|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ''''Skidanje'''' temperature, kada i čime
2.6.2010 11:28:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Trnoruzica

Istusiraj bebu, ali trljaj peskirom kozu, neka se zacrveni, da ubrzas cirkulaciju. Morala bi spasti, bar za jedan stepen. Nemoj ga pretopljavati. I prvo pokusaj sa svim ovim "domacim" metodama, pa onda na sirupe. Sretno user posted image
nikad culauser posted image ja da me neko trlja pod temperaturom grubim peskirom ...pa mislim da bih svisnula...ok je trljati stopala i ruke, koji su najcesce pod temperaturom hladni...ali citavo tijelouser posted image

a i mislim da sa temperaturom koja prelazi 39 nije se igrati s domacim metodama...opet moje misljenje

(odgovor članu Trnoruzica)
  Neposredna veza do poruke: 776
   RE: ''''''''''''''''Skidanje'''''''''''''''' ...
2.6.2010 11:32:27   
Trnoruzica
Do 38,5 se temperatura i ne skida, organizam treba sam pustiti da se bori. Tusiranjem se slabo sta postize, jer se mora bukvalno "natjerati" temperatura iz glave u ostale dijelove tijela. Glava je uvijek vrela.
Trljanjem peskirom (naravno, neces sad trljati kao kamenje ko da masiras), ubrzavas cirkulaciju, i tjeras temperaturu u ostale dijelove tijela. A pod ostalim dijelovima tijela sam mislila na noge i ruke, a ledja pogotovo, i to onaj dio gdje je kicma.

A pod "domacim" metodama sam mislila tusiranje, obloge, pa tek poslije tusiranja da se da sirup, jer to dvoje skoro pa uvijek ima efekta.
Naravno da se preko 39 daje cepic. Tek je jutro, a temperatura je vec visoka. Sta ce biti veceras.

Dadada, ne moras me odmah napadati sa user posted image , govorim onako kako jeste, ne izmisljam toplu vodu.

< Poruku je uredio Trnoruzica -- 2.6.2010 11:34:32 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 777
2.6.2010 11:35:31   
gvendolina
Hvala vam na brzim odgovorimauser posted image  
trenutno ima obloge na nogama i spava.Sad cu mu izmjeriti temp da vidim sta dalje.Ako bude 39 obavezno cu cepic,ne smijem cekati.Samo jedno pitanjce hocu li pola cepica i koliko puta ga smijem koristitiuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 778
2.6.2010 11:38:45   
Trnoruzica
A jel ti mrsko otici, i pipnuti obloge na nogicama? Jesul suhe? Ako su suhe, znaci da se temperatura povlaci u noge, sto je dobro, a ako su vlazne, znaci da nema efekta stavljati, jer nogice nisu vruce. Iduci put, kad budes stavljala na nogice, pokusaj malo da mu izmasiras nogice, pa da onda stavis obloge.
Sretno user posted image

Koje cepice imas?
Ja sam uvijek uzduzno polovila cepic i davala curici.

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 779
   RE: ''Skidanje'' temperature, kada i čime
2.6.2010 11:43:38   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: gvendolina

Drage mame molim vas za savjet HITNO
Od juce se borimo sa temperaturom koja se krece od 38,5-39,2.Skidala sam mu oblogama i davala panadol sirup.Medutim cim sirup prestane djelovati ona se opet vratiuser posted image
Sad mu je opet 38,5 ali ne mogu mu dati sirup jer se daje samo 4 puta u toku 24 h.Ne znam sta da radim,stavila sam mu obloge user posted image a sirup mogu tek oko 1 sat ponovo.

Da li si vodila bebaca doktoru?
Nisam upratila, ako nisi, moj ti je savjet da odmah odes na pregled...Upravo iz razloga kombinacije terapije, ako hoces vec da dajes i panadol i cepic. Forsiraj puno tekucine.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 780
2.6.2010 11:47:26   
Anoniman
@trnoruzice, nisam te napadala...samo nikad nisam cula da se trlja peskirom jer se time tijelo jos vise zagrijava sto mi nema logike...osim naravno (ruku i nogu)...ja koliko znam 38,5 je visoka temp i treba je skidati i medikamentima...do 38 treba pustiti da se tijelo samo bori

@gvendolina cepic prepolovis ovako kao sto ti je trnoruzica rekla (paracetamol cepic)...ne smije se vise od 3 puta koristiti u toku citave te viroze ili vec sta je ...dakle cepice ostavi bas za najgoru temp.

Neposredna veza do poruke: 781
   RE: ''''''''Skidanje'''''''' temperature, kad...
2.6.2010 11:53:30   
Trnoruzica
O, sorry, onda je do mene user posted image Trljanjem ne mozes povisiti temperaturu, jer je to nemoguce. Slicno kad bi sad sebi tljala ledja, ne mozes dobiti temperaturu, ako me kontas?
Ali, trljanjem ledja, gdje je temperatura niza, se poboljsava cirkulacija, i onda topla krv (koja je u glavi) struji citavim tijelom, i automatski se "u glavi" spusta temperatura i izjednacava se sa ostalim dijelom tijela, sto ce reci da opada.

gvendolina, ne znam za doktora. Ambulante su pune djece, najcesce one koja boluju od virusnog bronhitisa, ja ne bih isla. Jel maleni kaslje, slini, kise, jel promukao, jel moguce da su zubici u pitanju?

Mogu ti jos savjetovati da nazoves npr. Vrazovu, pa da pitas sestru koja tamo radi. Ona ce ti sve objasniti, i reci ce ti da li ima potrebe da ga vodis kod dr.

< Poruku je uredio Trnoruzica -- 2.6.2010 11:54:51 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 782
2.6.2010 11:59:42   
Skvo RR
gvendolina, ne znam za doktora. Ambulante su pune djece, najcesce one koja boluju od virusnog bronhitisa, ja ne bih isla. Jel maleni kaslje, slini, kise, jel promukao, jel moguce da su zubici u pitanju? 

Ja moju bebu nikada ne vodim "bez potrebe" doktoru, sta to znaci slinjenje, temp do 38 stepeni, opste stanje dobro.
Ali, ako dijete vec jutros ima "visoku temperaturu" mislim da je najbolje rjesenje da se odvede  doktoru. Zubici i ova temperatura ne idu skupa...

Volila bi da svi zapamte da je od zuba moguca temperatura do 38 stepeni i to samo jedan dan...Prilikom samog izbijanja.

Neposredna veza do poruke: 783
   RE: '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''...
2.6.2010 12:06:09   
Trnoruzica

Ja nisam nigdje navela (ispravite me ako grijesim), da ce odvesti dijete "bez potrebe", ili jesam? Ako dijete ima temperaturu, bez kaslja, slinjenja, kihanja, promuklosti i sl, znaci da fino jede, igra se, voljan je, ne kaslje, ne kise i ne slini onda je moguce da su zubici.
A moja curica je prvi primjer onda temperature od zubica koja je trajala 2 dana.

I gendolina nam nije napisala od kojeg veremena od juce beba ima temperaturu. Mozda je od sinoc se javila (pa onda to jos nije jedan dan, koliko ti Skvo mislis da traje od zubica)

I, da, kazem da je ne vodi doktoru, jer znam milion primjera, i nije mi se jednom desilo, da sam curica odvela doktoru, i pokupila je tamo svaki pput nesto. A virusni bronhitis je takav, bukvalno "u zraku", posebno kad je u krajnjoj fazi, kad samo "ceka drugog domacina".
Oprostite mi na ovim navodnicima, ne znam kako da objasnim bolje i tacnije, a da me razumijete.

< Poruku je uredio Trnoruzica -- 2.6.2010 12:08:07 >

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 784
2.6.2010 12:07:11   
Anoniman
mislim da ce te svakako pustiti preko reda u Dz...barem bi trebali

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 785
   RE: Skidanje temperature, kada i čime
2.6.2010 12:12:50   
Skvo RR

Ja nisam nigdje navela (ispravite me ako grijesim), da ce odvesti dijete "bez potrebe", ili jesam? Ako dijete ima temperaturu, bez kaslja, slinjenja, kihanja, promuklosti i sl, znaci da fino jede, igra se, voljan je, ne kaslje, ne kise i ne slini onda je moguce da su zubici.
A moja curica je prvi primjer onda temperature od zubica koja je trajala 2 dana.

I gendolina nam nije napisala od kojeg veremena od juce beba ima temperaturu. Mozda je od sinoc se javila (pa onda to jos nije jedan dan, koliko ti Skvo mislis da traje od zubica)

I, da, kazem da je ne vodi doktoru, jer znam milion primjera, i nije mi se jednom desilo, da sam curica odvela doktoru, i pokupila je tamo svaki pput nesto. A virusni bronhitis je takav, bukvalno "u zraku", posebno kad je u krajnjoj fazi, kad samo "ceka drugog domacina".
Oprostite mi na ovim navodnicima, ne znam kako da objasnim bolje i tacnije, a da me razumijete.

Trnoruzice, vidim da si ispravila post...Ovde se niko ne raspravlja sa tobomuser posted image ...
Ucestvujemo forumski razmjenom misljenja...
Kada sam citirala tvoj post, samo sam dio citirala da bi se nadovezala sa svojim misljenjem..To je neki forumski nacin razmjene iskustava.user posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 2.6.2010 12:16:41 >

Revisions: 1 | Neposredna veza do poruke: 786
2.6.2010 12:25:24   
Trnoruzica
Onda je opet moja greska. Izvinjavam se ponovo. user posted image
Vidim da si citirala onaj gore moj post, zato sam mislila da si se obracala meni. Uz to si boldirala onaj dio u kojem pises da zapamtimo da temperatura od zubica traje 1 dan, sto se opet odnosilo na moj post (nevezano to, da li si mislila uopste ili ne)

Svoj post sam ispravila, jer nisam htjela da ova tema ode u raspravu, a ono sto svi zelimo ovdje trenutno jeste da pomognemo gvendolini i njenom sinu user posted image

I, opet se izvinjavam i dadada-i i tebi Skvo, jer sm pogresno razumjela ono napisano.

Htjela sam jos da dodam za gvendolinu da sam milion puta bila sa curicom na inhalacijama (zbog bronhitisa), i mozda jedno 3-4 puta smo pokupili bakteriju, ili cak drugi virus, zavrsavali smo na infektivnoj, jer su curici pluca bila bolje, antibiotik popijen, a ona losa, ne zna za sebe.
Nikad to nikome ne bih pozeljela, ni najgorem neprijatelju, da niko ziv ne zna sta ti je sa djetetom, a ono bolesno. Na kraju se ispostavilo da je virus koji smo pokupili dok smo isli na inhalacije.
Tako da savjetujem (moje misljenje) da pokusa sa svim mogucim, pa tek onda dr.
Sorry na OT, gvendolina, nadam se da ce djecak biti bolje user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 787
2.6.2010 12:28:16   
Skvo RR

Onda je opet moja greska. Izvinjavam se ponovo. user posted image

I, opet se izvinjavam i dadada-i i tebi Skvo, jer sm pogresno razumjela ono napisano.

user posted image

user posted image

Gvendolina, javi nam kako je bebac!

Neposredna veza do poruke: 788
2.6.2010 12:58:37   
gvendolina
Evo mene,nazalost temp mu je ponovo 39,2 user posted image
stavila sam mu pola cepica i evo primjetim da mu je vec bolje,zaspao je.On od juce oko podne ima temp,ne kaslje niti slini,ne znam od cega mu je ovouser posted image Jede fino i bio je raspolozen dok ga jadnicka nije skroz temperatura smorilauser posted image kad mm dodje s posla vodicemo ga dr,jer ne znam da mu slucajno nije grlo upaljenouser posted image
skvo sto se tice kombinacije lijekova,ja sam mu jutros oko pola 6 davala sirup,a sad oko 12 cepic.nadam se da nije previseuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 789
2.6.2010 16:09:24   
Trnoruzica
Gvendolina, kako je Ajdin sada, jel ima temperaturu? Jel ima apetit?
Jel on prebolovao trodnevnu groznicu? Kontam da nije trodnevna, jer je temperatura povisoka.
user posted image

Otidji ti doktoru, da budes mirna. Drzim fige da bude sve u redu user posted image

< Poruku je uredio Trnoruzica -- 2.6.2010 16:10:32 >

Neposredna veza do poruke: 790
3.6.2010 18:39:36   
Trnoruzica
Gvendolin, javi se user posted image

Neposredna veza do poruke: 791
4.6.2010 20:49:57   
dinciii
Drage moje evo i mene nazalost na ovu temp.Rejhana mi od sinoc ima temperaturu,sinoc je bila jos ispod 38 i jutros isto al evo malo prije sam joj mjerila u guzi 39,4 user posted image Jutros sam jos isla doktoru i rekao je da joj je malo crveno grlo i nos joj curi i zacepljen,eh sad ja sam joj dala jutros sirupa a onda oko 5 cepic al je nakon 20 minuta kakila i temperatura se nije bas spustila puno...I evo opet skoci....DRage moje sta da radim,vec sam je tusirala i evo sad stavila krompir na noge,nisam pametna..Tu mi je i svekrva al ona samo govori kako da je pokrijem kako ima groznicu user posted image a koliko znam da dijete kad ima temp. ne treba utopliti i molim vas sta da radim...Sad spava i nadam se da ce barem malo spasti od tusiranja i krompira....

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

Neposredna veza do poruke: 792
4.6.2010 21:09:22   
Emica_sa
Dinci ne daj joj da spava drzi je budnom,ako joj je visoka temp nije dobro da spava i dalje nastavi sa tusiranjem ako ne spadne za jedan sat joj stavi pola cepica opet uzduz ga presjeci nozem,koje cepice imas?

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 793
4.6.2010 21:27:23   
Mya_81 RR
Mene baš buni ovo za temperaturu i spavanje, jer jednom kad smo imali turu pitala sam pedijatricu o tome i ona mi je rekla da dijete naravno da smije spavati, ali da ja ne spavam i da je pratim...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 794
4.6.2010 21:33:41   
dinciii
Ben-u-ron cepici,to koristim od rodjenja ili mexalen cepice takve ovde imaju... al sam joj sad dala panadol baby sirup,ma uvijek mi je spavala kad je imala temp...sama zaspi jer ne moze da izdrzi..SAd ne znam sta da radim user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 795
5.6.2010 17:01:10   
gvendolina
samo da javnemo da je tura prosla hBuser posted image   Isli kod dr i vadili nalaze,neki je virus bio u pitanju i nismo nista pili.kaze dr da ima dosta djece sa onim trodnevnim virusom.Mi smo se 3 dana borili sa turom 39,2 ,ali mu se nije pojavio osip.Vjerovatno je bio  neki drugi virus u pitanju

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 796
5.6.2010 17:02:26   
acudesa
user posted image user posted image user posted image bravo

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

Neposredna veza do poruke: 797
5.6.2010 23:06:30   
dinciii
Mene danas kad nije grom strefio,temperatura nije jos prosla i danas odemo u bolnicu da vide oni za svaki slucaj,i nadju u urinu upalu kaze ajd da ponovimo urin i ako je urinarna infekcija ostajete u bolnici,ja sam tako pocela plakat nisam se mogla smiriti..Hvala bogu nakon pola sata neizvjesnosti dok mi Hanci nije piskila u kesicu user posted image kaze doktor da nije ta upala da jedino treba jos vise tekucine da pije...Dobili smo antibiotike radi grla i sad polako se borimo sa turom...Nije je imala od jutros i malo prije opet dobije...

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 798
5.6.2010 23:12:12   
mama_debeljuca
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da nam drugarica brzo ozdravi!!

:-)

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 799
15.6.2010 18:47:04   
Mya_81 RR
Ova preporuka da se temperatura ne treba skidati kad je ispod 38,5 je li se to podrazumijeva samo na sirupe i čepiće ili znači da ne trebam stavljati ni obloge na nogice user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *