|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ''Skidanje'' temperature, kada i čime
20.5.2010 23:45:23   
Medić*
ni ja ne budim malenog dok spava da bi izmjerila temp samo podignem rukicu fino namjestim toplomjer i drzim ruku njezno da se ne pomjera, a sirup stavim u kasikicu i flasicu stavim na rub usana da osjeti ko da hoce piti i kad on otvori ustasca za flasicu ja ubacim kasiku user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu dady)
Neposredna veza do poruke: 751
20.5.2010 23:58:59   
Adana
Hvala mile moje user posted image  Mene sve strah da je ne probudim jer onda tesko opet zaspi...

Probacemo i to... mislim izmjeriti turu dok paja, nadam se da ce uspjeti. I da nece biti visoka.

A ne koristi flasicu... Jedino tako probati na foru staviti kasikicu u usta...

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 752
21.5.2010 0:11:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Adana

Hvala mile moje user posted image  Mene sve strah da je ne probudim jer onda tesko opet zaspi...

Probacemo i to... mislim izmjeriti turu dok paja, nadam se da ce uspjeti. I da nece biti visoka.

A ne koristi flasicu... Jedino tako probati na foru staviti kasikicu u usta...

Probaj sa špricom, jako praktično i jednostavno, ili čepić.

(odgovor članu Adana)
  Neposredna veza do poruke: 753
21.5.2010 6:35:32   
Adana
Hvala! cepic je krajna solucija ako bas nista ne upali. jos uvijek imam traume od cepica kao mala. user posted image

Uglavnom temp se prvo bila spustila na 36.9°C, da bi jutros oko 3 sata bila 39°C! user posted image

Hvala Bogu evo sada je 37°C.

I dalje imamo problem sa uzimanjem mokrace, nece dijete da piski u onu kesicu nikako. user posted image   Fino zadrzava i govori nece piski. user posted image  Nadam se da u domu zdravlja ili vec negdje mogu uzeti urin kateterom...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 754
21.5.2010 13:24:20   
mila81
Adana kako je lutka danas, jestel uspjele sa urinom, nadam se da je sve ok, saljemo user posted image user posted image user posted image da nam sto prije ozdraviteuser posted image

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 755
21.5.2010 14:00:21   
Adana
Danas je Asja malo losija. Temperatura cijeli dan ne pada ispod 38°C. user posted image Urin smo jedva "uhvatili". Od 6 jutros, kada se probudila user posted image , je kesica bila zaljepljena... Medjutim njoj je to toliko smetalo da nije htjela uopste da piski. user posted image  Nekad oko 11 sati sam napokon odlucila da skinemo kesicu i stavimo je u kadu, i cekamo. user posted image  medjutim cim sam ja skinula kesicu ona je pocela piskiti u mlazu, zapiskila je i sebe, i tatu, i WC, sve. user posted image  Srecom, bila sam spremna i uhvatila urin u onu casicu koju su mi dali u DZ. user posted image

Srecom u nalazu pise da nema bakterija u urinu, medjutim ima masa leukocita. user posted image  Malo je dr. bila zbunjena zbog toga, ali kako ide vikend  propisala joj je Zinnat. U utiorak aBd trebamo opet dati urin na analizu. Bice borbe. user posted image

Nadam se da ce antibiotik potpomoci spadanje zloceste ture i rijesiti problem.

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 756
21.5.2010 14:07:54   
Adana
Mila81 jesmo li se ono mi juce upoznale? user posted image

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 757
21.5.2010 14:55:12   
mila81
IZVORNA PORUKA: Adana

Mila81 jesmo li se ono mi juce upoznale? user posted image

jeste, juce u bolnici, bas mi je zao majene duse, nadam se da ce uskoro sve biti dobro, ako Bog dauser posted image user posted image user posted image Ljubim vas

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 758
21.5.2010 23:39:08   
Adana
Hvala mila. user posted image  Ljubimo i mi tebe...

Danas mi je bas bio stresan dan jer tura nije spadala ispod 38°C. user posted image  Cak je u jednom momentu bila i 39.5°. user posted image  bas sam se bila nasekirala. A jos je ovo i prvi put da se susrecemo sa temp.

Nadam se da ce joj ovaj antibiotik pomoci i da ce tura prestati...

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 759
28.5.2010 8:39:24   
shejla
cao zene...evo i nas ovdje user posted image
Lamija ima temperaturu evo vec treci dan...
Bila je 38,3 kad sam joj dala paracetamol i spala je odmah... medjutim opet se popela... I tako evo 3 dana, spadne pa se vrati...uglavnom je izmedju 37,7 i 38,7 (to je bilo sinoc, najvise do sad). Pijemo panadol (rekli nam u apoteci da je ljepsi od paracetamola - medjutim isto sr***, jedva joj uguram usta), stavljamo obloge, tusiramo se....

Eto,  nije previsoka, ali ne prestaje, pa ne  znam sta bih... Mislili smo otici dr. popodne, kad dodje mm s posla.

Inace, Lamija je skroz OK, igra se, pjeva, hoda.... sve normala...kontam da su mozda zubi user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 760
28.5.2010 9:00:54   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: shejla

cao zene...evo i nas ovdje user posted image
Lamija ima temperaturu evo vec treci dan...
Bila je 38,3 kad sam joj dala paracetamol i spala je odmah... medjutim opet se popela... I tako evo 3 dana, spadne pa se vrati...uglavnom je izmedju 37,7 i 38,7 (to je bilo sinoc, najvise do sad). Pijemo panadol (rekli nam u apoteci da je ljepsi od paracetamola - medjutim isto sr***, jedva joj uguram usta), stavljamo obloge, tusiramo se....

Eto,  nije previsoka, ali ne prestaje, pa ne  znam sta bih... Mislili smo otici dr. popodne, kad dodje mm s posla.

Inace, Lamija je skroz OK, igra se, pjeva, hoda.... sve normala...kontam da su mozda zubi user posted image

e misa mu malog, meni to najvise lici na trodnevnu temp, moja Adna je nedavno imala, sva bila OK, ni nosic ni nista, ali temp oko 38 i cetvrti dan dobije blagi osip po ledjima i stomaku, nista nije bilo po licu, pa se tesko primjecivalo, ako je to onda ne moras ni ici doktrou ali bi morala sacekati do sutra, ali ako ne mozes cekati otidji, bices mirnija.

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 761
28.5.2010 9:04:00   
ziki
Shejla, moje iskustvo je da sam dijete koje je malo bilo prehlađeno zbog tur odvela ljekaru i u čekaonici pokupili bronhitis virusni koji nam se ko Lesi vraća. Ako tura nije velika i cura vesela, mislim da nema potrebe da idete. Kad temepratura ne spada nama je dr savjetovao da na 6 sati dajem naizmenično dalsy i paracetamol po 2,5 ml. I još nešto za davanje sirupa ja koristim špric, nemam problema sa guranjem ruke i prosipanjem a i po noći samo mu prislonim na usne i on sam krene da sisa. A i uvijek sam sigurna da je to ta količina sirupa.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 762
28.5.2010 9:32:44   
shejla
hvala drage moje....
probacu sa spricom, nisam smjela, reko upasce joj brzo i puno, pa ce se zagrcnuti
Jer i sa ovom kasikom kad pojede pocne da pravi face kao da ce povratiti, pa me strah da joj jos spricom "gurnem"... Probacu po malo user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 763
28.5.2010 9:44:02   
Sonja
drage moje evo i mene na ovoj temi nazalost..
Adin od sinoc ima temp. sve oko 38, 38,3
kad mu dam paracetamol spadne mu brzo ali se brzo i vrati...
nosic mu curi evo mjesec dana vise sam poludila..ni na vakcinu ga jos nisam odvela..
a ne znam da li da ga vodim doktoru jer kad odem on se jos gore razboli...sto neko rece pokupi bolest u cekaonici

ne znam da li da mu i dalje dajem paracetamol ili da probam nesto drugo jer mu se stalno vraca

nije on puno neraspolozen samo sto slabo jedeuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 764
28.5.2010 9:49:10   
Hanady RR
shejla...u panadol baby dođe ti šprica- pipeta...slobodno njom daj djetetu sirup...ja sve sirupe tako dajem bez porblema i nema orsipanja a i eventualni plač vrlo kratko traje. žao mi je što nam je drugarica vbolesna ali ja bih ti sugerirala da ako joj tura ne spadne danas ( 3 dan) idte doktoru na pregled.

Sonja dušo...
ima turu i slabo jede meni ima karakteristiku upale grla...ona svakako može biti virusna ali svaka upala je odreeđena infekcija koja se mora tretirati u većini slučajeva antibiotikom da nebi uznaperdovala. moj ti je savjte da se javite doktoru ipak ide vikned bolje otići danas svom pedijatru gdje je djetetov katon već na dužeure preko vikenda,

ova temrperatura je takva da je paracetamol ili panadol baby sasvim dovoljan za nju...šta god drugo da daš ona će se vraćati. masiranje oblogama od vode i tuširanje beija u onim trenutcima između doza sirupa a ako se tura javi je jedino što bih ti savjetovala.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 765
28.5.2010 10:22:03   
Sonja
hvala draga puno
user posted image user posted image
ja mislimda su se i zubici sastavili sa prehladom jer mu nicu trice
najvjerovarnije da cu otici dok.

hvala jos jednom

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 766
28.5.2010 17:37:09   
Sonja

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Sonja dušo...
ima turu i slabo jede meni ima karakteristiku upale grla...ona svakako može biti virusna ali svaka upala je odreeđena infekcija koja se mora tretirati u većini slučajeva antibiotikom da nebi uznaperdovala. moj ti je savjte da se javite doktoru ipak ide vikned bolje otići danas svom pedijatru gdje je djetetov katon već na dužeure preko vikenda,

ova temrperatura je takva da je paracetamol ili panadol baby sasvim dovoljan za nju...šta god drugo da daš ona će se vraćati. masiranje oblogama od vode i tuširanje beija u onim trenutcima između doza sirupa a ako se tura javi je jedino što bih ti savjetovala.

upravu si bila draga
Adin ima upalu grla i zubici mu krenuli pa nam je dala antibiotik i brufen protiv temp.
pregledala je i cunu kaze da mora cap cap....

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 767
29.5.2010 9:06:26   
shejla
evo jutros nemamo turicu user posted image
Strpila sam se pa ne odoh dr. i evo prodje... I dinkice imamo malo osipa po stomaku.... sta si ti radila sa tim???

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 768
29.5.2010 9:29:40   
Mya_81 RR
user posted image user posted image user posted image user posted image Baš mi je drago da je sad OK user posted image

A ova trodnevna temperatura je li to kao 'one time' situacija...ono jednom kad je preboliš nema je više ili user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 769
31.5.2010 1:30:01   
Visnja RR
ASja je imala danas turicu 39.2 ...spustila sam je brzo za lupocetom..i bilo je ok sve do 12 veceras... pojavila se mala turica koju osjetim pod usnama...ali vruc joj je samo desni obraz lijevi je ok i celo je ok...par puta se preznojila jer je pila dosta prohladjenog caja... nisam htjela da joj dajem nista...
da li da ipak dam sirup? jel to zubic?

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 770
31.5.2010 1:42:45   
Dalila Sa
Višnja jesi li joj ponovo mjerila temperaturu,možda je spavala ili ležala na tom obrazu pa da joj je više vruć....
Uh ta tura baš nam izmuči bebe
Asiji želimo što brži oporavakuser posted image

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 771
31.5.2010 2:05:39   
nasa princezica
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ASja je imala danas turicu 39.2 ...spustila sam je brzo za lupocetom..i bilo je ok sve do 12 veceras... pojavila se mala turica koju osjetim pod usnama...ali vruc joj je samo desni obraz lijevi je ok i celo je ok...par puta se preznojila jer je pila dosta prohladjenog caja... nisam htjela da joj dajem nista...
da li da ipak dam sirup? jel to zubic?

Mislim da je zbog spavanja na desnoj strani i zato joj je topliji,najbolje bi bilo izmjeri temperaturu da budes sigurna i odmah ces znati imal potzrebe za sirupom.Brz oporavak i ako je zubko da sto prije izbije.pozz

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 772
2.6.2010 11:15:21   
gvendolina
Drage mame molim vas za savjet HITNO
Od juce se borimo sa temperaturom koja se krece od 38,5-39,2.Skidala sam mu oblogama i davala panadol sirup.Medutim cim sirup prestane djelovati ona se opet vratiuser posted image
Sad mu je opet 38,5 ali ne mogu mu dati sirup jer se daje samo 4 puta u toku 24 h.Ne znam sta da radim,stavila sam mu obloge user posted image a sirup mogu tek oko 1 sat ponovo.

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu nasa princezica)
Neposredna veza do poruke: 773
2.6.2010 11:17:51   
Anoniman
jesi li probala sa kupanjem...ja bih ga okupala a ako se popne na 39  e onda cepic

(odgovor članu gvendolina)
  Neposredna veza do poruke: 774
   RE: ''''Skidanje'''' temperature, kada i čime
2.6.2010 11:18:33   
Trnoruzica
Istusiraj bebu, ali trljaj peskirom kozu, neka se zacrveni, da ubrzas cirkulaciju. Morala bi spasti, bar za jedan stepen. Nemoj ga pretopljavati. I prvo pokusaj sa svim ovim "domacim" metodama, pa onda na sirupe. Sretno user posted image

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *