AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 10:52:38)
|
cure, ja sam radila IUI kod Balica (i druga odnosno treca, zavisi kako gledate, malo je komplikovano, je hB bila uspjesna i sad imam svog bumbara od 20 mjeseci, hvala Bogu). vec sam pisala da su i druge cure uspjele iz IUI kod Balica, sve vam zavisi od dijagnoze i drugih faktora. u glavnom, nema neke posebne pripreme. ja sam pila Femaru (zavisi sta vam dr preporuci, mozete ili piti femaru ili primati menopur), isla na folikulometrije svaka 2 dana. kad je moj JEDINI folikul bio 19mm, primila sam stopericu i tacno 36 sati nakon toga mi je dr Dela uradila IUI. na dan IUI, vi samo morate donijeti uzorak sperme na obradu pred inseminaciju, reci ce vam tacno kada. recimo, nasa IUI je bila u 9 ujutro, mm je "uzeo" uzorak u casicu u pola 8 i mi smo u roku 15 minuta se nacrtali u ordinaciji i dali uzorak na obradu, koja traje oko sat vremena. vi za to vrijeme malo setnete i grlite se ili popijete kafu i tako. i onda dodjete, IUI vam je kao obicni pregled, stavi dr spekulu i malo dole cacka da kateterom ubaci obradjeno sjeme, to se ni ne osjeti. traje 4-5 minuta i malo odlezite i onda kuci, normalno se ponasate. da napomenem da 2 dana pred davanje uzorka je preporuceno da se ne hopsate, posebno ako nemate normospermiju u vasem slucaju. ali i to ce vam doktorica najbolje znati reci. moj vam je savjet da ne idete "nazor" na bilo kakve postupke. jeste istina da vrijeme leti kako kaze twinkies, ali uspjeh svakog postupka donekle zavisi i od psihickog stanja (dokazano studijama, nisam ja izmislila niti je to moje misljenje, cak se ni ne slazem bas sa ovim). tri-cetiri mjeseca gore dole nece vam nista promijeniti u smislu godina, a bit cete spremnije za postupak. ja sam prosla 3 ciklusa klomifena sa brojnim folikulama ali sugavim endometrijem, 2 ciklusa sa merionalima i menopurima i opet brojnim folikulama i nista. kad mi je dozlogrdilo i kad su mi folikule stale sa razvojem uprkos 3-4 menopura dnevno, ja odmorila 4 mjeseca. doslovno smo koristili kondome da se ja ne bih nicemu nadala i ocekivala i oplakivala, vec da budem rahat. poslije toga sam ispila femaru, otisla na IUI, i eto, sad hvala Bogu i dr Deli imamo svog bumbara. sretno sa inseminacijama. upamtite da to nije carobni stapic i da nije zagarantovan uspjeh, ali i da i na forumu i mimo njega imamo puno cura koje su svoje kiflice docekale upravo zahvaljujuci inseminaciji kod Balica. jos jednom sretno svima! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|