|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "skidanje" temperature, kada i ...
5.9.2009 12:00:31   
MELLI
Nikad sebi oprostiti neću ako je samo zbog toga ona sve ono preživjela,samo što je nisam htjela kljukati antibioticima. Kako sam se uplašila.

Pusti crne misli,nije pravilo ni da bi ti antibiotik odmah pomogao,meni se desila ista situacija,a pili smo i antibiotik dva dana.Grlo blago crveno,antibiotska terapija,penicilini,a pored svega toga temperatura nije spadala ispod 39 stepeni.
Doktori moraju nešto pričati,a TM se samo prepao,pa se morao na nekoga istresti.Bitno je da je beba o.k
Za koji dan to će biti iza tebe.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 426
5.9.2009 23:07:08   
mamabb
IZVORNA PORUKA: neki

Duso draga,bas mi je zaouser posted image user posted image user posted image
Ja sam te savjetovala,jer si rekla da je grlo blago crveno,ja gledam da ne dajem antibiotik,ako nije neophodan...Molim te izvini,ali sam samo htjela pomoci...
Nadam se da ce mala dusica biti dobrouser posted image user posted image user posted image

Ma draga neki nemaš mi se zašto izvinjavati, nisam ja zbog tebe izostavila amoxibos, nego baš zbog one, kad moram reći, koze, jer je ona kazala da je grlo malo crveno. Ne znam  može li za tako kratko vrijeme da se pretvori u jaku upaluuser posted image
Helem, Bogu dragom hvala njoj tura danas cijeli dan do 36,8 i super vesela i raspoložena ali neće da jede sve joj se gadi. Živi od soka, vode, malo mlijeka, malkice čokolina i malkice pileće supice.
Jeste li vi imali problema sa jelom poslije i je li to prošlo?

Hvala vama na podršci a ja se noći bojim ko ovca noža, što bi rekli.

04.12.2008.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 427
5.9.2009 23:10:08   
neki
Sto se tice jela,to ce se aBd stabilizovati,bitno je da je temperatura spalauser posted image Iako nece da ti jede,samo joj daji sto vise tecnosti...SRETNO user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 428
5.9.2009 23:11:58   
mamabb
Hvala ti user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 429
5.9.2009 23:13:31   
adannn
mamabb,nadam se da će beba što prije ozdraviti,a ne brini se,jest će ona čim bude mogla,sve to oni kasnije nadoknadeuser posted image I ja se bojim noći kada je Nejra bolesna,držim fige,proći ćeuser posted image

Nejra 28.02.2008

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 430
6.9.2009 11:11:20   
tweety
jojjjj evo i nas na ovoj temi user posted image od jučer ujutro moja curica ima temperaturu.bila je do 38,5 pa smo je skidali ali bi se brzo vraćala.mislila sam da su zubići upitanju ali joj je temp. jutros bila 39,3 user posted image ona nije nešto posebno neraspoložena,igra se i sve to.malo slabije jede pa ću je danas odvesti doktoru.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu adannn)
Neposredna veza do poruke: 431
6.9.2009 11:12:27   
neki
Sretno draga,zelim da bezobraznica temperatura sto prije prodjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 432
6.9.2009 11:20:18   
Romali
tweety, pa šta je  mišici??user posted image Nisam ni znala da ima turu. Odvedi ti nju da je dr.pogleda, ipak je 39,3 prilično visoka temp.
Poljubi je od nas dvoje user posted image

Svim bebama želim da im turice što prije prođu, da ih ne more, da im se mame naspavaju i ne brinu user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 433
6.9.2009 11:25:10   
Amrino
Joj mamabb- tako mi je zao cujice...Ne mozes sebe kriviti- jer nisi nista pogrijesila. Dala si joj antibiotik kada si shvatila da moras i sada je hB sve ok. Ja tu ne krivim "novi val" roditelja pametnjakovica (u koji i sama spadam) nego bas pedijatre sto daju dijagnoze tipa "malo crveno grlo" i kljukaju djecu antibioticima i kada treba i kada ne treba pa onda nas roditelje dovode u ovakve situacije. Hvala Bogu dragom na antibioticima i sto postoje, kada su nam potrebni ali nemoj sebe kriviti sto si probala da ides bez njih. Nigdje nisi zakasnila. Da su doktori kakvi nisu uradili bi odmah analize i vidjeli da je upala u pitanju i da treba piti antibiotik a ne bi rekla "malo crveno grlo". Kod mene je bilo obrnuto- ista dijagnoza "malo cveno grlo" i ja nisam htjela dati antibiotik a tura je prosla sutradan kao da nista nije bilo...
Bice ona aBd dobro a ti ces i ubuduce morati donositi takve odluke. Dati nesto ili ne. Bolje ti- nego neko drugi.
Sretno i javljaj kako je dusica!

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 434
6.9.2009 11:25:29   
Anoniman
poljubac bebariuser posted image ...proci ce to..nego kupi ti za svaki slucaj cepice

(odgovor članu Romali)
  Neposredna veza do poruke: 435
6.9.2009 23:35:18   
tweety
Bile smo kod doktora.Sa mojom curicom je sve u redu.Znači ili su zubi ili trodnevni virus,a ja sumnjam na ovo zadnje,vidjet ćemo da li će se pojaviti osip.

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 436
6.9.2009 23:39:29   
new mama
Tweety bas mi je zao princeze,pusa za brzo ozdravljenje,a ako je trodnevni virus i moja je malena nedavno to imala,samo da tura brzo prodjeuser posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 437
6.9.2009 23:45:06   
anitaMO
tweety proće to brzo i moja je imala zimus tu virozu od 3 dana.user posted image

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 438
6.9.2009 23:59:02   
tweety
mislim da je trodnevni virus iz razloga što "ne vidim" nove zubiće na pomolu,a ona je ok osim što ima temperaturu.još sutra bi trebala temperatura biti prisutna pa onaj osip.ovo me sve vraća na period od prije jedno 3-4 godine kad sam sa sinom prolazila kroz isto.najgora je temperatura,pravo je dosadna.skinemo je a ona se nakon kratkog vremena ponovo javi.user posted image

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 439
7.9.2009 0:02:45   
tweety
btw hvala vam cure user posted image

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 440
7.9.2009 0:06:33   
teta berta
Neka nam malena princeza ozdravi sto prije.... Mrš turouser posted image

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 441
7.9.2009 8:34:39   
lejlaze
Mi smo jutros imali temperaturu i povracao je. Bili smo od doktora, kaze virusna upala grla.
i jos kojekakvih medicinskih termina mi je napricala.
Dusa moja, eno ga sad pajki. user posted image

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 442
7.9.2009 8:40:05   
tweety
uh lejlaze potpuno te razumijem,i kod nas je prisutna evo već treći dan ali se nadam da je trodnevni virus što bi značilo da je sutra neće biti. 

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 443
7.9.2009 8:40:10   
mamina princeza
Twety vjerovatno je trodnevna, kod nas je sve tako bilo kad je temp malo je nerozna a kad spadne ko nova ....joj toliko mi je bilo grozno s tom temp dase najezim kad procitam da to sad nekak bebaica ima. Ale to uopste nije opasno i kazu da pojacava imunitet. Vidjeces hoce li biti osipa , nama je temp trajala malo duze od ti puna dana a dan iza toga pojavio se osip ....
a sto prije prodje ..... pusa

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 444
7.9.2009 20:51:11   
vogelce
jel mi mozete reci kolika je normalna temperatura kod beba? mom sincicu je tek 2 sedmice, sad mu mjerila temperaturu 37.5 neznam jel mu ista smijem davat ako nastavi rasti

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 445
7.9.2009 21:59:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vogelce

jel mi mozete reci kolika je normalna temperatura kod beba? mom sincicu je tek 2 sedmice, sad mu mjerila temperaturu 37.5 neznam jel mu ista smijem davat ako nastavi rasti

nista se nedaje sve dok nepredje 38...vjerovatno si ga malo pretoplila...mnogi misle da se bebe moraju dobro utopliti a to je greska

(odgovor članu vogelce)
  Neposredna veza do poruke: 446
8.9.2009 11:23:40   
tweety
Jutros je opet imala temperaturu a ja se nadala osipu user posted image Jučer su bili duži intervali bez temp. pa se nadam da je kraju. 

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 447
8.9.2009 11:25:34   
neki
Drzimo fige da temperatura sto prije odeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 448
8.9.2009 12:40:30   
mamina princeza
twety , moze biti i mao duze od tri dana temp ako je trodnevna...imas dosta tekstova na prethodnim stranicam aa i zavisi kad se prva temp pojavila - npr kod nas je dobila prvi dan temperaturu poslijepodne tako da je trajala  malo vise  od 72 sata i prakticno cetiri dana ( cetvrti dan navece vise je nije imala) , peti dan se pojavio osip 

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 449
18.9.2009 11:58:12   
Ivona
Uh,evo i nas sa cijelih 15,5 mjeseci i prvom temperaturom user posted image
Sve ovo sam procitala 100 puta,jer sam znala da ce mi jednom zatrebati...,ali sada vise nista ne znam...
Jucer popodne je dobila temp. 38.2 i odmah smo je odveli dr. Grlo joj je crveno,sve ostalo O.K.,leukociti pokazuju zasada da je viroza u pitanju.Rekla nam je da dodjemo za dva dana tj. sutra ujutro na kontrolu.
Po preporuci smo joj temp. obarali paracetamol(lupocet) cepicem,tusirali je i stavljali senf na nogice.Nije mi se dalo rizikovati sa sircetom ili alkoholom,jer bi se osip mogao pojaviti i od toga,a mogao bi znaciti nesto sasvim drugo.Misljenja sam da je obicna stajaca voda sasvim O.K. Ne znam jesam li u pravu?user posted image
Cijelu noce je temp. bila 39 do 39.5.Tusiranje i masiranje nije pomoglo.Tek sat vremena nakon cepica bi joj temp. spala na 38 i nakon sat bi se ponovo popela.Nece nista da jede i pije-gore mi je ovo za pice user posted image
Da li da je ipak odvedem i danas da dr. pogleda ima li nekih promjena na grlu,eventualno da uradi novu krvnu sliku,mozda ovaj put zaista ima potrebe za antibiotikom ili pak da se posavjetujem da li da joj dam nesto jace za temp.???
Ona samo placki,kenjka,stalno je nosamo...Ma,ne znamo sta da radimo user posted image

Znala sam da ce biti strasno,ali ne da ce biti ovako strasno user posted image

Ne znam ni kako cu joj dati sirup ako bude trebalo,jer ne da ni da joj se primakne kasicica,flasica ili bilo sta drugo.
Uspjeli smo joj u snu dati nesto caja i jutros je popila mlijeko.

Kako vi bebicama tokom noci skidate temp.Seleni se jako spavalo i svaki put bi se uznemirila kada bismo joj mjerili temp.,stavljali cepic...,ali smo je ipak 3-4 puta istusirali.

Sorry na duzini posta i unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.Apelujem na one,koji imaju potrebu da mi napisu da citam postove od pocetka,da to jednostavno ne urade...,nego da lagano preskoce temu.Nisam drska,samo sam ocajna...i kao sto sam vec rekla,sve sam procitala.

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *