RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.10.2013 18:44:34)

IZVORNA PORUKA: Ma_Ja

Jutro drage moje zenice.
Iskreno se nadam da ste mi sve dobro.

Ja imam jednu ispovjest. [sm=smiley1.gif]
Sinoc iza deset krenem da se spremim za spavanja, odem u wc, obavim sta trebam, obrisem se kad malcice krvi na papiru.Mislim umisljam.Obrisem se opet kad ono jos manje.Pogledam na gacice vidim ima nesto malo skroz.I ok, odem spavati, jutros ponovim sve isto od sinoc kad nema nista.Inace, grudi su mi jutros uzasno vrele bile [sm=smiley36.gif], gradavice bolne i cvrste. [sm=smiley36.gif]
Danas mi je 24. dan ciklusa, ovulacija bila 15. dan.
I da, moram vam jos nesto reci [sm=smiley1.gif]..posto sam preko ebaya kupila testova ono bas puno (bili povoljni) odlucim jucer kad sam s posla dosla da uradim jedan, ono rekreativno. hihi I naravno minus ko kuca. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley31.gif]

Ja mislim da ti je jos rano za test,i tako da se nadam da ces nas ti makar obradovati...navijam za[sm=nosecka.gif]
Anandi zao mi je sto ti je stigla [sm=hudicek1.gif],mrzim je hehehhhehehhe,ja sam evo omamljena ovim utrogestanima,pijem 3x2 i ne znam jel li to samo meni...[sm=zmeden.gif],cim popijem jedno 3 sata sam koma,ne znam kako cu da funkcionisem...kakva u tvoja iskustva[sm=zmeden.gif]

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.10.2013 21:44:59)

rihann, pospanost je normalna nuspojava progesterona (a utrogestan nije nista drugo nego progesteron). zbog toga se i trudnicama spava na pocetku. tako da je to normalno.

usput receno, bolje bi bilo ako nemas kakvih baja da koristis utrogestan vaginalno, bolja je i konzistentnija lokalna  bioraspolozivost lijeka takvom primjenom, a i manje ce ti se spavati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.10.2013 23:41:53)

rihann sta da se radi osim da cekamo [sm=nosecka.gif]a docekat cemo aBd sve.
i ja sam pila utrogestane 3x2 i bila omamljena al mi je teze padalo promjena raspolozenja[sm=smiley36.gif] tako draga moja sve je to normalno...
Ja pocinjem opet s klomifenima u ponedeljak.

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.10.2013 8:17:43)

Anandi, pretpostavljam isla si na UZV u prva 2-4 dana menzesa, da vidis da nema zaostalih folikula iz proslog ciklusa??? Ja sam uvijek imala ove rezidualne folikule i morala sam pauzirati mjesec dana...

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.10.2013 12:04:56)

Zene, imam dilemu... Prosi mjesec sam bila na UZ kod dr. Dele, i imala sam jednu folikularnu cistu, jer je izgleda bio anovulatorni ciklus, i ona mi je rekla da necemo pocinjati klomifen dok ne pukne. Rekla da sacekam da dobijem, pa ona naredni mjesec Dabroston, i kada dobijem, krecem sa klomifenom. Tako je i bilo, dobila taj mjesec, pila dabroston, sad dobila, i od sutra treba da pocnem piti klomifen, ali ja kao da osjetim da nije pukla[sm=zmeden.gif] Mozda umisljam, ali ne znam sta da radim, ne mogu prije utorka otici u Tz, pa razmisljam da sutra krenem sa klomifenom, valjda ona zna kako treba, pa ako osjetim da me bolucka, da odem?!

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.10.2013 13:56:54)

AAvalon nisam jos isla na UZV, doktor mi je rekao da dodem 5 dan ciklusa a to pada sad u ponedeljak. E sad imam nedoumicu u cetvrtak kad je dosla [sm=hudicek1.gif] skoro nikako nije bilo, ono i hoce i nece, u petak mogu rec bilo normalno dok u subotu stalo, po malo s vremena na vrijeme nekog smedkastog iscjetka i danas evo nista [sm=zmeden.gif] Sad razmisljam da li je to zbog utrogestana? Ne vjerujem da je u pitanju implatacijsko i trudnoca... Sutra idem pa vidjecu sta ce doktor reci.
witch ja bi ti preporucila poslusaj doktoricu ona valjda zna najbolje , pocni piti klomifene a ako osjetis neke nus pojave nazovi pa pitaj

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.10.2013 17:24:41)

witch,poslusaj dr.znaju oni,jer folikularne ciste obicno puknu kad krene [sm=hudicek1.gif]....i ja sam je imala,pa kad sam dobila pukla je...
Anandi to ti je najvjerovatnije od klomifena,jer on skrati[sm=hudicek1.gif]...neke zene imaju samo smedji iscjedak...
evo ja sam osamucena danima od utrogestana,imam bolove u denom jajniku,sad sta je to[sm=zmeden.gif]

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.10.2013 19:35:59)

witch ja licno nikad nisam pocinjala stimulaciju dok nisam svojim ocima vidjela na UZV da nemam rezidualnih folikula. S druge strane, dr Deli vjerujem maltene vise nego sebi, tako da bih je vjerovatno poslusala, jer kao sto ti rece i dr i rihann, te ciste nestanu sa sljedecim ciklusom.

anandi, to ti je menstruacija. Malo je blaza vjerovatno zato jer ti je bio tanji endometrij od klomifena. Neka ti dr pogleda situaciju, pa u nove pobjede aBd. Sretno!

Rihann, da to ziguckanje nije od zutog tijela? Ja licno cesto osjetim ziganje zutog tijela...

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.10.2013 19:47:17)

anandi to sam i ja razmisljala, ona zna kako treba, i stvarno joj vjerujem, uglavnom ja cu poslusati kako je rekla, pa cemo vidjeti. Hvala! [sm=smiley1.gif]

rihann Ma da, imala sam je isto tako nekad na proljece i pukla sa [sm=hudicek1.gif] S tim da mi je jos dala Dabroston, a on mi bas regulise sve, tako da sam bas ovaj mjesec bila pokrivena terapijom i danas je 4. dana menstruacije, pa valjda je pukla u toku proslog i ovog ciklusa.
I da, kao sto rece avalon, i ja osjetim zuto tijelo, bas onako pofino. [sm=smiley1.gif]

aavalon Ovo mi je prvi put da cu koristiti klomifen, pa sam se ja malo i ufrkala, kao sto sam vec pisala, nicemu se ne nadam, a nekako me strah svega. [sm=zmeden.gif] I ja dr. Deli bas vjerujem i stvarno smatram da je strucnjak, tako da ujutru slijedi prva tableta klomifena, a u toku dana cu da kupim ananas i jos ponesto za endometrijum, Pozelite mi srecu! [sm=smiley36.gif] Vjerujte da ja sada samo prizeljkujem da sve bude ok, da ne bude nikakvih komplikacija, uopste ne razmisljam o mogucim [sm=rozacrtici.gif] Luda, pa eto. [sm=smiley36.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.10.2013 20:18:33)

Witch,sretno sa klomifenima,nemoj da se brines i nadam se da ces ubrzo da nas obradujes...nesto ni ja nemam neke nade,valjda nakon dugog vremena pokusavanja sam je i izgubila.Obradovale ste me za to ziguckanje nadam se da je od zutog tijela...danas mi je 19 dan ciklusa,dani sporo idu al et izdrzat cemo...

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.10.2013 21:08:00)

Hvala, nadam se da ce ovo moje stanje bez imalo nade da se pretvori u najvecu radost. [sm=smiley1.gif] I tebi sto prije [sm=rozacrtici.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.10.2013 21:26:20)

Cure danas sam primjetila pored ziguckanja i iscjedak kao kad bude ovulacija a 19 d.c..da li je to od utrogestana ili nesto drugo?nikad mi se to nije pojavljivalo[sm=zmeden.gif]..joj jesam kriticna,hehheheh,al ne zamjerite[sm=smiley1.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.10.2013 8:43:49)

Jutro zenice.
Kako ste mi? :)

malena27 RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.10.2013 9:36:10)

Jutro cure... molim vas da ne idete OT.

Temu za cavrljanje gdje su trudilice imate na ovom linku: http://www.ringeraja.ba/forum/m_1922253/mpage_23/tm.htm

U suprotnom, tema ce se zakljucati...
LP, RR tim [sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.10.2013 12:19:41)

Zdravo zenice[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Evo bila sam kod doktora na UZV i situacija je sljedeca: kaze to sto sam imala nije bila [sm=hudicek1.gif] vec je kao krvarenje u trudnoci[sm=zmeden.gif]
Sad se nalazim u predovulacionoj fazi, na lijevom jajniku imam dva folikula od 16 i 14mm a na desnom nijedan, endomeriji 7mm, Kaze da mi je organizam valjda djelovao naknadno na stimulaciju,a da je bila menstr. ne bi bilo sad folikula sad ko ce ga znat sta se desava[sm=zmeden.gif]
Nije mi ukljucio nikakvu sad stimulaciju, trebam na pregled opet u srijedu a ako bude ok u cetvrtak bi primila stopericu.
Jel koja od vas imala slicnu situaciju?

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.10.2013 12:24:57)

Anandi draga, cekaj..dobila, nisi dobila, nije bila ovulacija? Koji je tebi danas dan od posljednje? [sm=smiley36.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.10.2013 12:31:28)

malena27 RR
, ali mislim da mi ne odskacemo od teme jer mi smo pacijenti dr.Balic i dijelimo svoja iskustva koja imamo kod njih? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.10.2013 12:42:22)

Draga Ma_Ja malo je komplikovano, ovakva je situacija prosli mjesec dobila 11-tog, inseminacija bila 22, 7-og beta negativna, 10-tog dode navodna[sm=hudicek1.gif] bude u petak i u subotu nista i evo danas pojavise se neki folikuli [sm=smiley1.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.10.2013 12:49:43)

Svasta. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Hajd da akoBogda bude uspijesan ovaj konfuzni ciklus.
E eto me na PP kod tebe imam nekih pitanja. [sm=smiley36.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.10.2013 18:25:40)

Ma_Ja sta ma kod tebe?jesil isla dr.kakva je situacija?
Anandi mene si skroz zbunila,pa jel u pitanju trudnoca?nisam se stvarno nikad susrela sa takvom situacijom.

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (16.10.2013 8:09:55)

Nije u pitanju trudnoca nazalost, al bit ce [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Evo cure sad sam bila folikulometriji kad ono ovulacija se jucer desila, nidi veze... pojavio se smedkasti iscjedak sesti dan poslije lazne menstruacije, tako da od insem nema nista ovaj mjesec. A mozda je i to neki dobar znak, pa se sve desi prirodno bas za Bajram [sm=smiley36.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.10.2013 20:41:38)

Zenice sto ste mi se usutile?sta ima kod vas?evo ja odbrojavam dane do testa,jos 6 dana.nikakave simpome nemam,samo me probada u stomaku i to je to.u srijedu beta kod dr.dele...

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (19.10.2013 11:23:53)

Pa sta mi je sa zenicama...nema nijedne,ja evo jutros primjetila smedji iscjedak tako da ni od ovog puta nema nista...kontam u ponedjeljak zvati dr.delu da vidim...ne vjerujem da je implatacijsko zato sto meni se bas u tom periodu javlja...strasno sam uzrujana,a u utorak bi treabala raditi betu

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (19.10.2013 15:11:39)

Ajd da bude beta pozitivna, ne mora nista da znaci taj iscjedak, ne daj se. Navijamo. [sm=bravo.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (19.10.2013 15:29:17)

rihan draga ne brini se i meni se isto desilo, taj iscjedak samo jedan dan. Doktor kaze da je to normalno,
Kod mene je slucaj bio da je beta bila negativna (tebi zelim da bude pozitivna), pa mi je vjestica dosla i bila jedan dan i na UZV 7 dan od [sm=hudicek1.gif] pojavili se folikuli i 8 dan ovulacija.
Tako da dr kaze da taj iscjedak moze biti da organizam naknadno djeluje na stimulaciju, u mom slucaju ja sam pila klomifene. I ja sam van sebe, opet na cekanju, aBd ugledat cemo [sm=rozacrtici.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sljedeća stranica >   >>