Lulu_08 -> RE: Postepeni prirodni prestanak dojenja (30.4.2013 22:07:38)
|
IZVORNA PORUKA: raja_ringe Mi ne prestajemo sa dojenjem, ali nisam našla adekvatnu temu za svoja pitanja. Moja beba ima godinu i deset dana i od ponedjeljka se ja vraćam na posao. Imala sam namjeru do tada smanjiti broj podoja, ali to nisma uspjela realizovati. Beba i dalje traži često siku i ja ne mogu nikako da je zavaram. Do sada je najduže četiri sata što je bila bez sike, ali ne brinem se ja za nju. Naučila je piti iz flašice, jede sve. Interesuje me šta mogu očekivati za devet sati koliko me neće biti kod kuće? Hoće li mi mlijeko curiti? Sike boljeti? Ponijet ću ja izdajalicu ako baš bude prevelik pritisak. Koliko treba vremena da se ponovo uspostavi nova 'ponuda i potražnja'?? Ja sam sa starijom pocela raditi kada je imala 6 mjeseci. Mjesec ranije sam joj uvela dohranu (povrce, voce) i samo prvi mjesec dana sam dolazila da je dojim u toku radnog vremena. Znaci od 7 mjeseci je nisam dojila u tom nekom periodu izmedju 8 ujutro i 5 posljepodne. Nije bilo problema, ona bi nadoknadila dojenje kada se vratim kuci, i dosta je dojila u toku noci. Postepeno je smanjivala i tacno na 1vi rodjendan prestala dojiti. Njoj je "utjeha" bila duda varalica i mazenje a sika joj je bila hrana koju je ona postepeno zamjenila drugom. Sada imam bebu od 9,5 mj, koja isto doji ali je drugi "tip", njoj je sika i mazenje uz siku utjeha, cejf, volja, navika. Ona je tek sa 6 mj i nekih 7 dana pocela jesti, a "prihvatila" kasiku u 8om mjesecu. Vodu i caj je pocela piti u 9om mjesecu. Kako je pocela piti vodu i caj i jesti 3 obroka i 1 uzinu dnevno (u poslendjih mjesec dana) postepeno sam smanjila dojenje u periodu kada cu za 2 mjeseca biti na poslu (izmedju 7 i 4) a sada ona u tom periodu vise ne doji, doji ujutro 2x za redom (pune obje dojke izdoji) i tek u 4 jednu pa ubrzo i drugu, i navece naravno. Obzirom da sam postepeno isla nema nekih problema, nekada malo vise nadodje ali ona to sama regulise cim rucki. I nju cu dojiti koliko "ona" bude htjela, mislim da je drugi tip bebe po tom pitanju i da ce dojiti duze od prvog rodjendana.
|
|
|
|