vjestica
jutro user posted image
idacha meni to kod tebe više liči na urtikariju (koprivnjaču) nego dermatitis, dok se tako brzo povuče ,jer se dermatitis ne povlači tako lako,a urtikarija se povlači čim se ukloni uzrok (sunce, nervoza, toplo-hladno)
ja koristim AS samo u autu
ne bih mogla pomisliti da vozim dijete bez AS, a opet mi je mala beba da bih je duže ostavljala u AS, pa je ne koristim u kući
ja imam kengura, ali ga ne koristim , jer pšie da se koristi ja mislim od 4 ili 5 mjeseci (kad vidim premalu bebu u kenguru, nekako skroz upadne i nikako mi se ne čini dobro za bebu)
sling je puno bolji, može i skroz mala beba, a i bolje je za maminu kičmu user posted image
mada i to rijetko korisitim, jer jsu za moju kičmu najbolja kolica user posted image
mada ću vjeruejm sad više koristiti, kad bude hladno i kad trebam samo začas izać vani

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3164
   [Obrisana poruka]
17.10.2010 19:56:06   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 3165
17.10.2010 21:24:07   
sara.at
Ja neznam Kakvi su to nepismeni kreteni od doktora da tako nesto mogu preporuciti, Pa nesto da se desi imala bih Ga pravo tuziti jer ti je on to preporucio....

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3166
   [Obrisana poruka]
17.10.2010 21:34:06   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sara.at)
  Neposredna veza do poruke: 3167
17.10.2010 21:36:43   
lejla_r
20 dana nakon poroda imali smo udes beba, ja i MM, 500 metara od kuce, udario nas je kamion teretnjak, htio da nas pretekne pa nas zakacio za sebe i tako nas vukao, sreca da nismo vozili brzo, pa smo se nekako uspjeli "skinuti", ne smijem ni zamisliti sta je sve moglo biti. Hvala Bogu, beba je bila u AS, nije joj nista bilo, auto poderano.
Nesreca ne bira vrijeme i mjesto, ovo nam se desilo maltene na kucnom pragu. Cuvajte svoje bebe.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 3168
17.10.2010 21:48:26   
Anoniman
Gdje ste zene drage?

Ja sam do sada skidala N tjemenjacu, crkla sam al sam skoro sve skinula,koje olaksanje!!user posted image

(odgovor članu lejla_r)
  Neposredna veza do poruke: 3169
17.10.2010 23:24:11   
aida.
Pa gdje ste vi sve???
Idacha, vidim virkas... danas sam ti trebala doc al nisam user posted image user posted image mm iso u Tz a ja kontala s njim, al bilo hladno i kisa, tak da mi se bas nije dalo, to mi je odma s malim mrcvarenje a bogme i on je pooodugo osto user posted image bas mi je krivo sto nije bilo lijepo vrijeme...
Ja maloprije uspavala svoje pile i s obzirom da cijeli dan nije kakio, probudio se dva puta u sat vremena placuci i stenjuci a i ja bila legla cim je on zaspo jer predpostavljam kakva me noc ceka... garant ce plakat i pokusavat da kaki... i maloprije taman uhvatila san kad on podje plakat... Malkice al akroz malo se ukakio, dusha moja... napravim mu caj, popi malo i zakunja opet.. user posted image srce moje.. user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3170
18.10.2010 0:15:48   
idacha
heeeeeej, aida., mila, bas mi je zao momka lijepog, mogu misliti kako se pati, dusa lijepa.. jesi li mu pokusavala toplomjerom malkice olaksati? ja sam Imranu par puta sa toplomjerom pomagala, kada je imao baaas tvrdu stolicu i uspijevao se iskakiti lakse.. ne znam draga, stvarno, sto ti rece, posavjetuj se sutra i sa pedijatrom pa ces biti malko pametnija.. joj, a znam kako se muce kod tvrde stolice, bas da ti srce pukne...
a, sto ne dodjeeeeeeeeeeeeeeeee?????????? pa sta ako je tm dugo ostajao?!?!?!?! pa i treba nam da dugoo ostaje, sjecas se :) bas mi je zao.. slijedeci put obavezno dodji... kakva kisa?! iz auta u stan za sekundicu.. ccc, da mi nisi toliko draga sada bih se ljutila, a ovako... user posted image
malena, pokusaj koristiti kremu mustadela za tjemenjacu.. Imran je imao toliko da ne bi vjerovala.. ja kupim ovu kremu, namazem ujutro, on prespava sa njom i sutradan ga okupam i iscesljam.. da vidis kako sipa sa glavice.. to sam, vjeruj, ponovila samo 2 puta i zavrsila sa tjemenjacom.. a, puna mu glavica bila, i to je bilo tvrdo ko kora... maltene se preko noci pojavilo po citavoj glavici, ali eto, cujem za tu kremu, kupim i odusevim se...  jubni nam Nejricu ljepoticu
lejla_r, pa gdje si nam ti??? hej, kad se sjetim kako sam te trazila po bolnici, a ti se poradjala uveliko user posted image user posted image user posted image ko da je bilo prije sto godina, zeno... kako bebanooooooooooo?
vjestice, draga, ne znam ni ja sta je, helem tako mi je vec duuuuugo... vrlo brzo se povuce, cim se smirim.. a, jesam Bog dao zivcana i sklona nerviranju... fuj... bas lako planem, ali se lako i vratim u ''normalu'' user posted image user posted image user posted image a, bice da je urtikarija kod mene, jer inace imam alergiju na sunce, i reakcije koze na toplohladno... :) ma ja sam ti haos.. sve ja imam user posted image user posted image user posted image

bebulence, sunce mojeuser posted image user posted image user posted image sad se sjetih kreme mustadela.. valja mi ti doturiti :)
kako su nam ostale zenice? ima li koja budna???

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3171
18.10.2010 0:30:18   
idacha
melly, u've got a mail user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3172
18.10.2010 8:40:05   
Mona Mohamed
HELP!
Aisha vec dva dana nema stolicu. Znam da je normalno i 10 dana ali ona se dusa moja samo nateze, pa se rasplace..Pa ne ide.
Stavljam je na stomacic, masiram ali ne pomaze..
Je li bih joj smjela dati malo zasladene kamilice? Ona samo doji i do sada nije nista drugo uzimala osim glukoze kada je imala zutilo. Kako je ovo tesko gledati..Sad se malo smirila..kao spava ali iz sna se budi, nateze, zacrveni u lice i onda opet u san..
Doktor nam je dao kapi za stomacic ali..user posted image user posted image

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3173
18.10.2010 8:56:52   
kanita25
monauser posted image user posted image user posted image  
ja mislim da smijes malo dati,ja stvarno nisam za neke dodatke do šestog  mjeseca ali ako je bebici tesko dala bi svakako nesto da joj olaksam..dusica mala...user posted image  ljubimo vas puuuuno ...

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 3174
   [Obrisana poruka]
18.10.2010 9:51:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu kanita25)
  Neposredna veza do poruke: 3175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *