Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.8.2009 20:25:16
Golubica
Asja je stara 1 godinu i 13 dana. Ma oko 7 sati sam joj dala Panadol sirup i tada je imala 38.2 a sada je 38.5. Tusirala sam je, sada cu opet staviti obloge od senfa, mada joj je sada samo glava topla. Odvest cu je opet u Hitnu ako ne bude bolje.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.8.2009 20:29:05
dana3
Golubice-nije to previsoka tem za uzrast djeteta pa sacekaj sa ostalom terapijom.dala si joj sirup,nastavi stavljati senf,mjeri temp svaki sat.kako ide noc i tepm ce rasti.pokusaj sa rastvotrenom rakijom pa vidi ide li dole.Sretno.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.8.2009 20:47:09
Visnja RR
golubce ne brini...ako si mjerila u guzu uvjek pokaze vise... drzi se panadol sirupa i senfa...ako predje 39 onda daj pola cepica voltarena...mada bih ti ja preporucila lupocet cepic... javljaj kako ide ... bicemo na netu... pusa Asji da turica prodje sto prije
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.8.2009 21:22:48
dina_89
ako su ti voltaren cepici opasni zasto ne koristite EFFERALGAN meni je te doktor propisao poslije vakcine za moju dvomjesecnu bebicu pa vjerovatno su dosta blazi, golubice nadam se da ce tamparatura proci sto prije ne brini se...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.8.2009 21:39:49
Golubica
Hvala Vam drage moje. U momentu kada mi se zivot rusi kao kula od karata, i dijete mi je bolesno. Samo neka ona ozdravi. Ovo je inace prvi put da ima temperaturu i da je bolesna. Sada je zaspala poslije tusiranja, a temp je bila 37.1.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 16.8.2009 12:51:18
Golubica
Iza nas je opet neprospavana noc. Cijelu noc sam joj skidala temperaturu, a ona se vracala. Nije prelazila 38.5 ali opet nije bezazleno. Od jutros ima i proliv, a jucer mi dr rece da je to u zadnjih par dana masovna pojava. Sutra idemo na kontrolu i moramo nalaze vaditi pa cemo vidjeti. Inace da toplomjer ne pokazuje temperatur i pelenica dato stanje, ne bi se reklo da joj nesto fali. Jako je vesela i zivahna bez obzira na ovo stanje.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 16.8.2009 12:58:47
Visnja RR
ma draga sve je to ok.. na taj nacin se malo pile bori samo..i stice imunitet... vazno je da temp ne prelazi onu kriticnu tacku ...a ti je kontrolisi i dalje... i Asja je neki dan imala samo jedan dan turicu al je proslo... sad jos samo kasljuca... al je sve u prolazu... ako tvoje pile ima problema sa kasljucanjem i grlom napravi joj caj od luka pomjesaj ga malo s kamilicom da joj ne bi bilo gadno...ova moja pije aaa super je za iskasljavanje... pusa Asji i umornoj mami ( draga ja sam neku noc presjedila cijelu noc dok mi je Asja pajkila na meni jer cim bi legla gusio bi je kasalj) ...sve je to uloga nas mama... nek su nam zive i zdrave ...za jedan njihov osmjeh i pogled bez turice svaki umor ima smisla...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 16.8.2009 13:06:09
Golubica
Ma nista za njih nije tesko. Srecom Asja ne kaslje. Ima anginu, pa slabije jede, ali ima flasica. Nije bitno sto ce par grama izgubiti, samo neka ozdravi.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 16.8.2009 23:00:09
teta berta
Draga golubice kako je beba danas???? Znam kako je to boriti se s turom jer je i Nika imala jako visoku kada smo imali e.coli... Njoj su jedino čepići pomogli, a paracetamol slabo skroz... Nadam se das ce tura ubrzo proci i da ce se mama konacno naspavati sa svojoj bebicom...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 16.8.2009 23:14:29
Golubica
Ma nama Panadol - paracetamol nista nije pomogao. Danas je imala opet temperaturu sve do 4 sata, kada sam joj dala Dalsy. On joj je bas pomogao - vratio turicu na normalu. Bila je jako vesela i cak je lijepo jela. Sada spava, upravo sam joj mjerila ponovo i opet je malo porasla 37.4. Bude li rasla idemo opet sa Dalsy sirupom, ali tek poslije ponoci. Ujutro idemo na kontrolu i raditi nalaze.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 17.8.2009 12:04:37
Visnja RR
Golubice kada beba ima turicu do 37. 5 to znaci da ona nema turicu... kod beba je + 0.5 u odnosu na nas... dakle nase 37 je kao njihovo 37.5... pazi da joj nije vruce u sobi... i daj puno tecnosti...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 17.8.2009 12:20:05
mamina princeza
Golubice ...kako je tvoja princeza danas...? Znam kako je teska borba sa temperaturom nedavno smo imali trodnevnu groznicu...ako procitas postove unazad vidjeces da je i meni dr rekao da je upala grla i uha i pili smo antibiotik bezporebe..... Ne kazem da je to to - al ako potraje temp i pored antibiotika moguce iako vama nisu temp tako visoke kao sto je karakteristicno za trodnevnu groznicu. Mada ja sad dvima to govorim jer sam se toliko istarumirala a ustvari bezpotrebno .... Koliko dnaa vec traje teperatura?
Nas su spasili voltaren cepici nista drugo nije pomagalo ..... sad o tome koliko su stetni ne mogu puno ...al u svakom slucaju kod nas je bila temp skoro pa i 40 i nisam je tako mogla ostaviti.
Neko je pitao z aobloge od senfa....ja sma mazala nogice al prethodno ugrijene i stavljala carapice a nekad ako je budna i obrnuto mazala bih unutrasnji dio carapica - tabane i oblacila na nogice.
Kod nas je kod trodnevne groznice problem bio hladne noge koje se tesko griju, a onda senf , sirce i ostalo ne pomazu .....
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 17.8.2009 12:29:27
mamina princeza
kod nekih temperatura koje je moja dz imala prije to nije bio problem al kod ove trodnevne ... uzas s tim...vjeruj da smo masirali nogice i ugriju se al za sec dok stavljamo senf one se opet ohlade ...znali smo ih grijati fenom !!!!
Jedna zena mi je rekal da je stavljala one kesice od zamrzivaca djetetu da se nogice ugriju peko carapice sa senfom. nismo probali jel nam je na svu srecu prosla prije toga....
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.8.2009 23:11:09
Adana
Danas mi rece svekrva da je dobro davati djetetu da pije sok od drenjaka kada ima temperaturu. A isto tako i ono sto ostane kada se ocijedi sok, ona kao marmelada, bez secera, je dobro da se stavlja kao obloga na dlanove i tabane... Pa eto nije na odmet znati i to...
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.