|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  122 123 [124] 125 126   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
15.10.2010 17:06:33   
amela2208
IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed
Aisha ima na potiljku crvenu flekicu i malo nize ka vratu..Da nije rodin ugriz, ili poljubac andela?

to ima i moja Sarauser posted image  i kazu da ce to vremenom nestati

Sara&Mohammad

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 3076
15.10.2010 17:11:59   
elkina_mala
to ima i moja Selina
bas na potiljku al par flekica crvenihuser posted image

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 3077
15.10.2010 17:24:32   
elkina_mala
zene jos dada vas pitam
bila sam neki dan kod ginekologa,pricali o kontracepciji i posto ja najvjerovatnije necu vishe djece ili ako se predomislimo to ce biti za nekih 7-10 god.
on mi je preporucio spiralu
ima Mirena i Multiload..
multiload sprecava oplodnju jajasceta dok kod mirene to nije slucaj,a sa mirenom nedobija se menga pa zamisli da je stavim na 5 godina,i da nedobijam..uuuu...
zato mi je rekao ovu multiload da stavim s njom je menga 2 dana duza...
sta mislite vi???imatzel kakva iskustva sa spiralama??

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu bedelindja)
Neposredna veza do poruke: 3078
15.10.2010 17:34:28   
dzeni_nl
i moja Marisa ima isto na potiljku, pa prema vratu. ima malo i na celu i na kapcima. a ima i jednu tacku na ledjima. rekli su nam da ce do godine to da nestane. ali i ja imam na ledjima i to vecu crvenu fleku od rodjenja i nikad nije prosla, ali je u obliku srca.

gdje si ti elkina, zeno od kad te nema da se druzis sa nama? kako je malene ljepotica?

ne znam ti nista o spiralama, zivi sam tupan sto se toga i pilula za cuvanje tice.user posted image

mona i mene ledja bole, a danas bas posebno. ni ja nisam dovoljno lezala i evo sad se to odrazava na ledjimauser posted image

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu elkina_mala)
Neposredna veza do poruke: 3079
15.10.2010 17:46:42   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: bebulence

Zdravo mame da se požalim i na ovoj temi pošto vidim da ste sve već iskusne mame,pa reko možda ima neka među vama koja je imala anemičnu bebu,mom malenom već od 1.5 mjesec starosti dajem Ferum lek pa prije 20 dana ponovim nalaze kad ono hgb 115 ali opet moja pedijatrica kaže da nastavim da mu dajem željezo ali Feroglobin a u upustvu piše da se nesmije davati djeci ispod 1g starosti a moj sad već ima 3 mjeseca a Feroglobin mu dajem već 7 dana i strašno mi se djete promjenilo,njegovo raspoloženje je loše stalno kenjka a taman se bio ljepo počeo smješkati i gugutati,neznam šta da radim ovi dr. su užasni jedan kaže ovako a dr.onako a jedan stariji pedijatar u penziji kaže da mu uopšte ne dajem željezo,pojma nemam šta da radim svako jutro zajedno oplačemo kad mu moram dati dozu željeza vrišti on sebi a ja sebi,užasuser posted image

draga dobro nama dosla , zao mi je sto prolazite kroz to ja ti pomoci ne mogu ali nadam se da ce neko na forumu uspjeti ja mislim da imas cak i temu o tome pogledaj user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu bebulence)
Neposredna veza do poruke: 3080
15.10.2010 17:53:53   
amela2208
elkina_mala vidim da jos nisi dobila odgovor u vezi spirala, ja ne znam nista o njima a vidi na ovaj link mozda nesto nadjes u zvesi sa spiralama http://www.ringeraja.ba/forum/m_29594/mpage_2/key_/tm.htm . Sama rijec spirala me plasiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3081
15.10.2010 18:11:15   
sara.at
mirena to je ja mislim ta hormonalna spiralauser posted image  al nisam znala da sa njom se menga ne dobija,e vala ako je tako odmah cu sebi jednu da rezervisem user posted image  da se rijesim i te muke...

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

Neposredna veza do poruke: 3082
15.10.2010 18:14:54   
Tidzi
Gdje ste cure, kako ste, kako dijecica? Evo i nas nakon duzeg vremena...citala sam vas, ali nisam stigla da se javljam bas...
Erna je dobro, danas bila na vakcini. Teska je 5 kg, duga 58 cm. Al cemo izgleda morati promijeniti mlijeko. Aptamil nam bas ne pase. Ne kaki redovno, a i kad treba kakiti sva se unervozi, stenje, stisce se po citav dan, pa onda nekad kaki.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 3083
15.10.2010 18:16:02   
Tidzi
IZVORNA PORUKA: amela2208

elkina_mala vidim da jos nisi dobila odgovor u vezi spirala, ja ne znam nista o njima a vidi na ovaj link mozda nesto nadjes u zvesi sa spiralama http://www.ringeraja.ba/forum/m_29594/mpage_2/key_/tm.htm . Sama rijec spirala me plasiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I ja ne volim spirale. Mislim da je nikada ne bih mogla ugraditi.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

Neposredna veza do poruke: 3084
15.10.2010 18:21:59   
Tidzi
IZVORNA PORUKA: elkina_mala

zene jos dada vas pitam
bila sam neki dan kod ginekologa,pricali o kontracepciji i posto ja najvjerovatnije necu vishe djece ili ako se predomislimo to ce biti za nekih 7-10 god.
on mi je preporucio spiralu
ima Mirena i Multiload..
multiload sprecava oplodnju jajasceta dok kod mirene to nije slucaj,a sa mirenom nedobija se menga pa zamisli da je stavim na 5 godina,i da nedobijam..uuuu...
zato mi je rekao ovu multiload da stavim s njom je menga 2 dana duza...
sta mislite vi???imatzel kakva iskustva sa spiralama??

Kako hoces, al ja licno ne bih stavila spiralu koja sprecava dolazak menge. Sta ce onda biti s hormonima?

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

Neposredna veza do poruke: 3085
15.10.2010 19:09:51   
bebacha
To o cemu prica te nestati s vremenom.moja curica je imala i nestalo jo negdje oko prvog rodendana a ima i mali sad.
Ja sam preumorna,od ponedeljka navece kako je Alen imao temp je potpuno drugo djete.kad je budan konstantno je na rukama,loseee spava,samo place.izgleda su stvarno u pitanju zubici,sve ukazuje na njih.Ajla je opet izrazila zelju da ide spavat kod mojih pa sam je poslala.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 3086
15.10.2010 20:01:41   
rose 87
uhhh mi smo stigli napraviti rucak,morala sam ga zabaviti smokijem,mada nisam za te grickalice nesto ali mora se nekada
bebulence nemogu ti pomoci,ako ce te utjesiti i mi smo morali piti Ferum ali smo popili 3 doze vise nismo mogli,ali mi smo stariji pa gledam to prehranom nadoknadit
amela ja bih voljela te kapi za zeljezo ali kod nas u apotekama nema,bebe tesko mogu prehranom u pocetku da dobiju dovoljno zeljeza,zato ga vi uzimate preventivno
bebacha nadam se stvarno da cete uskoro ozdraviti i da ces se uspjeti i ti malo odmoriti
joj ta kontracepcija i meni je problem,kondom neeeevolim,trudnoca druga nikako nebi odgovarala,mi smo na "prirodnom" cuvanju ali par puta nam se umalo omaklo pa me sad pravo strah

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3087
15.10.2010 20:02:39   
rose 87
IZVORNA PORUKA: elkina_mala

to ima i moja Selina
bas na potiljku al par flekica crvenihuser posted image

mi imamo na potiljku i stalno nas pitaju kad se udariouser posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 3088
   [Obrisana poruka]
15.10.2010 20:31:24   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 3089
15.10.2010 21:03:48   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: Iman83

Moja Iman ima na potiljku tu crvenu mrljicu a ispod odmah na vratu kao par crvenih tačkica. Mene to plaho ne brine, kontam mladež je, al muz stalno gleda da nije naraslo, i jedva ceka ponedeljak kontrolu da pita doktoricu.

E sad me pravo zabrinuste za to znojenje, moja I se uvijek znoji dok doji, inace ne, al lice joj bude u goloj vodi! Mada ja plaho ne grijem i u stanu je uvijek nekih 21-22 stepena...

Dzeni- nl, daj molim te pitaj tu svoju doktoricu zasto ne valja da se bebe znoje dok doje, a i ja cu u ponedeljak pitati svoju, bas sam se nesto uplasila oko toga!

Odoh ja svojoj gukalici maloj dati meme!

Lahku noc...

ma nemoj da se brines draga, ona dobro jede i masallah dobro napreduje. mozda to vazi samo za bebe koje slabo doje, a puno se znoje. uglavnom pitat cu al tek u utorak idem, ne mogu nista prije.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3090
15.10.2010 21:17:04   
malena.

IZVORNA PORUKA: bebulence

Zdravo mame da se požalim i na ovoj temi pošto vidim da ste sve već iskusne mame,pa reko možda ima neka među vama koja je imala anemičnu bebu,mom malenom već od 1.5 mjesec starosti dajem Ferum lek pa prije 20 dana ponovim nalaze kad ono hgb 115 ali opet moja pedijatrica kaže da nastavim da mu dajem željezo ali Feroglobin a u upustvu piše da se nesmije davati djeci ispod 1g starosti a moj sad već ima 3 mjeseca a Feroglobin mu dajem već 7 dana i strašno mi se djete promjenilo,njegovo raspoloženje je loše stalno kenjka a taman se bio ljepo počeo smješkati i gugutati,neznam šta da radim ovi dr. su užasni jedan kaže ovako a dr.onako a jedan stariji pedijatar u penziji kaže da mu uopšte ne dajem željezo,pojma nemam šta da radim svako jutro zajedno oplačemo kad mu moram dati dozu željeza vrišti on sebi a ja sebi,užasuser posted image

kazes da je bebi vec tri mjeseca...pa ubrzo ces joj moc davat cvrstu hranu.tako da ce moc uzimat prirodno zeljezo kojeg npr ima u spanaku.ja djetetu to ne bih davala jer cak ni meni nije godilo dok sam ga pila u trudnoci...nekako se poremeti probava a i muka ti bude...nezzz valjda ce neko nesto pametnije napisat

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu bebulence)
Neposredna veza do poruke: 3091
15.10.2010 21:24:06   
malena.

IZVORNA PORUKA: Tidzi

Gdje ste cure, kako ste, kako dijecica? Evo i nas nakon duzeg vremena...citala sam vas, ali nisam stigla da se javljam bas...
Erna je dobro, danas bila na vakcini. Teska je 5 kg, duga 58 cm. Al cemo izgleda morati promijeniti mlijeko. Aptamil nam bas ne pase. Ne kaki redovno, a i kad treba kakiti sva se unervozi, stenje, stisce se po citav dan, pa onda nekad kaki.

e nek si se malo javila...nadam se da ces sada cesce...bebica napreduje super. a pokusaj sa hipp meni je super...svaki dan kaki i bas joj godi...dajem joj i malo kamilice kazu da je dobra za probavu... poljubi bebalu user posted image

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 3092
15.10.2010 21:32:06   
malena.
ehhh eno mi malene spava...a za cudo i citav dan spava...tako da sumnjam da ce nocas....a nisam bas navikla na besane noci...a evo vec mi se spava..jutros zorom ustala i citav dan u nekom pokretu.sad cekam da se probudi pa da joj dam da jede...malo cu je izmorit...gnjavit...user posted image pa ce nadam se zaspat.

jao temperatura mi je u kuci nekih 20-22 stepena.i na malenoj je samo body kratkih rukava i gegica dugih. al kada pocne plakat cim je skinem da je kupam ili presvucem ona se pocne smijat.ehhh kao vruce joj.al vec je bila malo prehladjena,zacepljen joj nosic bio.al sada je to proslo...pa kontam da mi se opet ne prehladi. sta vi oblacite svojim bebama i kolika vam je temperatura u stanu?

i meni opet pocelo malo teci a bas prestalo nedavno.nije valjda da sam vec dobila ili je to samo nastavak.ne tece puno...pomalo al vala mi je vise preko glave....

eto cuvajte se i ljubite bebice user posted image

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 3093
15.10.2010 21:43:25   
aida.
Eh evo i nas... jutros nekad otisli rodici na kafu i kad sam se vracala kuci nazovem mamu da joj posljem unuka da gga malo cuva user posted image dosla kuci nema mm nazva ga kaze evo me u Zenici user posted image samo negdje lunja prebit cu ga user posted image user posted image user posted image a ja se razletila ko sto odavno nisam ,onda opet odem do mame, Erol zaspo, kaze samo se smijao dok je kod njeuser posted image i mm doso po nas... sad dosli kuci...

Sto se tice tih spirala; Mirena

MEni je moja dr ovako rekla... Jer sam ja htjela spiralu... preporucljivo je da ako imam menstruaciju dugu i bolnu ne bih trebala ugradjivat spiralu nego MIRENU jer ce mi spirala napraviti gore, ako mi menst.traje 7 dana(a traje) onda bi mi bila 9-10 sto mi nikako ne pase... eh tad bi mi preporucila Mirenu i imala bih MOZDA jedan dan menstraciju ako se moze tako nazvati kad i ne treba ulozak nego moze dnevni... user posted image na pitanje gdje ce krv nasmijala se i rekla da svi se to pitaju ali da ta krv ne mora izaci "dole"... user posted image user posted image svasta.... ja pobjegla glavom bez obzira user posted image user posted image user posted image i cuvamo se "prirodno" ....rikverc metoda user posted image islo nam je i dok smo se zabavljali i u braku dok nismo htjeli bebija pa valjda ce i sad... ne mogu ja plastike, isto ko da stavim mrkvu user posted image user posted image user posted image
Preporucila mi je dr.tablete ali ja se bojim da se ne udebljam od njijh user posted image user posted image user posted image koja ima iskustva??? Udebljali se zaista od njih?? meni dodatke kile ne trebaju niiiikakkoooo imam ih i preevise user posted image user posted image moja mama kad ih je pila kaze nije se udebljala... al mene njih strah a i neodgovorna sam ja za to...

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 3094
15.10.2010 21:46:39   
Tidzi
IZVORNA PORUKA: malena.

IZVORNA PORUKA: Tidzi

e nek si se malo javila...nadam se da ces sada cesce...bebica napreduje super. a pokusaj sa hipp meni je super...svaki dan kaki i bas joj godi...dajem joj i malo kamilice kazu da je dobra za probavu... poljubi bebalu user posted image

Bas sam u nedoumici draga oko mlijeka. Ovdje nema Hipp, ali mi je Njemacka granica na pola sata, a tamo ima, pa bih mogla kupovati. Neki mi kazu da probam BEBE, pa sad bas ne znam. Elma mi je pila Aptamil i nismo imali nikakvih problema, sve bilo super, a ovoj maloj valjda ne odgovara. I ja svojoj dajem malo caja od kamilice.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 3095
15.10.2010 21:46:48   
sara.at
Kod mene u kuci je sad trenutno 28c,ja volim da mi je toplo a i malecki. Ovo je zimski Period i nije mi bas 21c za bebu u kuci povoljan. Mona Arian Jos nije Bio bolestan,Ni prehladjen a dok mi je bila tako mala temperatura,on nece da spava,hladne mu ruke i nosic (Po Dom se zna da je bebi hladno) samo nervozan Bio,a sad je sve ok kako Sam upalila grijanje Jos i ponekad nalozim Kamin eto samo da mirise vatra.

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 3096
15.10.2010 21:53:35   
Anoniman
. ja pobjegla glavom bez obzira user posted image user posted image user posted image i cuvamo se "prirodno" ....rikverc metoda user posted image islo nam je i dok smo se zabavljali i u braku dok nismo htjeli bebija pa valjda ce i sad... ne mogu ja plastike, isto ko da stavim mrkvu user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image isto ovak je kod mene
heheh ono prirodno vadi kad je njbolje user posted image .....nije ni nas nikad izdalo a nadam se da neece ni ubuduce ....
Nevolim ni ja nikakve preparate ....koža je kožauser posted image nekako ugodnije hehuser posted image
Cula sam da se od tab.deblja ti hormonski pa ako hos koju kg bujrum user posted image
Ja sam jednom mm.zezala reko bas ja vise nikad necu osjetit toplinu znas na sta mislim (zavrsavanje) joj jesam direkltan stid me hehhe
Kaze ma joj ba sta ti imas osjetit valjda ja osjetim a ne ti heheh eejjj reko necu ja tako,nisam uzivala dugo samo 3mjes.toliko sam pravila bebu hehh zatrudnila i nista od sex bio zabranjen hebo to reko
Ja cu sebi uzet tab.kaze nemoj dzaba ja opet necu zavrsiti hehhe strah ga

(odgovor članu sara.at)
  Neposredna veza do poruke: 3097
15.10.2010 21:58:38   
aida.

IZVORNA PORUKA: felix

. ja pobjegla glavom bez obzira user posted image user posted image user posted image i cuvamo se "prirodno" ....rikverc metoda user posted image islo nam je i dok smo se zabavljali i u braku dok nismo htjeli bebija pa valjda ce i sad... ne mogu ja plastike, isto ko da stavim mrkvu user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image isto ovak je kod mene
heheh ono prirodno vadi kad je njbolje user posted image .....nije ni nas nikad izdalo a nadam se da neece ni ubuduce ....
Nevolim ni ja nikakve preparate ....koža je kožauser posted image nekako ugodnije hehuser posted image
Cula sam da se od tab.deblja ti hormonski pa ako hos koju kg bujrum user posted image
Ja sam jednom mm.zezala reko bas ja vise nikad necu osjetit toplinu znas na sta mislim (zavrsavanje) joj jesam direkltan stid me hehhe
Kaze ma joj ba sta ti imas osjetit valjda ja osjetim a ne ti heheh eejjj reko necu ja tako,nisam uzivala dugo samo 3mjes.toliko sam pravila bebu hehh zatrudnila i nista od sex bio zabranjen hebo to reko
Ja cu sebi uzet tab.kaze nemoj dzaba ja opet necu zavrsiti hehhe strah ga

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja sam uzivala do petka...u nedjelju se porodila.. doduse subotu ujutro ispo mi sluzni cep pa ja kontala da nije sta drugo user posted image user posted image user posted image isprobavala sto sam citala da sex pospjesuje porod i stvarno je istina user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3098
15.10.2010 21:58:46   
dzeni_nl
kod mene je teperatura 21-22, danas je bila 20 i ja sam upalila grijanje, al moja Marisa nevoli vrucinu. odma se buni i nervozna je. pa sam joj skinula helankice i ostala je samo u bodiju dugih rukava,  al sam je pokrila dekicom i opet se otkriva. ona spava u sojoj sobi, nepalim grijanje, samo joj stavim bocu sa vrelom vodom da ugrije krevet. i njoj rukice budu hladne, al kad joj izmjerim temperaturu bude normalna. zato znam da joj nije hladno. cim je toplije obucem i temperatura joj se povisi.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 3099
15.10.2010 22:04:26   
aida.
moj E ni malo ne voli da je toplo i u nas je temp oko 20-21 do 23... kad ga kupam zagrijem vise... odma se rasplace ak je vruce... sreca jer ni mm ni ja ne volimo da je u kuci puno toplo...

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 3100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  122 123 [124] 125 126   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  122 123 [124] 125 126   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *