Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 5.9.2009 12:00:31
MELLI
Nikad sebi oprostiti neću ako je samo zbog toga ona sve ono preživjela,samo što je nisam htjela kljukati antibioticima. Kako sam se uplašila.
Pusti crne misli,nije pravilo ni da bi ti antibiotik odmah pomogao,meni se desila ista situacija,a pili smo i antibiotik dva dana.Grlo blago crveno,antibiotska terapija,penicilini,a pored svega toga temperatura nije spadala ispod 39 stepeni. Doktori moraju nešto pričati,a TM se samo prepao,pa se morao na nekoga istresti.Bitno je da je beba o.k Za koji dan to će biti iza tebe.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 5.9.2009 23:07:08
mamabb
IZVORNA PORUKA: neki
Duso draga,bas mi je zao Ja sam te savjetovala,jer si rekla da je grlo blago crveno,ja gledam da ne dajem antibiotik,ako nije neophodan...Molim te izvini,ali sam samo htjela pomoci... Nadam se da ce mala dusica biti dobro
Ma draga neki nemaš mi se zašto izvinjavati, nisam ja zbog tebe izostavila amoxibos, nego baš zbog one, kad moram reći, koze, jer je ona kazala da je grlo malo crveno. Ne znam može li za tako kratko vrijeme da se pretvori u jaku upalu Helem, Bogu dragom hvala njoj tura danas cijeli dan do 36,8 i super vesela i raspoložena ali neće da jede sve joj se gadi. Živi od soka, vode, malo mlijeka, malkice čokolina i malkice pileće supice. Jeste li vi imali problema sa jelom poslije i je li to prošlo?
Hvala vama na podršci a ja se noći bojim ko ovca noža, što bi rekli.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 5.9.2009 23:13:31
adannn
mamabb,nadam se da će beba što prije ozdraviti,a ne brini se,jest će ona čim bude mogla,sve to oni kasnije nadoknade I ja se bojim noći kada je Nejra bolesna,držim fige,proći će
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 6.9.2009 11:11:20
tweety
jojjjj evo i nas na ovoj temi od jučer ujutro moja curica ima temperaturu.bila je do 38,5 pa smo je skidali ali bi se brzo vraćala.mislila sam da su zubići upitanju ali joj je temp. jutros bila 39,3 ona nije nešto posebno neraspoložena,igra se i sve to.malo slabije jede pa ću je danas odvesti doktoru.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 6.9.2009 11:25:10
Amrino
Joj mamabb- tako mi je zao cujice...Ne mozes sebe kriviti- jer nisi nista pogrijesila. Dala si joj antibiotik kada si shvatila da moras i sada je hB sve ok. Ja tu ne krivim "novi val" roditelja pametnjakovica (u koji i sama spadam) nego bas pedijatre sto daju dijagnoze tipa "malo crveno grlo" i kljukaju djecu antibioticima i kada treba i kada ne treba pa onda nas roditelje dovode u ovakve situacije. Hvala Bogu dragom na antibioticima i sto postoje, kada su nam potrebni ali nemoj sebe kriviti sto si probala da ides bez njih. Nigdje nisi zakasnila. Da su doktori kakvi nisu uradili bi odmah analize i vidjeli da je upala u pitanju i da treba piti antibiotik a ne bi rekla "malo crveno grlo". Kod mene je bilo obrnuto- ista dijagnoza "malo cveno grlo" i ja nisam htjela dati antibiotik a tura je prosla sutradan kao da nista nije bilo... Bice ona aBd dobro a ti ces i ubuduce morati donositi takve odluke. Dati nesto ili ne. Bolje ti- nego neko drugi. Sretno i javljaj kako je dusica!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 6.9.2009 23:35:18
tweety
Bile smo kod doktora.Sa mojom curicom je sve u redu.Znači ili su zubi ili trodnevni virus,a ja sumnjam na ovo zadnje,vidjet ćemo da li će se pojaviti osip.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 6.9.2009 23:59:02
tweety
mislim da je trodnevni virus iz razloga što "ne vidim" nove zubiće na pomolu,a ona je ok osim što ima temperaturu.još sutra bi trebala temperatura biti prisutna pa onaj osip.ovo me sve vraća na period od prije jedno 3-4 godine kad sam sa sinom prolazila kroz isto.najgora je temperatura,pravo je dosadna.skinemo je a ona se nakon kratkog vremena ponovo javi.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 7.9.2009 8:34:39
lejlaze
Mi smo jutros imali temperaturu i povracao je. Bili smo od doktora, kaze virusna upala grla. i jos kojekakvih medicinskih termina mi je napricala. Dusa moja, eno ga sad pajki.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 7.9.2009 8:40:10
mamina princeza
Twety vjerovatno je trodnevna, kod nas je sve tako bilo kad je temp malo je nerozna a kad spadne ko nova ....joj toliko mi je bilo grozno s tom temp dase najezim kad procitam da to sad nekak bebaica ima. Ale to uopste nije opasno i kazu da pojacava imunitet. Vidjeces hoce li biti osipa , nama je temp trajala malo duze od ti puna dana a dan iza toga pojavio se osip .... a sto prije prodje ..... pusa
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 7.9.2009 20:51:11
vogelce
jel mi mozete reci kolika je normalna temperatura kod beba? mom sincicu je tek 2 sedmice, sad mu mjerila temperaturu 37.5 neznam jel mu ista smijem davat ako nastavi rasti
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 7.9.2009 21:59:23
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vogelce
jel mi mozete reci kolika je normalna temperatura kod beba? mom sincicu je tek 2 sedmice, sad mu mjerila temperaturu 37.5 neznam jel mu ista smijem davat ako nastavi rasti
nista se nedaje sve dok nepredje 38...vjerovatno si ga malo pretoplila...mnogi misle da se bebe moraju dobro utopliti a to je greska
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 8.9.2009 12:40:30
mamina princeza
twety , moze biti i mao duze od tri dana temp ako je trodnevna...imas dosta tekstova na prethodnim stranicam aa i zavisi kad se prva temp pojavila - npr kod nas je dobila prvi dan temperaturu poslijepodne tako da je trajala malo vise od 72 sata i prakticno cetiri dana ( cetvrti dan navece vise je nije imala) , peti dan se pojavio osip
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.9.2009 11:58:12
Ivona
Uh,evo i nas sa cijelih 15,5 mjeseci i prvom temperaturom Sve ovo sam procitala 100 puta,jer sam znala da ce mi jednom zatrebati...,ali sada vise nista ne znam... Jucer popodne je dobila temp. 38.2 i odmah smo je odveli dr. Grlo joj je crveno,sve ostalo O.K.,leukociti pokazuju zasada da je viroza u pitanju.Rekla nam je da dodjemo za dva dana tj. sutra ujutro na kontrolu. Po preporuci smo joj temp. obarali paracetamol(lupocet) cepicem,tusirali je i stavljali senf na nogice.Nije mi se dalo rizikovati sa sircetom ili alkoholom,jer bi se osip mogao pojaviti i od toga,a mogao bi znaciti nesto sasvim drugo.Misljenja sam da je obicna stajaca voda sasvim O.K. Ne znam jesam li u pravu? Cijelu noce je temp. bila 39 do 39.5.Tusiranje i masiranje nije pomoglo.Tek sat vremena nakon cepica bi joj temp. spala na 38 i nakon sat bi se ponovo popela.Nece nista da jede i pije-gore mi je ovo za pice Da li da je ipak odvedem i danas da dr. pogleda ima li nekih promjena na grlu,eventualno da uradi novu krvnu sliku,mozda ovaj put zaista ima potrebe za antibiotikom ili pak da se posavjetujem da li da joj dam nesto jace za temp.??? Ona samo placki,kenjka,stalno je nosamo...Ma,ne znamo sta da radimo
Znala sam da ce biti strasno,ali ne da ce biti ovako strasno
Ne znam ni kako cu joj dati sirup ako bude trebalo,jer ne da ni da joj se primakne kasicica,flasica ili bilo sta drugo. Uspjeli smo joj u snu dati nesto caja i jutros je popila mlijeko.
Kako vi bebicama tokom noci skidate temp.Seleni se jako spavalo i svaki put bi se uznemirila kada bismo joj mjerili temp.,stavljali cepic...,ali smo je ipak 3-4 puta istusirali.
Sorry na duzini posta i unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.Apelujem na one,koji imaju potrebu da mi napisu da citam postove od pocetka,da to jednostavno ne urade...,nego da lagano preskoce temu.Nisam drska,samo sam ocajna...i kao sto sam vec rekla,sve sam procitala.
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.