nikka -> RE: Porodiliste u Zenici (14.12.2008 10:12:05)
|
Sala za rađanje je ok čini mi se sve novo uredno i čisto,hej toga se sjećam jer sam na stol legla bez bolova pa sam dobila drip od onda se slabije sjećam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image],kreveti u sobama prilično zavaljeni u sredini pa se teško dignuti iz njih. Tuševi su jako neuredni,tko je zaslužan za to nećemo sad da se nepokrene lavina. Spavaćice uglavnom poderane,ali svoju ionako nemožeš obući jer je zabranjeno. Poneseš papuče,hrana je no coment,zato ti preporučam ponesi slanih grickalica i vode ili sok,drugo ništa što nije zapakovano se nesmije unositi od hrane,izdržaćeš jedan dan,ako sve bude uredu nećeš dulje ni biti. U bolnici takođe stanuju žohari,pa malo pripazi na bebu kad bude pored tebe. Osoblje je prema meni i ostalim rodiljama taj dan bilo uglavnom neljubazno,možda su imali loš dan. O mitu doktoru i sestrama prosudićeš sama kad dođeš,ja nisam imala potrebe da razmišljam o tome jer je doktor sam tražio unaprijed od muža novac,kako je rekao "ona je u godinama(30)prvi porod to je jako rizična trudnoća" kad je dobio 100eura rekao je "ja ću nju poroditi do večeras" i tako je bilo. Takođe da bi vidio mene i bebu,muž je morao da plati,ali mislim da se to promijenilo i da muževi mogu da prisustvuju porođaju ako želiš. Eto takvo sam ja stanje zatekla,iskreno se nadam da se danas nakon dvije godine promijenilo na bolje. Kako god,kad dođeš da se porodiš,misliš samo na to,proći će imaću svoju bebicu u rukama i idemo kući,ja sam tako razmišljala i to me držalo.
|
|
|
|