RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.1.2014 17:00:02)

tuznaaa, dobro nam dosla i sto prije odselila na veselije teme [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ja sam vec dugo godina pacijent dr Devlete i jako sam zadovoljna (a inace nisam osoba koju je lako zadovoljiti, posebno u medicinskoj oblasti - evo potvrdice twinkies [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). ja licno sam prezadovoljna doktoricom Delom, ne samo zato jer zaista zna znanje i prati medicinu i razvoj nauke, vec i radi njenog pristupa. uvijek je blaga i raspolozena, zna ohrabriti, uliti nadu ali bez obecavanja nemoguceg, sto je meni uvijek bilo bitno... takodje mi se svidja sto priznaju nalaze iz drugih centara, ne zahtijevaju da se kod njih sve radi, i ne insistira na nepotrebnim postupcima, vec uvijek prvo iscrpi sve "prirodnije" opcije. hocu reci, ima drugih doktora koji te odmah gurnu u IVF da zarade, bez obzira sto ti do toga imas jos 100 nekih koraka.
a da ne pricam da imam jedno malo pile koji je neki dan napunilo hB dvije godine, a koje se rodilo zahvaljujuci naravno prvo Bogu ali i dr Deli [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] tako da cu joj za to uvijek biti zahvalna do neba

anandi, kakva je situacija? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2014 7:49:35)

Napravili smo pauzu od mjesec dana poslije druge IUI, sad sam evo u prirodnom pokusaju. Pokrili smo dosta dana akcijom i jos cemo dva dana pa slijedi cekanje do 24.1. Ako ne procuri dobro je, a ako da onda idem opet na IUI[sm=smiley36.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2014 23:04:10)

tuznaa ja mislim da neces pogrijesiti ukoliko se odlucis za dr.Delu.Ja sam dugo godina njen pacijent i malo je reci da sam zadovoljna.Uostalom potpisujem sve sto je rekla AAvalon tako da je suvisno bilo sta reci..[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
Anandi curice ti pauziras vidim.dok ti uhvatis zalet to ima da bude odma [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]....
witch otkako nam zabebi nema je zive nigdje..nadam se da je sve ok...[sm=smiley1.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (8.1.2014 12:04:19)

Cao cure kako ste mi?ja evo danas 11 sedmica,juce bila kod dr.dele i mrvica raste...osjecaj kad sam je vidjela neopisiv...vidjet cete!!!!
anandi.nadam se da ce ti ovaj mjesec biti dobitni,moj ti je savjet:nemoj da puno pratis kad ti je O,znas otprilike i nemoj tempirat odnose,nego se baci u akciju kad god ti osjetis da treba!vjeruj,imale smo isti problem,4 godine sve ok!!!!ja sam se bila opustila i pomirila da cu na vto,tako da nisam ni pratila O nego hajde reko da iskoristimo to opusteno i eto dobitni bio!!!nemoj mislit da ti pametujem,ali vjeruj psiha je cudo!!!
Alegro.,drziim ti fige za vto!!!!
LJUBIM VAS!!!

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (8.1.2014 13:30:44)

masala, bebica raste [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] rihan mila samo se pazi i uzivaj [sm=bravo.gif]
U pravu si to sto govoris, ima smisla al kod mene nije u ove 4 godine nikad tooliko psiha utjecala na trudnocu, ja sam bila opterecena da dajem uslove na faxu i ispitima a sad kad sam dosla do kraja puno razmisljam o tome. Kad bude sudeno bit ce, [sm=bravo.gif] ne moze se nazor

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (8.1.2014 13:31:53)

IZVORNA PORUKA: Twinkies04

witch otkako nam zabebi nema je zive nigdje..nadam se da je sve ok...[sm=smiley1.gif]

Tu sam ja, citam vas kad mogu da sjedim za kompom. [sm=smiley1.gif] Mucnine su me baaaaas namucile, nisam mogla da gledam u ekran ni 10 minuta. Mi smo od sutra u 14. nedjelji, a sutra idem i na UZ i double test, pa se nadam da ce biti ok. Do sad je hB sve uredno, i nalazi su ok, i brisevi i UZ, pa samo tako da nastavi. Mucnine sada vec prelaze u zgaravicu, od jutra do sutra. Samo cu vam pozeljeti da se sto prije pocnete 'muciti' sa ovim zgaravicama, itd. [sm=bravo.gif]

Chilli -> RE: Dr. Balić - Tuzla (8.1.2014 13:50:21)

witch moram te po mahali ganjati [sm=zz_furious.gif][sm=zz_furious.gif][sm=zz_furious.gif][sm=zz_furious.gif]

Lost_it_time -> RE: Dr. Balić - Tuzla (8.1.2014 18:53:41)

Može li mi neko reci da li se može raditi odvojeno cervikalni bris od vaginalnog?!
I da li mi može neko reci koja je cijena istih kod doktorice Devlete. :)
Čitam da je 50 KM, pa sad ne znam da li je ta cijena i kod njih??

Unaprijed hvala ;)

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (8.1.2014 23:39:55)

eh draga witch drago mi je da cujem da je sve ok...a mucnine i zgaravica ce proci jos malo...masalaaaa ti dogura do 14 nedelje.kako brzo prodje...
hej zeno mila mene vec odavno muci zgaravica vjeruj..a nema veze sa [sm=nosecka.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (9.1.2014 8:47:49)

IZVORNA PORUKA: Lost_it_time

Može li mi neko reci da li se može raditi odvojeno cervikalni bris od vaginalnog?!
I da li mi može neko reci koja je cijena istih kod doktorice Devlete. :)
Čitam da je 50 KM, pa sad ne znam da li je ta cijena i kod njih??

Unaprijed hvala ;)

naravno da moze, to su dva odvojena brisa, ali koja je poenta, ako ces se vec rascereciti i ako ce ti stavljati spekulum, bolje da zavrse i jedno i drugo kad si vec tu. inace ti valja proceduru prolaziti dva puta. ja sam ih nedavno radila kod dr Dele, i cijena za oba jeste 50 KM.

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.1.2014 18:59:04)

Eeee, zenice, kontrola juce super prosla, narasli smo masala, sve uredno, dr. izmjerila sve sto treba, i bubrege smo pregledali, i srculence, i nuhalni, i sveeeee! [sm=bravo.gif] Sve u redu, hvala Bogu. A bebac bio nemiraaaaaaan, kako je nestvarno vidjeti na UZ, zelim vam svima sto prije taj osjecaj. [sm=bravo.gif] Chilli, koliko ti guras? [sm=smiley1.gif] Drzi se, znam kako ti je sa mucninom! [sm=smiley36.gif] Twinkies proleti vrijeme zacas, da i tebi ta zgaravica bdue prava trudnicka, pa da nam ovdje kukas! [sm=smiley36.gif]

Chilli -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.1.2014 12:16:24)

Danas smo 11+2, mukice jos tu, al eto, barem vise ne povracam, mada mi malo fali [sm=zmeden.gif]
U srijedu idem na kontrolu, mjerenje nuhalnog, a poslije cu morati da radim double. Jesi ti svoj zavrsila? Jesi radila privatno ili ? Mazi pupu [sm=smiley31.gif]

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.1.2014 21:07:01)

Ja odradila u cetvrtak i taj fetalni skrining, i odmah mi vadili krv za double, kod dr. Dele sam radila. 100KM je double. Trebalo je juce da bude gotov nalaz, ali kad sam zvala, rekose mi da su u toku vantjelesne i da je nalaz gotov, da samo treba dr. da ocita. Super, samo napredujte! [sm=bravo.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.1.2014 19:49:23)

witch,koliko kosta fetalni skrining kod dr.dele?i ja trebam za 2 sedmice raditi.ja sam 11+4...da li dr.sama kaze kada se radi double test ili ja moram naglasiti?

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.1.2014 19:52:16)

Pa meni su naplatili 65KM, standardni pregled u trudnoci, i radila je fetalni skrining, i 100KM double test iz krvi. Pa meni je na prosloj kontroli rekla kada se radi to sve, i izracunala mi kada da dodjem, ako cu to raditi. S tim da sam ja mislila da ce sada raditi 4d, ali ona kaze da nema potrebe, da je bolje odraditi to kasnije, da se bar sve vidi kako treba, bas je bila korektna. E, sad, ja vodim trudnocu kod njih, mada cisto sumnjam da se cijene razlikuju. Uglavnom, inace je pregled 50, a u trudnoci 65! [sm=zmeden.gif]

elenor@ -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.1.2014 22:07:46)

Pozdrav drage zenice.
Nova sam na forumu ali odavno vec pratim sve sto pisete, jednostavno nisam imala hrabrosti da se javim.
Razmisljam sa MM da odemo do dr. Balic a kako vidim jako ste zadovoljne,narocito sa doktoricom. Javljam se iz prostog razloga jer mi treba podrska a mislim da cu je od vas dobiti.
Dugo vec pokusavamo da zabebimo al nam se nesto neda tako da smo razgovarali o inseminaciji jer meni skripe hormoni a kod MM spermiogram nije bas sjajan.[sm=zmeden.gif].
Toliko za sada i za ovo je trebalo hrabrosti [sm=smiley13.gif]. Svima zelim puno,puno srece i [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif].
Pozdrav........

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.1.2014 13:06:07)

Dobro dosla elenor@,ja sam pacijentica dr.Devlete Balic i mogu ti reci da sam prezadovoljna s njom,a i sa doktorom su zadovoljne pacijentice.ja cu ti reci da je dr.stvarno pristupacna i da s njom mozes otovreno da pricas i da pitas sve sto te interesuje.priznaje sve nalaze ako si uradila,i moj ti je savjet da joj otovoreno kazes sta zelis.ako si planirala inseminaciju to joj reci i kada budes isla ponesi sve nalaze.ja sam vodila bitku 4 godine i evo me u 12 sedmici trudnoce..radila 3 IUI,bez uspjeha nije bilo problema ali nije se dalo.na kraju sa dr.dogovorila vantjelesnu i dok sam prikupljala nalaze ostanem u drugom stanju!!sve sto te bude interesovalo slobodno pitaj i imas moju punu podrsku!!!sretnoooooo

prolom -> RE: Dr. Balić - Tuzla (18.1.2014 19:11:39)

Drage moje,
U cetvrtak 23.01 tema emisije zabranjeni forum na pinkbh bice zelim potomstvo, govorit ce se o zakonu o mpo na nivou FBiH, pa eto mozemo se ukljuciti.... inace ja i mm smo prosle sedmice njima pisali mail da naprave emisiju sa takvom temom i zovnu ovu odgovornu 'gospodu' da kazu zasto to nije usvojeno....
PS
Nadam se da ovo niko nece shvatiti kao reklamu za navedenu emisiju

elenor@ -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.1.2014 20:28:22)

rihann hvala na ohrabrenju, naravno da cu otvoreno razgovarati sa njom i ponjeti sve nalaze kojih je bdw puno koferce [sm=smiley1.gif], ne veli mi vise cekati, zelim cim prije to malo bebce imati u narucju.Samo da vidim da li ce gospodja [sm=hudicek1.gif] da bahne [sm=smiley1.gif]. Jos uvijek se nadam.
prolom hvala za iformaciju ima da pratim emisiju, bas me zanima sta ce doticni da kazu.I naravno necemo pogresno shvatiti informaciju jer i nama je [sm=nosecka.gif] primarni cilj.Hvala jos jednom od srca.
Pozdrav.

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.1.2014 21:51:25)

Zenkice, ima li koja da je u postupku za VTO u martu???

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (21.1.2014 10:17:43)

Alegro znaci ti si u martu, pa sretno draga da urodi plodom. Ako si voljna da se upoznamo kad budes dolazila javi se u pp ja sam blizu ordinacije

Mala Po -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.1.2014 15:52:27)

Zdravo, ja sam novi clan, i nadam se da cu zajedno sa vama uspjeti prevazici sve ove situacije kad je rijec o VTO.
U braku sam godinu dana i zelimo bebicu. Pacijentica sam dr.Balic. Prvo sam radila prosle godine histeroskopiju septuma uterusa.
Mislili smo da je to razlog zasto se zacece ne desava. Medjutim, nakon tri mjeseca nista se i dalje nije dogadjalo. Mm uradi spermogram
i nalaz bude sve nule, samo dva nepokretna spermija. Uradili smo sada sve nalaze koje nam je dr rekla da su neophodni za vto.
Cekam termin za razgovor sa nalazima i da vidimo sta dalje. Microgynon kontracepc.pijem mjesec dana..
Malo me strah svega ali spremna sam se suociti sa svim.
Zelim vama svima da ostvarite svoje zelje i da imate bebicu.

beba 83 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (24.1.2014 23:56:56)

Mala Po nista se ne brini ,samo opusteno.Ja sam bila na VTO krajem 2012.godine i nista nazalost ali ne kod dr.Balica,ali sada vec razmisljam da se ponovo pokrenem u novi postupak,mislim da sam spremna psihicki.Nije nista strasno i samo moras biti sto opustenije jer sve ti to igra veliku ulogu.
SRETNO

mstz -> RE: Dr. Balić - Tuzla (19.2.2014 12:31:13)

Drage moje,
Ja sam čitala ove forume ali nisam ni sanjala da ću postati član.
Imam 36 godina, 7 godina u braku i sada konačno u fazi postupka VTO kod Dr Balić.
Radila LPSC jajovodi začepljeni skroz, ali bar se otkrilo nakon toliko godina šta je u pitanju.
Počela sam primati decapeptyl, sinoć prestala sa kontcp.pilulama, u ponedeljak na merional.Zanimaju me lična iskustva?
Ja sam pilule teško podnjela, povrćala, stalne mučnine, sada sam jako nervozna, znojim se i imam nesanicu.Osim toga opet neke blage mučnine i povraćanje.
Želim samo što prije završiti sve ovo i samo molim Boga da uspijem
Puno pozdrava za sve koji se bore za isto, otkucaj srca do srca.

mstz -> RE: Dr. Balić - Tuzla (19.2.2014 12:36:14)

imam ja:)) da se stupasim

Stranica: <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>