idana1812 -> RE: Postepeni prirodni prestanak dojenja (17.3.2016 13:35:44)
|
IZVORNA PORUKA: Lady26 Pozz, odavno niko nije pisao... Beba za koji dan puni godinu aBd, ja se vracam na posao za 20ak dana i zelim prestati dojiti... Ona je bukvalno ovisna, samo doji, super je jela i ostalu hranu, sad nece skoro nista, samo (.) Slomi me po noci, ne mogu i ne smijem ni do wc-a otici, probudi se i galami... Kako su mame cije su bebe bas bas voljele siku prestale dojiti? Ona tako tuzno place kad joj ne dam, tj pokusam da joj ne dam....[sm=smiley13.gif] S jedne strane ne bih prestajala, jer obozava siku a sa druge sam preumorna, lomljena a trebam na posao... Kako je navici na flasicu, preci na AD ili tetrapak? Savjet pliiiiz, postajem ocajna [sm=smiley13.gif] Moje djevojcice su voljele da doje, s tim da je starija sve normalno jela, dok je druga bojkotovala hranu. Ja sam izbacivala podoj po podoj. Bilo je dana kada mi se cinilo da je mladja gladna, ali bih je pustila malo i onda bi pojela normalan obrok. Pocela sam sa ukidanjem dnevnih podoja. Imali smo regularan jutarnji, poslije podne oko 16 i vecernji podoj. Potom sam ukinula ovaj u 16h, pa jutarnji, a na kraju nocne podoje. Mm je puno pomogao kad smo ukidali nocne jer je bio potreban neko drugi, ko nije mogao podojiti. Ja sam se nekada pitala zastro prekidam, ja sam imala krize, mogu misliti kako je njima bilo. Uglavnom proces je trajao oko 6 sedmica, jer sam zeljela i svom tijelu dopustiti da dobije prirodni signal da treba da prestane da sa proizvodnjom mlijeka. U pocetku su obje znale podvirivati ispod maice, ali sam stavljala ili flaster koji je lako skinuti (treba izbjegavati one sto se upiju u kozu) ili selotejp, cisto da postoji barijera. Jedini stresan momenat je bio pred spavanje, ali i to traje par dana i ne duze. Moje nisu odmah htjele prihvatiti flasu, ali pomalo su same nadosle da im je to prihvatljiva zamjena. Starija je poslije bez problema pila mlijeko iz flase dok mladja nikad nije kao obavezu prihvatila da jede flasu, ona radije popije mlijeko iz case s kljunom i to joj je bilo dovoljno... U svakom slucaju sretno!
|
|
|
|