RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (31.10.2013 12:41:10)

Zaboravi [sm=smiley36.gif]
Endometrij 10 mm

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (31.10.2013 14:11:11)

Supeeer, sa srecom! [sm=bravo.gif] Sta kaze dr. na stanje na folikulometriji? Ja sam ovaj mjesec prvi put bila, pa se jos upoznajem sa tim svim. [sm=smiley1.gif]

9months -> RE: Dr. Balić - Tuzla (31.10.2013 15:03:50)

Možete li mi malo napisati kakve su cijene kod Balića...npr koliko je folikumetrija, šta da kažem kada prvi put idem kod njih, kakav pregled da tražim (trudilica sam [sm=smiley36.gif]), kako iizgleda stimulacija itd.

Mislila sam da u narednom periodu odem kod njih pa skupljam informacije čisto da pripremim džep [sm=smiley36.gif]

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (31.10.2013 15:27:18)

Folikulometrija je 50KM, pregled sa UZ je 50KM. Kazes da planiras trudnocu, i oni ti zakazu pregled, i onda ce te vjerovatno dr. ili doktorica pregledati vaginalno i uradili UZ, i onda sa njima dogovaras sta dalje. Sve nalaze koje imas, ponesi. Sve priznaju. Ako ti daju da radis neke dodatne nalaze, uopste ne zahtjevaju da radis kod njih, uradis negdje drugo, pa doneses. Ja sam neke izganjala na uputnicu, a neke sam odradila kod njih. Uglavnom, bitno je da naglasis kod koga hoces na pregled, da li kod dr. Adema ili kod dr. Devlete. Ja sam kod nje, i zadovoljna sam.

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (31.10.2013 15:47:28)

witch ni ja se bas pretjerano ne razumijem [sm=smiley36.gif]. Dr. je zadovoljna, a mene jedino muci ovaj folikul od 30mm.

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (31.10.2013 15:48:23)

9months pregled sa UZ je 70 KM

9months -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 7:29:19)

Hvala vam drage moje...mislim da cu poslije Nove godine preci kod dr. Dele

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 10:07:18)

Jutro zenice, evo da vas malo pozdravim i zazelim srecu svima nama da ugledamo [sm=rozacrtici.gif]
9months a sta ti planiras, hoces li prvo na ciljane ili IUI? Ja nisam bila na ciljanim odmah sam isla u postupak IUI i onda svi pregledi i folikulometrije sve zajedno kosta 500KM
Moj prvi odlazak gin je bilo bas kod dr Devlete, meni se nije svidjela sto kod nje ide sve usporeno, davala mi je laznu nadu, prije 4 godine trebala raditi kolposkopiju a nije htjela kao mlada sam ima vremena, i kaze bolje je da se trudite jos sami. I tako prode 4 godine, u meduvremenu sam promijenila jos par dr i sad na kraju sam dosla kod Adema, on mi je odlican, ne daje laznu nadu, ne donosi zakljucke dok nije siguran, kaze ti situaciju kakva god da je.
Alegro kakva je situacija?
witch, rihan i ostale u kojo ste fazi?

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 10:15:14)

Anandi meni je danas 9 d.c.radim LH testove i nije jos pozitivan.u ovih dva tri dana bit ce O.sad sam na cekanju i u ponedjeljak idem doktorici da vidim za vto..i ja vodim bitku toliko vremena kao i ti Anandi,i meni dr. nije na pocetku nista predlagala kao ni tebi,dok meni nije pukao film i uradila na svoju ruku sve nalaze i na moju inicijativu krenula u IUI i sad dosla do VTO.anadi imali sta kod tebe,simptomi?koji ti je d.c.?

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 10:25:48)

IZVORNA PORUKA: Alegro.

Stanje ovakvo:
13 dc lijevi jajnik : 30, 17, 17 i ovaj zadnji nemam pojma
Primila pregnil, ujutru IUI
Malo sam zbunjola, al dobro [sm=smiley13.gif]
Cmokaca!!!

Alegro. i ja sam prosli mjesec imala 30 mm,od stimulacije nam se stvaraju te folikularne ciste....sretnoooooo drzim figeeee!!!!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 10:28:12)

Sretno ti u ponedeljak, red je vise da i nas Bog pogleda, dosta smo se trudile[sm=bravo.gif]
A i ja sam jos na cekanju, posto je O bila ranije zbog lazne menge, po tome mi kasni 2 dana. Nisam radila jos test, sve mi se cini da nije Adem porijesio i da je bila prava [sm=hudicek1.gif] a da je bila prava ne bi 6-ti dan bili folikuli od 14 i 16mm tek bi se pojavljivali [sm=zmeden.gif] Rekao mi je da treba nedoci 30-tog al da moze kasniti dan-dva zato ja jos cekam sa testicem [sm=smiley36.gif]
Nemam nikakvih simptoma, samo me svremena na vrijeme malo probodu krsta, stomak,jajnici,grudi sve ok

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 10:35:10)

Evo mene [sm=smiley1.gif]
IUI uradjena, sad legim. Folikuli tu, 38 mil pokretnih.
Sad mirovanje, terapija i 14 duuuuuuuuuugih dana
Ljubim vas!!!

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 10:39:08)

anandi hajde radi test i obraduj nas [sm=bravo.gif].

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 10:47:58)

alegro, neka je sa srecom i da urodi plodom [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] sad dan dva odmori i ne razmisljaj o danima. Obavezno nadi sebi neku zanimaciju i okupiraj misli, samo ne razmisljaj sta ce biti, vjeruju psiha je cudo.
Ako danas ne procuri, kupit cu ga sutra pa odraditi Evo dok razmisljam o testu jajnici me pocinju ziguckat[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Ne vjerujem ja da cu biti te srece da se zakaci sad kad sam digla ruke od prirodnog zaceca

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 11:41:20)

Hej zenkice jeste li vi pile utrogestan ili stavljale.Kazu mogu i jedno i drugo pa sad ne znam [sm=smiley13.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 12:01:15)

ja sam ga pila, mada neke zenice govore da ima bolji ucinak ako se stavlja ali tada ima pojacan iscjedak.

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 14:44:24)

IZVORNA PORUKA: Alegro.

Hej zenkice jeste li vi pile utrogestan ili stavljale.Kazu mogu i jedno i drugo pa sad ne znam [sm=smiley13.gif]

Alegro, ja bih u svakom slucaju preporucila vaginalnu upotrebu. Kao prvo, ima bolje lokalno djelovanje i bolju bioraspolozivost. Sa oralnim uzimanjem ne znas koliko se absorbuje. Kao drugo, zasto da nesto sto treba dole da djeluje da ide kroz jetru ako ne mora??? Ja sam oralno koristila utrogestan samo kad je postojao neki rizik od infekcije prilikom vaginalnog umetanja (recimo, kad sam imala hematom koji je iskrvario, pa sam dan-dva koristila oralno ali uz progesteron depo). Inace [sm=smiley20.gif] za vaginalnu primjenu.
A iscjedak nije povecan, nego jednostavno utrogestan iscuri...

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 15:21:54)

Alegro.,nek je sa srecoooom i da nam budes [sm=nosecka.gif]...
Anandi zelim ti svu srecu ovog svijeta pa da nam ugledas [sm=rozacrtici.gif],da vise krenemo i mi,dosta smo cekale!!!
Javljaj nam..
LH test mi pozitivan,tako da i ja idem u "nove pobjede"

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.11.2013 22:51:48)

Alegro, sa srecom, da za 15 dana prijavis [sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif] Ja na Dabrostonu jos 2 dana, pa cekam da dobijem. Vidjecemo da li je sta uspjelo od onih 5 folikula. Ja sam kod dr. Dele otisla nakon godinu dana nadanja, i sa losim nalazom mm, i ona mi nije nista okolisala, nego rekla da sa takvim nalazom opcija VTO. Medjutim, rekla je da postoje odredjeni koraci prije toga i da cemo polako. Ja ostala trudna sljedeci mjesec, dok sam cekala nalaz hormona, ali doslo do spontanog. Od tada sam kod nje, sada sam na ciljanim, pa vidjecemo za dalje. I mnogooo sam zadovoljna dr. Kada je uporedim sa dr. iz DZ kod koga sam isla, 200 puta je temeljnija i odgovornija. [sm=bravo.gif]

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.11.2013 10:26:05)

Hvala vam zenkice na podrsci i odgovorima. Ipak sam odlucila da pijem utrogestan pa sta Bog dragi da, ne mogu da ga gurkam [sm=smiley13.gif]

anandi kakva je situacija, javljaj nam?! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

rihann sretno!!!

witch zao mi je sto je bio spontani, al dobro je to sto si uspjela ostati trudna. U nedjelju radis test??? Sretno!

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.11.2013 12:46:49)

Hvala, alegro. Ne znam kad da radim test, jer mi je sutra 26dc, i trebalo bi da prestanem sa Dabrostonom, ako je to isto kao i kada nije stimulisani ciklus?! Jao, sad sam zbunjena, inace sam pila dabroston od 16dc do 26dc, i onda prestanem i dobijem u roku 2-3 dana, to je bilo zbog spottinga na sredini ciklusa. E, sad, ja ne pitah doktoricu do kad da pijem, mozda treba do dana kada bih trebala dobiti??[sm=zmeden.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.11.2013 13:34:41)

IZVORNA PORUKA: witch

Hvala, alegro. Ne znam kad da radim test, jer mi je sutra 26dc, i trebalo bi da prestanem sa Dabrostonom, ako je to isto kao i kada nije stimulisani ciklus?! Jao, sad sam zbunjena, inace sam pila dabroston od 16dc do 26dc, i onda prestanem i dobijem u roku 2-3 dana, to je bilo zbog spottinga na sredini ciklusa. E, sad, ja ne pitah doktoricu do kad da pijem, mozda treba do dana kada bih trebala dobiti??[sm=zmeden.gif]

Witch,mozda bi trebala prvo test uraditi,da vidis da li je pozitivan,jer bi sigurno trebala i nastaviti sa tabletama...ako ti je sutra 26 d.c.mozda da prvo uradis pa vidi...ako nisi trudna onda do dana ocekivane [sm=hudicek1.gif],barem je meni dr.dela tako rekla..i ja imam problema sa spottingom,koji nazalost nisam jos rijesila...

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.11.2013 13:37:37)

Eto vidis, ja nisam ni razmisljala, sve kontam da cu piti kao i ranije. A nekako mi i logicnije da pijem do dana moguce [sm=hudicek1.gif] bas tako kako si rekla. Da li mi je rano da uradim sutra test?

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.11.2013 13:48:20)

IZVORNA PORUKA: witch

Eto vidis, ja nisam ni razmisljala, sve kontam da cu piti kao i ranije. A nekako mi i logicnije da pijem do dana moguce [sm=hudicek1.gif] bas tako kako si rekla. Da li mi je rano da uradim sutra test?

Znas li kad ti je bila O?ako ima 14 dana p.o. onda ti nije rano!!!

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.11.2013 13:52:31)

Jos mi [sm=hudicek1.gif] nije dosla, i nemam nikakve simptome da ce doci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
witch pij do dana ocekivane [sm=hudicek1.gif] al prvo odradi test, dobro je rihan rekla 14 dana od O moze se raditi test
rihan jesil bila nevaljala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>