|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1180 1181 [1182] 1183 1184   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
26.10.2011 13:10:46   
sanela.asja
mahanje i od nas..mi smo cijelu noc imali vrisku nepoznatog uzroka...nije pomagalo dojenje, presvlacenje, nosanje pricanje, ljuljanje...ugl kao da je proslo...nemam pojma sta mu bi...

Animagical mozda mu je jednostavno doslo pa se unervozio,da ti nije pretoplo u kuci ili si ga utoplila ja sam tako jednom Asju utoplila umotala djete kad nije svisnulo ko prvo mi bilo ja mislila bebama stalno zimauser posted image user posted image user posted image
Mismo svo troje prehladjeni najvise me za malog strah bas kaslje i hropti lupkam ga cistim nosic aspratorom valjda ce mu sta ovaj antibiotik pomociuser posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 29526
26.10.2011 13:12:18   
Semica

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Semica

kako kod vas bljuckanje?

ma isto...svaki put izbaci skoro sve sto je pojela u nekoliko navrata....a kad ne bljucne nakon jela ( sto je vrlo rijetko ) spava po 4,5 h...

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 29527
26.10.2011 13:19:35   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Draga nema na cemu, kod mene su tri ta dijela dosla uz izdajalicu, znaci meni ostala jos dva, ali meni se bas neda peglati iskreno sa njomuser posted image . Je li stiglo?

nije jos, javim ti kad stigneuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 29528
26.10.2011 13:19:44   
sweet insanity
joj spominjete toplotu, moja gologuza  vazda, u stanu 26 stepeni a radijatori se ne mogu zavrnut,prozor  otvarami mala spava u kratkim rukavima.

< Poruku je uredio sweet insanity -- 26.10.2011 13:20:07 >

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 29529
26.10.2011 13:22:16   
animagical
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

mahanje i od nas..mi smo cijelu noc imali vrisku nepoznatog uzroka...nije pomagalo dojenje, presvlacenje, nosanje pricanje, ljuljanje...ugl kao da je proslo...nemam pojma sta mu bi...

Animagical mozda mu je jednostavno doslo pa se unervozio,da ti nije pretoplo u kuci ili si ga utoplila ja sam tako jednom Asju utoplila umotala djete kad nije svisnulo ko prvo mi bilo ja mislila bebama stalno zimauser posted image user posted image user posted image
Mismo svo troje prehladjeni najvise me za malog strah bas kaslje i hropti lupkam ga cistim nosic aspratorom valjda ce mu sta ovaj antibiotik pomociuser posted image

ma nisam, mi njega ne zamotavamo puno, kapu mu nikad u kuci nisam stavila...nosio je bodi bez rukava i pamucnu pidzamu...

semice a da je vratis da doji nakon sto bljucne?

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 29530
26.10.2011 13:29:43   
ladyblue RR
Nađa goriuser posted image ...38,7 i ne spada. dala joj Diprola i ništa se ne dešava...odoh je tušitari pa ću joj dati Ibuprofen

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 29531
26.10.2011 13:33:43   
Semica
ne bljucne jednom nego vise puta pa me strah da joj nece krenuti to dok je na siki da se nece zagrcnuti ....A evo upravo je dojila samo 10 minuta i u roku od 5 min nakon jela je 3 puta povratila...jednom po sebi ( kao da sam je casom vode zalila,sva mokra bila )..pa je stavim preko koljena pa pljusnu lokva na pod...i sad na dekicu...stvarno ne znam sta joj je...a dr.kaze da je to oki....:((((((((((((((((

Neposredna veza do poruke: 29532
26.10.2011 13:35:19   
Anoniman
mozda je halapljivo jela il se nagutala zraka prilikom dojenja  Nista  strasno bilo je toga i kod nas u vodopadimauser posted image ....

(odgovor članu Semica)
  Neposredna veza do poruke: 29533
26.10.2011 13:43:07   
animagical
ma ovaj se moj zagrcne dojeci stalno nekad i bljucne i samo nastavi..iskaslju oni to zacas...a mislila sam nakon sto zavrsi ta sva bljuckanja da je onda vratis da doji? 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 29534
26.10.2011 13:45:06   
animagical
lady jesi joj stavljala cepic? 

Neposredna veza do poruke: 29535
26.10.2011 13:45:49   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Super Beba

sporty - mustela bi ti trebala pomoći za pelenski osip, al'' ako ne uspije (kao što meni nije user posted image - al'' za osip u predjelu ćune), meni su apoteci napravili jednu super kremu (po receptu pedijatrice), koja je pomogla nakon 2-3 dana (mislim da sam već hvalila kremu po temi user posted image )...helem, ako ne pomogne mustela (al'' trebala bi), ja ti mogu poslati ovu kremu, jer je prave u Apotekama Sarajevo, a sadržaj kreme ne mogu da pročitam - doktorski rukopis :)) 

Super bebo hvala ti, ali mustela je pomogla, nakon dva mazanja skoro da vise nista nema. Ma ne mogu vjerovat da je tako brzo djelovala.
I mi smo imali prilicno nemirnu noc, tik sto je spustim i ususkam se, ona se probudi, tako da sam jutros nenaspavana. Ne znam mozda je od vakcine, inace par proteklih noci se budila samo dvaput, oko 2 ujutro i oko 6... Evo i sad kenjka, hocu je spremit pa da idemo malo vani. A starija jutros nered pravi, nosa neku lopatu po kuci i razbija sve redom. Odo je odvest kod sveki nek kopa bastu, bolje nego da ostanem bez televizorauser posted image user posted image Kupili joj neku lopatu poveliku, od dreveta i plastike, izgleda bas ko prava, user posted image Tako da je jutros vec razbila casu punu cokoladnog mlijeka, sav mi se tepih isprljao. No ocistili smo nekakouser posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 26.10.2011 13:47:18 >

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 29536
26.10.2011 13:48:01   
Semica

ma ovaj se moj zagrcne dojeci stalno nekad i bljucne i samo nastavi..iskaslju oni to zacas...a mislila sam nakon sto zavrsi ta sva bljuckanja da je onda vratis da doji? 

pokusat cemo i tako...ma mene strah od kako mi je prestala disat bila zbog bljuckanja-krenulo joj na nos i na usta ( a lezala kod mm u krilu na ledjima nesto joj on pricao)... ( pocela plavit )...sad titram oko nje nakon jela sve pazim da se to ne ponovi...

i evo sad stuca...

Neposredna veza do poruke: 29537
26.10.2011 13:49:57   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Semica

ne bljucne jednom nego vise puta pa me strah da joj nece krenuti to dok je na siki da se nece zagrcnuti ....A evo upravo je dojila samo 10 minuta i u roku od 5 min nakon jela je 3 puta povratila...jednom po sebi ( kao da sam je casom vode zalila,sva mokra bila )..pa je stavim preko koljena pa pljusnu lokva na pod...i sad na dekicu...stvarno ne znam sta joj je...a dr.kaze da je to oki....:((((((((((((((((

Semice i moja je tako znala, al skontala sam da povuce previse mlijeka i da je zbog toga. Meni je najstrasnije kad se pocne davit, a to se desi bar jednom dnevno, vuce vuce i onda se zagrcne. Najgore sto poslije toga nece vise da doji...

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 29538
26.10.2011 13:51:55   
mersiha 77
semice to ce prestati samo do trceg mjeseca,ako ne onda je problem tako kaze Dr Salahudin Dizdarevic

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 29539
26.10.2011 13:52:39   
ziki
Pozz  zene.Semice kao sto ti dr reko ako mala napreduje bljuckanje nije problem doci ce to na svoje. Samo nastekaj detrdzenta, spremi strik i peri bodiceuser posted image  kod nas je bilo prva dva mjeseca tako, bljuckao je stalno al super napredovao, nema potrebe da pricam da sam i ja postavila istu dijagnozu jer sa starijim nije bilo tako, al evo sad se svako malo presvacimo zbog baletanjauser posted image Moj mis spavao 2 sata u komadu preko dana, ovo nam se jos nije desilo, ljubi ga majka

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 29540
26.10.2011 13:52:54   
Skvo RR
semice za bebe koje povracaju i bljucaju, je zlatno pravilo da se sat vremena poslije jela ne truckaju, ne presvlace, to sto pises stavila na koljena...kada jede stavi je u lezaljku ako imas, malo dakle u povisen polozaj, a ako nemas napravi od malog jastuka i dekice kosinu.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 29541
26.10.2011 13:56:16   
malena27 RR

IZVORNA PORUKA: ziki
Moj mis spavao 2 sata u komadu preko dana, ovo nam se jos nije desilo, ljubi ga majka

i moj ziki, pa se cudim sto spava, kontam odmah da ima temperaturu user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 29542
26.10.2011 13:59:32   
malena27 RR
Dobar dan zenice! Ja vas citam kad stignem, ali nista ne mogu zapamtiti user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 29543
26.10.2011 14:04:35   
ziki
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Dobar dan zenice! Ja vas citam kad stignem, ali nista ne mogu zapamtiti user posted image
user posted image user posted image user posted image hoce to sa bebama.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 29544
26.10.2011 14:07:12   
malena27 RR
Glavna preokupacija mi je virenje u pelenu-tj. je li kakio... Jutros je obavio gradjansku duznost i eno ga hrce ko veliki user posted image , razrahatio se, a valjalo je i onu hrpu istovariti-sigurno se smorio user posted image

Odoh i ja sad poravniti, nisam cijelu noc oka sklopila, jucer sam odspavala s njim poslijepodne i haman sam se previse naspavala user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 29545
26.10.2011 14:07:29   
ladyblue RR

lady jesi joj stavljala cepic? 
nisam. Dala joj Ibuprofen i za 10 min. se preznojila i spade temperatura. Odmah je zaspala k'o top. Onaj Diprol je mozda dobar ali kod nizih temperatura,kod ovih visokih nema nikakvog efekta. I sinoc, evo i sada Ibuprofen joj skide tepmeraturu.

Neposredna veza do poruke: 29546
26.10.2011 14:07:38   
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue

Nađa goriuser posted image ...38,7 i ne spada. dala joj Diprola i ništa se ne dešava...odoh je tušitari pa ću joj dati Ibuprofen

lutka slatka a kako se ona ponasa...jel malaksala?

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 29547
26.10.2011 14:14:58   
Semica

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

semice za bebe koje povracaju i bljucaju, je zlatno pravilo da se sat vremena poslije jela ne truckaju, ne presvlace, to sto pises stavila na koljena...kada jede stavi je u lezaljku ako imas, malo dakle u povisen polozaj, a ako nemas napravi od malog jastuka i dekice kosinu.

vjeruj mi ja je samo podignem nakon jela da podrigne ( to je sve sto uradim a ona povrati...) a preko koljena sam je stavila jer kad sam je digla zakaslja se kad je povratila prvi put pa da se nebi zagrcnula svojom povracotinom...krenulojoj na nos...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 29548
26.10.2011 14:19:11   
ladyblue RR

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ladyblue

lutka slatka a kako se ona ponasa...jel malaksala?

dosta je dobra osim sto se brze umara. Puze po kuci i kada se umori,dodje do mene,nasloni glavu meni u krilo,uvali prst u usta i tako se malo odmori pa nastavi dalje.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 29549
26.10.2011 14:24:45   
sweet insanity
N zaspala malo, ja sad vidjeh konu dosla sa poroda (nije ona mene vidjela) i ja sma ruknula u plac, ne znam sta mi bi....

Neposredna veza do poruke: 29550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1180 1181 [1182] 1183 1184   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1180 1181 [1182] 1183 1184   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *