Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 9:29:25
palachinken
Zene malih beba kako je prosla noc? Zene velikih beba, nadam se da nije bilo temperatura i kakvih padova.
Kod nas klasika, s tim da smo isli u goste sinoc i M je bas bio kenjkav, jos ga prijatelj uzeo da pronosa, kad on zavrsita, mi se isprepadali zivi, izgleda mu stisnuo nehotice mjesto uboda. Elem, šnismo bas mogli odsjedit kao sto smo nanijetili, malom pashi se islo kuci. Cim smo dosli u stan, crče od smijeha.
tripumamam, ako iskljucivo dojis bebu, ne moraju te brinuti stolice, samo nek ih ima. One se mijenjaju, zavisno od tog sta si ti pojela i bojom i teksturom. Ja plaho ne zagledam, samo mi se zanesvijesti kad udjem u sobu. Odmah znam sta je radio.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 9:55:56
sweet insanity
Jutro i od nas!
Mi evo ustale u pola 10, ispostovalo me dijete konacno malo Budila se jeste al joj ovaj puta nisma svaki puta nduisla siku nego saspi.probudi se , okrene s ekoji put na stomak, pa na ledja ja ustanem dudu joj dam i ona nastavi. Ajde pokusavat cemo tako par noci pa mozda skonta da nece dobit svaki put pase prestane cesto budit ( Pusti snovi moji)
< Poruku je uredio sweet insanity -- 26.10.2011 9:56:14 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 10:02:27
ciciban26
Jutro naspavane i nenaspavane mamice Sweet da svaka naredna noc bude bar tako losa kao ova
Mi smo imale poprilicno dobru noc,E se budila dvaput da papa ali zato jutros od 6 ne zatvara oci a bome ni usta,samo sto je spustim ona zijeva da bi jos sike... Cucu gospodjica nece,iz nje nista ne curka ..ja pokusavala i na kraju kad je skoro povratila ja odustala..
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 10:02:40
mersiha 77
jutro i od nas! mi jutros nemamo turicu otjerali smo je is,is,is Jelena hvala sto pitas ma imao je onu dosadnu a nje se najvise bojim 37,7,ali stavila sam mu sinoc cepic i fino mi je spavao malo jede neznam zasto Lady kako je jutros drugarica Nadja? jesteli i vi otjerale turu? super bebo gdje me nadje uhhhh,prava bosanska kahva iz bakrene djezve al ni ti neznas nista
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 10:04:31
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Jutro i od nas!
Mi evo ustale u pola 10, ispostovalo me dijete konacno malo Budila se jeste al joj ovaj puta nisma svaki puta nduisla siku nego saspi.probudi se , okrene s ekoji put na stomak, pa na ledja ja ustanem dudu joj dam i ona nastavi. Ajde pokusavat cemo tako par noci pa mozda skonta da nece dobit svaki put pase prestane cesto budit ( Pusti snovi moji)
Draga nisu pusti snovi naucice i to je to i ja isto to radim,al ujutro sise kao beton
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 10:14:27
Almaa
evo padobranca, samo da pozdravimo mame i bebe mi smo jutros zaradili prvu sljivu, plakale smo obje, ali eto i to je sastavni dio odrastanja... ovih dana smo malo optereceni vrticem, jer nam se blizi
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 10:21:02
Super Beba
hehhe, i meni dobro dođe ova kafa, a lokum još više :)
ja pokušala malom nokte odsjeći, pokušaj #1 propao...vidjećemo kasnije, jer 'vako više ne ide - počinje kandže na rukama dobivat' - moj mali edvard makazoruki
ja više i ne brojim broj buđenja, jer ionako sve kroz san odradim...jutros ga prenijeli kod nas u krevet, on se igrao sa mojoj pidžamom i nekakvih gajtanom, a mi spavali :) evo, sad drinjca, ja se skroz razbudila...
lady - kako nađa danas? mersiha - je li ovo mali rođendan danas? rose - ima li kakvih novih poduhvata :)
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 10:39:39
ladyblue RR
evo i mene, da se prijavim....
Mi smo spavale cijelu noć. vjerovtno je i imala temperaturu ali se nije budila. jutros je odmah imala 38 i išle smo doktoru. ona ima strašnu prehladu (iz vrtića, naravno) i malu crvenu tačkicu na krajniku. kako joj se bliži rođendan i vakcina, uzela sam joj antibiotik da to probam sanirati čim prije. neću je do rođendana voditi u jaslice da probamo potpuno ozdraviti zbog raje na rođendanu a i zbog vakcine.
nahranila je kada smo došle i eno je spava. ja tek sada pijem kafu.
žao mi je što nismo mogle na kafu ali obećavam čim N ozdravi a prije nego što se vratim na posao, da ćemo se naći.
btw, danas mi je posljenji dan porodiljskog
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 10:54:50
rose
IZVORNA PORUKA: Super Beba
hehhe, i meni dobro dođe ova kafa, a lokum još više :)
ja pokušala malom nokte odsjeći, pokušaj #1 propao...vidjećemo kasnije, jer 'vako više ne ide - počinje kandže na rukama dobivat' - moj mali edvard makazoruki
ja više i ne brojim broj buđenja, jer ionako sve kroz san odradim...jutros ga prenijeli kod nas u krevet, on se igrao sa mojoj pidžamom i nekakvih gajtanom, a mi spavali :) evo, sad drinjca, ja se skroz razbudila...
lady - kako nađa danas? mersiha - je li ovo mali rođendan danas? rose - ima li kakvih novih poduhvata :)
hehe bio poduhvat sinoc od 1-3...prvo je plakala jer je valjda nesto sanjala, pa je popila caj pa smo ja i mm tiho pricali jer je dosao kuci oko tih doba pa joj to valjda nije dalo spavati pa je onda ona pocela nesto brbljati...elem mislim da je tek iza 3 ponovo zaspala
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 11:06:07
Super Beba
IZVORNA PORUKA: Aiša
Žene, hoćemo li na kafu danas u 13? BBI?
tek sad vidjeh ovu poruku ... jučer kako bi - biće, neće bit kafa - ja se dogovorih sa prijateljicom..rekoh da iskoristim soliranje, kad će mi sveki već čuvati prcu...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 11:28:28
palachinken
IZVORNA PORUKA: Super Beba
IZVORNA PORUKA: ladyblue
od sutra sam na godišnjem 10 dana i to je to.
uh draga...valja se i na taj par opanaka ponovo navić'... i ja kad skontam, januar haman kuca na vrata...
Tacno, sve me jeza hvata. U jednu ruku mi drago sto cu izaci iz kuce, ali u drugu, valja bez sestomjesecnog djeteta devet sati dnevno a i njemu bez mene i tu se s****** (valjda je dovoljno zvjezdica :))
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 11:54:54
lepetetka
Mi dobro spavali kuc kuc!!!! Zaspala u 10,30 prvo hranjenje u 5, drugo u 7,30 i opet zaspala do 11 ljubi je majka... Evo je presvukla i nahranila i eno nešto brblja opet ljubi je majka Sporty blago ti se pa zna sama jesti ma ovi muški su baš lijeni i smotani od rođenja, meni nekako lakše bilo da ga ja hranim nego da čistim iza njega i eto dijete se ulijenilo...Da ga pošaljem u vrtić krepao bi od gladi
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 12:09:13
Semica
Da vam se i ja javim nakon ne znam koliko vremena...
Dr nas prepali bili kada smo S vodili na vakcinu...rekli da je smrsala i da je za mjesec samo 400g dobila..( cesto bljucka nakon jela...i po 5,6 puta povelike kolicine mlijeka,pa sam se bila zabrinula da nije refluks u pitanju)..odvedemo je ponovo dr nakon 3 dana da ispricamo svoje sumnje,kad rekose da je dobila za3 dana 250g...i da prosli put nesto vaga nije bila ok...Doslo mi bilo da ih rascerupam ondje hehe...S i dalje bljucka isto ali kao sto dr kaze dokle god dobija na kilazi i stolica je zlatna sve je oki... Konacno sam je navikla na cucu...sad sam malo rahatnija...duze spava i lakse mi je smiriti ...hB ( kuc kuc ) U pon idemo na vaganje opet pa cemo vidjeti kako napredujemo
Nadam se da su vase bebice zdrave i sretne!!! :*
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 12:20:29
animagical
mahanje i od nas..mi smo cijelu noc imali vrisku nepoznatog uzroka...nije pomagalo dojenje, presvlacenje, nosanje pricanje, ljuljanje...ugl kao da je proslo...nemam pojma sta mu bi...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 12:31:57
Semica
IZVORNA PORUKA: animagical
mahanje i od nas..mi smo cijelu noc imali vrisku nepoznatog uzroka...nije pomagalo dojenje, presvlacenje, nosanje pricanje, ljuljanje...ugl kao da je proslo...nemam pojma sta mu bi...
Grcevi???
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 13:00:38
animagical
IZVORNA PORUKA: Semica
IZVORNA PORUKA: animagical
Grcevi???
ma jok..probali espumisan, masazu trbe, grijanje stomaka-ma nije ni na momenat usutio...a nije ni plakao s grcenjem nogica i sl...tako da mi ne lici na grceve a sjecam ih se dobro od sekinog malog...na kraju je zaspao na mm... kako kod vas bljuckanje?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 13:03:08
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Amam
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue
i ja sam svojoj skinula temperaturu,napokon. Diprol nista nije uradio i prije pola sata joj dam Ibuprofen,preznoji se dijete k'o cep. Mislim da je vec zaspala. Uspjela sam joj malo peskirom osusiti kosu i ukapati sljez u nos i to je bilo to. Odoh i ja lagano...
a taj ibuprofen moze za njihov uzrast? hajd nek si skinula
On ide od godinu dana
Ibuprofen ide od 6 mjeseci