|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "skidanje" temperature, kada i ...
22.7.2009 14:34:01   
mamina princeza
Probacu sa malom spricom mozda i upali....
mame koje ste koristil voltaren cepice ...jeste li vi stavljale pola cepica i koliko najvise puta dnevno

ne znam cula sam za dalsy ...mozda bi i smjela jer ima godinu al sad kad smo vec koristili ipanadol i voltaren bojim se jos i to....moze li se kombinovati sa panadolom

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 351
22.7.2009 14:37:27   
HanaBana
Mi smo Hani davali Panadol, nakon 4 sata Dalsy, pa opet nakon 4 panadol i onda voltaren cepic i sve tako u krug svaka 4 sata...tako nam je dr savjetovala...Ja sma ipak bila najsigurnija sa Voltarenom i njega sam joj stvaljala svakih 10-12 sati. Najbolje je da nazoves hitnu i pitas njih-...oni su zaista osposobljeni za takve situacije i uvjek su mi vise pomogli nego citava pedijatrijauser posted image

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 352
22.7.2009 14:37:30   
mamina princeza
spricu koja dodje u kutiji smo i i dosad koriastili al sad to vise nece....
hvala masiram je sto vise kad dodje temp...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 353
22.7.2009 14:37:46   
Swatkish
Voltaren se koristi 2x dnevno, i to u razmaku od 12 sati...
Pokusaj preko dana da joj ne dajes voltaren, nego skidaj cime stignes, znaci sirce,tusiranje, masiranje...
Voltaren cuvaj za navece, jer tada bez sumnje tempeatura raste... Nadam se da ce mala maca biti bolje.

Neposredna veza do poruke: 354
22.7.2009 14:46:42   
jupajdi
E baš mi je žao male ljepotice. Ne sikiraj se brzo će to proći.
Jest da je malo jak Sumamed kao antibiotik. A pio ga je i moj Emin tri dana zbog upale uha.
Čudi me samo što dijecu inače malo više ne pregledaju pa onda daju tako jak lijek, kao npr. provjeriti leukocite, urin, bris...a šta ćeš, sada je samop važno da princeza ozdravi.
Za noć čuvaj ćepiće, a možeš probati i sa Dalsijem. Eminu je on uvijek pomagao, ali gledala sam da ga dajem samo naveče da noć preguramo. 

(odgovor članu Swatkish)
Neposredna veza do poruke: 355
22.7.2009 15:06:44   
mamina princeza
Sad sam zval ahitnu bas da provjerim ...oni kazu najbolje poslije tusiranja da je masiram alkoholom pola pola razblazenim s vodom. a posto dajem po pola voltarena da smijem ako opet bude bas visoka al za 6 sati najmanje. to su izracunali po njenim kg ( oko 11,700)
ĆNadam se da nam nece nista vise od ovaga trebati

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 356
23.7.2009 13:52:12   
kristina110
DOBRO KOD UPALA ANTIBIOTIK MORA IĆI BEZ DALJNJEG JER DRUGAČIJE SE TEMPERATURA NEĆE MOČI SKINUTI  DOK UPALA NE POČME PROLAZIT,AL KOD VIROZA JE NAJGORE GDJE TI NIŠTA NEDA NEG SAM KAŽE SKIDAJTE TEM I TI JE TO.

Neposredna veza do poruke: 357
23.7.2009 13:57:44   
dinaa
Kako je princezica danas,nadam se da nema vise temperature.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

Neposredna veza do poruke: 358
23.7.2009 14:52:15   
hanabanana
Kako je danas malena??

Kad je Hana imala trodnevnu groznicu, ništa nije moglo skinuti tem. osim voltarena. Davala sam pola na svaka četiri sata. Tako je išlo dva dana, a treći dan je mogla izdržati čak 6 sati bez čepića.
Nakon što bi joj pala tem. ona se ponašala kao potpuno zdravo dijete, jele, igrala se, bila vesela. Ali tem je rasla nakon svaka 4 sata i to bi od 37/5 do 39/5 dolazila u roku od 15 minuta.
Četvrti dan, kao da se ništa nije desilo.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 359
23.7.2009 15:26:12   
Crvena
Lejlaaaaa, kako je princeza danas?

Nadam se da joj je boljeuser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 360
23.7.2009 22:01:25   
mamina princeza
Jos uvijek se borimo s temperaturom.
jutros smo bili na kontroli ...a i pitamo za savjete vise doktora.
Upala uha postoji al jako mala tako da nju uho i ne boli al se mora sanirat da ne ide dalje ... grlo je crveno al i to malo krajnici nisu oteceni nije angina ...znaci nista sad posebno da bi izazvalo bas ovakve temperature.

Hanabanan bas se sve desava kao sto govoris....nista ne pomaze...ustvari pomaze i panadol 7 ml al kratko . jedio voltaren pomaze 5-6 sati budem mirna.

Iskreno sad bi voljela da je ta trodnevna jer bi to znacilo da sutra prestaje...daj Boze a ako nastavi i poslije sutra temperatura opet moramo nesto "istrazivat" onda ce joj vjerovatno raditi i briseve grla i svasta ...ne zelim joj to ...nadam se da ce prestati.
jo drage moje koliko sam puta samo citala o ovome al kad osjetis na svojoj kozi tek onda znas...
ja ne idem na posao vec dva dana sva sam vam u ovome...sta cu ne mogu je ostaviti kad znam kako je strasno kad temp odjednom skoci 39 , 5 a prije secundu bilo sve ok 37 igrala se vesela bila.
JAko slabo jede al malo mi je to i normalno jer ima temp toliku ...danas je konacno rucala i jela voce ....

Stolica jo je veceras postala malo cudna...malo je ima al je rjedja ( nije proljev ) i jednostavno drugacija. Predpostavljam od sumameda i malo hrane uglavnom samo mlijeka.

Eto napisah se ja al sta cu moram se ispricat :) kome nego vama:) moje zlato sad pajki temp je 37,2 ...kriticni period nam je oko 12 kad je vrijeme za voltaren ....

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 361
23.7.2009 22:03:12   
mamina princeza
Hanabanana - znaci davala si voltaren na cetiri sata - cak 6 polovina na dan. kolika je hana bila tada? mene nesto strah mada su mirekli da smijem svaki 6 sati anjoj je dovoljno jer joj djeluje oko 5 sati , dok panadol puno krace .

I da jel se uvijek javi osip kod trodnevne groznice.... sad se i zato moram pripremit. kako izgleda da opet ne panicim ako se sutra pojavi. user posted image

< Poruku je uredio mamina princeza -- 23.7.2009 22:04:48 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 362
23.7.2009 22:08:02   
mamina princeza
izvini hanabana opisla si mi osip i ja u onoj panici procitala i zaboravila. sad vidim da se javlja i proljev u nekim slucajevima...mozda ce i kod nas ispasti tako ...

hvalauser posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 363
23.7.2009 22:18:54   
dinaa
I moja djevojcica je imala tu trodnevnu groznicu,znam da se brines ali i kod nas je bilo ovako kao sto HB napisala.A sto se tice voltaren cepica i meni je pedijatrica rekla kod tako visoke temp.moze se stavljati svaka cetiri sata i ja sam i stavljala doduse tada pola cepica.Eto nadam se da ce curica sutra biti bolje javi nam svakako kako je.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

Neposredna veza do poruke: 364
23.7.2009 22:55:11   
remzy
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Hanabanana - znaci davala si voltaren na cetiri sata - cak 6 polovina na dan. kolika je hana bila tada? mene nesto strah mada su mirekli da smijem svaki 6 sati anjoj je dovoljno jer joj djeluje oko 5 sati , dok panadol puno krace .

I da jel se uvijek javi osip kod trodnevne groznice.... sad se i zato moram pripremit. kako izgleda da opet ne panicim ako se sutra pojavi. user posted image

jako mi je zao sta se jos uvijek "bocite" s tom temperaturom ,misa joj...ih kako je ja mrzim(temperaturu)-cini mi se da se odmah i ja razbolim

a sto se tice osipa on obicno izade poslije visokih temperatura koje traju vise od dva -tri dana
i kod vecine djece se prvo pojavi po stomaku i ledima ,i to u obliku crveni tackica,zatim prede malo na lice i sasvim malo na nogice ili nikako,uglavnom nije nista zabrinjavajuce i bebi sto vise tecnosti davati

nadam se da sam ti imalo pomogla!!!
puno srece i drzim vam fige da sto prije ozdraviTE
PUSA!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

Neposredna veza do poruke: 365
24.7.2009 9:32:55   
hanabanana

Jesam, davala sam dva dana Voltaren na svaka 4 sata. Što se tiče osipa, kod Hane su bile samo blage tačkice na vratu, tako da nije to neki osip koji treba sanirati, sam od sebe prodje.

Ja vjerujem da će već danas ovo piti iza vas.

Neposredna veza do poruke: 366
25.7.2009 10:07:55   
mamina princeza
Juce smo opet imali temperaturu ali se javljala u vecim razmaciuma i bila je malo niza...posljednji put je imala oko 7 sati poslijepodne kada je popila panadol i navece nije bilo hvala Bogu evo ni sada nema.
alo se izasula na vratu ali vrlo malo i iza uha i malo po stomaku gdje je pelena. Sada ne znam jel to osip ili od silnog znojenja al nije ni vazno ...nadam se da je samo zavrsena prica sa temperaturama. Stolica joj je mlao rjedja al nije obilna ...sad nam ostaje jos problem sto nista nece da jede al bas nista osim mlijeka...jedva par zalogaja za citav dan ...nadam se da je to samo prateca pojava ovog svega.

Uh nadam se da dugo necu morati traziti pomoc na ovoj temi ....user posted image Rado cu je dati ...malo mi je krivo sto je pila sumamed al sta cu sad ...sta je tu je ..

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 367
25.7.2009 12:41:34   
Anoniman
evo ja sam sada upravo na bebe 2009 pisala da smo i mi bili pod temp tri dana i to visokim...apropo taj osip...zato ti se i javljam rekla mi je dr da je to takva viroza...temperature pa osip
tj. ne treba te zabrinjavati ospi

< Poruku je uredio dadada -- 25.7.2009 12:42:33 >

Neposredna veza do poruke: 368
25.7.2009 17:50:02   
kristina110
moja paulina kad je imala tako visoku temp ja sam joj davala i ćepič lupocet i dalsi sirup svaki 6 a ako sam davala pojedinačno onda sam dalsi sirup davala svaki 4 sata ili čepiče ali cjeli svaka 4 sata i tuširanje svaki sat po deset min ili je u kadaicu sa mlakom vodom stavim.čak kod nas pedijatri znaju reč kod visoke tem da stavimo po 2čepiča.stara je godinu i tri mjeseca i ima 12kg

Neposredna veza do poruke: 369
15.8.2009 20:00:26   
Golubica
Zaista nemam vremena da citam sve prethodno. Asja ima temp i anginu grla - danas bili kod dr i dobili smo siruo Xiclav (ne znam kako se pise, nije mi na ocima) i  Voltaren cepice. Temperaturu opet sada ima, 38.5. Dala joj Paracetamol maloprije. Ne znam ni sama sta da radim, posto samsama sa njom kod kuce, mm radi do 7 ujutro. Nakon kolike temperature se daje Voltaren? Negdje neko spomenu da ide tek ako predje 39. 

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu kristina110)
Neposredna veza do poruke: 370
15.8.2009 20:02:28   
milenium
a da voltaren nije jaki?a lupocet čepići?!a panadol baby?

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 371
15.8.2009 20:08:28   
dana3
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Jesam, davala sam dva dana Voltaren na svaka 4 sata. Što se tiče osipa, kod Hane su bile samo blage tačkice na vratu, tako da nije to neki osip koji treba sanirati, sam od sebe prodje.

Ja vjerujem da će već danas ovo piti iza vas.

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

Neposredna veza do poruke: 372
15.8.2009 20:10:04   
dana3
IZVORNA PORUKA: Golubica

Zaista nemam vremena da citam sve prethodno. Asja ima temp i anginu grla - danas bili kod dr i dobili smo siruo Xiclav (ne znam kako se pise, nije mi na ocima) i  Voltaren cepice. Temperaturu opet sada ima, 38.5. Dala joj Paracetamol maloprije. Ne znam ni sama sta da radim, posto samsama sa njom kod kuce, mm radi do 7 ujutro. Nakon kolike temperature se daje Voltaren? Negdje neko spomenu da ide tek ako predje 39. 

golubice-nisam mogla sve povezati åostove sto sma nasla o voltarenu pa evo ovaj prethodni sto sma kopirala ako ti ista moze pomoci.
ja sma skidala te4mp sa rakijom razblazenom sa vodom koju sam stavljala na noge ,masirala alkoholom prsa i ledja.....

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 373
15.8.2009 20:10:24   
seli
voltaren čepiće uzimaj sa oprezom.mogu od njega nastati i komplikacije.ja sam zadnji put djetetu dala voltaren i snizila sam temperaturu na 34 što je također opasno.ne bih da te plašim ali probaj prvo sa sirupima i tuširanjem.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 374
15.8.2009 20:12:17   
seli
i kao što dana3 kaže probaj sa masažom od razrjeđene rakije ili alkohola.
kolika je temperatura i koliko je dijete 

(odgovor članu seli)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *