|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
16.10.2010 19:39:27   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 3126
   RE: Bebe od 0 -1 godine
16.10.2010 19:53:48   
dzeni_nl
malenoj Iman sretan mali rodjendanuser posted image user posted image user posted image

ako mislis na maxi cosi sjedalice, ovdje kod nas bebu ne mozes iznjeti iz bolnice bez nje. to je tako po zakonu, jer beba ne smije u auto a da nije u njoj. mislim da je i u Bosni tako po zakonu da se beba mora voziti u njoj kada je u autu zbog sigurnosti. ja svoju Marisu vozim u njoj i kada koristimo kolica, nekako mi lakse. bebe smiju u nju samo ne duze od 2 sata da bude u njoj.

< Poruku je uredio dzeni_nl -- 16.10.2010 19:54:29 >

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3127
16.10.2010 20:12:35   
aida.

IZVORNA PORUKA: Iman83

Leena, hvala puno dusho moja, nama i maci danas mjesec dana, hvala Bogu!
A mama i tata su se i danas malo bacili u hodanje, Iman ostavili kod majke i dide, izmuzli mlijeka! Al danas mi je vec bilo malko lakse,(jest da sam zaboravila pola stvari koje trebam kupiti, al deuser posted image )...
Kako nam je Esmica ljepotica nasa, jel se to majka pozelila pa dosla vidjeti svoju ljepoticu? Ako su tu, pozdravi ih...

Elem, imam pitance:
Sa koliko mjeseci se preporucuje da se bebe stavljaju u one male nosilice i sjedalice za auto? Znate na sto mislim,sto inace dodju u kompletu za kolica? Ja imam tu, al mi jetrva preporucila da nestavljam malu u nju prije nego napuni 3 mjeseca, valjda zbog kicme!?
I  isto pitanje za onu nosilicu-kengura, od koliko se preporucuje u njoj nositi bebu? Ja dobila super Bubu kengura, moze se cak podesiti da se beba u njoj doji, al ne znam kad je mogu početi koristiti?

beba ima savim normalan polozaj i super za nju u sjedalici i ja sam od prvog dana stavljala ga u nju... i kad idemo negdje---naravno u autu a i po kuci sta god da radim stavim ga u sjedalicu i sve super... a ja sam od nekih mjesec i po stavljala u kengura ali je bas mali za malu bebu skroz.. sto drzi i glavicu i okrenut prema meni ali sam uvijek guzu pridrzavala..

14.03.2010. :-) Erol

Neposredna veza do poruke: 3128
16.10.2010 21:31:40   
amela2208
Elem, imam pitance:
Sa koliko mjeseci se preporucuje da se bebe stavljaju u one male nosilice i sjedalice za auto
? Znate na sto mislim,sto inace dodju u kompletu za kolica? Ja imam tu, al mi jetrva preporucila da nestavljam malu u nju prije nego napuni 3 mjeseca, valjda zbog kicme!?
I  isto pitanje za onu nosilicu-kengura, od koliko se preporucuje u njoj nositi bebu? Ja dobila super Bubu kengura, moze se cak podesiti da se beba u njoj doji, al ne znam kad je mogu početi koristiti?

prvo mislim da smijes staviti beb,cu u onoj maloj nosilici ali ne naravno u onoj ogromnoj sto se koristi za u auto, jer bebi je prerano za u sjedeci polozaj
drugo sto posto sam sigurna da ne smijes bebicu u kangura, pa mala je jos, sta znam ja sam mozda tek od 4 mjeseca pocela i nisam par puta je koristila jer mi je jedna Dr rekla da nisu zdravi ti kenguri posebno kod zenske djeceuser posted image
i treceuser posted image sretan vam mali rodjendan i da nam sto prije poraste curica sa sto manje grceva, temperature i bolova od zubauser posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio amela2208 -- 16.10.2010 21:36:59 >

Sara&Mohammad

Neposredna veza do poruke: 3129
16.10.2010 21:38:52   
sara.at
Iman ja Sam Ariana iz bolnice iznijela u sjedalici i nikad svoje djete nebih stavila u Auto i krenula nekud a da nije u sjedalici,ja neznam kako druge mame to mogu Al ja nemam srca za to,nedo BOg belaja objesila bih se....
Sjedalice su napravljene i prilagodjene bebama jer nebi ih sve drzave prodavale da nije tako i nebi bila zakonski odredjena pod moranjem....
Ostavi se ti tih seljacki prica "zbog kicme" i slicno,sjedalica je napravljena za bebe,slobodno svoje djete stavi i Pojas pritegni i mirne Duse mozes nekud krenuti....
Aida i mi mucimo muku Sa stolicom Po 3-4 Dana nema i ja Ga stopam cjeli dann Sa kamilicom da bih krenulo,sad smo dobili i cepice da mu proradi analni Kanal a ako ne pomogne onda pedijatru da promjenimo hranu,jer od hrane moze biti takva stolica,nedo Bog Te muke kad djetetu nemozes pomoci a on se nateze i stenjeuser posted image sasvim Te razumijem

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

Neposredna veza do poruke: 3130
16.10.2010 22:35:44   
malena.

Leena, hvala puno dusho moja, nama i maci danas mjesec dana, hvala Bogu!
A mama i tata su se i danas malo bacili u hodanje, Iman ostavili kod majke i dide, izmuzli mlijeka! Al danas mi je vec bilo malko lakse,(jest da sam zaboravila pola stvari koje trebam kupiti, al deuser posted image )...
Kako nam je Esmica ljepotica nasa, jel se to majka pozelila pa dosla vidjeti svoju ljepoticu? Ako su tu, pozdravi ih...

Elem, imam pitance:
Sa koliko mjeseci se preporucuje da se bebe stavljaju u one male nosilice i sjedalice za auto? Znate na sto mislim,sto inace dodju u kompletu za kolica? Ja imam tu, al mi jetrva preporucila da nestavljam malu u nju prije nego napuni 3 mjeseca, valjda zbog kicme!?

ja sam je stavljala vec sa mjesec dana mozda malo i ranije...samo na sredinu nekako namjestim jastuk da bude ravno...onaj tanki.i ona uziva u tom..malo je ljuljam i bas joj se svidja...
a za kengura vjeruj da i mene zanima nekako mi izgleda da bi joj bilo neudobno u onom :-)

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

Neposredna veza do poruke: 3131
16.10.2010 22:40:51   
malena.
jao sto ja mrzim ovu kisu...sve nekako tmurno.sinoc sam se zalila da mi bebi nece spavat jer je spavala citav dan a mamina dobrica samo se probudila u 11 da jede,ponovo u 4 i nastavila do 8.ma divna je mamina cura..hehhe
danas sam vagala malenu...ne kod doktora..pa zato ne vjerujem bas.mozda vaga nije tacna...jel moguce da je dobila 600 gr za 10 dana.sada kao ima 4100...bilo bi super da je tako...user posted image

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 3132
16.10.2010 22:58:12   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: sara.at

Iman ja Sam Ariana iz bolnice iznijela u sjedalici i nikad svoje djete nebih stavila u Auto i krenula nekud a da nije u sjedalici,ja neznam kako druge mame to mogu Al ja nemam srca za to,nedo BOg belaja objesila bih se....
Sjedalice su napravljene i prilagodjene bebama jer nebi ih sve drzave prodavale da nije tako i nebi bila zakonski odredjena pod moranjem....
Ostavi se ti tih seljacki prica "zbog kicme" i slicno,sjedalica je napravljena za bebe,slobodno svoje djete stavi i Pojas pritegni i mirne Duse mozes nekud krenuti....
Aida i mi mucimo muku Sa stolicom Po 3-4 Dana nema i ja Ga stopam cjeli dann Sa kamilicom da bih krenulo,sad smo dobili i cepice da mu proradi analni Kanal a ako ne pomogne onda pedijatru da promjenimo hranu,jer od hrane moze biti takva stolica,nedo Bog Te muke kad djetetu nemozes pomoci a on se nateze i stenjeuser posted image sasvim Te razumijem

zakonsksi bi i platila fino kazne kada bih takos to uradila ovdje je pod MORANJE od prvog dana

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 3133
16.10.2010 23:04:16   
aida.

IZVORNA PORUKA: malena.

jao sto ja mrzim ovu kisu...sve nekako tmurno.sinoc sam se zalila da mi bebi nece spavat jer je spavala citav dan a mamina dobrica samo se probudila u 11 da jede,ponovo u 4 i nastavila do 8.ma divna je mamina cura..hehhe
danas sam vagala malenu...ne kod doktora..pa zato ne vjerujem bas.mozda vaga nije tacna...jel moguce da je dobila 600 gr za 10 dana.sada kao ima 4100...bilo bi super da je tako...user posted image

nisu sve vage iste.... mozda je ta kod dr. drugacije nekako nastimana od tvoje... i u nas u d.z. kod dva dr vaga pokazuje razlicito...

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 3134
16.10.2010 23:21:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Malena_A

IZVORNA PORUKA: aida.

IZVORNA PORUKA: Malena_A

Gdje ste zenee drage, nema vas nesto? Mi davno ustala, evo N opet zaspala, mama pije kafu, a u kuci je katastrofa kao da je grom pukaoooooooooooo user posted image user posted image ..

Kanita draga kako ti sve stignes?
Ja sam kao usporeni snimak,iako mm dosta pomogne, ali nesto sam se ulijenila Boze dragi, sad gasim kompj i odoh zasukati rukave, a taman podjem sigurno ce neko u goste user posted image user posted image ,tako se meni cesto zna desit, cim ja poradim i dovedem sve ured, ono se opet sve rastjera user posted image user posted image ..kaze mm sinoc meni :Dz je prosula jogurtic,ja sam obrisao al nisam dobro, pa de obrisi ti bolje, kazem ja njemu :aj sutra cu bauser posted image , a on me gleda pa se smije, sigurno konta u sebi ma kakvo tvoje sutra, a ja njemu " znas ako budes sretan sutra ces jesti spaghete"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image e legenda si, pravo me nasmija, ti si nesto poput meneuser posted image user posted image user posted image

nama danas punih 7 mjeseci... raste mad moj... user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

aidaaa ipak je jeo bolje zasluzio je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Malena_A -- 16.10.2010 23:22:05 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3135
16.10.2010 23:59:58   
Mona Mohamed
Odose gosti a ja pozurih na RR dok nisam zaboravila prenijeti info nasoj forumasici..
Pedijatrica kaze ovako: Bez obzira da li dojis svoju bebu ili joj dajes adaptirano mlijeko, oskudica zeljeza u bebinoj krvi je
normalna. Pocinje se sa terapijom, uzima se zeljezo u vidu sirupa, kapi (ono sto je bebi lakse da guta) obavezno uz vitamin C
jer on veze zeljezo uz sebe.
P.S. ovo je bio i savjet trudnicama..zeljezo+ vitamin C.
Trajanje davanja terapije je 6 sedmica i ako se krvna slika popravi, treba se nastaviti sa terapijom jos par sedmica poslije
kako bi se napravili pravi bazeni zeljeza u krvi.
Koliko sam razumjela tvoja beba nije mlada od 3 mjeseca tako da nema potrebe da se brines oko uzimanja sirupa, kapi..sta vec.
Ona je spomenula i pitala imas li ti anemiju, muz, dojis li..Naglasila je da ako dojis, da se potrudis uzimati sto vise namirnica
bogatih zeljezom..Kao npr: zelje, blitva, grozde, kelj, cvekla, voce, meso, posebno iznutrice
Kada beba aBd napuni 6 mjeseci i bude sposobnija za cvrscu hranu, onda joj polahko ali izmiksano davati ove gore navedene
namirnice.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3136
17.10.2010 0:52:58   
idacha
hello, zenice.. samo da vas na brzaka pozdravimo.. nesto mi se ne spava, iako sam uranila jutros i, obicno, kada je ovakvo vrijeme kao sto je danas bilo, provedem dan spavajuci, sto danas nikako nije bio slucaj..
pih, nema nas 2-3 dana i vec ne uspijem da iscitam sve sto ste pisale..user posted image user posted image
aida., mila, hB pa nam je drugar bolje.. mashallah, ljubni nam ga puno.. kako stolica danas?
bebacha, draga, drago mi je i da su tvoji andjelcici malko bolje... bas si mi nesto juce prosla kroz glavu, sa svim svojim brigama.. iskreno se nadam da ce djecica potpuno ozdraviti, a onda ce sve biti lakse..
marina, na brzinu sam preletila postove, a cini mi se, nigdje ne vidjeh tvoje javljanje.. kako si, draga? znam da je svasta nesto bilo, pa se nadam da se sve zavrsilo kako treba... javni se da ne brinemo...
melly, kako mirzica, je li ozdravio? velika pusaaaa za vas dvoje
maminabebo, monamuhamed, zoe, kanita, marijanna, felix, mrkica, malena, amela, selina, sara, dzeni, sulty, samedi.... jooooooj, dok sve nabrojim user posted image user posted image user posted image user posted image
Iman, sretan mali rodjos..user posted image user posted image
Leena, kako nam je vrsnjakinja? veliki poljubac za vas
bebulenceeeee, jesam li te prepoznala, mila?????????????user posted image user posted image user posted image user posted image Nazalost, po postu, odnosno po problemu, ali evo, Mona muhamed ti je fino objasnila sve... juuuuuuuuubim teeeeeee (uh, hocu se provaliti ako sam pogrijesilauser posted image user posted image )

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 3137
17.10.2010 0:55:48   
Mona Mohamed
Vidim pisale ste o sjedalicama pa da i ja bacim koju recenicu..
Mi ne idemo nigdje bez nje. Nazalost ovdje zakonom nije propisano obavezno koristenje sjedalice u autu ali je mi koristimo.
Sastavni je dio kolica. Katkad je i u kuci u njoj, objesim joj balon, igracku i ona se igra pomalo. Na sjedalici nam pise od 0 do..Ne mogu se sad sjetiti. Mislim da su koristi autosjedalice velike. Ne bi bile uzalud proizvedene da nisu..
Evo nedavno jedna stara pedijatrica iz Kaira kaze da bebe i trebaju biti u polozaju od 45 stepeni..U polozaju u kojem su i nase sjedalice..U takvom su polozaju bile u majcinoj upotrebi..

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 3138
17.10.2010 0:57:02   
Mona Mohamed
Idacha, nisi se provalila. Big hug tebi.

Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 3139
17.10.2010 1:01:45   
idacha
eto, sto rekli, sto ljudi, sto cudi, ili, u nasem slucaju, sto ljekara, sto savjeta..
sto se tice AS, meni je ped rekla da je maximalno izbjegavam bar do 3. mjeseca bebinog zivota, jer je katastrofa za bebinu kicm, obzirom da se ista formira do 6-7 mj..
iskreno, meni je bilo zao da gledam svoju bebu onako zavaljenu u sjedalicu, totalno je upadao u nju, samo mu okice virile, dok je bio manji.. sada vec, hB, jedva stane u njuuser posted image user posted image user posted image
tako da sam ja zaista koristila sjedalicu samo pri putovanju autom, a u kuci imam onu sjedalicu-lezaljku (ziv i zdrav bio ko je izmisli sto godinauser posted image user posted image )

Neposredna veza do poruke: 3140
17.10.2010 1:03:50   
idacha
user posted image user posted image user posted image bigger hug tebi.. a za provalu... htjela sam reci da se valjda nisam provalila za bebulence.. mislim da se radi o mojoj jaaaaaaaaaako dobroj prijateljici, pa zato rekoh, nadam se da nisam pogrijesila, da je to ona, jer ako nije, onda se provaljujemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3141
17.10.2010 1:04:58   
idacha
vidi melly sto virka, a ne tipka....user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3142
17.10.2010 1:06:51   
Anoniman
user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 3143
17.10.2010 1:06:51   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: Magicze

Puno pozdrava svim mamicama.....kratko pitanje ...koliko cesto vi dojite? ....moja Ayla nekad svaka 3 sata a nekad i ranije..nemamo neki ritam a vec joj je mjesec dana....mirkice kako napreduje Ishak? Mona kako je Aisha?

Draga Magicze..Pa tebe bas nema..Hmm..Dobro dosla natrag. :)
Dojim na zahtjev..Kada god Aisha zatrazi. Aisha je dobro, zdravo hvala Bogu. Lijepo napreduje. Kako si ti? Tvoje pile?

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Magicze)
Neposredna veza do poruke: 3144
17.10.2010 1:12:37   
melly__
Evo mene user posted image
Mirza se probudio,valjda nesto ruzno sanjao pa ga isla uspavatiuser posted image
Nama je 4 mjeseca danasuser posted image user posted image user posted image user posted image
Uh kako proletise..pussav za vas sve idem vas citatiuser posted image
Idacha kako nam je drugar,jel zarasla cundarica ??'ljubimo vas i user posted image user posted image

17.06.

Neposredna veza do poruke: 3145
17.10.2010 1:14:53   
Anoniman
masAllah melly kako vrijeme leti i mojoj Nejri sutra aBd 2 mjeseca..♥ ♥user posted image user posted image

(odgovor članu melly__)
  Neposredna veza do poruke: 3146
17.10.2010 1:14:58   
idacha
user posted image user posted image user posted image za Mirzicu, momcinu.. mashallah... proleti, draga, nego kako, dok trepnes... jel momak ozdravio?
nama je cundara mashallah.. zarasla fino...

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3147
17.10.2010 1:22:00   
melly__
user posted image user posted image za cundaru,rucki li nam drugar,on sad vec svasta smije ruckitiuser posted image i mi smo pomalo poceli,oprezno zbog ovog dermatitisa jBg
A ozdravio je lopovcic maleni,naucio vristati pa usi para koliko vristiuser posted image
Mona user posted image user posted image tebi i Aishi user posted image

17.06.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3148
17.10.2010 1:24:50   
melly__
Malena_ vrijeme leti samo tako...
Nejra mi je med medeniuser posted image ganjala bi te za priju ali vec sam dogovorila sa Elkinomuser posted image kisic tebi i princezama malenimuser posted image
Sarouser posted image user posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3149
17.10.2010 1:25:40   
idacha
hehehehee.. neka samo vristi.. najsladji su mi kad vriste.. i ovaj moj lopovcic vazda neke zvukove ispusta.. presmijesan mi je... a, ruckimo, Bogami, pravo... uvela sam mu rucak, sada cu polako veceru pokusati, pa medjuobrok i tako... mashallah, poguzija mali, samo nek' mu usta rade, pa nije bitno jel na flasicu ili kasicicu...

kako vi deverate sa dermatitisom? jel koristi neku terapiju? jel to prolazno, mila?

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *