RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.11.2013 8:04:05)

Jutro zene
rihan svaka cast, bas mi je drago zbog tebe [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] sad se samo cuvaj i uzivaj
Alegro zavidim ti sto si potaman, meni evo stomak od klomifena hoce da eksplodira [sm=smiley36.gif] Drzim fige da smuckate [sm=smiley36.gif]
malena drago mi je sto ti se napokon isplatilo.Hvala ti na podrsci[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Jesi li prije operacije isla na IUI?

@malena@ -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.11.2013 10:23:05)

Anandi nisam isla prije operacije ganjala sam prirodno ne znajuci da su mi zapuseni jajovodi.u decembru 2008 imala vanmatericnu trudnocu jedva ziva ostala,a drugu imala u decembru 2009 samo tad sam na vrijeme otisla nije puklo ali ga nisu uspjeli spasit tako da sam ostala bez jajovoda i onda nastupa pakao i borba i iz sestog puta iz smrznutog 24.082012 rodio se moj zivot.

@malena@ -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.11.2013 10:28:27)

koliko sada kosta postupak sa lijekovima

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.11.2013 10:08:22)

Jutro zenice moje, pa gdje ste vi nestale[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Sreca kakvo je stanje bilo na folikulometriji?
alegro, maja,rihan,9months imate [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
malena koji te postupak zanima?

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.11.2013 10:58:17)

IZVORNA PORUKA: @malena@

koliko sada kosta postupak sa lijekovima

Cao @malena@ ja sam trebala uci u postupak u januaru i cijene su oko 2000 km lijekovi,mozda i manje sve zavisi od terapije i 4000 km postupak!

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.11.2013 10:59:52)

Anandi kako protice stimulacija?kad ides dr.?
Alegro.,sta ima kod tebe?
cure moje zelim da vam ovaj mjesec bude doooobitniii!navijam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.11.2013 11:07:53)

rihan mila nije lose, stomak mi se napuho i tu i tamo pomalo ziguckaju jajnici. Haman se stvaraju folikuli [sm=smiley36.gif] idem danas u pola 4 na folikulometriju

@malena@ -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.11.2013 11:47:21)

rihann hvala na odgovoru znaci nista se nije promijenilo.aide li iko sa smrzlicama na postupak jel i sada kosta 800 KM

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (30.11.2013 15:07:29)

rihann pomagaj jesi li radila antikardiolipinska antitijela i gdje?

Ljubac za sve!!!

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (30.11.2013 15:54:33)

alegro mila radila sam ja ovdje u Tuzli na gradini, to oni gore zovu markeri samo trebas uputnicu od svog porodicnog dr i cekas na nalaz do 10-tak dana

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.12.2013 11:51:04)

Hvala anandi. A jel ti markeri obuhvataju sva antitijela ili samo antikardiolipinska?

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.12.2013 12:49:03)

nista draga i drugi put [sm=smiley1.gif]
obuhvataju mislim sva, evo koja su meni ispitivali odjednog uboda igle [sm=smiley36.gif]
RPR test za antikardiolipinska antitijela,
CMV IgG antitijela,
CMV IgM antitijela,
Toxoplasma IgG antitijela
Toxoplasma IgM antitijela
Herpes Simplex tip 1 IgG antitijela,
Herpes Simplex tip 1 IgM antitijela,
Rubella IgG antitijela,
Rubella IgM antitijela,

Pod dobrim nalazom se podrazumijeva da su sva antitijela negativna. (ovaj herpes IgG moze da bude pozitivan jer se to boluje dok smo djeca.)
Nadam se da sam ti pomogla.

Jutros sam bila na folikulometriji, folikuli su 21mm i 19,5 mm endo 6,5mm primila prengyl i sutra ako Bog da u 7 IUI
Nadam se da ce sad uroditi plodom

sreca 27 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.12.2013 15:22:44)

Ej pozz cure...jutros i ja bi na folikulometriji dva folikula od 23 i 24 mm,endometrijum 9 mm dr.ima i treci folikul ali nije bas nesto porastao od petka tako da na njega i ne racunamo meni dosta i ova dva [sm=jezicek.gif],dr zadovoljna,dobila sam pregnyl sutra IUI pa sta nam dragi Bog da ja optimisticna ko nikad do sad...da li je to dobro ili nije budemo vidjeli...
anandi sestro po stimulaciji [sm=jezicek.gif] ako si ZA da se sprijateljimo preko fb.javi se pp da mozemo jedna drugoj kukati o simptomima.da zajedno cekamo [sm=rozaCrtici.gif][sm=modriCrtici.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.12.2013 19:18:12)

sreca mila valjda nas Bog obraduje plusicem[sm=bravo.gif] Kad ti je IUI i koja po redu? Jesil sta jela ili pila za endometriji?
Posalji svoj link u pp pa cu te dodati na fb.

sreca 27 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.12.2013 20:03:22)

anandi imas pp...
meni je ovo 3 IUI,nadam se i posljednja [sm=smiley2.gif]
A za deblji endometrij sam se ubijala zadnji par dana cveklom,ananasom i brazilskim orascicima...

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.12.2013 15:15:29)

Cure moje sretno vam sutra i da vam ovaj mjesec bude dobitni!!!javljajte [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sreca 27 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.12.2013 11:36:43)

Ej pozz cure...evo izvjestaja juce uradjena moja 3 IUI,sve uredno proslo...sad slijedi 2 sedmice iscekivanja osluskivanja simptoma...
anandi gdje si zeno...nema te da ti nije čo*ek zabranio ulazak na forum [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.12.2013 11:41:56)

Oooo sreco pa kako si mi? Evo mene u cekaonici, pridruzi nam se.
Muzic je na poslu pa ja koristim priliku dok ga nema [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
I kod mene je jucer odradena druga IUI, jest bilo malo komplikacija al je sve opet uredno proslo,i sad kao sto kaze sreca iscekivanje.

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.12.2013 20:35:48)

Evo i mene, malo sam u guzvi sa poslom pa se ne stignem ni javit.

anandi i sreca 27 sretno vam i da ova IUI urodi plodom

Ja cu najvjerovatnije ovaj mjesec na pripremu za VTO duga prica...mislili smo radit trecu IUI al et neda se [sm=smiley13.gif] i iskreno frka me vec hvata od same pomisli.

Ljubac!!!

sreca 27 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.12.2013 11:50:08)

Alegro draga hvala na podrsci...odkud da si se odlucila za VTO,bas me interesuje i ja sve intenzivnije razmisljam da idem na VTO,da ne gubim vrijeme sa IUI,ali vidjet cemo mozda sad sta i bude...sta jje kod vas problem??

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.12.2013 17:14:46)

Gdje ste cure drage....da vas samo malo pozdravim vidim vi ste se pravo raspisale..
anandi sta ima kod tebe?vidim ti ides u nove pobjede..neka tako i treba.da ti ovaj put bude dobitni..[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
jel to nama rihann zabubila il se meni čini?nisam procitala sve mozda mi je sta promaklo..
uglavnom curkama koje su uspjele [sm=nosecka.gif] cestitam od srca i zelim zdravu i lijepu trudnocu,da uzivaju svaki dan,a vama zenicama sto se trudite da uskoro i vi ugledate [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]..

pusa i velikiii [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] svima......

Moje_Sunce -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.12.2013 18:37:54)

Drage moje,
Pratim vas vec cetiri godine ali prvi put se javljam. DG.primarni sterilitet. Do sada sam radila laparoskopiju jajovoda i nazalost, lijevi jajnik mi je odstranjen. Operisana sam prije tacno godinu dana i nakon toga po prvi put sam bila na tromjesecnoj terapiji stimulacije Klomifen tbl 50 i Choriomon amp 5000 duo te ciljanim odnosima. Nazalost, to je proslo bez uspjeha. Pauzirala sam tri mjeseca od stimulacije i u oktobru se ponovo pocela boriti. Obzirom da zivim u Ze, preporucen nam je IVF u CHR Zenica iz razloga sto imam 38 god. U oktobru mi je ukljucena kontracepcija Yaz 24-4. od kojeg sam skoro cio mjesec krvarila. Ljekari su smatrali oskudno krvarenje normalnom reakcijom na kontracepciju te su me ubijedili da nema mjesta panici. Klomifen mi je ukljucen od treci dana ciklusa 3x1 2 dana i od 5 do 8 dana menopur 75 iu 5 amp. Za to vrijeme uradila sam svega 3 UZ i punkcija je odredjena za 19.11.13. kada sam na lijevoj strani imala jednu 28mm a na desnoj dvije 18 i 20 mm. punkcija i aspiracija je radjena samo u intramuskularnoj medikaciji apaurin+analgin protiv bolova. Horor, operacija jajovoda je bila pjesma za punkciju. Aspirirana mi je lijeva folikula 28 mm i nije sadrzavala jajnu celiju. Desnu stranu nisu uspjeli jer im je jajnik otisao pod crijeva. Ma horor drage moje. Receno mi je da se postupak mora ponoviti 3 x uzastopno. Sa terapijom bi opet trebala poceti jos ove sedmice, ali muz i ja bi da odustanemo. Nesto nam ovdje ne stima. Razmisljamo o Tuzli ili Pragu. Da li je neko imao slican problem i da li je 3 x uzastopno morao ponoviti postupak. Mnogo cete mi pomoci ako se javite. Unaprije Vam hvala hrabre moje. Zelim Vam punooo[sm=modricrtici.gif] [sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.12.2013 19:55:21)

Moje_Sunce kao prvo dobro nam dosla..
Sto se tice IVF-a ovdje ima dosta cura koje su radile javit ce ti se vec neko.Ja jos uvijek nemam iskustva s tim,ali eto koliko se ja razumijem da sto se tice tog folikula od 28 mm obicno kazu da su toliko veliki folikuli stari folikuli i da oni ne sadrzavaju jajnu celiju..Ima izuzetaka gdje je toliki folikul ok i sve prodje u redu,ali ja mislim da ti je odgovor na stimulaciju bio slab jer obicno se nadje dosta vise folikula,mada eto bilo je 3 sasvim dovoljna.Steta sto nisu uspjeli da punktiraju ta druga dva jer im je velicina bila dobra...
Ovdje takodje imas temu vantjelesna oplodnja sigurno ces dobiti vise informacija o svemu sto te zanima,mada je na ovoj temi dosta zenica radilo ili IVF ili inseminaciju,,samo sto je tema dr.balici jer nas skoro sve ovdje vode oni..
U svakom slucaju jos jedno dobrodosla i sretno...

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.12.2013 23:54:30)

IZVORNA PORUKA: Twinkies04

Gdje ste cure drage....da vas samo malo pozdravim vidim vi ste se pravo raspisale..
anandi sta ima kod tebe?vidim ti ides u nove pobjede..neka tako i treba.da ti ovaj put bude dobitni..[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
jel to nama rihann zabubila il se meni čini?nisam procitala sve mozda mi je sta promaklo..
uglavnom curkama koje su uspjele [sm=nosecka.gif] cestitam od srca i zelim zdravu i lijepu trudnocu,da uzivaju svaki dan,a vama zenicama sto se trudite da uskoro i vi ugledate [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]..

pusa i velikiii [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] svima......

twinki mila pa gdje si ti, nestala si nam? Kako si?
Draga moja ja sam evo bila na drugoj IUI i evo sad cekam tih dugih 15 dana[sm=smiley1.gif] Nadam se da ce se cekanje isplatiti[sm=bravo.gif] Hvala sto pitas za moju situaciju [sm=smiley31.gif]
Mila dobro si pohvatala, rihan nas je obradovala i masala zabebila[sm=bravo.gif] neka joj je sretna i ugodna trudnoca

Moje_Sunce draga neka si nam se javila. Potpuno te razumijem, u slicnom sam situaciji,moj ti je savjet ako si u mogucnosti posjeti Balice jer oni su stvarno strucni i kvalifikovane osobe.Ako nista dodi na konsultacije. Ja kad sam pitala dr za VT nije htio o tome pricat s obzirom da imam 25 godina, a VT rade zenama od 30 i preko, ne zele da gube vrijeme na ciljane i IUI. Kako god da odlucis od [sm=smiley27.gif] zelim da ugledas [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] sretno

Alegro pa gdje ti nestade, zar te je posao toliko zaokupiro? Zar neces opet pokusat IUI?

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.12.2013 9:34:17)

anandi draga tu sam ja malo vam popratim s vremena na vrijeme...posla preko glave ne stignem nista ako mi vjerujes...
Znaci krenula si drugu IUI ..ma ti si vrijednica prava..ne posustajes...bit ce ako bog da dobitna ovaj put..a joj tih 15 dana je ko 15 godina..ahahah.nikad proci...
Ja stagniram po pitanju sve toga....nista od nalaza mi ne valja pa nema ni svrhe da bilo sta pokusavam.spremam se ovih dana endokrinologu,vjerovatno cu raditi i MRI hipofize,mozda lezi problem u tome svo ovo vrijeme..pa poslije toga cu dr.deli da se s njom dogovorim sta i kako cu,nema svrhe vise da cekam na nesto sto ocigledno samo nece doci...
ali eto drago mi je da kod vas ide sve po propisima...i eto posto se blizi nova godina....od srca ti zelim da u novu udjes u ''drugom stanju''.....[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ljubim vas i [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] sve redom....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>