RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

pahuljica85 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (21.9.2013 19:39:27)

Anadi sretno i da bude velika beta ako Bog da :-)

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (21.9.2013 22:52:17)

Anandi drzimo ti fige da se sve primi dobro....a hoce sigurno...treba samo biti pozitivan...Ma_Ja i pahuljica 85 i vama takodje sretno,nadamo se s vama...
pozdrav....

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.9.2013 12:25:18)

hvala cure [sm=smiley1.gif]
bas mi je trema[sm=smiley13.gif]
sad sam se jos i nasikirala, kako citam ova injekcija prengyl treba da se drzi u fruzideru, a meni nitko nije rekao, a ja nisam bila sigurna pa sam je preko noci drzala kraj otvorenog prozora a noc je bila hladna pa sad da li ce biti kakvog efekta od nje??

Alegro -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.9.2013 12:46:52)

Evo da se i ja prebacim na ovu temu jer mi treba malo podrske.[sm=smiley19.gif] Nakon prve neuspjele IUI ( juce dobila ) drzala sam se dobro. Makar sam mislila da sam se psihicki pripremila na tu mogucnost, ali ocito ne dovoljno. Danas sam baaaaaas u nekom transu. [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. Sutra zovem dr. pa da vidimo sta dalje.

Anandi ni ja je nisam drzala u frizideru, mislim da to nema uticaj. Al javit ce ti se cure koje bolje znaju jer ja bas danas i nisam pametna. Sretno veceras i da nam akoBda uskoro javis lijepe vijesti.

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.9.2013 12:59:47)

Anandi ne brini se,nisam ni ja svoju drzala u frizideru kad sam je trebala primiti,pa primila i odradila je svoje kako treba....tako da nemoj da brines oko toga...samo naprijed....da nas obradujes ovih dana...a trema je normalna i ja sam je imala kad sam prolazila kroz stimulisane cikluse....sve je to ok....punooooooo srece draga....navijamo za tebe..[sm=bravo.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.9.2013 13:01:15)

Alegro bas mi je zao sto IUI nije uspjela....al drzi se ...dok pokusavamo nadamo se.....meni je trebala sedmica da se oporavim bas sam bila sto ti kazes u nekakvom transu....ali sve je to prolazno...skupis snage i ides dalje....
velikiiii pozdrav...

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.9.2013 13:05:07)

cao trudilice,nova sam na forumu i vodim bitku za bebicu vec 4 godine...radila 2 inseminacije,sad cu jos jednu pa krecemo vantjelesnu...moji nalazi uredu,jedino sto vodim bitku sa spottingom vec godinama,ali doktori kazu da to nema veze...[sm=zmeden.gif]

Alegro -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.9.2013 13:13:57)

Hvala Twinkies04, hvala anandi, ja i ti se mimoilazimo na temama [sm=smiley1.gif]. Znam da moram dalje nema druge, al uhvati covjeka neka panika, do kada, hoce li ikada ...Danas cu malo da zalujem, a sutra cemo vec vidjeti sta i kako dalje.

Alegro -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.9.2013 13:28:31)

rihann ja sad kad sam radila IUI sam isto imala spoting i dr. je rekla da to nema uticaj. A i dr. kod kojeg sam prije bila bas i nije pridavao paznju brisevima jer kao dole i ne moze biti sterilno. Ja sam opet trazila da uradim briseve i ispila antibiotike. E sad, ko ce ga znati, valjda oni najbolje znaju svoj posao.

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.9.2013 13:36:50)

Alegro,ma i ja im vjerujem...evo cekam da mi [sm=hudicek1.gif] dodje pa kod dr.Dele idem na 3 inseminaciju,pa cemo vidjeti...

Alegro -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.9.2013 14:05:18)

Eto rihann i ja sam kod dr. Dele. Sutra ih zovem da javim da sam dobila pa vjerovatno opet pripreme za drugu IUI. Jel sad cekas [sm=hudicek1.gif] nakon druge inseminacije? Ako je tako ja ti zelim da je i ne docekas.

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.9.2013 14:07:59)

Rihann samo slusaj doktoricu sta ti kaze......kad me nesto zanima ja je pitam,ako ona kaze da je ok ja o tome vise ne razmisljam...nemoj da brines oko nepotrebnih stvari..cuvaj energiju i snagu za ono sto dolazi [sm=smiley1.gif]

abd mama -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.9.2013 15:44:20)

da te pitam dali je tvoj muz pio neku terapiji poslije operacije,jer moj je operisan prije dvije godine i nista[sm=smiley19.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.9.2013 16:13:26)

Alegro,zadnju inseminaciju sam imala u martu pa smo malo pauzirali i evo neki dan sam isla do dr. da dogovorimo i tu trecu(valjda ce biti sreca),znaci sutra,prekosutra treba stici [sm=hudicek1.gif],pa se javljam dr.
dr.je super i stvarno slusam svaki njen savjet,vidjet cemo...

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 0:41:49)

cao cure, evo da vam javim insem. je prosla dobro, dr je zadovoljan folikulima a i izdvojenim borcima [sm=smiley36.gif]kaze da imam sve sanse da se zakaci [sm=nosecka.gif] sad mi valja na cekanje...
Ne znam kako izdrzat ovih 15 dana, izludicu[sm=smiley13.gif] nakon koliko dana ste vi radile test?

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 9:21:57)

Anandi bas mi je drago da je sve proslo super.......sto se tice inseminacije i testa tu nemam iskustva,ali inace u stimulisanom ciklusu ja nisam cekala toliko,ja test uradim poslije 7 dana,jer to je sasvim dovoljno ako je doslo do trudnoce da pokaze pozitivan,jer svi ti testovi pokazuju betu vec od 25 mIU/ml u urinu.Ali opet ko ce ga znati....ako treba pricekati pricekaj bolje pa i tih 15 dana ce proci....sretnoooo i cekamo lijepe vijesti..[sm=smiley1.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 11:02:35)

Anandi sretnooooo,malo strpjenja i abd da ugledas [sm=rozacrtici.gif].....i ja cekam [sm=hudicek1.gif] i krecem na trecu inseminaciju

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 14:43:21)

Twinkies04 hvala, vjerovatno cu i ja iduce sedmice odraditi test, mada nije mi jasan dr sinoc smo odradili insem. a to mi je 12 dan ciklusa a inace ciklusi su mi svaki 31 dan pa mi nije jasno kako ce folikuli puci 12 dan[sm=zmeden.gif] nisam nista osjetila nakon 36 h, nikakav bol u predjelu jajnika samo mi je poslije i u toku samog postupka bio neki pritisak u dno stomaka, nadam se a je to normalno. Sad vec ko da nisam nista radila, nista me ne boli...
rihann puno srece ovaj put i da bude posljednja[sm=bravo.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 15:18:48)

Anandi nema veze sto su ti ciklusi 31 dan,ovaj put se ne racuna jer je stimulisani ciklus,bit ce samo malo kraci.al ja ti zelim da sledeci i ne bude nikako :) da se ovaj put sve lijepo primi i uspije..ja ne znam za inseminaciju ali citala eto cure koje su radile da su osjetile bas taj pritisak po dnu stomaka,mada vjerujem javit ce se neko ko je to vec iskusio.A sto se tice ovulacije,ja sam bas imala po skolski sve one simptome bol(kod mene je bio malo jaci jer cim sam primila pregnyl javila mi se blaga hiperstimulacija pa su me boljele i grudi i stomak ),spotting na dan kad sam imala ovulaciju( i to bas onako crvenkasto,nije bilo puno),onda cervikalna sluz(tu sam morala da nosim onaj dnevni uloscic) uglavnom osjetila sam je bas.I ja sam taj ciklus bila na klomifenu..Pa sad ne znam..kada si primila stopericu?

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 15:31:01)

Anandi,nemoj da brines i ja zadnju inseminaciju nisam ni osjetila jajnike,mada me je dr.stimulisala femarom,a prvu me je klomifenom.e tu sam malo osjetila pritisak nakon sto sam primila stopericu...folikula je bilo uvjek,od 3-5,dr.uvjek zadovoljna ali ne uspjeva[sm=smiley19.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 15:40:24)

mene nista trenutno ne boli, nije ni bila ona sluz rastezljiva a dr kaze da ne mora ni biti.a stopericu sam primila u subotu u 7 u jutro
Hvala vam na podrsci, puno je lakse ovako podijeliti iskustva nego sa nekim prijateljicama
Rihann nemoj da brines, kad dragi Bog odluci da nam uspije i uspjet ce [sm=smiley1.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 15:54:58)

Anandi ja sam stopericu primila u cetvrtak, a subotu sam imala ovulaciju tako da sve je individualno.Dobro ti je dr rekao ne mora biti,tako da nemoj se zbog toga brinuti uopste.Ako su folikuli bili dobri,primila pregnyl i sve ostalo ovulacija ce biti to je neizbjezno.opusti se malo,skreni misli,znam da je tesko,ali zabavi se u medjuvremenu s necim i nemoj toliko osluskivati samu sebe,mene je to izludjivalo vjeruj,pa svaku promjenu na sebi sam analizirala.
Ma anandi sve je lakse za podnijeti kad ima neko da suosjeca s tobom.od mojih prijateljica niko nema ni slicnih problema pa o tome i ne pricamo jer uvijek cujem ono ''sve je to u tvojoj glavi'' ili ''kad prestanes razmisljati o tome desit ce se samo''..
Barem smo ovako tu jedni za druge i to puno znaci....
Drzimo ti fige i ne predaji se....[sm=smiley1.gif]

lala10 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 16:39:54)

drage zenice,
drugi ciklus sam na femari,primim ja i pregnil ali izgleda ni ovaj put nece biti[sm=nosecka.gif].samo da vas pitam da li je koja imala slicno iskustvo kao ja. primila sam pregnil u utorak,u cetvrtak sam imala jake bolove(pretpostavljam da je bila ovulacija ali bez sluzi i bez porasta b.temp) sledeci utorak mi je tek uslijedio skok bt ,pa i ne znam da li sam uopce i imala ovulaciju.

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 16:42:19)

draga lala, ako si pila femaru i primila pregnyl, velike su sanse da si uredno ovulirala. mani se bazalne temperature i sluzi u stimulisanom ciklusu. sretno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lala10 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.9.2013 16:48:00)

hvala AAvalon[sm=bravo.gif] sto me nasmija. u pravu si,ali znas i sama da sve nesto proispitujemo u nadi za nasim [sm=duda.gif]. necu vise ni mjeriti bt..samo se nanerviram

Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>