M.A.M. -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (11.6.2015 18:06:09)
|
IZVORNA PORUKA: Lejni Znam da mnogo zena i cura traze po formumima probleme slicne kao sto su oni koje njih trenutno muce. Pokusacu u kratkim crtama napisati svoje iskustvo i nadam se da ce nekad nekome pomoci. Papa test Ascus, dva mozaicna polja, ne velika. Isla sam povremeno na ispiranja, redovno koristila propisanu terapiju koja se sastojala iz kombinacije vaginaleta, drugi papa isto sve, za 6 mjeseci treci papa pokaze CIN III i predlozena mi je biopsija grlica. Da napomenem da sam plzitivna na jedan od dva visokorizicna HPV. Plakala sam danima i trazila gde da odradim biopsiju, za to sam na filmovima samo cula. Odlucila sam se za doktora Kenana Drljevica zbog najsavremenije metode jer nisam radjala a jako to zelim i ne bih ni za sta ugroIla tu sansu. Biopsija utvrdi CIN I/II i morala sam na LLETZ Konizaciju koja je nastupila ubrzo nakon biopsijd. Biopsija je radjena u lokalnoj anesteziji i nije bila bolna, ali sam ja bila prestrasena, sve vrijeme su mi tekle suze. Dok, konizaciju sam radila u totalnoj. Suprug nije zelio da se stresam i kada mu je doktor javio nalaze od biopsije zakazao je konizaciju u totalnoj. Uspavali su me(prvi put u zivotu) kada sam se probudila sve je bilo gotovo. Otisla odmah kuci odmarala i sve je bilo ok. Slijedilo je da se pazim da ne sjedam bas tako da ne stvaram pritisak nego blago zavaljena, bez odnosa mjesec dana, antibiotici. Posle mjesec kontrola i tri mjeseca od kontrole papa test, sa blagom upalom parakeratoza i hiperkeratoza. 6 mjeseci od tog papa testa uradila novi cist kao suza. I evo vec nekih 7-8 mjeseci radim na bebi, nadam se da ce i to uskoro. Pozdrav za sve Draga kad procitah tvoj post,sjetim se sebe,u martu prosle godine sve sam ja to prosla,s tim da sam ja radila klasicnu op u totalnoj anesteziji,iako mi je dr rekao rizike za trudnocu,morala sam [sm=smiley13.gif] Nakon op je proslo 8 mjeseci i ja sam zabebila hvala Bogu,evo sad sam u 7 mj,bebica udara,i hvala Bogu nema skracivanja grlica jos,kaze dr da nebi trebalo biti problema kad nije bilo dosad,zelim ti od sveg srca da uskoro i ti ugledas [sm=modricrtici.gif],i ne sikiraj se toliko,eto hvala Bogu papa ti je uredan [sm=bravo.gif]
|
|
|
|