|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "skidanje" temperature, kada i ...
14.5.2009 23:27:21   
teta berta
A šta ću neću je sada buditi kad spava. Stalno provjeravam temp sa onom cuclom da je nebi skidala svaki čas. sada je već spala, čelo joj nije vruće kao što je bilo. Provjeravat ću je non stop, nema mi spavanja.

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Modesty)
Neposredna veza do poruke: 251
14.5.2009 23:30:21   
Rina26
Možeš joj pokušat s rakijom skinuti temp.namoči čarape i obuj ih na noge i utopli joj nogice

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 252
14.5.2009 23:35:01   
tweety
ako imaš rakije,sapun peraći i bjelance umuti i stavi na nogice.ali nema efekta ako su nogice hladne,prvo ih malo rukama svojim izmasiraj dok ne budu tople pa onda stavi kako bi temperatura iz glave išla prema dole.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 253
14.5.2009 23:36:25   
Visnja RR
kad je Asja imala prije 2 mjeseca turicu jedan dan ...pored panadol sirupa sam joj tabane namazala senfom i preko navukla carapice...
sjecate se da su nam to  mame radile kad smo bile male ...ili bjelanjak umutis pa na tabane i opet navuces carapicu...( krompir sa sircetim u carapi necu ni da se sjecam )...
nije lose malo i narodnih lijekova...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 254
14.5.2009 23:55:09   
teta berta
Evo sad je spala na 36 sa petuser posted image  Nije više vruća nigdje. Pa vidjet ćemo još

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 255
14.5.2009 23:56:19   
Visnja RR
nadam se da smo otjerale "turicu"... zelim ti miran ostatak nociuser posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 256
15.5.2009 8:59:47   
teta berta
Evo jutros 36 sa 5. Ne znam bi li je vodila doktoru inače sinoć nije imala temp.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 257
15.5.2009 9:08:44   
Lucina
Apsolutno te razumijem, jer sam i ja imala takvih dilema, ali bih svoju curicu na kraju ipak odvela. Mozda ne bi bilo lose cisto da znas sta je uzrok temperature. Ako ti nije doktor daleko, prosetaj malo, vrijeme je lijepo, a ti ces se poslije toga sigurno bolje i smirenije osjecati.

Neposredna veza do poruke: 258
15.5.2009 11:11:05   
teta berta
nije mi bas blizu za prosetati, morala bi zvati taxi

(odgovor članu Lucina)
Neposredna veza do poruke: 259
15.5.2009 11:17:23   
Lucina
E ne znam onda sta da ti kazem user posted image Koliko je malenoj? Mojoj se uvijek prije zubica javljala temperatura, ali to nikada ne moze biti direktno od zuba, vec opadne imunitet, pa obicno bude upala grla i sl. Ja ne volim paniku i volim sve smireno, ali kao sto sam napisala, uvijek je na kraju odvedem doktoru, jer me to smiri. Javi kako je malena user posted image

Neposredna veza do poruke: 260
15.5.2009 21:27:46   
teta berta
Evo smo bili danas u dr.koju ja baš i ne volim, ali šta ću kad moja nije radila. Rekla da je možda od zubića, i dala nam da u pon.izvadimo urin i urino kulturu i krv ( to mi je najgore gledat kako je onako muče dok joj nađu venu, ne znam kako ću to podnjet). user posted image

(odgovor članu Lucina)
Neposredna veza do poruke: 261
15.5.2009 21:28:31   
teta berta
Danas nismo nikako imali temp

Neposredna veza do poruke: 262
15.5.2009 21:38:59   
Amrino
Koliko je to ukupno dana imala turu?
Doktori vrlo cesto znaju reci ...aha ima temperaturu, malo crveno grlo- bub evo sirup (antibiotik)...mene to nervira.user posted image Teze je roditeljima podnjeti da bebicu bodu ali bolje je izvaditi nalaze u svakom slucaju nego dati djetetu sirup- onako. To je moje misljenje.

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

Neposredna veza do poruke: 263
15.5.2009 21:45:11   
remzy
teta berta drago mi je zbog malene da joj nije nista!!!
i sigurno si sad smirenija ,jer ju je ipak dr pregledao !!!

a to sto mora raditi krv ,kod nas djeci vade iz prst ,a ne iz vene !!!,bas zbog te djecije traume od ljekara!!!
a za urin samo joj kupi u apoteci one sterilne vrecice sto se bebi nalijepe i poslije skines ,mozes da je tako odneses a mozes da je prespes opet u sterilnu kutijicu !!!

puno srece i obavezno se javi!!!
pusa!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

Neposredna veza do poruke: 264
15.5.2009 22:07:22   
teta berta
imala samo jučer odjednom dobila i danas ju nema. je rekla je malo grlo crveno, ali srećom nije dala nikakav antibiotik. Samo je rekla čepiće uzeti ako bude imala temp ili sirup. A nema pa neću da joj dajem. Inače imali smo davno problema sa e.colli a urinokuluru smo trebali vaditi radi kontrole na kraju mjeseca a sad ćemo ranije zbog ture. Nadam se samo da nema tu dosadnu bakterijuu prošla tri nalaza su bila sterilna. P.S. Remzi hvala na savjetu koliko sam joj puta vadila urin postala sam expertuser posted image  A krvi im kažu za transaminaze nije dovoljno iz prsta ( mada su vrijednosti prošli put bile normalne). Što nas više muče hm

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 265
15.5.2009 23:22:04   
new mama
Drage moje imam pitanje,Ajna mi je sad dobila da pije ovaj sirup za grlo CECLOR i kad od jutros gledam prosarala mi se,a veceras jos vise,jel moguce da je od sirupa,mada pise da su moguce kontraindikacije,u vidu alergije,jel neko slucajno imao slicnu situaciju,a ja mislila da joj prestanem davati bojim se da se ne pogorsa,a jel moze biti i od temperatureuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

Neposredna veza do poruke: 266
15.5.2009 23:24:54   
Romali
new mama, moguće da je i od sirupa. A možda je malena samo preboljela trodnevnu virozu koja završava osipom. Je li osip po ruka i  leđima?

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 267
15.5.2009 23:34:49   
tweety
Romali,Ajna ima upalu grla tako da nevjerujem da je trodnevni virus.Može biti i od temperature,a i sirupa.Ne znam koji je sastav u njemu user posted image user posted image  

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 268
15.5.2009 23:36:11   
Romali
Ah, kasnim, sorry. Pade mi to napamet, jer se nama desilo.
Onda je od sirupa najvjerovatnije.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 269
15.5.2009 23:40:18   
new mama
E ona pije ovaj sirup od utorka,a od jutros sam primijetila da su joj se pojavile tackice u vidu osipa,ma od glave pa se prosirilo na citavo tijelo,neznam da li bi je trebala voditi dr ili da sacekam do ponedeljkauser posted image user posted image ,svakako moramo na kontrolu,a pise konntraindikacije:
alergija na cefalosporinske antimikrobike  to apsolutnauser posted image ,a relativna alergija na pencilinske antimikrobikeuser posted image
Ma samo me strah da nije sta opasno,valjda ce biti dobrouser posted image

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 270
15.5.2009 23:44:41   
tweety
Ako tako piše onda je sigurno reakcija na sirup,ali bi se ja ipak posavjetovala sa nekom stručnom osobom.

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 271
15.5.2009 23:45:51   
Romali
Nemoj čekati pon. Odvedi je sutra.
Ja joj ne bih dalje davala taj sirup, možda joj je stvarno prejak.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 272
15.5.2009 23:54:43   
new mama
Hvala vam drage mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image ,ma i ja sam mislila da joj prestanem davati sirup,a vidjecu sutra kako ce biti,ako bude tackica vodim je druser posted image user posted image

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 273
15.5.2009 23:59:34   
tweety
Nemoj joj prestajati davati jer evo sad čitam na jednom forumu da to ne treba raditi dok se ne vidi sa pedijatrom.Evo kako je cura napisala: Antibiotska terapija je jako stetna ako se uzima na svoju ruku, a jos stetnija ako se prestaje uzimati na svoju ruku, prije isteka minimalno 5 dana trajanja terapije. Preporučljivo trajanje terapije je 7 dana.
U suprotnom, ne izlijecis upalu, i jos bakterijama, tim pametnim bestijama, otkrivas tajne djelovanja antibiotika od kojeg one automatski prave odbranu, tako da se stvara rezistencija...

Ovo znam iz iskustva isto jer je moj sin postao imun na Amoxil (tj. njegove bakterije kad dobije upalu grla),iz razloga što mu nismo dovoljno dugo davali.

Odvedi je sutra opet ili otiđi ti ili tm pa nek se posavjetuje sa pedijatrom.

< Poruku je uredio tweety -- 16.5.2009 0:00:55 >

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 274
16.5.2009 0:02:14   
new mama
Ma samo da poludis sa ovim lijekovima,user posted image ma nista onda ujutro pravac pedijatru pa da vidim sta ce reci,hvala jos jednom na informacijiuser posted image

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *