RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.10.2013 11:22:25)

gdje ste zenice, sta mi radite [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
rihan kako si mi ti, jesil se smirila? U pravu si, ja sam sad u prirodnom postupku od kojeg ne ocekujem nista, opet nikad se ne zna[sm=smiley36.gif] jos koji dan pa videt cemo sta kaze testic
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] za sve ostale zenice

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.10.2013 16:04:31)

IZVORNA PORUKA: Alegro.

rihann de pogledaj gore gdje ti pise moja ringeraja ima li poruke?! [sm=zmeden.gif]

Alegro nema nista,ne kontam zasto...jesil dobila ti moju,poslala sam ti je>>[sm=zmeden.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.10.2013 18:58:22)

Rihann,kravarenje prestalo izmedu 9. i 10. dana.Dr.kaze da je tako obicno od Letrozola (Femare).
Inace,kod mene na 13.dan ciklusa,po meni,stanje bilo zalosno,dr.ipak optimisticna.Folikuli i ovaj mjesec na desnom jajniku,sto kod mene nije uobicajeno.Jedan mjesec su lijevo,drugi desno.
Ali ok.
Stanje slijedece: 3 folikula od 21,20 i 18mm,i endometrij zalostan 6mm nekakvog tipa A.Ovulacija mi nije bila 14.dan jer sam jucer jedno 5 LH radila,a danas na 15. dan sa LH sam pocela od 6 sati.Prvi tamo-vamo,drugi,treci,cetvrti pozitivni.Javila dr.i ona kaze da nema potrebe da dolazim danas po inekciju i da se zadamo. :) :)
Eto.
Roman od mene. :*

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.10.2013 12:39:44)

Ma_Ja,meni 5 d.c. jajnik desni me ubi!!zvala dr.i tek su me narucile za sledeci ponedjeljak!!gotovi nalazi antitjela(antispermatozoidna,antiovarijalna i anti zona pelucida)NEGATIVNA!!!sutra anti muler hormon,pa da vidimo stanje jajnika!!ja mislim da nam je to sve od femare,al et valja nam piti!!!!
Anandi imal sta kod tebe?
Alegro,ne znam zbog cega nisam dobila poruku?

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.10.2013 12:54:01)

rihann nisam ni ja dobila tvoju poruku.Nemam pojma sta je, nema veze. Ja sutra idem na folikulometriju pa oko cetvrtka druga IUI.Nadala sam se da ce makar jedna od vas ( rihann i anandi ) javiti radosne vijesti i uliti mi malo nade, a ovako beznadezan slucaj [sm=smiley36.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.10.2013 13:07:46)

rihann nisam ni ja dobila tvoju poruku.Nemam pojma sta je, nema veze. Ja sutra idem na folikulometriju pa oko cetvrtka druga IUI.Nadala sam se da ce makar jedna od vas ( rihann i anandi ) javiti radosne vijesti i uliti mi malo nade, a ovako beznadezan slucaj [sm=smiley36.gif]

Alegro.ja sam je vec izgubila,nadam se da ce ti ova IUI biti uspjesna i tu smo navijamo za [sm=nosecka.gif]!!!!sad cekamo anandi da nas obraduje...i MA_JA je tu nadam se da ce i ona donijeti dobre vijesti!!
ja u sledeci ponedjeljak idem doktorici a da vidimo moje stanje jajnika i dogovorimo za VTO!!!nema druge...

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.10.2013 14:05:01)

rihan mila, sve po starom i dalje na cekanju [sm=smiley36.gif] cekam jos koji dan da odradim testic, mada ne ocekujem puno al opet nikad se ne zna... Danas mi je 14-ti dan od ovulacije, doktor mi je rekao da test odradim 30-tog a ja cu ipak pokusat da se strpim do prvog [sm=smiley36.gif] naravno ako ne procuri u meduvremenu
alegro draga ne opterecuj se, sve ce biti ok aBd. Kako citam tamo u cekaonici slabo je bilo plusica prosli mjesec, kao zatisje pred buru i evo sad hvala Bogu krenulo je s plusicima [sm=bravo.gif]
Ja sad ne ocekujem nista od ovog prirodnog ciklusa,mada nikad se nezna... psihicki se spremam za drugu IUI

lala10 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.10.2013 18:56:17)

drage moje samo da vam javim,danas sam dobila [sm=modricrtici.gif] na testu. kasni mi samo 2 dana i nemam bas nikakvih simptoma! ne smijem se previse radovati a nesto me je i strah,jednostavno ne vjerujem. sretno svima

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.10.2013 19:10:17)

lala10 [sm=bravo.gif]cestitam! Da sve bude u najboljem redu i da uzivas u narednih 9 mj. Jel to prirodni ciklus bio ili IUI?

rihann jesi li radila anti mulerov hormon? Imas u Brckom Alfa laboratoriju dodje ti znatno jeftinije pa vidi.Ja sam tamo radila.

lala10 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.10.2013 19:14:30)

alegro
to je bio stimulisani ciklus femarom,treca sreca. hvala na cestitkama

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.10.2013 7:12:47)

Lala10, super! AkoBogda da sve bude u najboljem redu, a hoce akoBogda!
Znaci Femara je uradila svoje! Hvala Bogu da se neko javio ko je koristio Femaru i kome je pomogla!
Tako mi je drago!
De nam malo pisi o svom iskustvu sa tim lijekom! Mislim, evo imas pozitivan ishod, hvalaBogu, ali samo malo da napises jesi sta jos pored njega pila, mjesec za mjesecom, kakvo ti je bilo stanje sa folikulima i endometrijumom i sl. [sm=smiley1.gif]

Rihann, Alegro. idu li te poruke?! [sm=jezicek.gif]
U nedjelju navecer mi se desila ovualcija, u to sam u potpunosti sigurna.Prvo sam imala LH pozitivne, a poslije na desnoj strani me je rasturalo. Da ne pisem kako mi je tokom odnosa bilo veselo. [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.10.2013 7:25:07)

I zaboravih da vam napisem sta mi je dr. Dela rekla, a sto mozda ni vi ne znate, kao sto nisam ni ja znala.
Meni vec pomalo bile dosadile stimulacije (imala sam dvije klomifenom i ova sad mi je druga femarom) i muz moj i ja se dogovorimo da idemo mozda vec naredni mjesec na inseminaciju, ono cisto da vidimo kako i to cudo izgleda, pa ako ne uspije opet cemo se malo stimulisati dok nam sta drugo ne padne na pamet. [sm=smiley36.gif]
I tako ja dr. kazem, i odgovor njen me je bas iznenadio.
Ako uradis inseminaciju nema vise povratka na stimulaciju, jedini put je ici dalje i dalje, a to je vantjelesna.I ona meni kaze da je femara dobar lijek i da joj treba dati priliku i kako u Americi njoj daju priliku i do godinu dana.
I tako sam ja zavolila femaru i sad cu da je se drzim ako treba i godinu.[sm=smiley27.gif] [sm=smiley36.gif]

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.10.2013 8:30:38)

Ma_Ja nasle se dvije smotane da salju poruke [sm=smiley36.gif]
Ja evo u pola 10 idem na folikulometriju. Javim stanje veceras. Mada i prosli put je bilo 5 folikula pa corak [sm=smiley36.gif]

Saljem vam ljubac !!!

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.10.2013 8:36:49)

Ma_Ja nasle se dvije smotane da salju poruke [sm=smiley36.gif]
Ja evo u pola 10 idem na folikulometriju. Javim stanje veceras. Mada i prosli put je bilo 5 folikula pa corak [sm=smiley36.gif]

Saljem vam ljubac !!!

Hajde sretno! Kolicinski je nebitno, bitan je kvalitet. [sm=smiley36.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.10.2013 10:23:58)

lala10 [sm=bravo.gif]cestitam! Da sve bude u najboljem redu i da uzivas u narednih 9 mj. Jel to prirodni ciklus bio ili IUI?

rihann jesi li radila anti mulerov hormon? Imas u Brckom Alfa laboratoriju dodje ti znatno jeftinije pa vidi.Ja sam tamo radila.

Alegro. ja sam ga uradila u poliklinici u Tuzli,danas bi trebao biti gotov,poslije podne pa cemo da vidimo...

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.10.2013 10:25:02)

Evo mene [sm=smiley1.gif]
Stanje slijedece : desni jajnik nula bodova
lijevi 23, 13,13,15
Od ovog prvog nema nista, uzdam se u ova tri zadnja.
U cetvrtak ponovo folikulometrija.

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.10.2013 10:36:18)

Ma_Ja,mene vec jajnici probadaju a tek 6 d.c.[sm=jezicek.gif],nije mi jasno nikako,na kraju ce mi se ovulacija pomjeriti na 5.d.c.nenormalno.danas cu poceti sa LH testovima.ja sam vec zakoracila u postupak VTO,bile tri iui,i sad u januaru bi trebali krenuti u postupak...ma femara je meni bolja od klomifena jer na klom.,barem meni,endom. bude jadan,istanji ga,a femara da dva,tri folikula sto i treba tako a ne 7,8, kako sam ja na klomifenu imala!!!!jajnici bili ko jabuke[sm=jezicek.gif]....drzim vam figeeeee....javljajte se!!!
Alegro.,ja se dopisujem sa jos jedno clanicom i nemamo problema sa porukama,zato mi nije jasno.poslala sam ti more poruka [sm=zmeden.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.10.2013 11:23:31)

lala 10 cestitam draga na plusicu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] neka sve prode u najboljem redu.
Ma ja ako vec imas strpljena onda se drzi femare, sretno ti [sm=bravo.gif]
alegro draga, dovoljan je i jedan al da je pravi, zelim ti svu srecu da se mrvica zakaci.
rihan mila, ne opterecuj se moguce je da ti se O pomjerila zbog silnih hormona. I kod mene je sad ovaj mjesec bila 6 dan, pa sad ocekujem sta ce se desiti hehehe, nego ti veceras u akciju pa mozda bas ovaj mjesec bude dobitni
ljubim vas sve [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.10.2013 11:30:21)

rihann stvarno ne znam sta je u pitanju [sm=zmeden.gif]

anandi znam da je jedan dovoljan, malkice se nadam da je od njih 3 bar jedan taj dobitni [sm=smiley36.gif], mada je endometrij opet zalosnih 7 mm. [sm=smiley13.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.10.2013 11:40:04)

Alegro draga ista sam ti, i kod mene su bila tri folikula koja su popucali sa 16 i 18 mm i end 7mm tako da se i ja nadam da je bar jedan dobitni [sm=smiley36.gif]
Dans mi je 15-ti dan od O, nista me ne boli a nemam hrabrosti odraditi testic [sm=smiley36.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.10.2013 11:41:01)

IZVORNA PORUKA: ...mada je endometrij opet zalosnih 7 mm. [sm=smiley13.gif]

Bolje i 7 nego 6 kao kod mene na 13.dan. [sm=smiley36.gif]
Fakat ne znam sta mi se desilo.
Prosli mjesec na 14. bio 9mm, ali eto on jest bio toliki sa super folikulama ali ciklus bio nedobitni pa hajd sad znaj ko tu koga zeza. [sm=smiley36.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.10.2013 17:47:23)

Alegro,pa dobra je situacija kod tebe...nadam se da ce biti dobitna
Anandi drzim i fige i nadam se da ce biti [sm=rozacrtici.gif].....kad mislis uraditi test?
SREEETNOOOOOO OD SRCA!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
LALA 10 CESTITAM..

lala10 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (30.10.2013 7:13:07)

MA JA
Ja cu poceti od pocetka...
U januaru pocinjem piti Siofor,u aprilu HSG sve uredu.
Juli stimulacija femarom: 13 dc D:22, 18, 17 mm L:0 endo: 9 mm , 14 dc pregnyl
August pauza
Septembar isto femara: 12 dc D:20, 20 L:0 endo:10 mm, pregnyl
Oktobar ( dobitni): 13 dc D:21 L: 19 endo: 10 mm,pregnyl
Femara je super,nisam imala nikakvih problema.

Hvala vam na cestitkama,zelim vam sve najljepse i da sto prije dobijete svoje [sm=rozacrtici.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (30.10.2013 8:41:47)

rihan mila, trebala bi danas odradit testic al se dvoumim. Ne zelim da se razocaram, a danas imam ispit pa mi je potrebna apsolutna koncentracija.Mislim da cu sacekat do ponedeljka ako u meduvremenu ne procuri[sm=smiley36.gif]

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (31.10.2013 11:39:55)

Stanje ovakvo:
13 dc lijevi jajnik : 30, 17, 17 i ovaj zadnji nemam pojma
Primila pregnil, ujutru IUI
Malo sam zbunjola, al dobro [sm=smiley13.gif]
Cmokaca!!!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>