RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Vedica -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.9.2013 17:50:03)

I ja bih rado potpisala ove djevojke iznad mene [sm=smiley1.gif]

Samo rijeci hvale imam za ordinaciju Balic, posebno za dr. Delu jer je potpomogla da moja zvjezdica dodje na svijet [sm=smiley32.gif]

A svim curama u postupku zelim sto prije visokeee bete [sm=bravo.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.9.2013 15:33:20)

cao cure
evo ova vjestica je ipak dosla [sm=hudicek1.gif] samo sto nije kao inace, neki je oskudni braonkast iscjedak doduse jos je prvi dan.
sad sam zvala ordinaciju balice da vidim za stimulaciju ovulacije, jer je adem to spominjao prosli mjesec kad sam radila HSG (nalaz je uredan) takoder je spomenuo da postoji mogucnost krvarenja al da je u pitanju trudnoca. tako da sam cure moje u losem psihickom stanju, ne znam sta da radim, dode mi da dignem ruke od svega [sm=smiley19.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.9.2013 8:03:10)

anandi ama kakvo je to padanje morala?
Pa dosla vjestica i sta sad! Nije smak svijeta!Ima iduci mjesec i svaki poslije njega! Bitno je da je covjek zdrav i da ima volju za borbu, pa dok smo zivi postoji borba za ovo i ono!

[sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.9.2013 0:21:58)

Znam Ma_Ja, ali jednostavno su nekad emocije jače...
Doktor mi je javio da sad 15-tog (5-ti dan ciklusa) počnem piti Klomifen (2x1 5 dana) pa da dođem na folkulometriju 19-tog. Nije mi jasno zašto mi uključuje stimulaciju ovulacije kad je prošli mjesec utvrdio da bude ovulacija [sm=zmeden.gif] Prije sam išla kod Azabagića i dole doktorica mi je prepisala Klomifene u kombinaciji sa Dabrostonom, nisu mi baš pasali, stomak me bolio, i bio je napuhan...Može li mi neka reći koji je kod Balića naredni korak, poslije Klomifena ako ne dođe do [sm=rozacrtici.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.9.2013 8:29:20)

Razumijem te, ali eto..mene kad obuzme to stanje pocnem samu sebe da zavlacim samo da bi skrenula misli.
Protiv Bozije volje se ne moze i to sigurno znas.

I ja imam redovne ovulacije, sve se fino izdesava, ali Klomifen dobijas kao stimulaciju iste, kao da je malo pogura. Ne uzimas samo Klomifen ako nemas ovulacije.

I ja sam bila na njemu dva mjeseca, prvi ga lose podnijela, nakon njega dobila Stopericu i nista. Drugi mjesec opet Klomifen, super ga podnijela, sve bilo super, ovulacija se desila,pucanje folikula prirodno,sve bilo ok osim endometrija i naravno opet nista. Onda sam pauzu pravila zbog godisnjeg doktorice - nije htjela da uzimam stimulaciju bez da me prati, iduci mjesec opet pauza jer mi je muz bio na putu, e ovaj mjesec idem na Femaru.To je slijedeci korak kod Balica.I ja sam kod njih, tj. kod dr. Devlete.
Nakon toga ne znam. Ne znam kolko puta daje stimulaciju Femarom.
Mislim da poslije toga definitivno ide priprema za inseminaciju.

Ali kako god samo digni glavu i skupi snagu, od gubljenja nade nema nista..

pepika -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.9.2013 14:45:58)

Mi smo dva puta radili inseminaciju al bez uspjeha,stimulacija femarom. dr Dela nam je preporucila da slj. korak bude VTO,da ne gubimo vrijeme i zbog moji godina a ni nalaz od mm nije idealan. A i ja imam ovulacije i sve ok.

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.9.2013 15:04:11)

Ja sam mu planirala sad 19-tog kad budem isla na folikulometriju popricat s njim da ako ovog mjeseca ne bude nista da pokusamo inseminaciju, jer ne bi koristila klomifen par ciklusa i gubila vrijeme.
Kakve su pripreme za inseminaciju, mislim sta sve treba do tog cina?

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 0:16:25)

cao zene...
Evo da vam javim, danas sam bila na prvoj folikulometriji i doktor je prezadovoljan mojom reakcijom na klomifen. Kaze da na jednom jajniku imam 2 foliula od 16mm i na drugom 14mm i nesto sitnijih [sm=smiley36.gif] Sutra moram opet ici,a u nedelju eventualno ponedeljak (zavisno kako se budu ponasali folikuli, tj kako nastave rast) planira da radimo inseminaciju. Nisam ocekivala da ce to biti sad ovaj mjesec, tako da sam sad sva u hausu[sm=zmeden.gif] sta, kako,gdje...itd
Sretno nam svima da ugledamo [sm=rozacrtici.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 7:26:51)

IZVORNA PORUKA: anandi

Ja sam mu planirala sad 19-tog kad budem isla na folikulometriju popricat s njim da ako ovog mjeseca ne bude nista da pokusamo inseminaciju, jer ne bi koristila klomifen par ciklusa i gubila vrijeme.
Kakve su pripreme za inseminaciju, mislim sta sve treba do tog cina?

Jutro.
Ista sam i sa istim pitanjem. [sm=smiley1.gif]
Ja sam dva puta koristila Klomifen pa imala pauzu od dva mjeseca i sad idem na Femaru, tj.od sutra je pocinjem uzimati.Planirala sam sa dr. pricati i vidjeti da li ima smisla da idemo i dalje sa stimulacijama ili da predemo na konkretnu stvar.
Ako saznas kako, sta ide javi..:)

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 10:16:18)

Da se i ja ukljucim malo...posto vidim da smo svi skoro kod Balica..Ja sam pacijentica dr.Dele...kod mene je islo nekako ovako..Prvo klomifen dva ciklusa,nismo isle vise jer sam kod prethodne dr.imala puno vise ciklusa nego sto sam trebala ukupno imati,a nisam reagovala na klomifen nikako.Dr.Dela je odustala od klomifena jer sam izgleda rezistentna,pokusale smo femaru,endometrij je bio super,a folikula velikaaa 0,odustale smo i od toga,pa smo pokusale 3 ciklusa sa Merionalom( primala sam 2 boce7/ dana,a dr.mi je znala produziti i na 10,od toga samo jedan ciklus sam imala folikule dovoljne za ovulaciju,do trudnoce nije doslo.Kada sam pitala Dr. za IVF rekla je da je to zadnja opcija i da nije trenutno za to i dogovorile se za inseminaciju,ali prije toga sam uradila laparo i histero jer sam imala septum uterusa.To je bilo u aprilu.Inseminacija je trebala biti dogovorena avgust/septembar,ali ja sam se nesto uplasila i zastala na svemu,pravim pauzu dok ne budem psihicki spremna.ne znam koliko je cura ovdje uspjelo sa inseminacijom.ja znam da bi svako naredno razocaranje tesko podnijela.
Ali u svakom slucaju zalim sto to nisam uradila prije 5 godina kada sam krenula sa svime i kada sam imala puno vise snage i hrabrosti.Tako da Ma_Ja ako planiras nesto ozbiljnije ja bih ti savjetovala da popricas sa doktoricom i krenes u akciju dok se nisi umorila od svih tih procedura i lijekova.Nekako je drugacije kada pocnes to sve da ganjas,imas vise nade i entuzijazma i onda je sve lakse podnositi..
Veliki pozdrav... i sretno....

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 10:52:38)

cure, ja sam radila IUI kod Balica (i druga odnosno treca, zavisi kako gledate, malo je komplikovano, je hB bila uspjesna i sad imam svog bumbara od 20 mjeseci, hvala Bogu). vec sam pisala da su i druge cure uspjele iz IUI kod Balica, sve vam zavisi od dijagnoze i drugih faktora.

u glavnom, nema neke posebne pripreme. ja sam pila Femaru (zavisi sta vam dr preporuci, mozete ili piti femaru ili primati menopur), isla na folikulometrije svaka 2 dana. kad je moj JEDINI folikul bio 19mm, primila sam stopericu i tacno 36 sati nakon toga mi je dr Dela uradila IUI. na dan IUI, vi samo morate donijeti uzorak sperme na obradu pred inseminaciju, reci ce vam tacno kada. recimo, nasa IUI je bila u 9 ujutro, mm je "uzeo" uzorak u casicu u pola 8 i mi smo u roku 15 minuta se nacrtali u ordinaciji i dali uzorak na obradu, koja traje oko sat vremena. vi za to vrijeme malo setnete i grlite se ili popijete kafu i tako. i onda dodjete, IUI vam je kao obicni pregled, stavi dr spekulu i malo dole cacka da kateterom ubaci obradjeno sjeme, to se ni ne osjeti. traje 4-5 minuta i malo odlezite i onda kuci, normalno se ponasate. da napomenem da 2 dana pred davanje uzorka je preporuceno da se ne hopsate, posebno ako nemate normospermiju u vasem slucaju. ali i to ce vam doktorica najbolje znati reci.

moj vam je savjet da ne idete "nazor" na bilo kakve postupke. jeste istina da vrijeme leti kako kaze twinkies, ali uspjeh svakog postupka donekle zavisi i od psihickog stanja (dokazano studijama, nisam ja izmislila niti je to moje misljenje, cak se ni ne slazem bas sa ovim). tri-cetiri mjeseca gore dole nece vam nista promijeniti u smislu godina, a bit cete spremnije za postupak. ja sam prosla 3 ciklusa klomifena sa brojnim folikulama ali sugavim endometrijem, 2 ciklusa sa merionalima i menopurima i opet brojnim folikulama i nista. kad mi je dozlogrdilo i kad su mi folikule stale sa razvojem uprkos 3-4 menopura dnevno, ja odmorila 4 mjeseca. doslovno smo koristili kondome da se ja ne bih nicemu nadala i ocekivala i oplakivala, vec da budem rahat. poslije toga sam ispila femaru, otisla na IUI, i eto, sad hvala Bogu i dr Deli imamo svog bumbara.

sretno sa inseminacijama. upamtite da to nije carobni stapic i da nije zagarantovan uspjeh, ali i da i na forumu i mimo njega imamo puno cura koje su svoje kiflice docekale upravo zahvaljujuci inseminaciji kod Balica. jos jednom sretno svima! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 12:11:25)

Ja sam mu prosli mjesec kad sam radila hsg rekla mu da ne zelim cekati 2 mjeseca da dode do prirodne oplodnje i da naredni mjesec odmah ukljucimo stimulaciju ,
Tako je bilo, evo ispila sam klomifene sinoc, i evo sad se spremam psihicki za danas [sm=smiley1.gif] nadam se da ce folikuli jos narasti [sm=bravo.gif]
Asto se tice samog postupka, kaze da je puno njeznije od hsg-a, kao sto su vec rekle cure s kateterom zacas odrade evo vam link pa pogledajte kako tece postupak
javascript:playVideo(6,'qCdIiLLF0vw')
doktor mi je prepisao tablete poslije inseminacije (aspirin,folacin i utrogesten), e sad mene zanima kako se konzumiraju ove utrogesten, da li je vaginalno ili se piju?? danas cu ga bas pitati.
Također je spomenuo neku injekciju da ce mi dati prije samog postupka, koja je to injekcija i koliko se placa ako neko zna?
Javit cu vam kako je proslo danas, nadam se da ce biti ok[sm=bravo.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 12:28:53)

anandi ti danas radis inseminaciju, kako sam te ja shvatila? Ako je tako neka je sa srecom i da se akoBogda fino zakaci. [sm=smiley1.gif]

AAvalon tvoja izreka u potpisu..dok disem nadam se, prava je, ama bas prava! [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
Bila sam danas kod Dele, od sutra pijem Femaru pa cemo na folikulometriju, standardno.
Pitala sam je kolko puta ide postupak sa Femarom - ona kaze jedno 2,3 puta cemo pokusati i vidjeti kako reagujem.Ako s enista ne desi onda idemo sa inseminacijom.
A svida mi se tvoj sisitem opustanja. [sm=smiley1.gif]

Twinkies04, ja sam Deli dosla skoro sva ozaloscena jer mi je jedna doticna dr. rekla da sam dosla do etape vantjelesne i da joj dodemo na razgovor o tome, a ja prije toga nit sam imala stimulaciju ovim ili onim, inseminaciju, a i nismo u nekim godinama da nam je zadnji voz (ja '84, muz '85)..i kad sam joj sve to ispricala ona se doslovno sokirala. I da napomenem da za 3 godine braka nijedan doktor kod koga sam bila nije me poslao da radim nalaz hormona, a radila sam sve neke lijeve stvari i samo su me zavlacili...
Hvala Bogu pa sam dosla kod Dele.

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 12:36:31)

Ne radim danas, danas je druga folikulometrija a inseminaciju planira u nedelju ili ponedeljak danas cemo utvrditi[sm=smiley13.gif] sve zavisi od folikula

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 12:38:18)

a kao sto kazes za druge doktore, i ukod mene je isti slucaj nakon 4 godine braka i lutanja po ordinacijama nitko nije dao da radim hormone, samo papa i obicni pregled a sad kod balica sve moguce nalaze sam povadila

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 12:52:42)

anandi, sretno na folikulometriji [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
ne moze ti se inseminacija ni porediti sa HSG-om. ja sam na HSG-u doslovno skakala sa stola od bolova, rekla doktorici nek vadi tu metalurgiju makar nikad djece ne imala. a IUI ni ne osjetis, ali bas nista. znaci nista ne boli i nemoj se za to uopste brinuti.

injekcija koju ti je spominjo je vjerovatno stoperica, kao sto rekoh nju primis 36 sati pred inseminaciju da bi doslo do sazrijevanja jajne stanice i njenog ispustanja iz folikula. mislim da kosta oko 20 KM. a utrogestan moze i oralno i vaginalno, s tim da je meni dr rekla da je bolje vaginalno jer je tako efikasniji.

MaJa, nadam se da ce i tebi femara biti sretna kao i meni [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] a o kojoj doticnoj "doktorici" pricas, mogu samo da pretpostavim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley26.gif[/image] izivciram se na takve "doktore".
sretno cure, u dobrim ste rukama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 12:56:54)

a kao sto kazes za druge doktore, i ukod mene je isti slucaj nakon 4 godine braka i lutanja po ordinacijama nitko nije dao da radim hormone, samo papa i obicni pregled a sad kod balica sve moguce nalaze sam povadila

Aha, izvini Boga ti, radim jedno i pisem ovde, pa nisam sve pohvatala. Ja se iskreno nadam finom ishodu danas.AkoBogda.
A prosla sam i ja sve isto..jest da sam radila HSG prosle godine, ne znam kako se moj bivsi dr. smilovao da me na to uputi [sm=smiley1.gif], i prije neke 3 godine sam radila Krioterapiju kod gore pomenute doticne dr., bezbroj pregleda, bezbroj papa testova i to je to.Od decembra sam kod Dele od kad sam radila ogtt, insulinemiju, hormone sve moguce, imala dvije stimulacije Klomifenima, s tim da sam kod jedne dobila stopericu a kod druge nije trebalo i eto nakon dva mjeseca pauze zbog njenog i mog godisnjeg idem na Femaru.Muz isto tako ima i ove i one nalze, hvala Bogu sve uredne.
Eto ti moje historije koja traje 4 godine i malo vise od 2 mjeseca. [sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 13:21:03)

hvala aavalon ja opet po pitanju hsg nisam imala nekih bolova s cinjenicom da nisam spavala nocima razmisljajuci o tome, a bilo je prohodno. Za utrogestan cu danas kao sto reko provjerit cu danas. I jos jedno pitanje jel problem sinoc smo ja i muzic bili nevaljali[sm=smiley36.gif] a nisam pitala dok smijemol prije ins. i kad treba poslije tog postupka opet u akciju?

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 16:41:40)

hvala aavalon ja opet po pitanju hsg nisam imala nekih bolova s cinjenicom da nisam spavala nocima razmisljajuci o tome, a bilo je prohodno. Za utrogestan cu danas kao sto reko provjerit cu danas. I jos jedno pitanje jel problem sinoc smo ja i muzic bili nevaljali[sm=smiley36.gif] a nisam pitala dok smijemol prije ins. i kad treba poslije tog postupka opet u akciju?

anandi, najbolje ti je sve pitaj doktora. meni su rekli (i gore sam ti napisala) da se ne hopsamo 2 dana pred IUI. ovo je posebno vazno ako nalazi spermograma nisu u redu (kod nas jesu, ali mi za svaki slucaj skupljali spermice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). a dr nam je rekla da za svaki slucaj poslije IUI "podebljamo" jos jednom kod kuce, pa smo tako i postupili.

svaka cast za HSG, i kod mene je sve bilo prohodno, ali je braco mili bolilo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ti onda IUI neces ni osjetiti

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.9.2013 19:44:59)

Anandi kako bi na folikulometriji?Nadam se lijepim vijestima.

Eh moj HSG,oci su mi od bola htjela ispasti,s tim da je sve bilo prohodno ali eto opet je ludo bolilo.Dr.je par puta zaprijetila da ce prekinuti proces ako se ne smirim ali ja fakat nisam mogla. :)

pahuljica85 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (21.9.2013 6:55:53)

Drage cure i ja sam kod njih vec radila 3 inseminacije i 1 Icsi.
Sad u okt idemo ponovno na Isci. Pa ako vas sta zanima pitajte slobodno.
Inace pokušavamo 5 punih godina...
I nadamo se će kad tad uspjeti...m

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (21.9.2013 9:17:07)

Ma_JA pa dobro je proslo,2 folikula po 18mm i 1 od 20mm su se odvojila, doktor je zadovoljan.
Jutros u 7 sam primila štopericu, i to jedva, na hitnoj nisu htjeli, pa u dom zdravlja pa nece ni tu dok ne dodu doktori a vikend niđi nikog [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] dok nisam napravila fkru, u cekaoni pa mi tek onda sestra dade...nase zdrastvo katastrofa,
inseminacija sutra u 19h, nadam se uspijehu [sm=smiley1.gif]
AAvalon kod mene su nalazi svi ok, a kod muza spermogram onako, nije nesto ali je solidno za njegove godine,
pahuljica85 zelim ti svu srecu da sad uspijes [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i mi pokusavamo 4 ipo godine, al ovo je tek prva ins i nadam se da ce biti posljednja[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (21.9.2013 10:49:42)

endomeriji mi je 8mm, tip b jel to ok? kako citam kod nekih cura je veci

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (21.9.2013 11:18:45)

Anandi, sad sam pogledala svoje nalaze iz moje uspjesne inseminacije... Na dan stoperice mi je endo bio 8mm i jedna folikula od 18 mm. Na dan inseminacije mi je endo bio 9 mm i jedna folikula od 21 mm koja tada jos nije bila pukla. Ja znam da doktori vole da vide endometrij od jedno 10-12mm, ali moj je ocito bio dovoljan za trudnocu. Nadam se da je i tvoj i zelim ti da ti ovo zaista bude zadnja inseminacija [sm=bravo.gif]

MaJa, moje iskustvo sa HSG je identicno... Samo sto nije meni doktorica prijetila, vise sam ja njoj [sm=smiley36.gif]

Pahuljice, sretno, jednom ce aBd biti uspjesno, mora [sm=bravo.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (21.9.2013 13:07:34)

Hvala Avalon sreca ce mi trebat[sm=bravo.gif] javit cu vam kako je proslo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>