RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 16:48:09)

Lala10 ja nikada u stimulisanim ciklusima nisam pratila BT jer nije mi bilo smisla poslije svih tih lijekova.Ja sam obicno pratila po LH testovima,ali ni u to nisam vjerovala 100 % jer je kod mene LH uvijek veci tako da nije pouzdano ni to.Ali ja sam imala obicaj 4-5 dana poslije otici na ultrazvuk kod moje dr. da se uvjerim da li je bila ovulacija ili ne da se ne nadam dzaba.Ukoliko se nadje zuto tijelo ovulacija je sigurno bila,ako ne nije i to je to.Ja bih prije rekla da si ti imala ovulaciju,a za taj skok BT nemam neko objasnjenje jer ja se ne uzdam u to bas potpuno s obzirom da mnoge stvari mogu uticati na basalnu temperaturu..
POzzzz

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 16:56:40)

IZVORNA PORUKA: lala10

hvala AAvalon[sm=bravo.gif] sto me nasmija. u pravu si,ali znas i sama da sve nesto proispitujemo u nadi za nasim [sm=duda.gif] . necu vise ni mjeriti bt..samo se nanerviram

lala, ja tebi pametujem, a i gora sam bila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] doduse nisam tu bazalnu i sluz pratila, ali brate dragi, da sam mogla sebi kupit kakav ultrazvucni aparat, ja bi ga kupila da sama sebi folikule gledam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 17:00:15)

AAvalon ne bi mi vjerovala kad bi ti rekla sta sam ja radila...[sm=smiley1.gif] ima veze s ovom tvojom izjavom...)

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 17:01:11)

twinkies, pa zar ima neko gori od mene [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 17:02:33)

Uh ima ima vjeruj...pricat cu ti zgode i nezgode s tim svim...dr.se ismijala al od srca kad sam joj ispricala..:)

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 19:02:07)

IZVORNA PORUKA: Twinkies04

Anandi ja sam stopericu primila u cetvrtak, a subotu sam imala ovulaciju tako da sve je individualno.Dobro ti je dr rekao ne mora biti,tako da nemoj se zbog toga brinuti uopste.Ako su folikuli bili dobri,primila pregnyl i sve ostalo ovulacija ce biti to je neizbjezno.opusti se malo,skreni misli,znam da je tesko,ali zabavi se u medjuvremenu s necim i nemoj toliko osluskivati samu sebe,mene je to izludjivalo vjeruj,pa svaku promjenu na sebi sam analizirala.
Ma anandi sve je lakse za podnijeti kad ima neko da suosjeca s tobom.od mojih prijateljica niko nema ni slicnih problema pa o tome i ne pricamo jer uvijek cujem ono ''sve je to u tvojoj glavi'' ili ''kad prestanes razmisljati o tome desit ce se samo''..
Barem smo ovako tu jedni za druge i to puno znaci....
Drzimo ti fige i ne predaji se....[sm=smiley1.gif]

najpametnije mi je da budemo narednih dana bezobrazni[sm=smiley36.gif] i valjda se nesto uhvati. A pravo da ti kazem meni je bar lakse podijeliti ovo sa strancima nego sa svojim a i ovdje smo sve s nekim problemom, i puno pomaze ovaj razgovor...
lala10 aavalon je u pravu [sm=smiley1.gif] umjesto sto ovdje desifrujemo reakcije tijela bolje da se zatvorimo u spavace sobe [sm=smiley36.gif]
a ja vecem nasla nesto pametovat a i sama nesto zapitkujem[sm=smiley36.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 20:24:23)

Moje cure ima neko i gori,nema sta nisam radila,cak sam vodila i dnevnik o ciklusu bt,iscjedak ma sve zivo ,ma strahota...pa malo pustim,al postajem opsjednuta[sm=jezicek.gif],a i lakse mi je kad ovdje podjelim sa vama...

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 23:41:35)

Anandi to ti je dobar plan..samo naprijed..tako ce barem vrijeme brze proci...:) ma super je ovo tu smo sve skupa pa se nekako nadopunjavamo...:)
Rihann sve je to normalno...nista se ne brini....mala doza opsjednutosti je dozvoljena :)

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (24.9.2013 0:22:22)

naravno Twinkies04 spojimo ugodno s korisnim[sm=smiley36.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (24.9.2013 0:25:17)

IZVORNA PORUKA: rihann

Moje cure ima neko i gori,nema sta nisam radila,cak sam vodila i dnevnik o ciklusu bt,iscjedak ma sve zivo ,ma strahota...pa malo pustim,al postajem opsjednuta[sm=jezicek.gif],a i lakse mi je kad ovdje podjelim sa vama...

Draga moja sve smo spremne uciniti za [sm=duda.gif] sta god te muci reci, ovdje smo sve uz tebe[sm=bravo.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (24.9.2013 11:10:40)

Anandi hvala i da sto prije sve ugledamo [sm=rozacrtici.gif]....

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 0:06:59)

Drage moje zenice imam jednu dilemu: poslije inseminacije dr. mi je kao terapiju prepisao folnu 1x1, aspirin1x1 i utrogestan 3x2 e sad u apoteci su mi dali po jednu kutiju tako da utrog. cu ispiti za 4 dana a folnu i aspirin za 17 dana pa me zanima trebam li uzimat jos utrog ili samo tu kutiju?
Jos dugih 12 dana do bete, [sm=smiley19.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 9:15:46)

Anandi ja koliko se razumijem da bi se Utrogestan trebao koristiti 14 dana( koliko traje lutealna faza,da se dobro ocuva žuto tijelo) ali opet sve zavisi od dr.do dr tako da ne mogu pametovat sada.Javit ce ti se neko ko je vec koristio pa ce ti dati bolje inf..Tu nam ja AAvalon ona ima iskustva s tim,pa će ti objasniti...

Čekamo tih 12 dana s tobom....od srca ti zelim da ugledas velikiiiiiiiii [sm=rozacrtici.gif]......[sm=smiley1.gif]

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 9:32:24)

anandi, utrogestan koristis do dana (ne)ocekivane menstruacije odnosno do rezultata testa ili bete. znaci jos tih tvojih 12 dana sto ti je ostalo moras koristiti utrogestan. sretno, da bude [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/modricrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] 

usput receno, za sve druge zenice, koje se budu pitale zasto one ne koriste utrogestan poslije IUI... sve je od slucaja do slucaja, ja recimo nikad poslije IUI nisam koristila utrogestan, vec tek nakon sto je test pokazao da sam trudna, preventivno. tako da, nekome doktor prepise, nekom ne, i nista to ne znaci, nemojte odmah paniku dizati i pitati se svasta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 14:09:25)

Draga moja Twinkies pitala sam ja dr kad sam bila i nesto mi je smrljavijo tako da ga nisam skontala[sm=zmeden.gif] a evo kako citam po ovim forumima zene su pile i u trudnoci tako da mislim da nece naskodit[sm=smiley1.gif] otici cu ja uzet jos jednu dvije kutije.
Aavalon hvala na informaciji [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
trenutni osjecaj u stomaku je kao kad se prehladis pa ti crijeva kvrce, tako s vremena na vrijeme, mozda to nesto znaci a mozda je i psiha[sm=smiley1.gif]
Drage moje zenice aBd da sve ugledamo [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] i da se vise ne sikiramo pa da pricamo o pripremama za [sm=nosecka.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 14:56:26)

Anandi curice ne brini se za utrogestan..Nasa AAvalon ti je eto sve lijepo objasnila:) A ja sam utrogestan pila jedno vrijeme kad je bila defektura dabrostona u apotekama,a morala sam ga piti redovno, tako da ne moze skodit....:)
Ma ako bog da jasta cemo nego ugledati svoje [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] ,e tek onda diskusija, mogu da zamislim,ja kakav sam paranoik smoricu vas sve :))

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 15:21:35)

Hehehe vise ne brinem kad imam vas[sm=bravo.gif]
Samo neka se zakaci [sm=duda.gif] pa cemo jedne druge smarat uz kaficu ili caj a muzice poslat na spavanje [sm=smiley36.gif]

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 15:37:18)

Anandi, utrogestan tinije nista drugo nego progesteron, koji se naziva i cuvar trudnoce. Ja sam ga koristila citavu trudnocu, ne brini se za to. Ako tvoja beta bude negativna, ti prestanes sa utrogestanom i kroz par dana dobijes menzes. Ako ti bude pozitivna, a ti nastavis da ga koristis u trudnoci. Tako ti to ide [sm=smiley1.gif]

klemzi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 18:14:01)

Svim curama koje su u bilo kakvom postupku kod Balića želim puuuuuuuuuuno sreće, ja evo zahvaljujući Božijoj odredbi i uz pomoć dr Dele nosim jedno malo pile koje treba da se rodi za 52 dana....sretno cureeeeee[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 19:08:25)

Ja sam od sljedeceg mjeseca na Klomifenu kod dr. Dele, pa cemo vidjeti kako ce sve ici! [sm=bravo.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 19:41:49)

curke moje danas stigla [sm=hudicek1.gif],sutra zovem doktoricu da dogovorim trecu inseminaciju...
anandi,i ja sam imala terapiju utricima 3x1 do dana ocekivane [sm=hudicek1.gif],pa radila test i da je bio pozitivan nastavila bi,tako da nabavljaj utrice i zelim ti da uskoro ugledas [sm=rozacrtici.gif],javljaj nam sve kako prolazi

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 19:49:18)

rihann zao mi je zbog [sm=hudicek1.gif], Sad aBd neka bude treca sreca i zakaci se[sm=duda.gif]
hvala klemzi[sm=bravo.gif] a tebi witch punooo srece zelim od srca i da brzo ugledas[sm=modricrtici.gif]

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 20:36:04)

IZVORNA PORUKA: anandi

Drage moje zenice aBd da sve ugledamo [sm=modricrtici.gif] [sm=rozacrtici.gif] i da se vise ne sikiramo

draga moja anandi, tek onda krenu brige... te kako ces prezivjeti prvi trimestar, hoce li prokucati bebino srce, hoces li dogurati do termina, kako ce proci porod, hoce li beba dojiti, hoce li dobivati na tezini koliko treba, kako ce proci vakcina, hoce li upast kad trci na nesigurnim nogicama, hoce li biti kakvih alergija, hoce li proci zacepljen nosic... eto, ja sam dotle dosla. pretpostavljam sad ide: hoce li pricati na vrijeme, hoce li se razbolijevati u obdanistu, hoce li biti dobar u skoli, hoce li zavrsiti fakultet, hoce li nac finu zenu, hocel pazit staru mater ... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] uglavnom, kad jednom zatrudnis, brigama nikad kraja, ali sve su to slatke brige ako sve ide uz Boziju pomoc normalno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2013 21:50:39)

Hvala anandi . Nesto se nikako ne nadam, ali me valjda osjecaj prevari! [sm=smiley1.gif] Svim zenicama zelim kisu [sm=rozacrtici.gif] i [sm=modricrtici.gif][sm=bravo.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.9.2013 15:53:18)

hahaha dobra ti je ta prica AAvalon [sm=bravo.gif] znaci kad odhranimo predamo snahi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Kao sto kazes sve su to slatke brige, na kraju krajeva i nase mame su nas izvele na pravi put, i sve cemo aBd proci kroz to[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
Witch nemoj da brines, obicno to tako i bude kad se najmanje nadas zakaci se [sm=duda.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>