RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 23:42:56)

rihan pa nije veliki razmak, mislila sam da je mozda nekih 5-6 mjeseci.
alegro Ne znam odakle da krenem, ludim [sm=smiley29.gif] stomak napuhan i tvrd ko kamen,probada u donjem dijelu kao i krsta.grudi ne smijem ni da dotaknem, uzasno bole[sm=smiley19.gif]
Sve mi ovo stvara uzasnu nervozu da ne mogu da spavam a ni da jedem, sad jel ovo sve u mojoj glavi ili je neki znak stvarno ne znam[sm=zmeden.gif]

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 23:45:47)

IZVORNA PORUKA: rihann

IZVORNA PORUKA: Ma_Ja

IZVORNA PORUKA: rihann

Sta mislite da li moze ovulacija da se desi i dok se piju tablete?femara u mom slucaju.juce sam imala sve simptome ovulacije,iscjedak bol u desnom jajniku a imam jos dva dana da pijem i tek u petak dr.idem...temperatura se povecala...a inseminaciju trebam raditi.

A kad obicno imas ovulaciju? Ma Femara ti je cudna, tj. sve te tablete za stimulaciju.Covjek se osjeca napuhano, sa ovim i onim poteskocama i bolovima..tj. sve je to u glavi, prosla sam te faze. [sm=smiley1.gif]
Ovaj mjesec sam i ja na Femari, ali da mi je nesto pomakla ovulaciju - nije. Ona je bila kad uglavnom i bude.15 dan. A da radis LH test? Mislim da bi ti to najpametnije bilo.

Ma ovulacija obicno bude 9,10,11 dan to je tako uvjek,pitala ja dr.ali ona kaze da sad to nema veze...sutra cu kupiti LH test i vidjet cu sta je....a jedva cekam daa odem dr.pa da vidim kako napreduje..tako sam opterecena i nervozna da vise ne znam sta da radim, a femara me smori,sad mi se place,pa smije,mjenjam raspolozenja...strasno[sm=zmeden.gif]

Rihann, ako se vec toliko opterecavas, zakazi se kod dr nek vidi je li bila ovulacija. Ja bih se zakazala. Neka kaze da sam luda, ali ja bih bila mirna [sm=smiley36.gif] a sve te promjene raspolozenja mozda i nemaju veze sa femarom. U postupku si i to je psihicki jako tesko za podnijeti, i naravno da ti se i place i smije i sve to... Sretno, mila, da sve ovo ubrzo bude iza tebe...

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.10.2013 23:46:02)

alegro sretno sutra[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 9:52:37)

Anandi samo da pozdravim...eto jos koji dancic...ubi tebe neizvjesnost jelde?uh ovocekanje je najteze...drzim fige da bude [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]..a bice ako bog da...
rihann ti kuburis s femarom vidim...opusti se malkice..znam da je tesko,al eto kao sto rece AAvalonka moja zakazi se kod dr.pa provjeri,dzaba se mucis i nagadjas,jel il nije...na kraju krajeva u nasim rukama nista nije,pa se i ne muci zato...

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 10:27:57)

Zenice moje jutro.
Imam jedno pitanjce za one koje su bile na Femari ili jesu sad - danas mi je 17.dan ciklusa, ovulacija bila 15. dan popracena neugodnim bolovima, medutim..meni je i 16. , a evo i 17. dan i dalje pritisak u stomaku i imam osjecaj kao da cu sad dobiti. Inace, dok sam je pila nista osjetila nisam, pa me zanima jel ima neki posFemara period,jel neko od vas to prosao? [sm=smiley1.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 10:37:03)

Ma_Ja,meni je femara cudna skroz.prvi put kad sam je pila prokrvarila sam 12 dan ciklusa(nisam dobila nego kao spotting)medjutim ja zvala dr.i ona rece da je ovulacijsko,ALI taj spotting mi se vukao 7 dana(u medjuvremenu sam radila inseminaciju)i na kraju dobila prije ocekivane [sm=hudicek1.gif].u tom preiodu su mi bili konstantni bolovi.medjutim sad mi je malo drugacije,manje su bolovi,ali vidjet cemo sve kako ce se odvijati jer mi je danas 9 d,c,i danas zovem da se narucim na folikulimetriju...

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 10:39:16)

Ma ne mogu bas reci da mene muce bolovi, nisu to bolovi, nego mi je samo pritisak u stomaku, napuhan mi stomak podnu.Isto kao pred dobitak. [sm=smiley1.gif]
A ti obavezno zovi dr. danas jer sto je sigurno sigurno je.

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 10:43:44)

IZVORNA PORUKA: Alegro

Pozz cure!
Rihann jeste li radili test na antispermalna antitijela, posto je i kod nas isti slucaj ( aglutinacija ) i isto nam je receno - prirodno nista ako se o tome radi, ali kao moze biti i zbog prolazne upale pa ti sad znaj sta je.
Ja sutra idem na dogovor oko toga sta dalje, mada iskreno nisam vise pametna.

Anandi ima li ikakvih simptoma? AkoBda da ugledas [sm=rozacrtici.gif] pa da se zajedno radujemo!

Ljubac veliiiiiiiiiiiiiiki za sve!!!

Alegro,radili smo antispermatozoidna antitjela i NEGATIVNA,sto jos vise zbunjujuce...to nije bilo nikako nego eto i sad se to pojavilo.sad kad budemo radili IUI dr.ce da vidi da li je i dalje prisutna aglutenacija i kako se ponasaju[sm=zmeden.gif].ja sam cak kontala da uradim antiovarijalna antitjela...samo to jos nisam uradila...ma i ja sam [sm=zmeden.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 11:11:03)

Hvala TWinkies04 draga sto si se javila. Sta se desava kod tebe?
Ma_Ja potpuno te razumijem za taj pritisak i nadutost u stomaku, meni vec jede zivce [sm=smiley36.gif]
rihan kad radis IUI??
Zene moje ja ova 4 dana cu da izludim nacisto[sm=zmeden.gif]

Alegro -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 11:31:58)

Rihann i kod nas je tako ispocetka nije bila prisutna aglutinacija. Sad zadnji nalaz šok i kad smo radili IUI isto samo sto su uspjeli izdvojiti veliki broj plivaca, al eto opet nista. Mi nismo radili jos taj nalaz, al cemo vjerovatno, a to za antiovarijalna nisam znala [sm=zmeden.gif], sad cu i to da iscackam po netu [sm=smiley36.gif].

Anandi znam kako ti je.Ja ispocetka nisam ni razmisljala, a kad se priblizilo... Drzi se, bit ce to sve dobro.

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 12:10:03)

Anandi,sutra idem dr. na prvu polikulimetriju 10 d.c.,pa cemo vidjeti kako napreduje i kad cemo raditi IUI,u ova 3-4 dana sigurno
Alegro,antiovarijalna antitjela se mogu stvoriti i kod upale,ali iskreeno niko meni nije to predlago,a nije mi jasno zasto nije uspjevalo dok mi je muz bio OK..e sad i ovo, tako da nisam normalna...[sm=zmeden.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 12:42:46)

rihan drzim fige za sutra, aBd da bude dosta velikih folikula[sm=bravo.gif] i da insem prode dobro.
Draga moja Alegro danas kako je 11 dan poslije insem razmisljam da li da odradim test sutra ili prekosutra[sm=zmeden.gif] u svakom slucaju cu odraditi jedan u ponedeljak kako mi je doktor rekao. A stvarno nemam hrabrosti odradit ga[sm=smiley13.gif]

Alegro -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 14:12:20)

Anandi ne radi testove, uradi ga onda kad ti je doktor i rekao,poslusaj me.Mene su izludili. Ja sam radila na dan kad sam trebala dobit, ustala ujutro, spremam se na posao reko da ja uradim testic, kad na njemu nista, sta cu pomirim se s tim i sad cekaj da dobijem. Sjela popila kafu i u kupatilo da ga bacim,a na njemu svijetla roza linija, vjerovatno kako je odstajao.Opet to mi dalo malo nade. Nakon toga kasni 3 dana, a nisam koristila utrogestane i na kraju corak [sm=smiley19.gif]. Nekako sam lakse podnijela ovo kad sam prvi put vidjela da je negativan, kasnije me je bas dotuklo. Kako hoces, eto to ti je moj savjet.Pusaca!

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 15:11:36)

zato ih jos nisam ni odradila, al me uzasno buni jer imala sam 11-tog a insem sam radila 22 i doktor hoce da radim test 7 znaci sad u ponedeljak al opet mislim da je i to rano [sm=zmeden.gif]
Mozda sam malo dosadna, al opet ne mogu biti pametna
Zao mi je sto ti se tako desilo, valjda bude neke srece i nafake da i mi docekao te sretne trenutke

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 15:12:21)

Zaboravih reci inace mi je ciklus svakih 31 dan

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 16:31:31)

est
IZVORNA PORUKA: anandi

zato ih jos nisam ni odradila, al me uzasno buni jer imala sam 11-tog a insem sam radila 22 i doktor hoce da radim test 7 znaci sad u ponedeljak al opet mislim da je i to rano [sm=zmeden.gif]
Mozda sam malo dosadna, al opet ne mogu biti pametna
Zao mi je sto ti se tako desilo, valjda bude neke srece i nafake da i mi docekao te sretne trenutke

Anandi,meni je dr. rekla da poslije 14 dana od dana O se moze uraditi test, tako cekaj ponedjeljak i onda uradi betu,po mojoj racunici tako i dodje 15,16 dan od O.nista prije nemoj radit...

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 18:13:27)

Moja anandi sve mi znamo kako je to cekati...ti si se puno opteretila,da znas da i to utice na konacan ishod,zato ti kazem de se malo opusti.ako bas ne mozes cekat uradi test,al samo pod uslovom da ces to podnijet kako treba.Ja nisam nikad cekala 15 dana,ja uradim 7-10 dana poslije ovulacije,i kad je bio negativan uzimala sam to s rezervom dok ne dodje[sm=hudicek1.gif].nisam se unaprijed razocarala,jer nikad se ne zna...

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 18:47:32)

Draga Twinkies hajd sto sam ja nervozna sto je i normalno al sad me poceo spopadat ovaj moj muzic kaze hajdi odradi pa ako bude negativan mislit cemo da je rano[sm=smiley36.gif] kud se sad on unervozio
Nego sad kad sam se tusirala primjetila sam da mi se bradavice gule, nikad mi se to nije desavalo, a bole, uzas pa et ako je neka imala slicno iskustvo neka kaze
ljubim vas

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 19:16:15)

anandi draga pa kod vas je u kuci pravo opsadno stanje..[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
a grudi te mogu boljeti od stoperice jer i to je hcg pa vjerovatno reagujes...i meni se desilo....tako da ti tu ne mogu puno pomoci...[sm=smiley36.gif]
ne znam curice eto..da ti kazem 100% uradi ne mogu.Da kazem nemoj,znam kako je....jest se brate tih 15 dana oduzilo i meni,a kamoli tebi...ja tebi zelim da to uspije od ovaj put pa kako god....pusaaaa

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2013 21:33:35)

zene drage... pune ste pitanja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
anandi, bolne grudi u trudnoci i mimo nje su uglavnom posljedica progesterona. koliko znam, ti si na visokim dozama progesterona trenutno, tako da je sve to od utrogestana.

Ma_Ja, i ja sam poslije svake stimulacije imala taj osjecaj nadutosti, vise nego u odnosu na svoj prirodni ciklus. nije mi to bilo samo od Femare, vec i od Klomida i Merionala i svega...

rihann, super za antispermatozoidna antitijela [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] kod nas su bas ta pozitivna, nije bas lijepa dijagnoza [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]... pretpostavljam radili ste ASA u spermi, ne ona iz krvi (jer ta ASA iz krvi muskarca nisu uopste bitna). a posto vidim da spominjes anti-ovarijalna, ne znam jesi li radila i ostala (anti-nuklearna, anti-dsDNK, anti-zona pellucida i sl.).

twinkies, tebi veeeliki [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] za podrsku curama

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (4.10.2013 8:59:24)

IZVORNA PORUKA: AAvalon

twinkies, tebi veeeliki [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] za podrsku curama

a ja se vec zabrinutla gdje si ti meni...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (4.10.2013 16:17:04)

U pravu si Avalon za utrogestane, zvala sam i doktora i on je isto rekao, malo mi je bilo cudno jer nikad me grudi ne bole.Najvise me prepalo sto se kozica pocela guliti.
Drage moje zene ja nisam sva svoja, da ne bi mislila sta i kako ce biti u ponedeljak uzela sam da cistim stan. Znate kako to ide, pomjeri jedno privuci drugo kad odjednom podose krsta probadat[sm=smiley13.gif] a doktor fine rekao nemoj nista tesko dizat.
Sad evo umotala se u dekicu i pijuckam caj i nadam se da nisam nista zeznula.

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (4.10.2013 16:22:58)

anandi, sad imas ogromne kolicine progesterona u organizmu u odnosu na inace, pa zato osjecas grusi. a i to guljenje ti je od progesterona, i meni se desilo u trudnoci jer sam bila na visokim dozama utrogestana. uglavnom, normalno je, ne sikiraj se nista. i ne sikiraj se za ciscenje stana, nisi sigurno nista zeznula, nemoj se sad tim opterecavat. ja sam se svaki put pazila poslije IUI, zadnji put svakako nisam ocekivala nikakav uspjeh, pa sam se pentrala po drvecu, vozila bicikl izbrdo, vukljala torbetinu jer smo isli na put, i eto hB bilo uspjesno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] a zene po njivama rade i sve bude ok

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (4.10.2013 16:30:35)

Obicno to tako i bude, kad se ne nadas. Koliko si puta radila IUI?
Jucer sam vam kukala na muzica, pa Boze dragi ne da mi podici ni burence od 5l s vodom [sm=smiley36.gif] prenose ga emocije ko da je on na tabletama.. hehehe
Pa se i ja beze ispripadam a ono bit ce kako je sudeno.
Pravo da vam kazem i ne vjerujem da ce uspjeti od prvi put, kako citam ovdje slabo kojoj zeni je uspjelo, opet nikad se ne zna

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (4.10.2013 18:06:08)

hej, nikad se ne zna, proljece12 ima blizance iz prve IUI kod dr Dele [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>