Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 25.10.2011 23:15:05
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Pa ima li sutra kafe ili ne? Ja planiram sutra sa Lukom u skitnju ako ne bude puno hladno, pa ako bude kafe javite da oćejfim jednu dok je cura u obdanistu
Super beba bi trebala da se dogovori sa Cickolini pa da javi. Eto sta se desi kada ja ne organizujem,ne zna se ko pije-ko placa
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 25.10.2011 23:18:35
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue
ja svoju nisam ni hranila a kamoli nosala i presvlacila
ne pristaj na muku mamama cije bebe se nocu bude 1, 2, 3, 4, n puta da sike...mi smo imale srece moja je nakon mjesec dana produzilaspavanje pa se budila oko 5 da doji a kasnije nije se oglasavala do 7, pola 8...a tako je i sada s tim sto je vikendom ni ne cujem do pola 9 jer mi ne zvoni alarm a ona tiho brblja u kreveticu dok joj ne dodije
ja sam svoju podizala da podrigne kad je bila bas mala cisto da je ne muci stomak nakon sto je vratim u krevetic a sto se tice presvlacenja ne sjecam se da se ikad ukakila tokom noci...mozda jednom a opet mozda je to bilo vec nekad u zoru...i ova moja je u pocetku bila nekakilica...prvo par puta dnevno pa 1 puta u par dana a sad vec imamo svoj dnevni ritam
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 25.10.2011 23:21:58
mersiha 77
vilo moja vilice jeste nego sta vec bolestan hebem mu vakcine ko ih izmisli borimo se sa temperaturom sinoc,danas i veceras opet sad je zaspao dokad je nece biti neznam a mislim da su se sastali i zubici pa nam je ludo i nezaboravno Nadji braz oporavak,misa mu opet!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 25.10.2011 23:31:07
Anoniman
Danas smo zakljucili da Ana Luku nervira, dijete bilo super danas cijeli dan, jeste dosta htjeo da se nosa, ali za razliku od prethodnih dana ja prezadovoljna. Kako je Ana usla na vrata i on je skontao djete u plac, kako mu ona pridje on place, a ona se navadila da mu otima cuclu pa mu je vraca, pa ga zadirkuje sa cuclom, kako on jadan zine ona izmakne ruku i sve tako
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 25.10.2011 23:31:15
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
vilo moja vilice jeste nego sta vec bolestan hebem mu vakcine ko ih izmisli borimo se sa temperaturom sinoc,danas i veceras opet sad je zaspao dokad je nece biti neznam a mislim da su se sastali i zubici pa nam je ludo i nezaboravno Nadji braz oporavak,misa mu opet!
mersiha,A bi sutra trebao biti bolje. Te temperature od vakcina traju 2-3 dana.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 25.10.2011 23:33:51
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: animagical
sweet to ti je znak da ne zavirujes ja otkad sam skuzila da kaki zuto i zrnasto vise se ne zanimam samo, jedva ga kutarisem...pa odrasli bi se postidili te kolicine mi maramice koristimo za prvu ruku ciscenja, onda ga operem do vrata...mogu misliti kod tebe belaja nakon 5 dana..
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 25.10.2011 23:36:56
sweet insanity
N je zaspala u 23 pa odoh i ja lagano, cekala da se izraci malo soba, njake me vrucine obljevaju, gola bih se skinula N je bila zaspala u 21.30 meni na siki i ja skontam da se ukakila jer mi je nesto zasmrdilo i vala je presvucem i eto prevrtala se do 23 i zaspala meni na rukama opet.....cijeli dan se prevrce carica
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 25.10.2011 23:42:28
ladyblue RR
i ja sam svojoj skinula temperaturu,napokon. Diprol nista nije uradio i prije pola sata joj dam Ibuprofen,preznoji se dijete k'o cep. Mislim da je vec zaspala. Uspjela sam joj malo peskirom osusiti kosu i ukapati sljez u nos i to je bilo to. Odoh i ja lagano...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 25.10.2011 23:44:04
Amam
Vecer zenice,mene kad herc ne "strefi" Na ebay-u mi mm propusti paket za 20 e,a bilo super stvarii za E,bili kod prijatelja a konekcija im slaba i eto mi ga .elem nije to nista u usporedbi s fb,fuj smucio mi se vec odavno.Dodje mi pp da se mm dopisuje s doticnom,te da se predstavlja kao samac,povrijedjen,ostvljen...poveliki post da bi na kraju pisalo ime mog djevera tj brat mm,uhh kad nisam ovako bosa i u pidzami otisla da ga zadavim.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 25.10.2011 23:47:32
rose
i ja sam svojoj skinula temperaturu,napokon. Diprol nista nije uradio i prije pola sata joj dam Ibuprofen,preznoji se dijete k'o cep. Mislim da je vec zaspala. Uspjela sam joj malo peskirom osusiti kosu i ukapati sljez u nos i to je bilo to. Odoh i ja lagano...
a taj ibuprofen moze za njihov uzrast? hajd nek si skinula
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 25.10.2011 23:52:59
Amam
IZVORNA PORUKA: rose
a taj ibuprofen moze za njihov uzrast? hajd nek si skinula
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 0:00:16
Super Beba
Pa ima li sutra kafe ili ne? Ja planiram sutra sa Lukom u skitnju ako ne bude puno hladno, pa ako bude kafe javite da oćejfim jednu dok je cura u obdanistu
Super beba bi trebala da se dogovori sa Cickolini pa da javi. Eto sta se desi kada ja ne organizujem,ne zna se ko pije-ko placa
hehe, prozivke :) Ja čekala Cickolini da se javi i od nje ni habera...tako da ne znam šta da kažem :) E sada, obzirom da kafa ne bi bila kafa bez lady , možemo je organizovat' drugi put, prije nego nam se lady vrati na posao...i ne pređe na drugu temu :))
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 0:05:22
lepetetka
Evo da vas pozdravim... Vidim priča se o kakicama Ja svaku dobro prostudiram, a ova moja i kada prdne zasmrdi katastrofa...Danas mm kaže Enisu Što si ... A on ga blijedo gleda, hahaha kad meni zasmrdi ispred nosa reko nije on mala je Smrad jedan mali!!!!!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 0:08:11
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: lepetetka
Ciciban izdrži još malo proći će draga, boli te za haos u kući...Malo nekada i zažmiri kada vidiš nered :) Sporty mama uhhhhh ma nekad mi je gori ovaj stariji... Još uvijek ne jede sam kašikom samo ponešto viljuškom a i to nekad neće čeka da ga ja hranim a ja sam tome kriva , ali šta ću sad.... Nekada ja dojim malu, hranim njega i hranim sebe, pa možete zamisliti kako to izgleda Cirkus pravi!!!!
Moja jede odavno sama sve, cak i juhu, cak ujutro sama sebi pravi dorucak, ja joj samo pripremim pahuljice i mlijeko i sve ona to bez prosipanja. Ma naucit ce on
Mala sa nadamo se da ce nam pomoci krema, i teta u apoteci kaze da je dobra...
I ovdje da se zahvalim JeleniT sto mi je poslala dio za izdajalicu, lijepo je znati da ce ti pomoci netko koga nikada nisi ni vidio. Stvarno veliko HVALA! I drago nam je da je Ana dobra u vrticu, zelimo sto manje prehlada
Ostalim mamama cije bebe imaju turu zelimo mirnu noc. Ne znam jeste li pokusale, ali mi smo je uvijek skidali sa lupocet cepicima, meni su zaista Brzo je skinu, i djeluju dugo.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 0:14:10
Anoniman
Draga nema na cemu, kod mene su tri ta dijela dosla uz izdajalicu, znaci meni ostala jos dva, ali meni se bas neda peglati iskreno sa njom . Je li stiglo?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 0:15:34
Ašoni
IZVORNA PORUKA: Super Beba
hehe, prozivke :) Ja čekala Cickolini da se javi i od nje ni habera...tako da ne znam šta da kažem :) E sada, obzirom da kafa ne bi bila kafa bez lady , možemo je organizovat' drugi put, prije nego nam se lady vrati na posao...i ne pređe na drugu temu :))
Lady, šta si im u kafu stavila pa je bez tebe ne piju? :) Super za Nađu, neka je temperatura spala. Ma ni tura se s tobom ne smije zezati :)
Ja ću sutra svakako izaći s A, neka malo uhvati zraka, pa ako se ti uspiješ organizovati ili se ostale ženice ohrabre :), javite se :)
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 0:22:46
Super Beba
sporty - mustela bi ti trebala pomoći za pelenski osip, al' ako ne uspije (kao što meni nije - al' za osip u predjelu ćune), meni su apoteci napravili jednu super kremu (po receptu pedijatrice), koja je pomogla nakon 2-3 dana (mislim da sam već hvalila kremu po temi )...helem, ako ne pomogne mustela (al' trebala bi), ja ti mogu poslati ovu kremu, jer je prave u Apotekama Sarajevo, a sadržaj kreme ne mogu da pročitam - doktorski rukopis :))
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 1:27:33
treciputmama
IZVORNA PORUKA: palachinken
sweet, i kod nas je sad takva prva jutarnja kakica, malo gusca, sluzava, nekad zelenkasta. A sto smrdi to je strahota jedna.
i kod moje je zlatno-zuta ali totalno rijetka, anekad sluzava-bas sama sluz...ispocetka je bila zrnasta ali vec dugo je bas vodena...tako da je skoro svaki put kad kaki moram okupat jer joj sve predje na ledja....a kaki 1-2 puta dnevno.... a veceras joj je bila zelenkasta....da li je problem sto je rijetka...naziru se zrna ali ni blizu ko na pocetku kad je bas bila zrnasta...ja i ovo moje zrno-zrnasto...jesam vam docarala !!!!