lejlaze -> RE: Porodiliste u Zenici (31.10.2008 9:12:01)
|
sto se tice osoblja u bolnici mogu samo pohvalit, nazalost uslovi (kreveti, wc, kupatilo i sl.) je katastrofa, ali Boze moj, ne moze tu puno med sestra da utice. iz licnog iskustva govorim (jer sam lezala do tih osoba) kazem da i nas zena ima svakavih. u sobi samnom je lezala zena koja nije htjela da doji dijete, namjerno je pustala da place preko noci, nije dala nama ikome da spavamo. sestre su nosile djete u pocetku mislici da nema mlijeka i hranile ga, ali jedina ona od nas 6 je imala. nakraju nisu htjele dok bas nije bilo za neizdrzat. kada smo joj mi govorile da ga hrani, odgovor bi bio - nije gladna. mi ostale zene smo zvale sestre da nose dijete da ga nahrane, njena reakcija je bila "neka mi samo pridje stosom cu je udarit",zbog meni nepoznatih razloga. u predradjaoni je lezala jedna koja je toliko vristala, da sam se je toliko prepala, bilo mi je doslo da ustanem i odem (da sam mogla da biram). kada sam doktora pitala sta je sa njom, kaze on meni da ima tu dosta glume jer nije dala doktoru ni da pridje da je pregleda, gurala ga rukama i nogama. na kraju kad je sve proslo pitali je pa sto je toliko vristala, ona ramenima slijze. sto se mene tice, osoblje je bilo za pohvalu. med sestre su mi pomagale i kod ustajanja, kod presvlacenja, kod izmuzanja mlijeka (jer su mi dojke bile natecene). to je moje licno iskustvo. ima svega, granice izdrzljivosti i boli su nam na razlicitim nivoima
|
|
|
|