RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.9.2013 19:48:53)

Cure od nedjelje sam na Femari,koja su vasa iskustva s njom.drugu unseminaciju sam je korisstila ali sam dobila krvarenje 12 dana ciklusa,prije stoperice....nesto me strah

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.9.2013 9:37:33)

draga rihann ja ti ne bi znala nista reci za Femaru, nisam je koristila, bila sam samo na klomifenima. A javit ce ti se vec cure koje su pile[sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.9.2013 10:32:10)

zenice moje nisam sva svoja, evo zadnja dva dana blijeda sam ko krpa, manta mi se i imam grceve i lagano probadanje u predjelu jajnika [sm=smiley19.gif] sad nesto razmisljam da mi nije velika doza utrogest. 6 tableta dnevno
Ne znam kako cu docekat 10 dana do bete[sm=smiley19.gif]
evo opet su me puke neke emocije, dode mi da placem iz cista mira.
sory sto vas tusim s pricom[sm=smiley13.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.9.2013 13:14:35)

anandi nemoj da brines zene dobijaju i vece doze,a sto se tice bljedila,mucnina pospanosti,sve sam to imala.spavala sam po cijele dane,probadanje u pprredjelu jajnika je mozda i dobar znak...moras se samo smiriti i puno nemisliti o tome.znm da je tesko ali radi sebe moras maloo tih 10 dana preci bez stresa...tu smo za tebe,a sad ce i moje muke uskoro...nije nam lako,al moramo izdrzati[sm=smiley19.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.9.2013 13:23:49)

Anandi meni je tako bilo nakon sto sam primila stopericu....(bilo je mislim malo gore,al dr. je rekla da je blaga hiperstimulacija,al je bilo pod kontrolom)potrajalo je desetak dana..al proci ce uglavnom..ako se bas ne osjecas dobro pozovi dr,pa pitaj sta ona misli...opet oni znaju najbolje....

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.9.2013 12:43:13)

Anandi samo da vidim kako si nam danas? jel sta bolje?
rihann kako ide s Femarom?

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.9.2013 16:30:12)

Twinkies04,tek od sutra ujutro startujem sa femarom...mene interesuje da li ovulacija moze da se desi i prije stoperice?sta mislite?inace ovulacija mi bude negdje oko 8,9,10 dana...pa se malo brinem

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.9.2013 17:46:44)

E pa sretno od sutra rihann..a moze sto ne moze biti...jos pogotovo ako inace tako rano ovuliras....kod nekog folikul mora biti od 20 mm pa nadalje da bi bila ovulacija,a kod nekog zna biti i od 16 mm...sve zavisi...a nezgodno je sto radis inseminaciju...inace bi ti rekla da se ti i mm bacite na posao i prije..ali eto ne moze se znam...pa kad odes na folikulometriju pitaj dr.sta on misli...nemoj da brines zbog toga...

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.9.2013 19:20:10)

Rihann, ja sam pila Femaru prije inseminacije, i to mi je hB bio dobitni ciklus. Tako da ja dajem desetku Femari. Ti u svom prirodnom ciklusu mozes imati rane ovulacije, ali s Femarom ti se ne bi trebalo desiti. Sta ti je dr rekla za to krvarenje 12.dan? Ja bih je svakako pitala, i ne bih kretala u stimulaciju dok ne rijesim problem. Sretno u svakom slucaju

Anandi, ne znam da li tvoji simptomi mogu biti od velike doze utrogestana, procitaj uputstvo, ja nisam imala takve muspojave ali ne mora znaciti da nisu od progesterona. Probadanje u predjelu jajnika moze biti radi zutog tijela koje je sad aktivno, ne sikiraj se za to. A to sto places, pa to ti je sasvim normalno. Plakala sam i ja i svaka zena koja se borila sa ovim. Nije to plakanje iz cista mira, kao sto kazes, nego suze jednostavno same idu jer si prosla postupak i sad si puna i nade i straha u isto vrijeme, i jedva cekas da prodje 10 dana da uradis betu a u isto vrijeme te strah te bete. Sve sam prosla, i samo hocu da ti posaljem jedan veliki [sm=smiley31.gif] i da ti kazem da je to sve normalno. Drzi se, svi navijamo za pozitivnu betu [sm=bravo.gif]

Twinkies, twinkies, sta li ti radis [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.9.2013 22:45:44)

Ja sam to sve objasnila dr.ona kaže da je ovulacijsko a nisam tad još primila stopericu???,na klomifenu mi se nije javljalo!bas mi je drago što ti je femara pomogla,nadam se da cei meni!ujutro pocinjem piti,pa se nadam da nece biti krvarenja!

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.9.2013 22:36:20)

Anandi,sta ima?kako si danas?javljaj i navijamo za [sm=duda.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (30.9.2013 8:13:50)

jutro cure[sm=smiley1.gif]
nisam vam se javljala, bila sam odsutna par dana malo kod mame malo kod svekrve tako da mi je vikend prosao da nisam ni razmisljala osim kad trebam popiti lijekove [sm=smiley36.gif]
eto u danasnji dan idem raditi betu, sad stvarno jos ovih 7 dana je ko godina, a u stanu sam sama, vrijeme napolju nikakvo pa mi se ni ne hoda[sm=smiley13.gif] poludicu
draga AAvalon kako zena ne bi plakala kad sve ovo valja sam sa psihom proci, jake smo pa cemo izurati[sm=bravo.gif]
Rihann jesil pocela piti femaru, kako je podnosis?
Twinkies04 sta se radi kod tebe?

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (30.9.2013 9:37:01)

Anandi draga eto jos koji dan izguraj..uh znam da je najgore cekat al eto..mi smo se bas navikle na to...samo nesto cekamo...:))a nek si ti malo hodala,skrenula misli sa svega .....
Ja sam vala ovih dana jedva nesto kuburila sama sa sobom,al evo danas sam vec bolje,,ustala sam vesela,jedino ako me na poslu ne pokvare :))
AAvalonka moja razmisljala sam o tebi cim sam ustala,pitam se jesil mi makar malo prizdravila.od sveg srca se nadam da jesi...[sm=smiley1.gif]
rihann nam se nije razbudila jos izgleda...:)

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (30.9.2013 9:48:46)

hehehe iskuliraj na poslu i ne daj da ti pokvare dan[sm=smiley36.gif]
i ja cu sad malo otici do fakulteta pa kafica s kolegicama u tom ce proci dan i eto muzica s posla pa cemo vidjet sta cemo veceras[sm=smiley36.gif] napokon smo sami [sm=sloncek.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (30.9.2013 10:21:24)

ma eto potrudicu se nekako...:)))
ti si boga mi isplanirala sebi dan..neka tako i treba...hajde uzivaj...a veceras budi vrijedna...jesil cula :)))))

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (30.9.2013 18:08:34)

Cao curke moje,da vam se javim...cijeli dan neka trka,sad u kuci vodim bitku sa femarom...vec sam pocela osjecati ove jajnike kako me zatezu,pa me panika uhvati...tek drugi dan pijem a vec boli[sm=zmeden.gif]...cijeli dan sam mrzovoljna i ljuta..valjda je to sve posljedica tableta....
muzic sve to trpi..heeheheh,ali sta cu...
Anandi,cekamo zajedno sa tobom....abd da nam budes[sm=nosecka.gif]

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (30.9.2013 21:56:44)

Ima li neko da su mu bili uspjesni ciljani odnosi sa stimulacijom Klomifenom? Od polovine oktobra, tj. kada stigne [sm=hudicek1.gif] krecem sa klomifenom, pa me neka frka uhvatila, ne nadam se nikako da ce uspjeti, nego me nesto frka da se sta ne poremeti, hahahhaha. Jooooj! [sm=zmeden.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 8:27:44)

Jutro moje zenice.
Evo i mene ponovo. [sm=smiley1.gif]

anandi draga, akoBogda da ova inseminacija plodom urodi.I svim ostalim zenicama koje ovaj mjesec cekaju da ugledaju svoje dvije [sm=rozacrtici.gif].

Ja sam sinoc bila kod Dele.
14.dan ciklusa, stimulacija Femarom.
Endometrij 9mm i tri vodeca folikula na desnoj strani od po 17,18,18mm.
Ovulacija se sinoc nije bila desila i sve je nagovjestavalo da ce se to danas desiti, a otkako sam jutros dosla na posao desna strana me razlama, hladno mi je i osjecam se isto kao kad trebam da dobijem.Ponijela sam sa sobom dva LH da danas uradim, ali mislim da nema potrebe, haman da se evo desava. [sm=smiley1.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 8:32:04)

IZVORNA PORUKA: rihann

Cao curke moje,da vam se javim...cijeli dan neka trka,sad u kuci vodim bitku sa femarom...vec sam pocela osjecati ove jajnike kako me zatezu,pa me panika uhvati...tek drugi dan pijem a vec boli[sm=zmeden.gif]...cijeli dan sam mrzovoljna i ljuta..valjda je to sve posljedica tableta....
muzic sve to trpi..heeheheh,ali sta cu...
Anandi,cekamo zajedno sa tobom....abd da nam budes[sm=nosecka.gif]

I ja sam bila na Femari ovaj mjesec, ali iskreno, nit sam bila nervozna, nit napuhana, nit me je sta bolilo.Moja prva stimulacija Klomifenom je upravo takva bila kako ti opisujes.Ludila sam. [sm=smiley1.gif]
Ali izdrzi.Sve to prode samo kad ne mislis na lijek. Zabavi se nekim lijevim stvarima. [sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 8:45:08)

Draga moja twinkies04 bila sam vrijedna sinoc hihihih[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
rihann ista sam ti, promjena raspolozenja u sekundi, al et ivalja nam izgurat [sm=bravo.gif]
witch ja sam koristila stimulaciju klomifenom i evo sad sam na katastrofalnom cekanju, javit cu vam da li je uspjelo. Mada ima djevojaka kojima je uspjelo, vjerovatno ce se vec netko javiti.
jutro Ma_Ja i tebi[sm=smiley1.gif] ne zelim da se nadam, pa da se razocaram al opet to je jace od nas. ovih par dana me bas donji stomak muci kao da cu svaki cas dobiti, a ti draga moja izlazi ranije s posla i znas sta ti je cinit[sm=smiley36.gif] aBd da i ti ugledas [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] kao i sve mi trudilice.
Moze li mi neka reci koliko je placa kod balica vadenje bete?
kupila sam dva testa i evo gledam ih i ludujem, trebam ga raditi sad u ponedeljak a muzica nece biti, mora na posao pa cu jedan odraditi za vikend a drugi u ponedeljak pa doktoru. Hoce da bude prisutan.al me muci to sto ja tek trebam dobititi 11.10-tog a test treba da radim 7.10, pa me malo buni da li ce moci pokazati trudnocu ako je ima, znam da su mi sad ovi ljekovi poremetili ciklus al opet mi nesto malo vremena[sm=zmeden.gif]
Nadam se da vas nisam puno utusila s pricom [sm=smiley36.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 9:09:25)

Evo ja pisnula LH.
[sm=rozacrtici.gif] iste milion posto.A znala sam i bez testa. [sm=smiley1.gif]

klemzi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 9:10:53)

IZVORNA PORUKA: Ma_Ja

Evo ja pisnula LH.

Sretnooooo![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 9:16:50)

IZVORNA PORUKA: klemzi

IZVORNA PORUKA: Ma_Ja

Evo ja pisnula LH.

Sretnooooo![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hvala draga.
I preslatko izgledas sa stomacicem u onoj plavoj haljinici! [sm=smiley1.gif]

klemzi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 9:28:31)

Hvala Majo. Dabogda vi nama cure sve ostale tjudne sa femarom ili bez nje, eto meni i Avalonki je ona bila dobitna [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.10.2013 10:12:44)

sretnooooooo!!!!!danas je malo bolje,nema bolova kao juce.dr.trebam ici u petak ili subotu pa cemo vidjeti napredak....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>