Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 16.5.2009 18:52:34
new mama
E ovako mi smo jutros bile kod dr. i ona kaze da vjerovatno osip nije od sirupa nego postoji mogucnost da je to trodnevni virus i da sa turom i upalom grla ide i taj osip i rekla nam da joj nastavimo davati sirup,i da pratimo i ako se pogorsa da prestanemo naravno davati,a kad zavrsimo onda na kontrolu i dobili smo neke kapi protiv alergije ako bi se prosirilo,eto to je to sto se tice dr
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 16.5.2009 18:59:24
remzy
new mama drago mi je zbog Ajne sto nema vise temperature,a zao mi je zbog osipa ,ali ja ti zaboravih napisati da se bas taj osip pojavi kad beba ima turu iznad 38,5 i kad tura traje 2 dana i vise,ali draga moja vidjet ces da ce se osip povuci sutra ,eventualno prekosutra ,vjeruj mi bit ce njoj bolje,aBd!!!
za osip znam ,jer kod moji pacica tako bude!!!
nadam se da sam ti pomogla,!!!!
pusa tebi i Ajnici!!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 16.5.2009 19:03:25
dinciii
moja Rejhana je sa 3 mjeseca imala trodnevnu temperaturu gdje je cetvrti dan izasao osip i bio je cijeli dan sljedeci dan ga vise nije bilo....valjda je dobro kad beba prodje tu trodnevnu temp.ojacava imunitet...nadam se da je bolje :)
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 16.5.2009 21:29:11
teta berta
draga remzy dobro je hvala ti sto pitas... Danas i jucer nikako nemamo turu, samo se uzasavam vadenja krvi znam kako oni u d.zdr.to krvnički rade. Nadam se da je i Ajnica dobro. Pusa svim mamam i bebama
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 16.5.2009 22:07:39
remzy
teta berta drago mi je zbog Nike i veselim se sto je bolje!!! a sto se tice vadenja krvi ,joj znam kako ti je ,sad se ti psihicki spremas ,i kontas kako ,...a ono bude neocekivano dobro,ovako bar bude s mojom djecom ,ja se 10 dana spremam ,i sve mi ih zao ,a kad odemo oni to podnesu bolje nego sto sam ja i ocekivala,pa se nadam da ce i Nika da bude hrabra djevojcica i da ce svoju mamu da iznenadi,naravno pozitivno!!!!
ljubim vas!!!
cuvaj te se!!!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.5.2009 21:54:33
teta berta
Evo da se javimo danassmo vadili krv i Niki je bila pravo dobra, samo je jednom zaplakala kad ju je uzela sestra za rukicu, a kad je ubola ipak samo u prstić nije uopće plakala Ni kad joj je cijedila krv što me jako pozitivno iznenadilo(naviklo dijete he). I urin smo uspjeli uzeti, sutra ponovo ali za urinokulturu. I sutra će nam nalazi biti gotovi, nadam se da je baš od zubića ali ih još nema. Danas je čak izgovorila novu riječ "daj daj" i ponovila je jedno sto puta... Pusa svim mamama i bebama a posebno remzynim pacicima i maloj Ajnici koja je nadam se dobro
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.5.2009 22:38:24
new mama
Teta berta drago mi je da je Nika dobro podnijela kad su joj vadili krv,jos samo da nalazi budu ok,a Ajna je dobro hB,a jos ima osipa idemo sad ovo dan-dva na kontrolu a mozda ce se dotad i povuci,pusica i tebi i ljepotici Niki
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 19.5.2009 14:01:09
teta berta
Dobili smo danas nalaze i urin nije u redu Dr.sumnja da joj se vratila dosadna e.coli koju je imala u 12 mj. Svaki urin od tada je bio sterilan ali Inače sinoć je ponovo imala temp.tako da sam joj stavljala obloge i čepić. Izgleda samo po noći dođe. Sutra vadimo urinokulturu i moramo početi sa antibioticima( mrzim ih). Inače, skontala sam da odkako sam prestala koristiti PAMPERS pelene da joj je urin ok i da nema ojeda ni osipa. Ali vrag mi nije dao mira i ja prije pola mjesec dana kupim pampers(privukli me mekoća i miris) i nakon par dana pojavi se ojed, crvenilo, otok. Ja mislila to onako, kad čim sam kupila ponovo babylove pelene guza čista, bez crvenila i osipa. Tak da je možda za sve kriv pamper, moja Nika ga dokazano jednostavno ne podnosi. I pitanjce za mame: Jel znate smijem li Niki davati čaj od brusnice ili uvin čaj??? Je li premala za to, jer čitala sam da jako pomažu čak i bolje od antibiotika.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 19.5.2009 14:32:41
remzy
a joj teta berta bas mi je zao malene Nke i vise i ta temperatura,a najgore je sto se javi nocu i sigurno se javlja zbog urinarne infekcije,ali bice to ok, i ja sam protiv antibiotika,ali sto se mora ,mora se,samo da njoj bude bolje!!! a sto se tice tih cajeva ,ja mislim da je ona jos mala za njh! neznam ,mozda se neko javi ko ima iskustva s tim ,ali ipak mislim da nije za bebe!!!!!!!!!
draga moja drzim ti fige i da malenoj bude dobro!
pusa!!!!!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 19.5.2009 17:42:26
mamina princeza
Nazalost i Dz se od sinoc pati s temperaturom - upala grla i prehlada , sinoc je bila visoka danas do 38 pijemo pomalo Paracetamol dosad 2 puta , tusiramo se i nadamo se da veceras nece biti haos .... al za nedaj Boze pripremamo se ....znaci masiranje tusiranje , senf .....to je to?
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 20.5.2009 14:38:14
teta berta
Kod mene je iskustvo sa sirupom nikakvo, Niki ne spadne temp.dok joj ne stavim čepić, a ovi lupocet su stvarno dobri. Stavim joj jedan i za pola sata jojspadne temp, i ne vrati se brzo.
Evi i danas sam opet ljuta na doktore, nosila urin i kaže meni ona gore što uzima uzorke da moram donjeti još dva puta(a dr.rekla samo jednom i davati odmah antibiotik) i da ne dajem ni slučajno ant.dok ne stignu nalazi i dok se ne vidi o čemu se radi. Majko mila ne znam sad šta da radim, ne smijem joj davati sirup jer moram još dva dana nositi urin, a strah me što joj ga ne dajem zbog te upale...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 20.5.2009 14:48:15
remzy
teta berta bas mi je zao ,prije svega sto je malena bolesna ,pa zatim sto se susrecec sa tim AROGANTNIM ljudima ,mislim na tu tetu u ambulanti... nadam se da ce malenoj biti ubrzo bolje,!!! a sto se tice tog urina ,pa mozda ona hoce da joj uradi urino-kulturu!!!,ali u svakom slucaju ,antibiotici moraju da sacekaju ,a sto prije pocne da ih pije ,smanit ce joj se i upala ,a i temperatura ce se povuci,... kako god moras da izdrzis!!!
drzim ti fige!!!!! pusa i cuvaj bebicu!!!!!!!!!!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 18:39:54
nanika
VisnjaRR i moja curica od tri godine ima temp vec tri dana. bila joj je do 39.6. Stavljala sam joj cepice kad je prelazilo 39 i tusirala jer cepic ne djeluje odmah. Neka si joj digla glavu visocije. Masiraj joj noge sa alkoholom, najbolji je onaj 100%-tni iz apoteke ali je i senf jako dobar . Kolika joj je temperatura?
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 18:45:15
Visnja RR
danas oko 14 je imala 39 (mjereno u guzi) sad nisam stigla da izmjerim jer osjetim da je celo toplo a rukice i nogice hladne... pa sam brzo dala sirup i senf...ali je zaspala , a bilo mi je zao razbudjivati jer se malo namucila danas ...bocnili su joj prst da vide sta je leukocitima (na donjoj granici su - sto ukazuje na laganu virozu)... evo svake sekunde je pipam obrascici su manje topli...mozda je i celo manje nego maloprije , ali ja sam sludjena pa...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 18:47:49
nanika
Ako su joj noge i ruke hladne znaci da se jos penje temp. Probaj joj polako staviti toplomjer ispod rukice da izmjeris. Prije koliko si joj dala sirup? Panadol je dobar
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 19:10:03
amra09
Imam i ja curicu od dvije godine,i dok je bila manja bila je podlozna upali grla i visokoj temperaturi,koju nisam mogla skinuti bez djelovanje antibiotika u kombinaciji sa paracetamolom i tusiranjem mlakom vodom.A i alkohol pomaze.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 19:18:25
amra09
I sto se tice toga da dijete ne smije spavati ako ima temperaturu je cista glupost.ja sam doktoricu na pedijatriji na Kosevu pitala za to.Takodje i to da beba ne smije plakati ako ima upalu grla,naravno ne da place satima,ali ako je boli mora plakati,nece da jede,odbija cucu i slicno sve su to normalne pojave. I jos nesto,beba ako zaspi sa spustenom temperaturom,i ako se ona u medjuvremenu podigne,beba ce se probuditi.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.6.2009 21:57:11
Visnja RR
u 20 h nije bilo turice...a onda nakon pola sata opet pocela da se penje... mjerila sam kad je bilo 38.5 (guza) dakle to je 38... opet sam dala samo panadol sirup (cepice bih ostavila za ne daj Boze vece) i senf... popila je mlijeko i zapajkila... sad spava ..celo joj je malo toplije nego sto je normalno a obrascici normalni...rukice nisu tople... uh sta me ceka nocas
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.