bejbibi -> RE: Postepeni prirodni prestanak dojenja (30.11.2016 12:16:05)
|
IZVORNA PORUKA: Zvezdica*** Drage mame, treba mi savet kako poceti sa prestankom dojenja. Moj mali ima osam i po meseca. Nije mi problem dojiti, ali planiramo drugu bebu, htela bih smanjiti broj podoja na 3-4. Dojen je na njegov zahtev jednom je moguce odvuci mu paznju ali vec sl.put place. Uopste ne trazi da sisa kad smo napolju, negde u goste dok ne ogladni, ali kod kuce je zato katastrofa na svakih pola sata [sm=duda.gif] Nije problem ni kad ga neko drugi cuva dok me ne vidi. Uglavnom smo sami, suprug radi od 7 do 19h. Da li treba da mu uvedem uzinu? Pre mesec dana je bio 9.300gr. Evo nase iskustvo( oba puta isto bilo ..stim da sam prvi put dojila 2g a sada 1,5g ) ..prekinula zbog trudnoce i mucnina Prvo sam ukinula dnevno dojenje na dvije sedmice ..nikako nisam davala ,a kad bi htjela ja dam nesto da jede ili pije .. Da napomenem da je spavala uz dojenjw ,tako da je prva tri dana bilo malo teze ,al ja joj napravim kakao ,ona me zagrli i zaspe ..nakon dvije sedmice sam ukinula i nocno ,samo prekinula jedno vece i super proslo ,bez placa,bez histerisanja :) a bila je veliki sisoljubac... I vama zelim da tako lahko prekinete :) Sretno Ps.da napomoenem jos da preko noci nista ne dajem da pije jer je i to navika onda a ako sam ukinula dojenjw onda necu da dam nista deugo ...meni to nema smisla mjenjati dojenjw zbog flasice a isto se mora ustajati po noci ...tako da kad se ukine dojenje po noci onda nema nista drugo za piti ..sta pije pred spavanje to je to :)
|
|
|
|