AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 23:19:30)
|
anandi, zao mi je sto ti ne objasne sve detaljno, a bas bi trebali. Evo onda ovako - ti mozes sutra uraditi betu, ona ce ti najtacnije pokazati. Sad je vec proslo 15 dana od inseminacije, nema sanse da sutra beta bude negativna a ti trudna. Znaci, nikakve sanse. Ako ti je sutra beta ispod 5, nisi trudna. Ako je veca, a trebala bi vec biti trocifrena, onda si trudna. Drugi test ti u tom slucaju ni ne treba. Ja licno se ne slazem sa tom izjavom sestre da zbog duzine tvog ciklusa test moze biti negativan, jer duzina ciklusa zavisi od prve faze ciklusa, dok je druga, lutealna, uglavnom ista i traje 14 dana. U svakom slucaju, kao sto rekoh, nakon inseminacije 14 dana beta bi trebala biti trocifrena a test pozitivan. S tim da, naravno, testovi znaju biti losijeg kvaliteta, isteklog roka i sl. Najsigurnije su ti bete, tu nema greske. Onda, ako ti je beta pozitivna, nastavis sa utrogestanom. Ako je negativna, prekines uzimati utrogestan i dobit ces menzes za nekoliko dana. Dok si na utrogestanu neces dobiti menzes jer pomocu tog lijeka podizes nivo progesterona i svom tijelu signaliziras da cuva trudnocu, tek kad prestanes, nivo progesterona opada i kroz nekoliko dana dobijes. Dok god uzimas utrogestan, nema signala da pocne menzes tako da neces dobiti dok ga uzimas. Nadam se da sam bila jasna, na brzinu sam pisala [sm=smiley1.gif] Ja bih na tvom mjestu otisla i uradila betu. Sretno mila [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|