RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 10:16:06)

Anandi,kod balica je vadjenje bete od 30-50 km,sve zavisi,ako si njihov pacijent 30...ja sam dugo kod njih pa sam prvi put platila 50,a kasnije po 30km.

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 10:30:43)

jesam njihov pacijent, al brate dragi 50 KM bas je skupo[sm=smiley13.gif] vec sam dala 1200 KM do sad, katastrofa[sm=hudicek1.gif]
Ako ne uspije ova inseminacija moci cu platit jos jednu i vise finansijski necemo moci[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Ako bi daj Boze test pokazao trudnocu moram li raditi betu?

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 11:16:14)

Anandi, kolko je tebe na karu dosla inseminacija sa svim lijekovima?
A ja mislim ako test pokaze trudnocu odes na UVZ i ne trebas raditi betu, ali opet..to je ono sto ja predpostavljam. [sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 11:56:08)

pa ovako poslije Hsg-a, hormona, svih pregleda i briseva klomifen 5,50KM, folacin, aspirin i utrogestan 47,0 KM, pregnil 20,0 KM, insem 500KM.
Morat cu uzet jos jednu kutiju utrogestana jer imat cu samo za ponedeljak ujutro i popodne za navecer ce mi vec zafalit

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 12:03:10)

600 pa haj'. [sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 12:09:03)

jahh, sta cemo valja nam kesirat dok ne iscrpimo sve zalihe [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] pa red je onda da nam urodi plodom[sm=smiley36.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 12:12:06)

AkoBogda urodit ce, samo opusteno. [sm=smiley1.gif]
Kolko si tu puta bila na stimulacijama prije inseminacije?
I jesil kad koristila Femaru?

Kakvo ono tvoje stanje bi na dan inseminacije?

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 12:23:49)

Prije nekih 2-3 godine bila sam kod jedne doktorice koja mi je dala klomifene, jedva sam ih podnijela stomak me uzasno bolio, a ona odradila jednu folikulometriju i rekla znas sta ti je ciniti... tako da sam poslije promijenila par doktora i na kraju otisla kod Adema.
on je odradilo Hsg i dao mi lufta par mjeseci da dode do prirodne oplodnje,vec narednog mjeseca kad sam dobila zvala sam ga da vidimo sta cemo za insem. i dao mi je klomifene, dobro sam ih podnijela (malo stomak napuhan, i neki grcevi, sve normalno) i odmah poslije njih inekcija pa insem. Sto se tice femare nisam je koristila
a na dan insem dr je bio prezadovoljan folikulima i kaze da imam sve predispozicije za trudnocu, a opet sve je u Bozijim rukama[sm=smiley1.gif]
Izvini odoh ja nadaleko [sm=smiley36.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 12:44:48)

Ma kakvo nadaleko!
Ja volim kad se neko na ovu temu raspise. [sm=smiley1.gif]
Pa kakav je kod tebe bio endometrij, folikuli, njihova kolicina?
Joj mene i sad stomak rastura, vise nije pritisak desno nego na sredini, 15ak cm ispod pupka.Uh.
Isla sam maloprije da jos jedan test pisnem i on je pozitiva isto kao i onaj od jutros.

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 12:51:33)

ako se ne varam endomeriji 8mm, tri folikula (19,18 i 15 mm) i nesto jos sitnijih to su dimenzije dan prije insem, a kad je trebao da krene s postupkom pitala sam ga za dimenzije, a on je samo rekao sve je savrseno pa sad vidjet cemo. ovo iscekivanje unisti covjeka.
Znam kakav ti je bol, isto sam prosla al najbitnije je da ima ovulacija i sad u akciju [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Znas i sama kako ima zena koje nemaju ovulaciju i po pola godine..

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 13:05:42)

Poredim moje stanje dan prije ovulacije pa zato pitam za tvoje kakvo je bilo.
A bol je uh..evo isto kao da cu sad dobiti.
I sinoc mi dr. rece, bitno je imati odnose prije ovulacije jer spermici cekaju ko zapeta puska,i taj dan [sm=smiley1.gif], a poslije toga sta se uhvatilo uhvatilo se.Naglasila je - odnosi danas, odnosi sutra. [sm=smiley36.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 14:17:35)

E moje cure i ja sam se nadavala para katastrofa....evo treca inseminacija sad ce abd,mada nesto nemam neke nade!!nema sta nisam uradila,muz bio ok do zadnjeg nalaza gdje mu se pojavila aglutenacija spermatozoida,tako da sad od prirodnog nema nista.dr.nam je rekla da ako ne uspije ova iui onda da idemo vantjelesnu..[sm=smiley19.gif],zznaci jos vise para treba...
stomak me ubija a tek treci dan pijem femaru a 7 d.c...tek u petak dr.idem na folikulimetriju

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 16:54:03)

Anandi, ako si iz tuzle, ja sam betu radila u plavoj poliklinici, 30 KM i bude gotov nalaz za dva sata. Sretno, nadam se da ce ovaj ciklus biti dobitni. Cijene jesu visoke za nase uslove, ali koliko para toliko i muzike...

Rihann, ja nisam sa femarom imala nikakve nuspojave, zao mi je sto je tvoje iskustvo tako. Ali to je samo 5 dana, zacas prodju, i svakako je bolje nego injekcije. Sretno i tebi [sm=smiley1.gif] a sto klemzi rece, nama je hB bila dobitna, pa smo pristrasne [sm=smiley1.gif]

Ma_ja [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] da utrefite O i da bude uspjesno ovaj put

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 0:01:29)

A AAvalon trebal uputnica za polikliniku?Neke nalaze koje sam radila na gradini morala sam po uputnice svom porodicnom doktoru, zivim u tuzli al nisam prijavljena u tuzli.
sad samo jos da test pokaze [sm=rozacrtici.gif] onda nije problem ni platiti koliko god treba

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 7:50:12)

anandi Plava poliklinika je privatna ustanova u Slavinovicim.
Ne treba uputnica.
Dodes kod njih, kazes da hoces betu da uradis i to je to.

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 7:53:41)

IZVORNA PORUKA: AAvalon
Ma_ja [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] da utrefite O i da bude uspjesno ovaj put

AkoBogda.Dali smo sve od sebe.[sm=jezicek.gif]
Jucer sam tri puta radila LH, svi pozitivni, stomak me je uzasno napet bio, a i po analizi dr. od preksinoc ovulacija je trebala biti jucer, tako da se haman tako i desila.
[sm=smiley1.gif]
Danas mi je vec 16.DC. Da i dalje nastavimo sa aktivnostima i nakon ovulacije? [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 10:44:46)

IZVORNA PORUKA: Ma_Ja

IZVORNA PORUKA: AAvalon

AkoBogda.Dali smo sve od sebe.[sm=jezicek.gif]
Jucer sam tri puta radila LH, svi pozitivni, stomak me je uzasno napet bio, a i po analizi dr. od preksinoc ovulacija je trebala biti jucer, tako da se haman tako i desila.
[sm=smiley1.gif]
Danas mi je vec 16.DC. Da i dalje nastavimo sa aktivnostima i nakon ovulacije? [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Samo nastavljajte sa aktivnostima[sm=smiley1.gif],makar jos 2-3 dana...da se sve pokrije i sreeeeetttnoooooooooo

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 10:48:33)

Sta mislite da li moze ovulacija da se desi i dok se piju tablete?femara u mom slucaju.juce sam imala sve simptome ovulacije,iscjedak bol u desnom jajniku a imam jos dva dana da pijem i tek u petak dr.idem...temperatura se povecala...a inseminaciju trebam raditi.

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 11:18:22)

hvala Ma_ja razmislit cu jos malo, mozda ipak odem balicima kad vec sve rade nek odrade i to. Draga moja poludicu jos ovih 5 dana.
Kako citam vidim da si s muzicem nevaljala [sm=smiley36.gif] samo nastavite pa valjda aBd se zakaci bebica. Drzim vam fige [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
rihann ja ti ne bi znala nista reci, i ja vodim slicnu dilemu, naime insem bila 22 i doktor rekao da ce tu noc puknuti folikuli a po mom ciklusu ovulacija treba da je bila 25-tog... sad vjerovatno tablete regulisu kad ce doci do ovulacije a tako i do insem[sm=zmeden.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 11:49:45)

IZVORNA PORUKA: anandi

hvala Ma_ja razmislit cu jos malo, mozda ipak odem balicima kad vec sve rade nek odrade i to. Draga moja poludicu jos ovih 5 dana.
Kako citam vidim da si s muzicem nevaljala [sm=smiley36.gif] samo nastavite pa valjda aBd se zakaci bebica. Drzim vam fige [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ma joj draga moja, ja sam pozelila da se odmorim i naspavam. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Danas mi je vec 16. dan, ovulacija svoje jucer rekla..da pravimo malo pauze? [sm=smiley36.gif]

Ma sta je to pet dana!Mislim da bi uskoro mogla i test raditi..Ustvari za neka 2,3 dana. [sm=smiley1.gif] Haman da sam ovde citala da su neke zenice radile i 7 dana poslije ovulacije...[sm=zmeden.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 11:51:01)

IZVORNA PORUKA: rihann

Sta mislite da li moze ovulacija da se desi i dok se piju tablete?femara u mom slucaju.juce sam imala sve simptome ovulacije,iscjedak bol u desnom jajniku a imam jos dva dana da pijem i tek u petak dr.idem...temperatura se povecala...a inseminaciju trebam raditi.

A kad obicno imas ovulaciju? Ma Femara ti je cudna, tj. sve te tablete za stimulaciju.Covjek se osjeca napuhano, sa ovim i onim poteskocama i bolovima..tj. sve je to u glavi, prosla sam te faze. [sm=smiley1.gif]
Ovaj mjesec sam i ja na Femari, ali da mi je nesto pomakla ovulaciju - nije. Ona je bila kad uglavnom i bude.15 dan. A da radis LH test? Mislim da bi ti to najpametnije bilo.

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 12:12:09)

IZVORNA PORUKA: anandi

Ma joj draga moja, ja sam pozelila da se odmorim i naspavam. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Danas mi je vec 16. dan, ovulacija svoje jucer rekla..da pravimo malo pauze? [sm=smiley36.gif]

Ma sta je to pet dana!Mislim da bi uskoro mogla i test raditi..Ustvari za neka 2,3 dana. [sm=smiley1.gif] Haman da sam ovde citala da su neke zenice radile i 7 dana poslije ovulacije...[sm=zmeden.gif]

bolje grada osiguraj ti to jos i veceras [sm=smiley36.gif] pa onda odmaraj hehehe nece skodit
Citala sam i ja da su neke radile unaprijed testove, uzela sam i ja dva testa pa planiram odraditi jedan za vikend mozda u nedelju a drugi cu u ponedeljak kako mi je rekao i doktor, ne mogu ti opisat kako me trema hvata[sm=smiley13.gif] strah me da nije rano, pa i ako ima nesto a test nista ne pokaze poludila bi.. Znas i sama kad se nadas i nista ne ugledas, automaski padas u depresiju, i onda treba vrijeme da dodes sebi.
Jos nesto znas li mozda koji vremenski razmak izmedu 2 inseminacije prave balici? Nesto razmisljam ako nedaj Boze sad ne uspije kad najprije mogu ici na drugi postupak?

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 18:15:23)

IZVORNA PORUKA: rihann

A kad obicno imas ovulaciju? Ma Femara ti je cudna, tj. sve te tablete za stimulaciju.Covjek se osjeca napuhano, sa ovim i onim poteskocama i bolovima..tj. sve je to u glavi, prosla sam te faze. [sm=smiley1.gif]
Ovaj mjesec sam i ja na Femari, ali da mi je nesto pomakla ovulaciju - nije. Ona je bila kad uglavnom i bude.15 dan. A da radis LH test? Mislim da bi ti to najpametnije bilo.

Ma ovulacija obicno bude 9,10,11 dan to je tako uvjek,pitala ja dr.ali ona kaze da sad to nema veze...sutra cu kupiti LH test i vidjet cu sta je....a jedva cekam daa odem dr.pa da vidim kako napreduje..tako sam opterecena i nervozna da vise ne znam sta da radim, a femara me smori,sad mi se place,pa smije,mjenjam raspolozenja...strasno[sm=zmeden.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 18:18:40)

Anandi,ja sam radila dvije inseminacije sa pauzom jedan mjesec izmedju njih e kad sam htjela trecu dr.mi je rekla da napravimo pauzu od dva do tri mjeseca..

Alegro -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 22:23:02)

Pozz cure!
Rihann jeste li radili test na antispermalna antitijela, posto je i kod nas isti slucaj ( aglutinacija ) i isto nam je receno - prirodno nista ako se o tome radi, ali kao moze biti i zbog prolazne upale pa ti sad znaj sta je.
Ja sutra idem na dogovor oko toga sta dalje, mada iskreno nisam vise pametna.

Anandi ima li ikakvih simptoma? AkoBda da ugledas [sm=rozacrtici.gif] pa da se zajedno radujemo!

Ljubac veliiiiiiiiiiiiiiki za sve!!!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>