RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2013 10:21:56)

Nisam jos draga, trebala bi danas na UZ i veceras otpocet. Sad su me zvali iz ordinacije i dr je danas oko 1-2 pa evo cekam da mi jave kad da dodem.
Nama dok paketic stigne mi cemo haman i zabebit [sm=smiley36.gif]
ljubim te

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2013 10:24:00)

rihann sve ce biti uredu, ne brini nego uzivaj.[sm=bravo.gif]

anandi, Ma_Ja kako vi???

Ljubac veeeeeeeeeeeliki!!!

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2013 13:24:20)

Zenice moje, evo mene opet [sm=smiley1.gif]
Maloprije su me zvali iz ordinacije i rekli da otpocnem s klomifenima, pa prengyl pa IUI
Eto drage moje, moja borba s hormonima pocinje od danas, nek je mm Bog na pomoci da me podnese [sm=smiley36.gif]drzite mi fige da ovaj put bude uspjesno.[sm=smiley36.gif]
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

sreca 27 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2013 13:47:11)

Pozdrav cure od jos jedne pacijentice ordinacije Balic....(Kod dr.Dele)
Iza mene 2 neuspjesna postupka IUI...sada smo u pripremama za trecu IUI,danas 3 dan kako sam na Femari u petak folikulometrija pa budemo vidjeli stanje na terenu [sm=jezicek.gif]...curama koje su u postupku zelim brdo srece,onima koje su ugledale plusic zelim srecu...

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2013 14:15:28)

Dobro nam dosla sreca
Ako Bog da da ti ova treca bude uspjesna. Znas kako kazu treca sreca [sm=smiley36.gif]
I ja sam u petak na folikulometriji pa mozda budemo cekale zajedno

sreca 27 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2013 14:19:01)

Hvala Anandi...jesil i ti kod Dele...koja je tebi IUI...u koliko si na f-metriji???

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2013 14:53:48)

Nisam, kod Adema sam, druga IUI i u pola cetiri sam[sm=smiley1.gif]

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2013 19:36:26)

Imate mahanje od mene i mrvice od 3mm i srculenceta koja lupa samo tako! [sm=love.gif][sm=love.gif]

9months -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2013 21:07:19)

IZVORNA PORUKA: witch

Imate mahanje od mene i mrvice od 3mm i srculenceta koja lupa samo tako! [sm=love.gif][sm=love.gif]

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=love.gif][sm=love.gif]
Uzivaj u srculencetu koje lupa, neka mrvica bude ziva i zdrava svojoj mami i neka vam donosi samo radost i veselje u kucu
[sm=smiley27.gif]

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2013 21:35:56)

Hvalaaaa, da sto prije docekas i ti i sve drugarice iz cekaonice. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sreca 27 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2013 23:06:08)

anandi nista od susreta ja sam ujutru na folikulometriji...witch [sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif] bravo za tebe i tvoju mrvicu...uzivajte...
Ja se ubijam ananasom,brazilskim orascicima,cveklom za sto bolji endometrijum...

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 0:37:52)

witch uzivaj draga i cuvaj se [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
sreca27 ako Bog da da urodi plodom kad si se vec naoruzala vitaminima[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sta vi mislite da li smijem piti vrkutu sad kad pijem klomifen? Cackala sam malo po netu, pa jedni pisu da se smije a drugi da ne. Ja kad sam rekla dr za zdravac i vrkutu, on samo sleze ramenima i rece pijte, nece vam skodit. Izgledao i je kao da ne vjeruje u cajeve. Ne znam sta da radim, znam da klomifem istanjuje endom. a vrkuta povecava, sad kakva je kombinacija[sm=zmeden.gif]

9months -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 9:44:51)

Draga Anandi, nipošto piti nikakve dodatke koji mogu uticati na hormone, a tu spadaju svi čajevi za plodnost.
Za endometrij ti je dobra cvekla, ananas, brazilski oraščić, spominju cure i bezalkoholno pivo i vitamin E200
Ja ću sebi izmiksati cveklu i ananas i to ću tamaniti, uz brazilski oraščić pa ćemo vidjeti kakav će endometrij biti
Sve preko 8mm je zadovoljavajuće, kažu ginekolozi
[sm=smiley31.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 9:54:42)

Draga 9months, ja upravo popila solju [sm=smiley1.gif] valjda nece naskoditi.
Draga moja samo jednom mi je end bio 7mm nikad vise. A pila sam te neke cijedene sokove, ananas,cveklu i nikad nije doslo do povecanja. Sad mi je zao prestat piti bas zato sto je ucinkovita, al sto se mora nije ni tesko. Valjda bude dobar, vidjet cemo u petak kakva je situacija.[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 10:27:22)

Anandi,Alegro.,9months i ostale cure sretnooo u ovom ciklusu pa da ugledate i vi svoje [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]!!!ja juce radila betu i bila je 1500(tako mi rekose),danas na UZV kod dr.dele da vidimo sta se desava!
Sreca27,dobro nam dosla i da i ti ubrzo ugledas [sm=rozacrtici.gif]..
witch,samo nek se raste i da bude sve ok![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 10:37:25)

rihan mila sretno danas i javljaj nam kako raste mrvica [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 14:19:56)

Drage moje, draga rihann ama jel ovo ja vidim lijepe vijesti!?!?!
Hvala Bogu dragom!
Najiskrenije cestitke! Da sve akoBogda bude u najboljem redu! [sm=smiley31.gif]

Anandi, i ja sam bila jednom u istoj dilemi. Vidim pisu ovi ono, oni ono - za kombinaciju tableta i cajeva, cak mi je jedna forumasica napunila galvu time da se ne smije imati odnos u toku pijenja Klomifena, Femare, da se lijekovi ne smiju sa mlijecnim proizvodima piti itd. i meni pukne film od svih prica, odem do dr. i sve joj fino predocim.
Slobodno mozes piti sta hoces, osim alkohola naravno.Cajeve ovakve i onakve. Smijes imati odnos kad pijes Klomifen / Femaru, smijes lijek popiti sa nekim mlijecnim proizvodom.
Eto. [sm=smiley1.gif]

Kod mene stanje standby.Dragi ovaj mjesec uglavnom na putu, imali dva odnosa,kako mi je crvenkapa otisla,onako cisto iz ljubavi [sm=jezicek.gif] ne znam ni sama koji dan ciklusa, a sad mi je i sama ne znam koji dan.[sm=jezicek.gif] Cekam da ovaj ciklus prode pa cemo Jovo na novo sa stimulacijom Femarom, akoBogda.

[sm=smiley31.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 14:57:49)

Ma_Ja znam draga, koliko su dobri ovi forumi toliko i nevaljaju. Dr mi je rekao da mogu piti, samo sto sad ne mogu biti pametna [sm=smiley1.gif] sto se tice odnosa mogu ih imat do petka, u petak mi je 8dc a 4 dan kako pijem klomifene i vjerovatno ce mi zabraniti odnose u subotu.
Mozda su bas ta dva odnosa bila dobitna [sm=bravo.gif]

sreca 27 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 14:58:08)

anandi ja ne bi ni u kom slucaju pila cajeve u kombinaciji sa klomifenom...pusti nek hemija odradi svoje...nisam upratila sta je kod vas problem pa ne dolazi do [sm=nosecka.gif] i koliko se vec trudite....
rihann cekamo izvjestaj sta kaze nasa draga dr.Dela za mrvicu....
9months dokle si ti jesi li i ti sada nekad u postupku IUI,oprosti ako si vec pisala ja nisam upratila...
Ma_Ja jel ti ides na ciljane ili IUI pa koristis femaru?
Ja nikakvih NUS pojava od femare nemam a prethodna dva ciklusa s klomifenom sam naprosto bila luda...!!!!

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 15:10:03)

IZVORNA PORUKA: sreca 27

anandi ja ne bi ni u kom slucaju pila cajeve u kombinaciji sa klomifenom...pusti nek hemija odradi svoje...nisam upratila sta je kod vas problem pa ne dolazi do [sm=nosecka.gif] i koliko se vec trudite....
rihann cekamo izvjestaj sta kaze nasa draga dr.Dela za mrvicu....
9months dokle si ti jesi li i ti sada nekad u postupku IUI,oprosti ako si vec pisala ja nisam upratila...
Ma_Ja jel ti ides na ciljane ili IUI pa koristis femaru?
Ja nikakvih NUS pojava od femare nemam a prethodna dva ciklusa s klomifenom sam naprosto bila luda...!!!!

draga sto je najgore kod nas nema nikakvog problema, a nece da se zakaci pa nece

sreca 27 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 15:40:07)

anandi i kod nas je ista situacije nema nikakvog problema,ja radila i laparoskopiju moj bivsi gin,je sumnjao na zacepljene jajovode ali nista i to je uredu,sto puta sam rekla da bar imamo neki problem pa cemo ga rjesavati a ovako sve uredu a od bebe ni traga,koliko dugo se vi vec trudite,mi 3 godine i 7 mjeseci....???

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 15:58:55)

sreca u pravu si, to smo bas i ja i mm govorili da je bar neki problem, pa covjek zna na cemu je. A trudimo se 4 ipo godine, tj. kad smo se uzeli nismo nikad koristili zastitu, ja upisala fax pa ono kad se desi, medutim ja dodoh do kraja jos koji ispit a bebaca nema. Sve smo nalaze prekontrolisali, sve je uredno i sad je sve u Bozjim rukama.
Danas mi dan katastrofa, pala na dva ispita, puko mi zub pa moram sad u petak na operaciju vilice, al me strah zbog ovih tableta i necu smjet nista popiti za bolove,a dr govori da zaboravim na zube.

Alegro. -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 18:57:08)

sreca 27 dobro nam dosla i sto prije otisla na veseliju temu.

witch, rihann kako se osjecate ? Cisto vam zavidim.[sm=smiley36.gif]

Ja ovaj mjesec odmaram i taaaaaaaako mi je lijepo bez silnih hormona, druga sam osoba. Malo cemo sami da muckamo, pa valjda sta i smuckamo.[sm=smiley36.gif]

Cure sretno sutra na folikulometriji !!!

rihann -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.11.2013 20:08:38)

Cure moje bila sam kod dr.Dele,ne moze da vjeruje,tako joj je drago!Svi se cude kako nakon 4 godine i milion pokusavanja,desi se bas kad smo se svi najmanje nadali!naa UZV se vidi gastacijska vrecica,i dr.je zadovoljna.kroz tri sedmice ponovo dolazim.Pocele se male mucnine,poslije jela ali nista strasno!cure moje vjerujte da ima nade,ja sam vam cisti primjer!4 godine pokusavanja,sve uredu ali nije htjelo!kad smo se najmanje nadali i et..desi se!nadam se da ce biti sve ok!ljubim vas i cujemo se!!!

@malena@ -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.11.2013 1:18:25)

Curke moje dugo vas pratim ali se ne javljam.bila sam u vasoj situaciji dugih 5 god.htjela sam da vas ohrabrim jer sam dosta toga prosla imala sam dvije operacije i otklonjeni su mi jajovodi tako da mi ostalo samo vantjelesna oplodnja i tako smo krenuli i 6 puta smo isli na postupak 4 puta je bio cijeli postupak a zadnja dva smo radili iz smrznutih i drugi je se isplatio mi sada imamo svoje sunce od 1 god i 3 mj.Hocu da vam kazem ne odustajte znam da je tesko i psihicki i novcano ja sam potrosila 25 hiljada KM ali ne zalim nista vjerovali smo u Boga dr Devletu i nasu ljubav.zato drzite se zajedno i posle svakog neuspjeha glavu gore i idemo dalje tesko jest to se ne moze pozeliti ni najgorem neprijatelju tu tugu i bol kad vidite da opet nije uspjelo ali svaki sledeci pokusaj daje jos vecu snagu.Ako vam ikako mogu pomoci ako imate neka pitanja pitajte rado cu vam pomoci.CURE DRZITE SE I NE ODUSTAJTE NI PO KOJU CIJENU

Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>