Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 14.5.2009 23:27:21
teta berta
A šta ću neću je sada buditi kad spava. Stalno provjeravam temp sa onom cuclom da je nebi skidala svaki čas. sada je već spala, čelo joj nije vruće kao što je bilo. Provjeravat ću je non stop, nema mi spavanja.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 14.5.2009 23:35:01
tweety
ako imaš rakije,sapun peraći i bjelance umuti i stavi na nogice.ali nema efekta ako su nogice hladne,prvo ih malo rukama svojim izmasiraj dok ne budu tople pa onda stavi kako bi temperatura iz glave išla prema dole.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 14.5.2009 23:36:25
Visnja RR
kad je Asja imala prije 2 mjeseca turicu jedan dan ...pored panadol sirupa sam joj tabane namazala senfom i preko navukla carapice... sjecate se da su nam to mame radile kad smo bile male ...ili bjelanjak umutis pa na tabane i opet navuces carapicu...( krompir sa sircetim u carapi necu ni da se sjecam )... nije lose malo i narodnih lijekova...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.5.2009 9:08:44
Lucina
Apsolutno te razumijem, jer sam i ja imala takvih dilema, ali bih svoju curicu na kraju ipak odvela. Mozda ne bi bilo lose cisto da znas sta je uzrok temperature. Ako ti nije doktor daleko, prosetaj malo, vrijeme je lijepo, a ti ces se poslije toga sigurno bolje i smirenije osjecati.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.5.2009 11:17:23
Lucina
E ne znam onda sta da ti kazem Koliko je malenoj? Mojoj se uvijek prije zubica javljala temperatura, ali to nikada ne moze biti direktno od zuba, vec opadne imunitet, pa obicno bude upala grla i sl. Ja ne volim paniku i volim sve smireno, ali kao sto sam napisala, uvijek je na kraju odvedem doktoru, jer me to smiri. Javi kako je malena
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.5.2009 21:27:46
teta berta
Evo smo bili danas u dr.koju ja baš i ne volim, ali šta ću kad moja nije radila. Rekla da je možda od zubića, i dala nam da u pon.izvadimo urin i urino kulturu i krv ( to mi je najgore gledat kako je onako muče dok joj nađu venu, ne znam kako ću to podnjet).
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.5.2009 21:38:59
Amrino
Koliko je to ukupno dana imala turu? Doktori vrlo cesto znaju reci ...aha ima temperaturu, malo crveno grlo- bub evo sirup (antibiotik)...mene to nervira. Teze je roditeljima podnjeti da bebicu bodu ali bolje je izvaditi nalaze u svakom slucaju nego dati djetetu sirup- onako. To je moje misljenje.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.5.2009 21:45:11
remzy
teta berta drago mi je zbog malene da joj nije nista!!! i sigurno si sad smirenija ,jer ju je ipak dr pregledao !!!
a to sto mora raditi krv ,kod nas djeci vade iz prst ,a ne iz vene !!!,bas zbog te djecije traume od ljekara!!! a za urin samo joj kupi u apoteci one sterilne vrecice sto se bebi nalijepe i poslije skines ,mozes da je tako odneses a mozes da je prespes opet u sterilnu kutijicu !!!
puno srece i obavezno se javi!!! pusa!!!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.5.2009 22:07:22
teta berta
imala samo jučer odjednom dobila i danas ju nema. je rekla je malo grlo crveno, ali srećom nije dala nikakav antibiotik. Samo je rekla čepiće uzeti ako bude imala temp ili sirup. A nema pa neću da joj dajem. Inače imali smo davno problema sa e.colli a urinokuluru smo trebali vaditi radi kontrole na kraju mjeseca a sad ćemo ranije zbog ture. Nadam se samo da nema tu dosadnu bakterijuu prošla tri nalaza su bila sterilna. P.S. Remzi hvala na savjetu koliko sam joj puta vadila urin postala sam expert A krvi im kažu za transaminaze nije dovoljno iz prsta ( mada su vrijednosti prošli put bile normalne). Što nas više muče hm
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.5.2009 23:22:04
new mama
Drage moje imam pitanje,Ajna mi je sad dobila da pije ovaj sirup za grlo CECLOR i kad od jutros gledam prosarala mi se,a veceras jos vise,jel moguce da je od sirupa,mada pise da su moguce kontraindikacije,u vidu alergije,jel neko slucajno imao slicnu situaciju,a ja mislila da joj prestanem davati bojim se da se ne pogorsa,a jel moze biti i od temperature
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.5.2009 23:40:18
new mama
E ona pije ovaj sirup od utorka,a od jutros sam primijetila da su joj se pojavile tackice u vidu osipa,ma od glave pa se prosirilo na citavo tijelo,neznam da li bi je trebala voditi dr ili da sacekam do ponedeljka ,svakako moramo na kontrolu,a pise konntraindikacije: alergija na cefalosporinske antimikrobike to apsolutna ,a relativna alergija na pencilinske antimikrobike Ma samo me strah da nije sta opasno,valjda ce biti dobro
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 15.5.2009 23:59:34
tweety
Nemoj joj prestajati davati jer evo sad čitam na jednom forumu da to ne treba raditi dok se ne vidi sa pedijatrom.Evo kako je cura napisala: Antibiotska terapija je jako stetna ako se uzima na svoju ruku, a jos stetnija ako se prestaje uzimati na svoju ruku, prije isteka minimalno 5 dana trajanja terapije. Preporučljivo trajanje terapije je 7 dana. U suprotnom, ne izlijecis upalu, i jos bakterijama, tim pametnim bestijama, otkrivas tajne djelovanja antibiotika od kojeg one automatski prave odbranu, tako da se stvara rezistencija...
Ovo znam iz iskustva isto jer je moj sin postao imun na Amoxil (tj. njegove bakterije kad dobije upalu grla),iz razloga što mu nismo dovoljno dugo davali. Odvedi je sutra opet ili otiđi ti ili tm pa nek se posavjetuje sa pedijatrom.
< Poruku je uredio tweety -- 16.5.2009 0:00:55 >
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.