|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
15.10.2010 13:58:55   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: melly__

Mirkice sinoc sam te sanjala ili jutros user posted image user posted image ziva istina..ne sanjas samo ti forumasice

hahahhaha je l de ja sam neku noc sanjala Handy i jos jednu forumasicu ne sjecam se ali znam dobro da sam dvije sanjala hahahha , hajd nek ti budem na hajr

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3051
15.10.2010 14:00:24   
Mirkica
Pitanje za sve zadnjih par dana sam primetila osip kod malog na licu jutros dok sam ga dojila vidim bas puno to su one sitne bobuljicice kao suhe tako enkako i bas ima dosta an obrazima celu i cak ispod kosice malo pa me bas brine zanm da to bebe imaju ali en znam kako se tog kutaristai pa et ako ima ko kakavu ideju neka javi .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3052
15.10.2010 14:07:53   
Mamica24
dzeni_nl  hvala ti user posted image user posted image

mirkice kod mene je Bekir imao tako sličan osip kad se rodio i dugo mu je trajao. Ja sam ga brisala kamilicom i polahko je to nestalo. Sad ne znam možda je kod tvoje bebe u pitanju reakcija na neku hranu ili sl. Mada ti osipi su uglavnom bezopasni!!

Ja sam kod mog bebija jutros na potiljku primjetila crvenu flekicu kao da ga je neka bajka ugrizla ne primječujem da se hoće počešati!! Ako potraje pitaćemo pedijatra!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3053
15.10.2010 14:10:55   
zeze
IZVORNA PORUKA: Mirkica

Pitanje za sve zadnjih par dana sam primetila osip kod malog na licu jutros dok sam ga dojila vidim bas puno to su one sitne bobuljicice kao suhe tako enkako i bas ima dosta an obrazima celu i cak ispod kosice malo pa me bas brine zanm da to bebe imaju ali en znam kako se tog kutaristai pa et ako ima ko kakavu ideju neka javi .

ja sam svoju Naidu brisal gazom natoljenom mlakom vodom, i brzo je proslo. Nisam joj smjela nista stavljat na licu, a po tijelu samo bivacinom prasila i proslo je. Znam slucaj gdje je jedna moja komsinka mazala bebu sa kemom po tijelu, da sprijeci te bubuljice i one se valjda u unutrasnjosti stvarale (ne znam bas najbolje objanit), uglavnom beba jedva ozdravila.

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3054
15.10.2010 14:15:04   
Mamica24
ma kakvi krema ne dolazi u obzir... pa njihova koza je jako mlada i to bi je samo opteretilo.. samo ako ti je preporuci pedijatar... ja sam bebu odnedavno počela malo mlijekom za tijelo mazati al samo posle kupanja i to malo po tijelu i po koljenima jer ih on zguli koliko je navalio da puže... hipermagnanom sam ga prelijevala posle kupanja do 2 mjeseca isto kad je imao taj osip po tijelu i to je to... sad samo kamilica!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 3055
15.10.2010 14:18:41   
zeze
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl

IZVORNA PORUKA: rose 87

joj zenice moracu otici onom svom ginekologu da vidim da ne postoji kakva nevidljiva pupcana vrpca koju nisu prerezali user posted image user posted image ovo moje dijete ne odvaja se od mene ako ga spustim dodje mi do nogu i popne se uz mene,kako cu rucak spremit sama neznamuser posted image

Kod mene ista situacijauser posted image kontam da ga nekako zavezem za sebeuser posted image user posted image pa da mogu sta uraditiuser posted image ovako ga cuvam i sjedim besposlenauser posted image a to mi bas tesko padauser posted image user posted image user posted image user posted image

ista sam ti. sad samo otisla po pelenu da je presvucem, a onda odma place na sav glas. ma maket se nesmijem od nje

odmah mi lakse, moja vristi, dere se, tacno me prepadne, neda mi dijete maket. user posted image

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 3056
15.10.2010 14:18:54   
danijela27
pa ja gdje god dojem tema keck. user posted image user posted image user posted image
ja sam krvarila skoro mjesec, cim mi je prestalo u napad user posted image . ma gdje ne bi na oci mi uzviri, a i mm nije mrsko.

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

(odgovor članu bedelindja)
Neposredna veza do poruke: 3057
   [Obrisana poruka]
15.10.2010 14:37:21   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu danijela27)
  Neposredna veza do poruke: 3058
15.10.2010 14:43:59   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: Iman83

Mirkice,samo kamilica ili mlaka voda!
Iman ima isto, i ja budala sinoc pokusala nekom tekucinom sto sam dobila ocistiti i evo jutros iza vrata jos gore izgleda...meni se malo smiri i od bepanthen masti!
Al opet, od kamilice najbolje prolazi. Iman je imala oko usta,valjda od meme, a sad joj ispod vrata, al ona se meni bas puno znoji dok papa,pa pretpostavljam da je i od toga.
U ponedeljak idemo dr, pa vidjecu hoce li ona sta propisati za taj osip.

Iman jesi li spominjala pedijatru to sto se znoji dok doji?

mene ovdje na svakoj kontroli pitaju znojili se beba dok doji i kazu da se ne bi smjela znojiti ako je sve u redu. nemoj da te plasim, to ne mora nista da znaci. mozda ovdje i kod nas nije isto. mnoge stvari se razlikuju, pa mozda i to.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3059
15.10.2010 14:58:32   
Lejla Ka
Ovdje kod nas kažu da dok se beba pošteno ne preznoji, nije se pošteno ni najela.

Meni to nekako sve polu bapski.

Ako je bebi vruće, pa još se nadoji mlijeka na temperaturi nekih 36C, normalno je da će se preznojiti. Ne vidim šta bi tu moglo biti loše?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 3060
15.10.2010 15:00:29   
melly__

IZVORNA PORUKA: zeze

IZVORNA PORUKA: rose 87

joj zenice moracu otici onom svom ginekologu da vidim da ne postoji kakva nevidljiva pupcana vrpca koju nisu prerezali user posted image user posted image ovo moje dijete ne odvaja se od mene ako ga spustim dodje mi do nogu i popne se uz mene,kako cu rucak spremit sama neznamuser posted image

Kod mene ista situacijauser posted image kontam da ga nekako zavezem za sebeuser posted image user posted image pa da mogu sta uraditiuser posted image ovako ga cuvam i sjedim besposlenauser posted image a to mi bas tesko padauser posted image user posted image user posted image user posted image

ista sam ti. sad samo otisla po pelenu da je presvucem, a onda odma place na sav glas. ma maket se nesmijem od nje

odmah mi lakse, moja vristi, dere se, tacno me prepadne, neda mi dijete maket. user posted image

A planina neispeglanog vesa sve veca i veca user posted image user posted image user posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 3061
15.10.2010 15:08:42   
zeze
Melly ne spominji mi ves user posted image user posted image user posted image
Jucer se pohvalila da cu peglat, ma sipak, nista od toga a planina sve veca i veca. Joj evo je i u snu place, odoohhhhhhh

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3062
15.10.2010 15:15:00   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ovdje kod nas kažu da dok se beba pošteno ne preznoji, nije se pošteno ni najela.

Meni to nekako sve polu bapski.

Ako je bebi vruće, pa još se nadoji mlijeka na temperaturi nekih 36C, normalno je da će se preznojiti. Ne vidim šta bi tu moglo biti loše?

ne znam, bas cu u utorak pitati babicu kakve to veze ima. uglavnom su mi rekli da ne bi smjela da se znoji, aposto se ona ne znoji ja nisam detaljno ni pitala. al sad me bas interesuje.

al se moja otkriva kad spava, cim je pokrijem odma se buni, a spava samo u bodiju, pregrijala sam stan, pa sam je raskomotila malo da se rashladi.

ne spominjite mi peglanje i mene ceka masina naseg vesa i masina njenog, al nista do sutra dok mm ne bude kuci pa da bude kod nje, a i onako je sutra jeftina strujauser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3063
15.10.2010 15:20:24   
bebulence
Zdravo mame da se požalim i na ovoj temi pošto vidim da ste sve već iskusne mame,pa reko možda ima neka među vama koja je imala anemičnu bebu,mom malenom već od 1.5 mjesec starosti dajem Ferum lek pa prije 20 dana ponovim nalaze kad ono hgb 115 ali opet moja pedijatrica kaže da nastavim da mu dajem željezo ali Feroglobin a u upustvu piše da se nesmije davati djeci ispod 1g starosti a moj sad već ima 3 mjeseca a Feroglobin mu dajem već 7 dana i strašno mi se djete promjenilo,njegovo raspoloženje je loše stalno kenjka a taman se bio ljepo počeo smješkati i gugutati,neznam šta da radim ovi dr. su užasni jedan kaže ovako a dr.onako a jedan stariji pedijatar u penziji kaže da mu uopšte ne dajem željezo,pojma nemam šta da radim svako jutro zajedno oplačemo kad mu moram dati dozu željeza vrišti on sebi a ja sebi,užasuser posted image

Naše čedo stiglo na ovaj svijet 18.07.2010. i uljepšalo život svojoj mamici i tatku, volimo ga beskrajno puno.......

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3064
15.10.2010 15:21:56   
melly__

IZVORNA PORUKA: zeze

Melly ne spominji mi ves user posted image user posted image user posted image
Jucer se pohvalila da cu peglat, ma sipak, nista od toga a planina sve veca i veca. Joj evo je i u snu place, odoohhhhhhh

Evo ja pocela user posted image
Na dnu planine nadjoh stvari koje mu vise ni ne moguuser posted image user posted image
Omanjale cekajuci da dodju na reduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 3065
15.10.2010 15:23:11   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: bebulence

Zdravo mame da se požalim i na ovoj temi pošto vidim da ste sve već iskusne mame,pa reko možda ima neka među vama koja je imala anemičnu bebu,mom malenom već od 1.5 mjesec starosti dajem Ferum lek pa prije 20 dana ponovim nalaze kad ono hgb 115 ali opet moja pedijatrica kaže da nastavim da mu dajem željezo ali Feroglobin a u upustvu piše da se nesmije davati djeci ispod 1g starosti a moj sad već ima 3 mjeseca a Feroglobin mu dajem već 7 dana i strašno mi se djete promjenilo,njegovo raspoloženje je loše stalno kenjka a taman se bio ljepo počeo smješkati i gugutati,neznam šta da radim ovi dr. su užasni jedan kaže ovako a dr.onako a jedan stariji pedijatar u penziji kaže da mu uopšte ne dajem željezo,pojma nemam šta da radim svako jutro zajedno oplačemo kad mu moram dati dozu željeza vrišti on sebi a ja sebi,užasuser posted image

ne znam ti mila nista o ovome reci. mi hvala Bogu nemamo problema sa tim. zao mi je sto tako malene beba prolazi kroz to i sto se oboje patite.

(odgovor članu bebulence)
Neposredna veza do poruke: 3066
15.10.2010 15:23:29   
melly__
Dzeni ispunih onaj test na tvom profilu i ispade da imam sklonosti ka istome polu user posted image
zene cuvajte me seuser posted image user posted image user posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3067
15.10.2010 15:26:00   
dzeni_nl

Dzeni ispunih onaj test na tvom profilu i ispade da imam sklonosti ka istome polu user posted image
zene cuvajte me seuser posted image user posted image user posted image user posted image

a zato ti nemas volje sa svojim muzem, nepase ti spoluser posted image

ma i meni je isto ispalo. mislim da svima daje iste odgovoreuser posted image

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3068
15.10.2010 15:29:42   
melly__

a zato ti nemas volje sa svojim muzem, nepase ti spoluser posted image

ma i meni je isto ispalo. mislim da svima daje iste odgovoreuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 3069
15.10.2010 16:31:16   
danijela27
e jeste sega brate mili. dodjem nasekirana i oraspolozite me zenice moje drage.

kad smo kod znojenja moja bebara se ponekad znoji al sam primjetila kad joj je vruce ili je ljuta. sve to prodje. a ja se znojim ko tvor. ostala mi vrucina od trudnoce. stalno mi je vruce a poslije podoja u goloj vodi user posted image

bebulence ja ti nista ne znam oko zeljeza za bebu. user posted image

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3070
15.10.2010 16:31:59   
danijela27
kod vas ves a u mene sudje na kamari. haj tjesim se da sam sve ostalo zavrsila user posted image

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 3071
15.10.2010 16:41:19   
Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: Mirkica

vece zenice ja imam jedno pitanjce meni se blizi ceteresnica i pitam se kako da se ponovo uklopim u sexualni zivot , kako se vi cuvate , znam da ovo nije tema za ova dio ali et tu su mi najnovije i svjezije s mojim iskustvom , imam osjecaj da ce mi biti neprijatno i obavezno kakos e cuvate ja sam dobila neke pilule.

Draga Mirkice..Ne znam sta bih ti rekla. Ja se jos uvijek nisam oporavila poslije poroda. Nisam se odmorila na pocetku i sad me bas leda bole i cini mi se da sam zaradila i upalu misica..Umorna sam..Igrice i sl mi jos ne pada na pamet. Samo bih izrazila saucesce muzu. user posted image
Obzirom da dojis ja ti ne bih savjetovala pilule. Mozda da koristis prezervativ..Nadam se da ce ti neko mnogo iskusniji reci nesto pametnije. Big h
ug.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3072
15.10.2010 17:00:08   
amela2208
IZVORNA PORUKA: bebulence

bebulence pogledaj na http://www.ringeraja.ba/forum/m_250482/mpage_2/key_/tm.htm mozda nesto pametno nadjes, mada i mi koristimo gvozdje po 5-6 kapi na dan ali to ovdje daju svoj djeci koja predju 6 mjeseci cini mi se. A nama nisu vadili nalaze, bez nalaza daju da se koristi. Zasto nisam pitalauser posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu bebulence)
Neposredna veza do poruke: 3073
15.10.2010 17:01:49   
Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: Mamica24

dzeni_nl  hvala ti user posted image user posted image

mirkice kod mene je Bekir imao tako sličan osip kad se rodio i dugo mu je trajao. Ja sam ga brisala kamilicom i polahko je to nestalo. Sad ne znam možda je kod tvoje bebe u pitanju reakcija na neku hranu ili sl. Mada ti osipi su uglavnom bezopasni!!

Ja sam kod mog bebija jutros na potiljku primjetila crvenu flekicu kao da ga je neka bajka ugrizla ne primječujem da se hoće počešati!! Ako potraje pitaćemo pedijatra!!

Aisha ima na potiljku crvenu flekicu i malo nize ka vratu..Da nije rodin ugriz, ili poljubac andela?

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 3074
15.10.2010 17:06:29   
Mona Mohamed
Bebulence, jako mi je zao zbog toga sto te je zadesilo.
Muz ima rodicu koja je pedijatar pa ako zelis, pitat cu nju, pa cu ti javiti odgovor. Polahko, mila..Strpi se. Uz Boziju pomoc biti ce ure
du.

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 3075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *