alldijana -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.10.2012 12:49:03)
|
POZDRAV EVO DA SE I JA UKLJUCIM NA OVU TEMU HPV... Godinu dana sam u braku imam 26godina.Krenula sam na preglede jer mi se desavalo da tokom odnosa prokrvarim i to je trajalo do neki dan.,tad me vodio dokt BORIS NIKULIN na GAK-U (al jos tad sam bila u iscekivanju PAPA TESTA)Uradila sam sve nalaze sto mi je dokt Boris rekao i pogledavsi te nalaze (osim pape) rekao mi je da su relativno dobri,da ja nisam njegov slucaj da se ja obratim dokt Godinjaku.O dok Borisu sam sve najbolje cula pa sam se iznenadila kad mi je to rekao.Odem na odjel za sterilitet, do dokt Godinjaka nisam dosla(jos jedna od pacijentica kojoj nije uspjelo) Tad je bio u smijeni dokt NERMIN MUMINBASIC I ODEM KOD NJEGA,obasjnim mu situaciju i da mi PAPA jos nije gotov da cekam vec dva mjeseca.Par br je okrenuo i papa gotov-(ja sretna sto nisam vise cekala i napokon da saznam sta mi se desava(kad ono HPV CN1-NARAVNO alaik sam bila nista o tome nisam znala dok mi dokt Muminbasic nije objasnio( da se najvise prenosi sekusalnim putem,padom imuniteta da su muskarci prenosioci mi zene nosioci ako hpv pokaze viskorizicni da ce mi suprug uraditi taj nalaz ako ispadne obrunuto ne mora jer postoji mogucnost da je kod mene doslo zbog pada imuniteta) moram skrenuti paznju da sam odusevljena sa strpljivoscu,razumjevanju od strane dokt Muminbasica i svaka cast pa imamo jos takvi doktora i sto prica ma moj JEZIK:)Odmah mi je uradio biopsiju i nalaz hpv i najvjerovatnije da idem na operaiciju dok nalazi budu gotoviCEKALA SAM 15DANA NALAZE i napokon nalazi gotovi ii pokazalo se da je niskorizicni al to nista ne mjenja moram na operaciju pod nazivom LETZ-ta se operacija preporucuje zenama koje nisu radale,Na jezeru se nisam operisla jer se ceka otprilike 2mj jer je taj aparat jedan na gak-u-PA MI JE DOKT predolozio da to uradim u BOSANES POLIKLINICI I DA ne cekam s obzirom da planiram trudnocu,nisam nista razmisljala poslusala sam dokt jer mi je zdravlje i porodica prioritet poslije toliko hodanja i pregleda jedva sam cekala da i to zavrsim.Operacija je bila prije 3dana osjecam se super,nema konaca nema sivenja fakticki kod nisam imala nikakvu operaciju tako se osjecam...malo mirovanja i abd na kontrolu za 3mj ii bacit se na posao:)Planiram da me i dalje vodi dokt MUMINBASIC jer se do sad pokazao najbolji...
|
|
|
|