|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "skidanje" temperature, kada i ...
6.5.2010 14:57:08   
Emica_sa
Moguca je upala grla koja je povezana sa nicanjem zubica,obicno se upale lukovi na ulazu u grlo,ali nista strasno,nije pottrebna antibiotska terapija iako obicno za sobom vuce temperaturu,ali ne brini user posted image  

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 726
6.5.2010 14:59:03   
myb@by

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

user posted image user posted image user posted image za Ajsicu da nam sto prije ozdravi
p.s mi smo dolazile da je obidjemo

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vidjela sam slikicu super je.user posted image user posted image user posted image user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 727
6.5.2010 16:42:24   
teacher75
nocas, nekad pred zoru imala je opet temperaturu 38.5 pa sam dala paracetamol i mislim da vise nema od jutros nikako, mada sam joj ja za svaki slucaj dala i danas u podne paracetamol. manje i kaslje, nadam se da je nece veceras opet uhvatit

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 728
6.5.2010 16:48:52   
acudesa
na znam kad si dala sirup, al ako mu je prastalo djelovanje, a nema temp-super, ali večeras opet za svaki slučaj budi pripravna, jer se ćesto desi da dijete samo navečer ima temp...držimo fige da je ne bude

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 729
6.5.2010 16:53:26   
teacher75
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

na znam kad si dala sirup, al ako mu je prastalo djelovanje, a nema temp-super, ali večeras opet za svaki slučaj budi pripravna, jer se ćesto desi da dijete samo navečer ima temp...držimo fige da je ne bude

ma znam da je navecer uvijek losija situacija, zato se i bojim noci

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 730
6.5.2010 18:25:08   
acudesa
al ne mora značiti, možda je gotovo sa virozom, ja sam kod svog malca skontala da mu uglavnom temp. traje 2 dana, nakon toga je više nemamo, javni nam kako prolazi dan...samo da ne bude ture, svi ostali simptomi su podnošljiviji

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

Neposredna veza do poruke: 731
6.5.2010 18:35:40   
teacher75
maloprije je zaspala, paracetamol sam joj zadnji put dala oko 1 (za svaki slucaj) i nije vise imala temperaturu.manje i kaslje nego juce, zakasljala se mozda samo par puta danas. cekamo noc da vidimo hoce li bit ture. dajboze da je gotovo!

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 732
6.5.2010 23:01:24   
megi
ej teacher nadam se da je Lana dobro, da nema temperature, kako smo sinoc pricale cak sam je i sanjala
naravno bila je preslatka
evouser posted image user posted image za Lanicu

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 733
6.5.2010 23:04:04   
teacher75
hvala draga megi, na srecu jos nema. spava vec odavno a ja je pipkam svaki cas. nadam se da ce situacija ostati nepromjenjena citavu nocuser posted image jos kaslje ali manje nego jucer

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 734
   RE: ''Skidanje'' temperature, kada i čime
14.5.2010 0:17:25   
Hanady RR
prenos postova

IZVORNA PORUKA: babina beba

Zene drage treba mi pomoc. Moja mala ima 2 god i 4 mjeseca. Prije 20-tak dana je imala temperaturu izmedju 37.5 i 39.4 i to je trajalo 4 dana. Skidala je paracetamolom i cepicima. Isle kod doktorice vadile nalaz krvi i urina, ultrazvuk stomaka radili i sve Hvala bogu ok. Nikakve antibiotike nije pila jer nisu znali sta da joj daju, (odnosno doktorica Gordana u O.Maslica). Tamam ozdravi i u ponedeljak opet temperatura koja je trajala dan, tri dana nista i opet sinoc temperatura i evo danas izmedju 37 i 39.4. Dala sam joj paracetamol kad je bila 39 sinoc i vise nisam nego pokusavam prirodno.  Pocela je da kaslje i nos joj curi. Ona je inace ziva, skace,igra se i kad ima temperaturu samo sto slabije jede. Imate li kakav savjet ili iskustvo? Dokoru cu otici ako joj nedaj boze ne prestane sutra temperatura. Hvala unaprijed

IZVORNA PORUKA: milenium

ja bi je odvela privatno i platila kolko god treba,vidiš da se ovim liječnicima lijeno pozabavit malo slučajem,toliko puta se povraćala a oni ništa!ja bi da se to ipakm ispita malo da se ne mislim.odma bi je spremila i odvela.

IZVORNA PORUKA: lely

Joj stvarno ne znam nista pametno da ti kazem,ali evo imam jedan savjet ako dodje do toga da je vodis dr. ti fino trazi uputnicu za pedijatriju,jer nekako su mi oni gore sigurniji od svih ostalih...to sam iskusila na sopstvenoj kozi...
Nadam se da ce tura brzo otici i da nece biti potrebe za dr.
Vec postoji tema vezano z temperaturu evo ti link pa pokusaj pronaci nesto sto bi ti moglo pomoci.
http://www.ringeraja.ba/forum/dijete/povisena-temperatura/m_294938/mpage_7/tm.htm#511034

IZVORNA PORUKA: bebano

Boze dragi tih ljekara.. Cim kaslje i nos joj curi, ja bih pomislila na neku virozu. ne znam draga ali posavjetuj sa sa jos nekim ljekarom, jer vidis kako temperatura skace. Ja to nebih ostavila tek tako, ide vikend.
Ja bih da sam na tvom mjestu otisla jos kod nekoga i to sto kaze milenium privatno.

IZVORNA PORUKA: babina beba

Skinem joj temp al se opet vrati. Najbolje je izgleda kupiti se i traziti doktora vani. Ja sam i privatno isal nalaze joj vadila i nista opet. Kontam da ne rastu zadnju zubici, al mi ne izgleda tako.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 735
19.5.2010 19:25:32   
Adana
Evo i nas, nazalost, na ovoj temi... po prvi put... user posted image

Asja vec treci dan ima temperaturu. Uglavnom se krece oko 37.4°C. Najvisocija koja je bila je 38.3°C. A spustala se do 36.8°C.
Danas oko 18h sam joj mjerila digitalnim toplomjerom u guzi, i bila je 38.9°C. A ispod pazuha, zivinim toplomjerom, 37.7°C. user posted image

Nema nikakvih drugih simtoma... Fino jede, zivahna je, skace i igra se. Povremeno je malo kenjkava ali nista neobicno. user posted image

Kontam da joj mozda ne rastu petice... Nismo jos isli doktoru, sve kontam prestace... Ako sve isto bude i ujutru otici cemo... Bas me nesto strah sta bi moglo biti... user posted image

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 736
19.5.2010 20:33:07   
ziki
Adana nemoj da se sekiras, nije joj puno visoka temperatura. Jos je malena i vesela nije strasno, da jeste ona bi lezala, kanjkala.Mi smo sa ocnjacima imali strasne ture a kutnjaci su relativno lako nikli. Srteno

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 737
19.5.2010 20:55:47   
Adana
Hvala za utjehu... user posted image
I mi se nadamo da je do zubica... Cudno mi da vec 3 dana ima turu, a nema neki vidjeljivi razlog. user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 738
19.5.2010 20:57:05   
Mya_81 RR
I ja mislim da je jako dobar pokazatelj da nije ništa strašno čim ima apetit i čim je i dalje vesela i zaigrana user posted image Nadamo se da će proći brzo user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 739
19.5.2010 20:58:00   
Anoniman
samo ti nju prati..pogotovo sada...obicno temp. skace uvece a ako predje 38 daj joj panadol ili paracetamol sirup

bice to sve ok...saljemo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Adana)
  Neposredna veza do poruke: 740
19.5.2010 21:02:16   
Adana
Hvala vam drage moje na podrsci!  user posted image
Sada mi je hladnija... Mjericu da vidim da nije spala tura zlocesta...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 741
19.5.2010 22:21:15   
Adana
Temperatura u guzi je 37.4°C, a ispod pazuha je 36.9°C... Spada polako, bar se nadam.
Nadam se da ce sutra sve biti OK, i bez temperature. user posted image

Laku noc svima!!!

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 742
20.5.2010 11:40:25   
Lejla Ka
Ako se slučajno nakon 3 dana temperature ospe sitnim ospama to vam je rozola i nije ništa opasno.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 743
20.5.2010 11:53:13   
medenica77
Želim da vas pozdravim,ja sam nova članica foruma.Nadam se da ćemo ubuduće češće kontaktirati.
A što se tiče ove temperature ,moj prijedlog je da obavezno uradiš urinokulture i briseve grla i nosa i CRP.Imam slično iskustvo od prošle godine sa mojom djevojčicom,kojoj su sad četiri godine.Tada sam ja na svoju ruku radila urinokulture i našli smo Esherihiu colli 10-5,ne više,ali  koja nam je pravila slične probleme sa temperaturom.user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 744
20.5.2010 11:56:13   
anidla
medenica77, dobro nam dosla user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu medenica77)
Neposredna veza do poruke: 745
20.5.2010 11:56:35   
Visnja RR
medenica77 dobrodosla user posted image

evo i tem Upoznajmo se

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu medenica77)
Neposredna veza do poruke: 746
20.5.2010 18:22:08   
Adana
Hvala na savjetima... user posted image

I danas ima temperaturu, evo vec 3. dan. Maloprije sam joj mjerila i 38.5°C je. Tako je bilo i zadnja 2 dana, oko 18h temp skoci na 38.5°C. A ona sva happy, igra se, brblja, nigdje veze... user posted image
Ja se od sveg srca nadam da je trodnevna groznica. Cekam sutra da vidim hoce li biti osipa...

Bili smo jutros kod doktorice. Pluca cista, grlo OK, leukociti normalni.
Evo citav dan pokusavam uzeti urin da dam na analizu, ali ne moze nikako. Cim joj zalijepim onu kesicu ona nece da piski. Cak i kada sam je skinula ona nije htjela da piski ni u pelenu, plakala je, valjda je bolio stomak. Popiskila se tek kada sam je stavila u kadu i malo tusirala toplom vodom. Jeedva je pristala da piski. user posted image
Sludi me, ne znam kako da joj prikupim urin. user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 747
20.5.2010 23:34:58   
Adana
Imam jedno pitanje, da li, i ako da, kako uvece mjerite temperaturu djecici? mislim na onaj period kada spavaju...
Asja je pred spavanje opet imala povisenu pemp. i to 38.5°C. dala sam joj paracetamol. ulazila sam maloprije, pipala je, vruca je... Sta sada? Buditi je da joj mjerim turu ili?

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 748
20.5.2010 23:39:45   
dady
Ja izmjerim turicu dok spava,ne bih je budila,a ako treba ponovo paracetamol
stavi u flašicu i nek popije!

DAWUD 20.06.2009.
Mrvica je postala mrvetina!!!
:)))))))))

ZEJD 07.11.2012.
Nova Mrvica :)))

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 749
20.5.2010 23:45:14   
dinaa
Izmjeri joj tako dok spava,ako bude visoka probudi je i skidaj,ja sam svojoj evo sad promijenila obloge,ona nije ni osjetila,spava.Zelim vam mirnu noc.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu dady)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *