Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 13:24:03
enči80
IZVORNA PORUKA: ciciban26
IZVORNA PORUKA: Ašoni
IZVORNA PORUKA: Cickolini
Glasali jutros i za malog druga Ajnura,a bebu Asoni ne znamo a rado bi glasale ..
Beba od Asoni je prvi album druga slika ... med maleni ... :)
Glasala jutros Bebica me med medeni
Da li to znači da si glasala a da te ja na to nisam navela? E to je već glas koji vrijedi bar za 5. Hvala svim ženicama koje su nas lajkale
Da,da...Stvarno nisam znala a glasala
I ja,i ja...
Mene su moje danas shebale totalno A je čitavo jutro preplakala i no je sad spava...valjda se umorila
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 13:27:11
Amam
Cao mame i bebe Mi da se tuspasimo,E je svaki dan vece zanovijetalo,ni tren ga ne mogu ostaviti bez nadzora okrene se na stomak i "puze" u nazad tako da nam ni prepreke ne vrijede,a sinoc sam ga stavila na pod i on se rolao dok nije dosao do ormara i ladica i vuce i otvara . Danas je nesto nervozan imao je i jednu rijetku stolicu,koja je usmrdila cijelu kucu,pa kontam mozda ga stomak malo muci .
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 13:33:48
mala_sa
Mi da se tuspasimo,E je svaki dan vece zanovijetalo,ni tren ga ne mogu ostaviti bez nadzora okrene se na stomak i "puze" u nazad tako da nam ni prepreke ne vrijede,a sinoc sam ga stavila na pod i on se rolao dok nije dosao do ormara i ladica i vuce i otvara .
U istom smo "belaju" mi smo def odlucili da kupimo ogradicu za igranje - sav mi cilim i podove "preliza"
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 14:19:21
Sensia
hej zenice drage gdje se moze nabaviti ta marama za nosanje bebe? i ima li neko pravilo za uzrast bebe od kad smije u tu maramu?
ciciban saljemo ti milion poljubaca moja Uma i ja
vodolijo bas mi je drago da si se i ti prikljucila. Znam da ce sve proci ali sam i ja neutjesna kad moja Uma place, svi mi kazu da sam previse osjetljiva, bebino je da place, jede, spava i kaki i najbitnije je da je zdrava.....sve ja to znam ali ovaj moj drekavac i kad nema grceve voli da razvija pluca sad sam je spustila u stolicu za ljuljanje i bila je mirna punih 5 minuta i odmah u plac......i ja naravno odmah u ruke i ljuljuskaj...... e sad se ja pitam na mojih 55 kg sta ce biti kad dijete bude imalo 5 i vise kila ako Bog da..... jedva cekam da pocne primjecivati igracke i da joj godi ljuljanje i drmusanje u stolici.........
< Poruku je uredio Sensia -- 15.11.2011 14:20:45 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 14:26:31
animagical
sensia beba smije u maramu bukvalno cim se rodi... imas na fb za naruciti...a piraj nor palachinken, ona ce ti bolje objasniti, ona koristi wrap a nosanje..ma stekne se kondicija...meni je A bio tezak sa 3 i po a sad sa 6 nije
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 14:33:06
palachinken
IZVORNA PORUKA: Sensia
hej zenice drage gdje se moze nabaviti ta marama za nosanje bebe? i ima li neko pravilo za uzrast bebe od kad smije u tu maramu?
Poslacu ti na PP gdje mozes u Sa nabaviti, ja sam licno narucila preko ebaya. Bebica u maramu moze bukvalno od rodjenja. Poslacu ti i klipove kako se stavlja. Meni je spas - kad mu dodje da zeli samo u ruke, ja ga ubacim u maramu i setam po kuci, rasklanjam stosta, a ne bole me ledja. On zaspi, onda ga pazljivo izvadim, probudi se ali mu tutnem siku na frku i nastavi spavati.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 14:37:35
ciciban26
Sensia ljubimo i mi vas dvije.. Ja moju E najbolje smirim kad je stavim na noge(malo podignute) i ljuljam,laptop pored sebe,pustim muziku i bude bas mirna cak se i naspava tako,cim je spustim plac..Apaurin su joj "Bila mama kukunka" i "Nedim" .Pokusaj je i tako zabaviti Sad smo se ispricale,pocela je sa aaaa,eee a da nije deranje
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 15:09:35
animagical
sensia polako, prodje to...iznesi je malo na zrak, mi se upravo spremamo, dobro je utoplis i setnja ce je umiriti vjerovatno...a i mama uzme zraka i ne pobudali
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 15:11:11
Selminja
Djeste zenice, evo pridruzujemo vam se moja Esma i ja Vidim svima jednako problem, dreka i nespavanje. Mi se nekako uskladimo, najvise 3-4 sata odvali nocu sto je meni dovoljno da ne teturam po danu. Mala siki ko velika, zabucila se pravo, obraze odvalila, postavim vam i sliku uskoro. Moja E toliko zna stucati da mi je bude zao, haman se naguta zraka dok doji pa stuca po 5 minuta, ne znam kako da joj pomognem jer se poslije unervozi Sensia ako ce ti biti lakse, znaj da nisi jedina, i moja dreci bez razloga i nenaspavana sam, ali valjda su bebe takve, nemoj biti osjetljiva
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 15:18:04
R&T@
Sensia, draga, poslusaj jos jednu s 55 kila koja je imala drekavca:
Nemoj je nosati, ali je ususkaj sto vise... Ako ti je toplo u stanu, nemoj u dekicu...ali je primakni uz ivicu krevetica i pored nje stavi slozenu dekicu... i sjedi i pricaj, pricaj...neka ti slusa glas... vremenom ces se moci odmaci dovoljno daleko
Ova taktika je zadrzala malo mesa na mojim kostima...
i jos jedna... cim ona spava, spavaj i ti... neka svi i sve cekaju
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 15:21:41
palachinken
IZVORNA PORUKA: tajra
Nemoj je nosati, ali je ususkaj sto vise... Ako ti je toplo u stanu, nemoj u dekicu...ali je primakni uz ivicu krevetica i pored nje stavi slozenu dekicu... i sjedi i pricaj, pricaj...neka ti slusa glas... vremenom ces se moci odmaci dovoljno daleko
Sta se folirate s tom kilazom Ne znam koja ti je drecala, ali onu sto sam ja upoznala bih ti rado ukrala na par dana, mene je oborila s nogu onako pametnih ociju
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 15:24:12
Sensia
hej zenice hvala vam, evo smirila se hvala Bogu
Ma naoruzat cu se sgtrpljenjem nema mi druge, a za setnju vrlo rado, samo cekam da prodje prva boca i idemo ako Bog da u skafander i lagano do jedne nane pa do druge.....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 15:37:03
bambi7
da je Ajnur bio cura bio bi Esmauser posted image ili ako kad dobije sestru...
Ovako je moj dragi govorio kad se L trebala roditi, pa bilo po mom, pa opet kad se I trebala roditi pa opet po mom sad kaze e vala ako trece bude curica bice Esma!!! ( meni dvoje elhamdulilah, al necu da kazem pravim se blesava. Cuj ga trece a ja sanjam kad cu se naspavati)
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 15:38:22
R&T@
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: tajra
Sta se folirate s tom kilazom Ne znam koja ti je drecala, ali onu sto sam ja upoznala bih ti rado ukrala na par dana, mene je oborila s nogu onako pametnih ociju
Hvala, mila... Ti nju bas nahvali Nije ona drecala... pored nje usnule sam ja sjedila i nisam se smjela odmaci...
A ova druga nije usta zatvarala... pluca su joj razvijena, masallah...
I ti izgledas super... samo ti je djecak ruzan... valjda zbog imena