Lejla Ka -> RE: Postepeni prirodni prestanak dojenja (16.10.2013 23:26:01)
|
IZVORNA PORUKA: mea29 Pozdav svima, treba mi savjet kako najbezbolnije prestati dojiti, u kratkim crtama, iskreno ja ne bih prestajala uopste, iako sina dojim vec dvije godine, nikad nije liznuo AD, voli da doji, imam mlijeka, ne doji cesto ali pred spavanje obavezno, i tokom noci, a tokom dana kad mu je cejf, nekad svako malo, nekad zaboravi. Pitala sam nekoliko pedijatrica, misljenja su podjeljenja, jedna kaze da je vrijeme da prestanem, druga da sacekam jos malo jer mi je djecak tek krenuo u vrtic pa se tesko privikava pa eto da mu nije dodatni stres, a opet sa druge strane i ja sam zbog tog vrtica stalno nervozna jer stalno ima proljeve i povraca, pa sad ne znam da li mu cinim dobro i ima li to neke veze , uopste nisam pametna. Nikada nisam izdajala jer je beba uvijek redovno sisala, osim dvije tri kapi da ja probam jel mlijeko mozda gorko, to me je pitala svekrva zbog ovih proljeva kod djeteta. I mama me pritisce kao vijeme je da prestanem. Iskreno ni sama ne znam kako cu to prestajanje dojenja prezivjeti. Mea, bitni ste samo ti i bebac!!!! Proljev nema veze sa dojenjem. Prilagodba na vrtić također. Slažem se sa mišljenjem da bi mu ukidanje dojenja ,sad kad se prilagođava na vrtić i ta prilagodba ide sporije, bilo dodatni stres, mislim da sam ti to već negdje napisala.
|
|
|
|