RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.12.2013 10:24:04)

draga Moje_Sunce, imas vec godina, treba ti dobar doktor. Moj ti je savjet: bjezi iz Zenice, idi ili Balicima, ili kod Turaka, Sarajevo ti je blizu, imas i Euromedical i Bahceci klinike u Sarajevu koje imaju odlicnog uspjeha. nemoj gubiti vrijeme u Zenici gdje ocito ne rade po standardu. kakva 3 pokusaja IVF-a 3x uzastopno??? kakva punkcija folikula od 28mm??? bjezi koliko te noge nose, i sami ste skontali da nesto ne stima...

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.12.2013 11:07:48)

Twinki zao mi je zbog nalaza[sm=smiley19.gif] Obavezno posjeti dr i vidi za te nalaze, i ja ti zelim da do nove godine aBd bude sve u redu i da krenes u akciju pravljenja bebaca. Draga moja kod mene jest sve po propisu, voljela bi da sad uspije al opet nikad se ne zna. Nekad razmisljam da mi je da nadu neki problem pa da ga rjesavam, ovako kad je sve u redu a nista od trudnoce dovodi covjeka do ludila.
Treba samo vjerovat da cemo sve jednog dana biti [sm=nosecka.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.12.2013 12:25:39)

anandi draga...hoce uspjet ce...mora...a naravno da cemo sve postici sto toliko dugo zelimo..svako dozivi svoj momenat pa i mi cemo, nista se ti ne sikiraj..
hvala bogu pa nemas problema suti..ne izgovaraj to...vjeruj da za neke stvari nema rjesenja...meni je trebalo dugo da shvatim...setala od endokrinologa do endokrinologa,igrali se samnom kao sa ping pong lopticom...po meni koliko sam ja shvatila endokrinolozi nece puno da se bakcu s nama...ja svaki put kad sam bila endokrinolog mi kaze ja ne mogu ovdje nista uraditi,obratite se vasem ginekologu...a ovamo hormoni haos,nista ne valja.ja se na kraju zapitam sta je s onim zenama koje ne planiraju trudnocu,a imaju iste probleme,znaci to ti je samo eto zivi tako bez ikakvog rjesenja,gutaj pilule i kojekakve hormone i eto..Svo to njihovo ignorisanje je i dovelo do toga da mi stitna ode dodjavola,i na kraju evo sad i nadbubrezna i ostalo...al eto oticu ja mojoj dr.deli dragoj pa cu ja s njom da razaberem koje su nam najbolje opcije..al iskreno voljela bih vise da krenes s bilo kakvim postupkom ovo cekanje me smori....

Moje_Sunce -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.12.2013 17:39:58)

Drage moje hvala Vam na dobrodoslici i savjetima. Danas sam isla na konsultacije jer mi je prvi dan ciklusa pa smo bili obavezni da se javimo, ustvari, poslije aspiracije nam je i receno da se javimo prvi dan slijedeceg ciklusa. Muz i ja smo jos prije par dana odlucili da ih na danasnjem razgovoru obavijestimo da odustajemo do kraja godine da bi se malo pribrali. te da planiramo da uskoro idemo u Tuzlu ili Prag. Medjutim, u toku razgovora su nam rekli da su i ova dva mjeseca jaaaaakoooo bitna [sm=zmeden.gif]i da bar pokusamo IUI tako da smo ostali pri tome da oko sredine decembra radim insiminaciju. Opet [sm=zmeden.gif] sa viseg nivoa prelazimo na nizi [sm=zmeden.gif] Mislim da sam prvi slucaj kojem se to desava. Sutra mi je prvi dan klomifena 3x1 2 dana zatim pocinjem ponovo sa Menopurom 5 amp. pa stopericom. Sve cu Vam javljati. Nije mi jasno zasto je identicna terapija i za IUI i za IVF. Doduse, prosli mjesec nisam primila stopericu, samo 5 menopura. Uuuuuh ludimo oboje. Bas je neprijatno kad ti neko kaze "svaki mjesec vam je dragocjen, pa vama je 38" Javljat cu vam na sta ce sve ovo izaci. Kako god, izdrzat cu jos 2 mj.u ZE pa idemo dalje...

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (9.12.2013 10:33:30)

moje_sunce kao sto ti je rekla AAvalon ja bi od njih pobjegla glavom bez obzira ...cuj sad IVF pa IUI.koliko ja znam,to mi je moja dr rekla da poslije IVF nema svrhe vracati se na IUI..ne znam draga sta bih ti rekla..ali zao bi mi bilo da trosite vrijeme kad ocigledno oni ne znaju ni sami sta rade...

kiki82 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (9.12.2013 19:19:04)

http://brckonavezi.com/v1/poziv-na-osnivacku-skupstinu-udruzenja-za-borbu-protiv-steriliteta/

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.12.2013 22:58:57)

Zene, gdje ste, sta je ovo ovdje zamrlo? [sm=zmeden.gif]
Anandi, sreca 27 kakvo je stanje, ima li sta novoga?
Ljubim !!!

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.12.2013 23:13:24)

Alegro ni ti ne mozes da spavas izgleda?a ove nase drugarice u dubokom snu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.12.2013 8:17:43)

Twinkies i Alegro a zar ste vi sinoc bile nevaljale [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] pa ne spavate?
Alegro kod mene nista novo osim sto je stomak ko slauf napuhan i nekakva napetost [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] al izdrazat cu aBd. Iduce sedmice na repertuaru je beta, pa sta dragi Bog da.
Kako si mi ti, sta si odlucila, ides li ponovo na IUI?
rihan mila, pa gdje si ti nestala, kako mrvica?

Ostale zenice saljem vam [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.12.2013 8:50:33)

Anandi draga nismo mi bile nevaljale,mi cekale ovdje i cekale..izgleda da si se ti bacila na posao pravo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.12.2013 10:29:36)

IZVORNA PORUKA: Twinkies04

Anandi draga nismo mi bile nevaljale,mi cekale ovdje i cekale..izgleda da si se ti bacila na posao pravo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

nisam ni ja bila sinoc nevaljala, vec preksinoc me muzek optuzio za silovanje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] pa sam mu sinoc dvicu dala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a ne mogu uci na forum kad je on u stanu, ne da mi kaze da mi forum nabija nervozu pa ja jadna cekam da on ode na spavanje [sm=smiley36.gif]

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.12.2013 12:07:45)

Nikako da vam odgovorim. Kakvo to anandi ja sama sinoc muz na poslu, nego me viroza jos neka uhvatila, ludim. Necu na IUI, trebala sam sad kad dobijem, ali dobili smo od fonda rjesenje za VTO koju moram napraviti do kraja februara tako da htjela ne htjela moram. Iskreno tesko ce se bas skupit pored svih obaveza vlastite pare za to, tako da mi ne smije propasti. Istinito, ali zalosno.[sm=smiley19.gif]
Nadam se da ce ti ova IUI biti uspjesna.
Ljubac!!!

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.12.2013 23:28:03)

Anandi lopuzice mala sta to radis s dragog...ahahah..a pametan vala sto ti ne da...odma bi ti pocela razmisljas i nabijat sebi pritisak..
Alegro pa to je super,mada znam da sve kosta boze dragi,ali eto opet je nesto.A malo se ti i dogovorim sa svojim dr.jer nema povratka na IUI poslije IVF-a.dobro skontajte koja vam je najbolja opcija...

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.12.2013 11:17:20)

Pa gdje ste vi meni cure moje!!ja nisam mogla da se javim ovih dana imam strasne mucnine,tako da nisam mogla ustati iz kreveta!!!danas je malo bolje.u utorak idem dr.da vidimo da li je pocela mrvica da raste,da li srcek kuca....imala sam neke i bolove tri dana,tako da sam uplasena bila,ali proslo je.vidjet cete abd za sve cete se brinuti..
Anandi sretno sledece sedmice...punooooooooo srece
Alegro.,bas mi je drago sto si se odlucila za vto,to je dobitnoooo
Navijam za plusiceeeeee

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (16.12.2013 12:51:27)

Cure moje pa gdje ste?ima li kakvih novosti?
Anandi,kada radis betu?alegro.,?....

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (16.12.2013 13:04:29)

Witch,kakos i mi ti?nema te...

Zelimo_bebu -> RE: Dr. Balić - Tuzla (16.12.2013 13:27:09)

Lijep pozdrav drage moje...nisam se nikako na ovu temu javljala, pa me konkretno zanima sta mi treba prvi put kad idem Balicima.... Zenice me neke znaju, ali evo ukratko 2 godine truda uzalud, kod mene ok, muz los s-gram, operacija varicocele, poslije toga nalaz jos gori,doktori u Ze nigdje veze, znate i same,moja ginekologica nam preporuca micro tese i Balice , pa smo se odlucili otici njima na kosultacije kroz koji mjesec, pa me cisto zanima vase misljenje, cula sam dosta toga pozitivnog o njima....Hvalaaa [sm=smiley1.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (16.12.2013 13:41:01)

Dobro dosla,Zelimo_bebu!
Dobar izbor ces napraviti sa Balicima,odlicni su!!ja sam pacijentica dr.Devlete i mogu ti reci da su pravi strucnjaci.
kada se budes odlucila da ih posjetis ponesi sve nalaze koje imas,da dr.imaju u vidu o cemu se radi.narucuje se od 3-5 dana tako da znas i pri prvom kontaktu ces odluciti kod koga ces!oboje su super,nek ti cure kazu i o doktoru pa se ti odluci!!sretnooooo

Zelimo_bebu -> RE: Dr. Balić - Tuzla (16.12.2013 13:55:24)

IZVORNA PORUKA: rihann

Dobro dosla,Zelimo_bebu!
Dobar izbor ces napraviti sa Balicima,odlicni su!!ja sam pacijentica dr.Devlete i mogu ti reci da su pravi strucnjaci.
kada se budes odlucila da ih posjetis ponesi sve nalaze koje imas,da dr.imaju u vidu o cemu se radi.narucuje se od 3-5 dana tako da znas i pri prvom kontaktu ces odluciti kod koga ces!oboje su super,nek ti cure kazu i o doktoru pa se ti odluci!!sretnooooo

Hvala mila puno, ja sam vec odlucila da cu doktorici ici,...pa sad o daljem cu vidjeti i kad odlucimo defitnivino kada idemo i kad dobijem termin javim se do tada cu pratiti temu...da li je imao netko slucaj sa azoospermiom i da je isao kod njih?

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (18.12.2013 10:40:27)

Dancek zenice, pa gdje se vi nestale pa se tako usutile?

rihan mila kako si mi, kako podnosis mucnine, kako je mrvica?

alegro draga kad ides na VTO? Sretno ti bilo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

zelimo_bebu dobro si se odlucila za Balice, ja sam inace pacijent Adema i prezadovoljna sam s njim. Prije 5 godina isla sam Devleti, nije ni ona losa al sam se ipak odlucila za Adema meni je bolji. Za koga god se odlucis neces pogrijesiti, oboje su strucnjaci.

Nisam vam javila, radila sam test na 25dc i bilo - , nastavila sam piti lijekove do dana ocekivane [sm=hudicek1.gif] a to je sad 22 pa cu ponoviti test. Nisam htjela ici raditi betu, a nisam ni javljala u ordinaciji, radije cu sacekat da kasni pa onda.
Znatel vi imal kakav uticaj duga lutealna faza na trudnocu? U mene kako su ciklusi svakih 31 dan, O bude oko 10dc a ova lutealna faza bude oko 20dana.

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (18.12.2013 11:05:45)

Jutroooo,Anandi jos je rano za test i sacekaj dan kad bude [sm=hudicek1.gif] trebala doci pa tada uradi...ja mislim da sto je lutealna faza duza to bolje,nee valja kraca od 11(ispravi me ako grijesim)..[sm=hudicek1.gif]
ja sam juce eto bila i srce kuca bebac se razvija u 8 sam sedmici...zelim vam od srca da i vi sto pprije docekate ovaj osjecaj.
sto se tice mucnina to mi je vise od utrogestana,posto mi je doktorica radi preventive dala,pa mi je rekla vaginalno da stavljam i bit ce bolje!!!sta ima sa sreca 27?nema nesto nasih cura???ja pratim svaki dan i navijam za vas???ljuuubim

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (18.12.2013 11:18:11)

Pa i ja gdje god sam citala problemi su sa kracom lutealnom fazom. Prije 6 dana pojavio se smedi iscjedak, koji je trajao koji sat i stalo, ko ce ga znat mozda je tad doslo do implatacije, vidjet cemo.

Bas mi je drago zbog tebe, cuvaj i mazi mrvicu i uzivaj draga.
Javila mi se i sreca na fb i kod nje je test -, nije se vise javljala tako da ne znam jel procurila.

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (30.12.2013 10:13:57)

Zenice, pa gdje ste ? [sm=zmeden.gif] Sta ima novoga? Kod mene sve po starom.Cekamo iducu [sm=hudicek1.gif] pa pripreme.
Ljubim vas!!!

tuznaaaa -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.1.2014 15:02:12)

zdravo svima vidim da pisete o dr Blicu mislimna njegovu suprugu danas sam dobila preporuku za njih pa me zanima stvarno kakvi su mislim kako rade svoj posao[sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (6.1.2014 15:25:54)

Dancek drage moje i sretna vam nova godina. Gdje ste mi nestale, zaspale ste [sm=smiley1.gif]

rihan mila kako slatke mukice, kako mrvica?

alegro jesul pocele pripreme za vto?

Twinkies kako si mi ti?

avalon [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

tuznaaaa dobro nam dosla i jos brze otisla [sm=smiley1.gif] Dobro si obavjestena, ja sam Ademov pacijent i zadovoljna sam s njim a cula sam i da je Devleta odlicna, pa ako se odlucis neces se pokajat.Sretno ti bilo i de nam napisi svoj problem, koliko se trudite i tak to uputi nas u svoju situaciju

Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>