RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (4.10.2013 18:14:00)

blizanci, masala neka im je sa srecom[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Valjda budem i ja barem jedno potrefila[sm=smiley36.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (4.10.2013 18:40:20)

Cure moje bila sam kod dr.dele i za 10 dan ciklusa je ovako stanje:endometrij 6 mm,tri folikula na desnom jajniku 16 mm,16 mm i 20 mm!.u nedjelju ponovo folikulimetriju pa stoperica!sta vi mislite?dr.je zadovoljna

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (4.10.2013 23:18:28)

I kod mene je 9-ti dan bio endomeriji 6mm, desni jajnik 16mm,15mm,14mm lijevi jajnik 15mm,15mm,15mm, takoder je doktor bio prezadovoljan
10-tog dana svi su se povecali za 2 mm,11-tog dana stoperica i 12-tog dana inseminacija

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.10.2013 8:55:52)

Jutro moje zenice.
Kako ste mi?
Joj anandi ama sto ti treba da sad teglis i radis kojekakve teske poslove? Zavuci se pod dekicu, nadi kakvu dobru knjigu i uzivaj u njoj!

Moja sreca je to sto jos nisam pocela da mislim sta li je i kako li je u meni. [sm=jezicek.gif]
Danas mi je 19.DC, stomak mi je i dalje napuhan i pritici me ubise...Imal kakav caj da se popije da to popusti?

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.10.2013 13:34:21)

Ma_Ja sta da ti kazem nervoza, ostavila sam sve poslove al sam se zato nafurala da pravim kolace [sm=smiley36.gif] samo da ne sjedim hehehe

Jesil probala piti uvin i nevenov caj, pogotovo nevenov bar meni umiri stomak.
Drage moje zenice jos dva dana i znat cu na cemu sam[sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.10.2013 15:50:36)

Zene drage sta bi sad ovo moglo znacit[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] danas mi se pojavio neki svijetlo smedi iscjedak. Do sada nikako nije bilo, osim pred[sm=hudicek1.gif]

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.10.2013 16:47:24)

Koji ti je dan nakon inseminacije? Moze biti implantacijsko. Miruj i nadaj se da je to znak [sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif] Sto ne uradis jedan testic ako je proslo dovoljno vremena?! Izvini, nisam pohvatala jos uvijek ko je kad radio ins.

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.10.2013 16:58:33)

13- dan sad u ponedeljak radim betu.
Pa razmisljam oko testa, al me strah [sm=smiley36.gif] kupila sam dva testa al jos ni jedan nisam odradila, planiram sutra odradit
Nadam se da je u pitanju [sm=rozacrtici.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.10.2013 17:39:38)

Anandi,SRETNO SUTRA,pa da nas sve obradujes....navijam za implatacijsko...[sm=bravo.gif]ja sutra ponovo idem da vidim kako napreduje i kad stopericu da primim...javljaj sutra

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.10.2013 21:50:51)

Anandi sretno sa testom i najiskrenije se nadam najboljem,a bice akoBogda.
Ja vec pocinjem da ludim od pritiska u stomaku,a povrh svega danas mi je poceli nesto da kuha,isto da crijeva pjevaju samo zesce i..proliv konstantno.
:(

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 8:07:37)

Evo zenica sad sam odradila test i corak, nema nista [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] samo jedna crtica.
E sad se samo nadam da je rano za test jer je 14 dan nakon insem. a jos treba 6 danana do ocekivane [sm=hudicek1.gif]
ovo je da covjeka dovede do ludila
Jos je rano,ali cu nazvati doktora malo kasnije da vidim imali potrebe radit betu sutra, i sta dalje?
Moram se skontat da li da zakazem odmah drugu insem ili da napravimo pauzu koji mjesec, ne znam kako bi izdrzala opet to ludo cekanje a i treba mi vremena da se psihicki pripremim.

Malo sam oduzila, ne zamjerte [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] javim vam sta je bilo kod doktora, a vama drage moje zelim svu srecu ida ugledate [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]
ljubim vas

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 8:33:55)

Jutro zene moje
Evo da vam javim, maloprije sam odradila test kad ono samo jedna crtica[sm=smiley19.gif] e sad se samo jos mogu nadat da je bilo rano za test s obzirom da je proslo 14 dana od insem [sm=hudicek1.gif] a treba da dode za nekih 6 dana
Malo kasnije cu nazvat ordinaciju da vidim imam li potrebe dolaziti sutra da radim betu, mada sumnjam jer sam ja baksuz i nikad nista ne uspijem od prvi put.
Drago mi je sto nisam jos upala u depresiju, jer kad vidim vas trudilice koje ste vac isle par puta na ins i dalje ne gubite nadu, svaka vam cast [sm=bravo.gif] a da ne komuniciram s vama do sad bi vec isplakala litar suza.. heheheh
Ako je ovo tacno da nisam trudna, moram porazgovarat s doktrorom da vidimo kad on predlaze drugu ins, jer ja ne mogu biti pamtna treba mi malo psihickog odmora a opet kad god je budem radila nervoza ce biti ista ako ne i gora[sm=smiley36.gif]
Frka mi je iz razloga sto trenutno imam novac samo za jos jednu insm pa sad ne znam kad je pametno da idem na novi postupak[sm=zmeden.gif]
Hvala vam drage moje jer vi mi dajete nadu, kad vidim vas koje ste isle vec na par postupaka i jos nikad niste izgubile nadu i dalje se borite to mi daje neku snagu da ostanem pribrana[sm=zmeden.gif]
Sad sam opet na pocetku, kao sto je dr rekao "neobjasnjeni sterilitet" sve ok a nista nije ok.
Izvinite sto sam ovoliko oduzila, al et morala sam vam se izjadat hehe a vama drage moje od srca zelim da ugledate [sm=rozacrtici.gif] ljubim vas i javljam vam sta je bilo kod doktrora

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 8:34:24)

anandi, zao mi je zbog negativnog testa [sm=smiley13.gif] iskreno, 14 dana od inseminacije ti i jeste dan ocekivane menstruacije, ili eventualno sutra ti je dan ocekivane. Ne gledaj svoje prirodne cikluse, ne ide to tako. Ja bih na tvom mjestu uradila betu sutra da budes sigurna da mozes prestati sa utrogestanom. Mozda te beta iznenadi i bude pozitivna (znaju ti testovi nekad slagat, nisu dovoljno osjetljivi), a ako ipak bude negativna, vidi sa dr, svojim muzem i sa sobom da li da odmah ides u sljedeci postupak ili da malo odmoris.

Znam da ti se sad cini da su sve ladje potonule, ali to je bio samo jedan mali korak, samo jedna inseminacija. Ja sam se poslije dvije neuspjele tako osjecala, sva u ocaju da nece nikad uspjeti, kad ono treca sreca [sm=smiley1.gif] samo ne odustaj, idemo polako dalje.

Svaki put kad dodjete kod dr Balic, pogledajte slike onih beba na ulazu, sve su to bebe iz MPO. Svaka ta beba je dokaz da je neko isto tako plakao kao mi, trpio razocarenje poslije neuspjelog postupka, hrabro isao dalje i na kraju uspio. Svaka ta beba svjedoci o hrabroj zeni koja nije dala da je neuspjeh unisti nego je gutala suze i hrabro koracala dalje onda kad je bilo najteze. Samo se nemojte predavati. Slika moje bebe je sad na tom zidu. Bice aBd i slika vase bebe jednog dana. Ljubim vas sve [sm=smiley31.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 8:41:43)

hvala Avalon eto vidis u ne znaju pisem dva teksta[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
trenutno se dobro drzim, a muz mi je rekao da je do mene kad god ja odlucim. A jos i ne zna da sad radila test, jutros je otisao na teren a necu ni da mu javljam.
Mozda kad dignem ruke od pokusaja zatrudnim i prirodno, kako god bit ce kad dragi Allah odredi.
A nisam znala da su one bebe sve iz MPO [sm=smiley36.gif]
Sad cu ja njega zvat, valjda su otvorili ordinaciju, javljal se tko na telefon nedeljom?

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 8:45:58)

Ne rade nedeljom, samo kad trebaju odraditi inseminacije ili nesto sidju da to odrade. Nazovi sutra ujutro rano, nije ti kasno betu uraditi ni u 10 ujutro, na primjer.

A sto se tice neobjasnjenog steriliteta, i mi smo se godinama vodili kao takvi. Uredne ovulacije, hormoni ok, spermogram za 10. Tek kasnije, kad smo zasli dublje u dijagnostiku, nasli smo itekako dobre razloge naseg steriliteta. Bolje da nismo ni cackali [sm=smiley36.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 8:55:17)

evo sad sam ih zvala ipak rade, i kazu da ponovim test za dva dana ako ne dobijem jer kao postoji mogucnost zbog duzine mog ciklusa da ne pokaze validan rezultat.
Necu da se nadam, imam jos jedan test u rezervi koji je et na cekanju dva dana.

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 8:56:12)

a koje ste vi nalaze sve radili?

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 9:46:38)

anandi nemoj da se sikiras, sacekaj jos 2 dana, pa u utorak uradi ponovo test i da aBd pokaze [sm=rozacrtici.gif] Ako ne, nemoj da se brines, bice sljedece uspjesna. Samo pozitivno! [sm=bravo.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 9:59:53)

sve je u redu, normalno je da sam u nekom hajmo reci soku, malo su mi lade potonule al bit cu ja dobro[sm=smiley1.gif]
Rekli mi da nastavim piti tablete,a kako sam ovdje negdje citala kazu zene da [sm=hudicek1.gif] nece doci dok se pije terapija sad kako biti pametan[sm=zmeden.gif]
Ja imam terpije da ispijem jos do sutra popodne, sad se nadam ako vec nije [sm=rozacrtici.gif] da procuri do sutra da ne kupujem dzaba jer je rekao da ce pokusat s drugom terapijom ako sad ne uspije

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 10:49:26)

Anandi,ja bih ti predlozila da ipak sutra uradis betu i ako je negativna da prestanes sa tabletama,jer mozda je jos rano da test pokaze [sm=rozacrtici.gif]...nemoj nam se sikirat u istom smo 'sosu'...vidi sa dr.sta ti on predlaaze vezano za sledecu inseminaciju.eto i ja idem u trecu,danas sma bila na folikulimetriji i rastu folikuli,ali endometrijum mi je 7mm...sad idem sa cajevima da ga malo 'udebljam'sutra ujutro ponovo idem pa cu najvjerovatnije sutra primiti stopericu...sad sam se i ja malo ufrkala jer mislil ni da ova nece uspjeti...brine me endom.[sm=smiley13.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 11:13:16)

zato sam ih i zvala jutros da vidim hocul radit betu,al mi sestra rece da sacekam par dana i ako ne dobijem da se javim.kaze odradi u utorak ponovo test.
Avalon rece da je 14-dan poslije insem dan ocekivanje [sm=hudicek1.gif], pa sad vidjecemo hocel procuriti.
A moji simptomi se ne mijenjaju malo probode u krstima, malo u jajnicima o grudima i da ne pricam pravo da ti kazem da izvines na izrazu izjebase me[sm=smiley36.gif] i to traje otkako sam pocela piti klomifene
Na otpusnoj listi poslije ins dr je napisao kroz 15 dana beta, tako da vise ne znam ko je lud a ko normalan a ja sam po najvise zbunjena hehehe
Nemoj se brinuti draga, naravno da ce upaliti treca sreca, ja ti zelim od srca da ugledas[sm=rozacrtici.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 12:30:13)

IZVORNA PORUKA: anandi

zato sam ih i zvala jutros da vidim hocul radit betu,al mi sestra rece da sacekam par dana i ako ne dobijem da se javim.kaze odradi u utorak ponovo test.
Avalon rece da je 14-dan poslije insem dan ocekivanje [sm=hudicek1.gif], pa sad vidjecemo hocel procuriti.
A moji simptomi se ne mijenjaju malo probode u krstima, malo u jajnicima o grudima i da ne pricam pravo da ti kazem da izvines na izrazu izjebase me[sm=smiley36.gif] i to traje otkako sam pocela piti klomifene
Na otpusnoj listi poslije ins dr je napisao kroz 15 dana beta, tako da vise ne znam ko je lud a ko normalan a ja sam po najvise zbunjena hehehe
Nemoj se brinuti draga, naravno da ce upaliti treca sreca, ja ti zelim od srca da ugledas[sm=rozacrtici.gif]

Anandi,ja kako znam da [sm=hudicek1.gif] nece stici dok pijes tablete...samo nastavi i pij do dana kada budes radila betu,a ja da sam na tvom mjestu radila bi betu kada ti je dr.rekao...beta ce ti sve reci i neces se nervirati.ja se nadam da ce biti pozitivna...imas li smedji iscjedak?

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 12:51:05)

Ne znam draga ni kad ni uopste da li cu raditi[sm=zmeden.gif] kad sam bila doktor rekao da je vadim 7.10, e sad ne znam jeli bio preduslov da test pokaze [sm=rozacrtici.gif]
I ja bi najradije otisla sutra kako mi je i rekao i izvadila krv, al me sestra zbuni sto govori da sacekam 2 dana pa da ponovim test.
Znatel vi imali slucajeva da je test bio negativan poslije 14 dana a da je u pitanju trudnoca?
U svakom slucaju sacekat cu do utorka i ako ne dobijem i ako bude negativan ponovo cu ih nazvat, najgore od svega je sto ne mogu s doktorom pricat vec sa sestrama i one upucuju sta dalje.
To smedkasto bilo se pojavilo prije par dana i odmah prestalo, a sad je nesto izmedu tamno zutog i svijetlo smedeg, kad se obrisem nema nista a polije na ulosku neke mrljice

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 19:10:01)

rihann i kod mene je endometrij bio 7 mm na dan IUI ja iskreno nisam nit razmisljala o tome nit mi je iko rekao da je tanak.

anandi ja ti zelim da ne dodje [sm=hudicek1.gif] i da ugledas svoje [sm=rozacrtici.gif], al meni je kad sam prosli put bila na ciljanim i koristila utrogestan kasnila 5 dana, pa jos 4 nakon prestanka koristenja, a ne mogu ni reci da sam imala tipicnu [sm=hudicek1.gif] sve tako ko par kapi iscjetka.

Ja evo cekam da dobijem pa druga IUI

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.10.2013 23:19:30)

anandi, zao mi je sto ti ne objasne sve detaljno, a bas bi trebali. Evo onda ovako - ti mozes sutra uraditi betu, ona ce ti najtacnije pokazati. Sad je vec proslo 15 dana od inseminacije, nema sanse da sutra beta bude negativna a ti trudna. Znaci, nikakve sanse. Ako ti je sutra beta ispod 5, nisi trudna. Ako je veca, a trebala bi vec biti trocifrena, onda si trudna. Drugi test ti u tom slucaju ni ne treba.
Ja licno se ne slazem sa tom izjavom sestre da zbog duzine tvog ciklusa test moze biti negativan, jer duzina ciklusa zavisi od prve faze ciklusa, dok je druga, lutealna, uglavnom ista i traje 14 dana. U svakom slucaju, kao sto rekoh, nakon inseminacije 14 dana beta bi trebala biti trocifrena a test pozitivan. S tim da, naravno, testovi znaju biti losijeg kvaliteta, isteklog roka i sl. Najsigurnije su ti bete, tu nema greske.
Onda, ako ti je beta pozitivna, nastavis sa utrogestanom. Ako je negativna, prekines uzimati utrogestan i dobit ces menzes za nekoliko dana. Dok si na utrogestanu neces dobiti menzes jer pomocu tog lijeka podizes nivo progesterona i svom tijelu signaliziras da cuva trudnocu, tek kad prestanes, nivo progesterona opada i kroz nekoliko dana dobijes. Dok god uzimas utrogestan, nema signala da pocne menzes tako da neces dobiti dok ga uzimas.
Nadam se da sam bila jasna, na brzinu sam pisala [sm=smiley1.gif]
Ja bih na tvom mjestu otisla i uradila betu. Sretno mila [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>