|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidanje temperature, kada i čime
15.6.2010 19:04:36   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Ova preporuka da se temperatura ne treba skidati kad je ispod 38,5 je li se to podrazumijeva samo na sirupe i čepiće ili znači da ne trebam stavljati ni obloge na nogice user posted image

do 38 nemoj skidati ljekovima...ni sirup nemoj davati na 38,5 daj sirup....sa 38,5 počni oblogama od stajaće vode i drugim narodnim lijekovima ali ne rakija ( alkohol9 ni slučajno) češić tek na 39 daješ i vodi računa lupocet je do godinu dana voltaren preko godine...sirup delsy također je preko navršene godine dana

jel nam to ljepotica turu imauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 801
15.6.2010 19:07:34   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Izgleda...još je kod svekrve i nisu joj mogli izmjeriti...sad će cura doma svojoj mami pa ću vidjeti kolika je...imam Panadol baby sirup i paracetamol čepiće i domaći jabučni ocat za obloge...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 802
15.6.2010 19:09:25   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Izgleda...još je kod svekrve i nisu joj mogli izmjeriti...sad će cura doma svojoj mami pa ću vidjeti kolika je...imam Panadol baby sirup i paracetamol čepiće i domaći jabučni ocat za obloge...

taman...sve imaš...
virus neki maleni sigurno...
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 803
15.6.2010 19:16:28   
Mya_81 RR
Hvalaaaaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 804
22.6.2010 21:15:51   
Lady26
Mi smo maloprije isli u dom zdravlja,u pola 8 sam Lani izmjerila temperaturu 39, ma cim sam stavila toplomjer nevjerovatnom brzinom je ocitao. Zvala sam DZ, rekli da joj dam pola cepica Lupocet i da je dovedem, tamo su joj mjerili 38,3, i evo sad sam ja opet mjerila 37,8. Spada hB, moramo raditi nalaze urina, leukocita i doci kod dr opet sutra. Nadam se da nece opet porasti tura veceras...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 805
22.6.2010 21:21:38   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Lady2'

Mi smo maloprije isli u dom zdravlja,u pola 8 sam Lani izmjerila temperaturu 39, ma cim sam stavila toplomjer nevjerovatnom brzinom je ocitao. Zvala sam DZ, rekli da joj dam pola cepica Lupocet i da je dovedem, tamo su joj mjerili 38,3, i evo sad sam ja opet mjerila 37,8. Spada hB, moramo raditi nalaze urina, leukocita i doci kod dr opet sutra. Nadam se da nece opet porasti tura veceras...

ja koliko se sjećam ona je i slabo jela ovih dana jel da.

bas sam na nekoj tmei htjela da napisem da nije upala grla kod je...ali eto od doktora ste nisu to dijagnosticirali.
Vodi računa kada budte radili nalaze da nije sa temperaturom jer tada su vrijednosti nalaza ravni teškoj panici...

ako bude ture...obloge od stajće vode, tuširanje i ostale narodne tvorevine pa opet čepić...
čuvajte se.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 806
22.6.2010 22:08:12   
Lady26
Da, juce je odbijala hranu, mlijeko i sve ostalo ali danas je jela ok hB.
Hanady, zaboravila sam napisati, kaze dr pluca u redu, zdrijelo crveno a poslije kaze da je ok user posted image , poslao nas je odmah u hitnu da radimo te nalaze, pa je poslije rekao (jer je temp odmah pocela opadati) da ako ne spustimo temp ispod 38 da idemo u hitnu raditi nalaze a ako bude sve ok mozemo ujutro. Tako da nismo ni otisli, evo nas kuci, Lana spava fino je jela, pojela cijelu dozu mlijeka i 100ml caja i zaspala. U 9 temp bila 37,8 i nisam vise mjerila ali na dodir je ok, prije nego krenem leci mjerit cu opet.

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 807
22.6.2010 22:57:52   
Lady26
Temperatura spala na 36.7....hB user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 808
22.6.2010 23:42:33   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Lady2'

Temperatura spala na 3'.7....hB user posted image

ovo o čemu mi pričaš mila moze lako biti jedna zubič mali...
ali eto uradite nalez...mada mislim zubić je...
često sam na forumu čitala da visoka temperatura nije zak zubića...
mi smo jednoj imali 38.5 ....zavrsili u hitnoj i rekli sutra da idemo svom doktoru po nalaze radit...
a ujutro dijete zdrav zdravoo...ja sačekam malo nije bilo ture...a dan iza toga izbio nam zub.

elem moze biti i mala viroza...
u svakom slučaju biće to OK:

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 809
22.6.2010 23:56:56   
dinaa
Hanady i mene sestro zbuni kad procitam na forumu da od zubica ne moze biti visoka temp.Moje iskustvo govori suprotno.Mojoj djevojcici kad je isla gornja dvojka dijete je cetiri dana imalo preko 39 temp.svaki dan isli dr.svi moguci nalazi bili u redu i dr.nam rekao ako sutra temp.ne padne ukljucice joj pencilin,sreca u ranim jutarnjim satima njoj pala temp i kad sam joj davala da doruckuje vidim da je probio zubic.Toliko o temp.vezanoj za zubice.
Lady mislim da je i kod tvoje princeze u pitanju zubo mali.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

Neposredna veza do poruke: 810
23.6.2010 2:29:01   
Lady26
temperatura opet 38,5 idem je malo istusirati, ne mogu joj nista dati, dala sam joj paracetamol oko ponoci

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 811
26.6.2010 22:22:58   
lila25
lady bas mi je zao lanice,jeli bolje jeste li radile nalaze,vidim da se poslije ovog nisi javljala nadam se da je sve ok...user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 812
20.7.2010 10:26:28   
*pcelica*
Evo da se i mi ovdje prijavimo Atija prvi put ima temperaturu. Pocelo je od preksinoc kad je oko osam sati imala 37,2. Malo sam je tusirala pa je bila spala oko dva sata joj se popela na 38,3 opet sam joj stavljala hladne obloge od stajace vode i dala malu kasikicu paracetamol sirupa. Juce nije imala temperaturo do dva sata popodne kad joj se opet popela preko 38. Ponovo obloge i sirup dok nije spala Sinoc oko devet sati joj je opet bila 38 ali je spala (sinoc sam pored hladnih obloga stavljala i obloge od siceta) i spala na 36,7. Oko cetiri sata jutros izmjerim 39 opet sirup obloge i stavim joj cepic. Spala joj je i jos uvijek se hb ne vraca. Ne primjecujem da je bolesna jer ne kaslje i nije joj zacepljen nosic ali ima ovaj jedan zubic koji samo sto nije izletio vani. Temperatura joj brzo spadne ali se i vrati pa cu danas ako joj ne bude bolje odvesti je doktoru. 

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 813
21.7.2010 8:38:59   
ivanak
Dobro jutro... imamo jedan problem...
Mali Antonio ima sada 13 mjeseci i po prvi put ima febru.
Čudno je u svemu tome što ta febra se samo pojavi oko 3h poponoća, a onda cijeli dan je nema nikako do tih ura.
I tako vam je to već dva dana.
Stavljam mu obloge na ruke i noge i jutros sam mu po prvi put dala paracetamol ( valjda se tako piše ), jer je imao 38.6
Ja stvarno nemam pojma o čemu je riječ. Zašto se pojavljuje u tu ure????

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 814
30.7.2010 11:57:30   
Mya_81 RR
Treba mi pomoć!

Nešto se ne mogu sjetiti je li ima ikakve veze hladne ruke i noge kod stavljanja obloga?

Imamo temperaturu 37,5.

Ali mi je previše uspavana i sva grogi. Već je spavala sat i pol, a sad opet hoće da spava...baš vidim da je iscrpljena.

I povratila je čaj, jest da je u sat vremena popila cijelu bočicu (skupljali smo urin pa je popila toliko).

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 815
30.7.2010 12:23:25   
Dinkica

Treba mi pomoć!

Nešto se ne mogu sjetiti je li ima ikakve veze hladne ruke i noge kod stavljanja obloga?

Imamo temperaturu 37,5.

Ali mi je previše uspavana i sva grogi. Već je spavala sat i pol, a sad opet hoće da spava...baš vidim da je iscrpljena.

I povratila je čaj, jest da je u sat vremena popila cijelu bočicu (skupljali smo urin pa je popila toliko).

Obloge idu samo u slučaju kad su noge vrele. Ne mogu ti više pomoći jer nemam nekog iskustva, ovo par puta kad smo imali temperaturu davala sam joj sirup paracetamol prema uputstvu. Ne brini se nije velika tura, probaj sa rižom i njenom sluzi za stomak, čaj od šipka je dobar za umirenje stomaka, tako su meni rekli u hitnoj. Ja pila nanu a bila mi još veća muka....

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

Neposredna veza do poruke: 816
30.7.2010 12:28:46   
Anoniman

Treba mi pomoć!

Imamo temperaturu 37,5.

mya kazu da kad su hladne rukice i nogice da ce temperatura rastiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 817
9.8.2010 21:44:04   
kristina110
dobar dan tenperatura 37.5 u guzi ako ste mjerili nije tenperatura jer inace djeca imaju povisenu tjelesnu tenperaturu a sto se tice hladni nogica i rukica to je znak da bi mogla rasti tenperatura ja visoku skidam dalzijem sirupom i cepicima lupocet a kao oblog kazu da je dobro ribani kronpir i bjelanjak stavljat na tabane ako vam djete dozvoli moja paulina meni nije dala stavljat skidala bi i tusiranje naravno.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 818
9.8.2010 21:54:06   
kristina110
ja odgovarala gospođi mya 81 pa na vase ime odgovorila nadam se neljutite pozdrav

(odgovor članu kristina110)
Neposredna veza do poruke: 819
9.8.2010 22:12:44   
Visnja RR
rukice i nogice tada treba masirati ...i kad se temperatura spusti na njih onda obloge...

obloge se ne stavljaju na hladne nogice

< Poruku je uredio Visnja RR -- 9.8.2010 22:14:04 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 820
12.8.2010 23:28:07   
Hanady RR
prenos posta sa danom 12.8.2010.godine
IZVORNA PORUKA: selina

pozdrav mile meni je stavrno potreban savjet ali hitno moja mala je dobila temperaturu prije jedno 2 do 3 sata i bila joj 38,6 pa sam joj dala 3ml paracetamola i namazala je alkoholom pa joj je spala na 36,5 medjitim nije proslo pola sata opet joj se popne temperatura na 38,2 pa ja je opet okupam i namazem alkoholom i spane joj na 37,7 eh drugi naznaka da je bolesna nema samo mi je jako nervozna i nece da jede pa ja mislim da su to zubici eh sad je moje pitanje sta da joj jos radim ako joj bude skakala temperatura jer nemogu non stop sirup davati on tek ide od 4 do 6 sati opet a nemogu je ni kupati svaki po sata pa stavrno sam u dilemi neznam sta da radim,imate li koja savjet ili mozda iskukstvo sa tim?????ah ja da napomenem da joj je sutra puni 7 mjeseci

selina evo link...vrlo kratko je objašnjeno šta i kako da radiš i šta pomaže
 Temperatura

i molim te ne alkohol samo obloge od stajaće vode.

ja lično mislim da je upaljeno grlo kod bebe.
tolika variranja i brzo vraćane temperature kod djeteta koje neće da jede obično je znak upale grla.

Noćas pripazi sa temperaturom a sutra kod pedijatra...ipak je mala beba nebih da dođe do neke infekcije.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 821
12.8.2010 23:32:32   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Prati, jos, tusiraj je sto da ne....To je efikasan metod...Ako bude bas visoka tura vodi je doktoru nocas, a sutra obavezno. Po tvom opisu mogla bi biti upala grla. Forsiraj tekucinu.
I mazanje alkoholom se ne preporucuje na malim bebama.

IZVORNA PORUKA: selina

nisam to znala cudi me da mi nisu to rekli u apoteci kad sam uzimala jer sam im navela da je mala beba kad sam kupovala eto me hanady malo na tu temu da vidim sta ima a nedo bog jos da je i to upala grla mada mi ne lici na to vise bi pomislila da je zubic posto jos nema nijednog

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 822
13.8.2010 21:37:21   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: kristina110

dobar dan tenperatura 37.5 u guzi ako ste mjerili nije tenperatura jer inace djeca imaju povisenu tjelesnu tenperaturu a sto se tice hladni nogica i rukica to je znak da bi mogla rasti tenperatura ja visoku skidam dalzijem sirupom i cepicima lupocet a kao oblog kazu da je dobro ribani kronpir i bjelanjak stavljat na tabane ako vam djete dozvoli moja paulina meni nije dala stavljat skidala bi i tusiranje naravno.

Bila je 38, ali oduzmem 0,5.

Nego, koliko dugo sirup Panadol Baby može stajati kad se otvori???

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 823
13.8.2010 21:44:46   
maja78 RR
procitaj na kutiji, ja sma drzala delaron 3 mjeseca u frizideru

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 824
13.8.2010 21:49:22   
Mya_81 RR
Ne piše ništa osim da traje do isteka roka, ali pretpostavljam da je to kad je neotvoren. Inače, piše da se čuva na sobnoj temperaturi, ali ništa kako kad se otvori.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *