Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 22:40:59
Anoniman
visnja a jesi tusirala macu?? kad su tabani i rukice hladni, a glava vruca to nije dobro i znak je da se temp penje stoga ide tusiranje i masiranje tokom tusiranja spuzvom, a kako bi joj ugrijala rukice i noge i time spustila vrucinu iz glave ako temp bude rasla nedaj joj da spava, jer ipak ima veze spavanje i rast temp... poznato je da se temp penje ko se lezi nakon tusirana, cim primjetis da su rukice i nogice pocele da se hlade, a ti uzmi mokru krpu i masiraj je, trljaj dok joj opet ne ugrijes
sve sam nedavno predeverala, znam o cemu ti pricam i kazem ti ono sto je mojoj curiri najbolje pomoglo... ako temp predje 38,5 (ispod pazuha, a sto ti je nekih 39,5 u guzi) stavi joj trecinu cepica (onog od 12 mg)... ako imas paracetamol cepice jos bolje, a mogu i voltaren... sirup joj mozes davati svakih 6 sati, cak i narednih 12 do 24 sata, ako se temp povukla
nadam se da ce pile malo veceras mirno spavati i ujutro biti ko nova
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 22:48:09
Anoniman
Visnja, ovo obavezno sto ti je Dina rekla, masiraj rukice i stopala, da povuku temperaturu iz glave i stavljas sirce na noge i stalnoj masiraj. Tako sam ja Davudu jedino uspjela skinut, ni cepic nije pomogao, samo to. A pelenu pokvasila oko vrata i provukla ispod pazuha
< Poruku je uredio Maida28 -- 26.6.2009 23:02:19 >
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 22:50:50
Visnja RR
hvala drage Dino, Maida... oko 21 sam je lagano istusirala... sad pajki i topla je (ne vrela) i rukice i lice... pipam je svakih 5 minuta pa cemo vidjeti... jel ok da je tusiram bunovnu tj pospanu ili je dovoljno samo cepic... joj vidi mene ovu temu sam sto puta procitala a sad nista ne znam
< Poruku je uredio Visnja RR -- 26.6.2009 22:53:03 >
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 22:55:52
Anoniman
razbudti ti nju lagano ako se temp povisi, tako sam i ja... jer se njoj dodatno spava od temperature... mozda ce se buniti malo, al to je za nejno zdravlje cepis nemoj ako nije preko 38,5 ispad pazuha, kazu da ne valja... a tusiranje ti je opet najsigurnije :)
ja znam da smo jednu noc zaspali tek oko 4 ujutro, jer se nisam prosla dok joj temp nije bila 36,5 citavih pola sata
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 22:59:50
LUNA4
najbolje ju je istuširati... ja sam svojoj jedino tako uspijevala skinutu a ako se i buni probaj sa njom u kadu.... kod mene je samo to palilo jel nam je tem znala preć 40... svaki sirup ili čepić prvo povisuje temp a tek onda spušta i zato je najbolje sa bebom u kadu....
tako su nama rekli kad smo bili u bolnici i od onda samo tako i radimo
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 23:16:05
almai
Visnja ja sam takav problem imala sa Hanom.Ruke i noge su joj bile modre od hladnoce,a glava je gorilaaa.Dr. joj je propisao neki antibiotik posto joj je zdrijelo i grlo bilo upaljeno i od tud je dolazila temp. .
-ja sam svojoj stavljala bijelance na leda i pomoglo joj je. Da joj neke obloge stavljas na tabane nemas efekta kad su joj ledene .Nemoj se sikirati sutra ce mala princeza biti ko nova
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 23:24:27
mamina princeza
Draga Visnja nadam se da ce sve biti ok i da se necete puno napatiti s temp. Sve sam i sama nedavno proslau mjesec dana dva puta a do tada eto skoro 11 mjeseci pa nije imala nikada temp osim kod vakcine... i ja sam uglavnom onako kako su ti ovdje i rekli. panadol je uvijek pomagao mojoj Dzelili a nadam se da ce i Asji i da je neces morati buditi. Temp skace tako navece i u noci to svi znamo pa je provjeravaj , ja sam navijala svako malo alarm da me ne prenese:) a u stvari nisam nikako tad ni spavala od brige ... takve smo mi mame jos mi panicari :) ne brini se samo puno - meni je dr zadnji put zaista objasnio da je njima temp cesto visoka ( preko 39) bas za razliku od nas odraslih i da to nije toliko strasno koliko ja svatam
ja sam joj u noci nekad davala panadol opet kad prodje 6 sati od rvog cim bi mis e ucinilo da opet krenula da se zagrijava. ne znam nekako mi tako bilo sigurnije a opet mislim nije to nesto sad previse da popije toliko panadola.
cepice nisam nikad stavljala jer je panadol uvijek pomagao jedino sam je tusiral au onim razmacima kad jos nije proslo 6 sati a temp opet krenula rasti....
mi smo se jednom gnjavli s temp tri dana i nadam se da vise necemo ni mi ni vi :) sreto svakom slucaju i poljubi mi tu curu puuunoooo
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 23:36:24
Lulu_
mrzim temp.
naomih je imala prije neki dan trodnevnu groznicu ona druga noc je bila pakao... njoj je samo pomagalo tusiranje...mada sam joj ja stavljala i obloge od alkohola,krompira... nema cega nisam ali dok je ne istusiram temp stoji
ja sam je tusirala na sljedeci nacin ako su nogice hladne lagano ih ugrij carapicama i trljaj ih malo da ubrzas cirkulaciju. u mali lavor naspem vode ne hladne ,vec mlake mozda jedan stepen ispod njene tjelesne temp. nogice joj stavim u lavor i onda mokrim pekriom joj prelazim odozgo prema dole ,preko ledja i najzad rukica... 2-3 minute
svakih 25-30 minuta temp. bi trebala spadati sa svakim tusiranjem po pola do jedan stepena
cepice cuvaj za noc mada meni nisu nista pomagali dok joj nedam ibuprofen u obliku sirupa dalsy ali tusiranje joj je najvise pomoglo nemoj slucajno da joj stavljas obloge klada su nogice hladne ili da je tusiras prije nego ih ugrijes malo, postici ces kontra efekat sretno i nesikiraj se proci ce kod nas je bila cak i 39,7
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 23:42:38
NANICA
Jao, Visnja, sta reci tebi koja si , kako sama kazes, sve procitala. Zao mi je ljubice male. Mojoj malenoj pomaze senf i samo joj on uspije "svuci" temperaturu u noge. Ocijeni koji metod bi ti bio najbolji jer ne djeluje sve na svako djete isto. Sretno i bit ce to ok
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 23:52:25
neki
Dusice draga,ja tekj sad vidjeh Bas mi je zao malene...Eto kao sto kazes vec si sve procitala,samo bez panike,i kad ti spava mozes je masirati oblogama od skroz mlake vode ,skoro hladne...Ja Seadu ostavljam cepice za noc,oni mu najbolje pomognu(voltaren)...Zelim vam da se sto prije rijesite temperature,pusa za obje
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 23:53:27
ziki
Ovo je bas uhvatilo malu raju. Tarik je predhodne tri veceri imo turicu, ne znam koliku jer lopovcic ne da da izmjerim. Ja sam mu davala paracetamol sirup i to je pomagalo. Ujutru je bio ko nov i odmah se hvata vrata, hoce u obdaniste gdje je i pokupio virus i upalicu suznih kanala pa sad mora i antibiotik. Sretno veceras malim vrelim bebaba i uplasenim mamama
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.