Lulu_08 -> RE: Postepeni prirodni prestanak dojenja (20.1.2014 8:05:10)
|
Eh narode, evo da se prijavimo iliti odjavimo hehe. Moj curetak je u 19om mj prestala dojiti, možemo sada već zvanično reći. Par dana prošle sedmice sam joj smanjila na 1x dnevno, nakon što sam vidjela da po prvi put u njenom malom životu nije baš zainteresovana za siku, te od srijede nije više dojila nikako. U petak posljepodne prije mog izlaska iz kuće je malo plakala, tražila siku, a kada je u subotu ujutro isto uradila ja sam joj ponudila mlijeko iz flašice, te joj ga dala držeći je u zagrljaju kao kada je dojila ranije, a ona je prihvatila - iako nikada ranije nije željela. Za sada hB nema problema ni kod mene ni kod nje, ona je super, igra se i redovno legne na moja prsa i grli me, duša moja mala. Nemam kvržice, grudi malo nabreknu, pa popuste i tako u krug, nadam se da će proći kao i prvi put, tj. da će se "samo" regulisati. IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: Lulu_08 Nije bona a kakva sam brbljiva pogotovo u to vrijeme bila cudi me da nisam negdje i pisala hehe. Nije konkretno direktno povezan problem bio, pamtim da mi je Dr. Balic radila hormonalnu sliku, a PRL bio negdje na granici, ona je onako manuelno ispregledala nije bilo kvrzica ali laktacije jeste, te na osnovu toga propisala mi. A kako sam imala u to isto vrijeme biohemijsku ona je htjela eliminisati prolaktin kao "problem" Ovo me interesovalo, ipak je bila medicinska indikacija. Ma da, i ranije sam išla na pregled ali nije htjela ništa uključivati jer nije bilo začepljenja u kanalićima iako je laktacija bila prisutna, tako da jeste bila je medicinska indikacija.
|
|
|
|