Alannah -> RE: Postepeni prirodni prestanak dojenja (17.11.2014 14:45:07)
|
IZVORNA PORUKA: Alannah Help mame,dok nisam poludila. Malom je 21 mjesec,moram prestati dojiti zbog terapije,koju vec mjesecima ne pijem bas zbog njega.E sad,zadnjih mjesec,dva pokusavam da smanjim i sve je ok,moze on bez sike,ali kad treba spavati,a u stanu smo,haos je.Baca se ,vristi,place kao da ce mu sta biti,ma grozno,a ja sebi placem.U noci se budi dva puta da doji.Zadnja tri dana pokusavam da prestanemo,ali on toliko vristi da ja na kraju popustim.Sinoc je zaspao bez sike,ali u noci dva puta dojio.Zadnji put jutros u 5 i nije vise nikako.Uspavali ga danas u autu. Mene zanima kako izbacujete podoje?Da li samo ne dajete ili nesto stavite na grudi da odbije bebu?Prica da je mami mlijeko pokvareno pomaze u danu,ali za spavanje nikako.Inace nece kravlje mlijeko ni nacrtano, osim jogurta,sira i kajmaka,Ne pije na flasicu,nema dudu varalicu.Eh ,namazem prije dva dana senf,on je jadan preko tog senfa dojio.[sm=smiley19.gif] Jos se meni sad stalno place,jer je on takav,zao mi ga slusati.da mi je da bezbolno prestanemo dojiti.Nemam mogucnost otici u drugu sobu,u garsonjeri smo. Help sa bilo kakvom idejom i podrskom i sorry na duzem postu. Sad gledam kad sam vas molila za pomoc 15.06. a mi smo izgleda tek sad prestali dojiti.Nije sisao od cetvrtka navece,malo imamo problem sa uspavljivanjem,jer se do sada uspavljivao sisajuci,ali i to cemo prevazici.Ne trazi,ponekad pomiluje i kao podje,ja mu kazem nema mlijeka i on to mirno prihvati. Elem, 25 mjeseci i 14 dana dojenja je iza nas. Hvala Lejla Ka na svim savjetima,kao i ostalim mamama. Just smile,cestitam ,a izgleda da smo u isto vrijeme krenule sa odvikavanjem.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|