RE: Porodiliste u Zenici (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

NikaViktorija -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 13:26:21)

ako mi se zadesi neki arap porodit cu se u holu [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

MaminaBeba -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 13:29:49)

Palačinko a kako si ih pitala za prisustvo muža? Ja kad sam rađala malenog 2010 nije bilo govora da bude u holu bolnice, a kamo li samnom. [sm=zmeden.gif]

felix -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 13:36:10)

IZVORNA PORUKA: NikaViktorija

ako mi se zadesi neki arap porodit cu se u holu [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ima i takvi gore hahahah

palachinken -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 13:44:50)

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Palačinko a kako si ih pitala za prisustvo muža? Ja kad sam rađala malenog 2010 nije bilo govora da bude u holu bolnice, a kamo li samnom. [sm=zmeden.gif]

Pitala u prijemnoj sobi kad su mi uzimali podatke. Onda je babica otisla po muza, dali mu sterilno odijelo i masku i kad sam posla u radjaonu, zovnuli ga. Poradjali su meu sporednoj sali,gdjeje sam ojedan krevet., to je praksa kad muzevi prisustvuju.

palachinken -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 13:45:41)

IZVORNA PORUKA: felix

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ima i takvi gore hahahah

[sm=smiley29.gif]

MaminaBeba -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 13:52:04)

Ma ništa, ja bez svog sad ne idem. Dr. Sandra je grozna, grozna.. Ona me porađala sa malim, a majko moja šta mi se sve ta nagovorila dok sam rađala... Fuj fuj.. [sm=smiley11.gif]
Ko te porađao?

palachinken -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 14:01:55)

Oni se dosta drugacije ponasaju kad je muz prisutan. Meni niko nije pola rijeci rekao, cak me sokolili, kao vidi kako se dobro napinjes, ko profesionalac hahaha dr granic me porodio, zacas.

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 20:56:08)

Mamina beba,a zasto se tako ponasala ?! Mene porodio prije 10g stari dr.Mehic koji mi se obracao sa "sine",toliko je bilo fin ,svaka mu cast.do mene je radjala jos jedna zenica i prema njoj su bili jako fini.Ja sam bila jedna mirnica koja nije izustila na "a" tokom citavog poroda!
Kako ce biti ovaj put,ostaje da se vidi [sm=smiley1.gif]

malen@89 -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 22:39:50)

IZVORNA PORUKA: Ivana1906

pozzz,

Upravo sam uradila test koji je pokazao da sam trudna :)))
Nova sam u Ze, pa me zanima ( prema vasim iskustvima) ,da mi netko da preporuku kojem privatnom gin. da odem na pregled, koji bi mi ujedno i vodio trudnocu.

unaprijed hvala!!!

dr.gvozdenovic[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

MaminaBeba -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 22:41:01)

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Mamina beba,a zasto se tako ponasala ?! Mene porodio prije 10g stari dr.Mehic koji mi se obracao sa "sine",toliko je bilo fin ,svaka mu cast.do mene je radjala jos jedna zenica i prema njoj su bili jako fini.Ja sam bila jedna mirnica koja nije izustila na "a" tokom citavog poroda!

Hatepsut nisam se mogla "napeti", nije mi dolazilo da se "napnem", nije mi dolazilo da tiskam i onda je to nju strašno nerviralo. A napinjala sam se silom i gubila snagu i pri svakom naponu, beba je bježala "gore". Porađala sam se na krevetu koji nije imao ona postolja da dignem noge, tako da su mi se noge same savijale u koljenima, a ona meni "Glupaaaaaaaačoooo ne savijaj noge... "Uh kad se sjetim, odmah počnem da plačem... [sm=smiley13.gif]

MaminaBeba -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 22:51:03)

I onda joj je bilo krivo jer je mm keš lovu dao drugom dr. ne znajući da me on ne porađa, on se igrom slučaja zadesio na odjelu, nije me ni vidio. I kad sam rodila, ona izašla da kaže mm da sam rodila, a on ne znajući pitao gdje je dr. koji je porodio suprugu i ona poludila, vratila se u salu, psovala, govorila mi kako sam bezobrazna, kako je mm bezobrazan, kao zar nije očito da se ona "mučila samnom", i na kraju vratila se i ušila me bez anestezije, tad sam stvarno plakala kao luda... Grozno iskustvo, bojim se, stvarno se bojim...

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 22:52:23)

Hatepsut nisam se mogla "napeti", nije mi dolazilo da se "napnem", nije mi dolazilo da tiskam i onda je to nju strašno nerviralo. A napinjala sam se silom i gubila snagu i pri svakom naponu, beba je bježala "gore". Porađala sam se na krevetu koji nije imao ona postolja da dignem noge, tako da su mi se noge same savijale u koljenima, a ona meni "Glupaaaaaaaačoooo ne savijaj noge... "Uh kad se sjetim, odmah počnem da plačem... [sm=smiley13.gif]

A jooj bas mi je zao [sm=smiley13.gif] prema meni je doktor imao razumjevanja ,znao je da sam prvorotka.kad sam se prvi put napela popucali mi kapilari po lici nisam znala,.na zalost tad nisam pohadjala skolu za trudnice(od srca preporucujem svakoj trudnici) i onda mi doktror ovako kaze "sine kad ti dodje napon to ti je ko kad trebas da kakis,nema veze sto ces ti nas pokakit i popiskit ti se samo napinji ko da imas tvrdu stolicu" tako i bilo iz 3. napona sam rodila.
Istina ,ne znam kako bi reagovala da sam bila na tvom mjestu,ne smijem se zaklet ali mislim da nebi odogovarala za postupke,vjerovatno bi moja "savijena" noga dosla do njenog lica taman kad me nebi ni porodili ili kad bi mi dosla kazna ko zna koliko.
Zelim ti srecu kad odes gore ponovo !

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 22:57:52)

I onda joj je bilo krivo jer je mm keš lovu dao drugom dr. ne znajući da me on ne porađa, on se igrom slučaja zadesio na odjelu, nije me ni vidio. I kad sam rodila, ona izašla da kaže mm da sam rodila, a on ne znajući pitao gdje je dr. koji je porodio suprugu i ona poludila, vratila se u salu, psovala, govorila mi kako sam bezobrazna, kako je mm bezobrazan, kao zar nije očito da se ona "mučila samnom", i na kraju vratila se i ušila me bez anestezije, tad sam stvarno plakala kao luda... Grozno iskustvo, bojim se, stvarno se bojim...

Uzas,ali realna slika naseg porodilista,imas pp

lana84 -> RE: Porodiliste u Zenici (23.7.2012 10:22:11)

ja sam rodila 2008 godine i tada je MM bio samnom na porodu, bez problema. Samo smo doktoru rekli da to želimo kad je krenuo porod i tako je i bilo. U 9-tom mjesecu me čeka isto, znači i ovoga puta ide MM samnom. Trudnoću mi ovaj put vodi dr. Ribić, koji kaže da nije problem uopće da prisustvuje muž. :)

Što se tiče doktora, kad malo bolje razmislim, čak mi je i svejedno tko će biti dežurni, samo da to krene i da sretno završi. Jer i prvi put sve je to obavila uglavnom babica, doktor je samo tu bio čisto kao promatrač ( Gvozdenović) ako pođe šta po krivu. Mislim, volila bi da to bude neki od 'boljih' doktora, ali kad sam jednom sve to već prošla nekako ne hvata me panika toliko kao prvi put oko toga 'tko će me porodit'.

MaminaBeba -> RE: Porodiliste u Zenici (23.7.2012 18:57:45)

Ne znam drage moje, ja od straha razmišljam i o CR ako bude moglo. Svakako su me pripremali prošli put za CR, jer imam usku karlicu. U svakom slučaju bi možda bilo manje stresno. Šta znam... Svakoj vam želim svu sreću i da nam [sm=duda.gif] budu zdravi, živi i sretni..

MaminaBeba -> RE: Porodiliste u Zenici (26.7.2012 22:39:03)

Zna li nam neko nešto o Hatepsut? Je li rodila?

Mino -> RE: Porodiliste u Zenici (7.8.2012 21:04:15)

Pozz svima,

Novi sam kolacic[sm=smiley1.gif] ovdje (mada redovno budem na stranici) i usla sam u 9 mjesec[sm=smiley36.gif] pa bih voljela da mi neko, ko se nedavno porodio u Zenici, nappise sta je sve potrebno ponijeti u porodiliste.
Sta se tice doceka bebe [sm=rozacrtici.gif] sve je spremno, samo jos bebica fali[sm=jezicek.gif]
Trudnocu mi vodi dr.Ribic i za sada samo veoma zadovoljni s njim[sm=smiley1.gif]

Unaprijed hvala[sm=smiley1.gif]

Precious -> RE: Porodiliste u Zenici (8.8.2012 19:47:20)

IZVORNA PORUKA: Mino

Pozz svima,

Novi sam kolacic[sm=smiley1.gif] ovdje (mada redovno budem na stranici) i usla sam u 9 mjesec[sm=smiley36.gif] pa bih voljela da mi neko, ko se nedavno porodio u Zenici, nappise sta je sve potrebno ponijeti u porodiliste.
Sta se tice doceka bebe [sm=rozacrtici.gif] sve je spremno, samo jos bebica fali[sm=jezicek.gif]
Trudnocu mi vodi dr.Ribic i za sada samo veoma zadovoljni s njim[sm=smiley1.gif]

Unaprijed hvala[sm=smiley1.gif]

Dobro nam došla Mino :) Evo link, tu imas sve potrebne informacije. I ja sam se prema ovom pripremila i sad mi preostalo samo da čekam, isto usla u 9.

http://www.ringeraja.ba/forum/Oprema_za_novoro%C4%91en%C4%8De/m_18651/tm.htm

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (8.8.2012 20:00:30)

Hata se porodila prije 12 dana,porod indukovan gelom.ja sam mogu reci vise nego zadovoljna tretmanom u porodilistu.sam doktor (Gvozdenovic,Sestic) pa babica ne znam joj ime tacno cini mi se Nedzmija,pa sestre kad sam iz radjaone otisla u sobu.sestra me podigla,odvela pod tus i tusirala i vratila me u krevet.kreveti su super(za razliku kakvi su bili kad sam radjala prvo djete).sto je najbitnije sam porod je bio lahak hvala Bogu svakom zelim isti !

Precious -> RE: Porodiliste u Zenici (8.8.2012 20:04:21)

Hata se porodila prije 12 dana,porod indukovan gelom.ja sam mogu reci vise nego zadovoljna tretmanom u porodilistu.sam doktor (Gvozdenovic,Sestic) pa babica ne znam joj ime tacno cini mi se Nedzmija,pa sestre kad sam iz radjaone otisla u sobu.sestra me podigla,odvela pod tus i tusirala i vratila me u krevet.kreveti su super(za razliku kakvi su bili kad sam radjala prvo djete).sto je najbitnije sam porod je bio lahak hvala Bogu svakom zelim isti !

[sm=bravo.gif] MašAllah. Čestitam. Za mjesec dana idem i ja aBd. Jedva čekam [sm=bravo.gif]

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (8.8.2012 20:06:28)

IZVORNA PORUKA: Precious

[sm=bravo.gif] MašAllah. Čestitam. Za mjesec dana idem i ja aBd. Jedva čekam [sm=bravo.gif]

Hvala,sretno i tebi ! Kako doktor kaze bitno je da zena suradjuje sve onda ide kako treba !

gerberka -> RE: Porodiliste u Zenici (8.8.2012 22:20:11)

pa ne bih baš hato rekla da je bitno što žena sarađuje..bilo je njih koje su bile za suradnju, niko ih nije gledao..bila sam prisutna kad se žena porađala u sobi i molila da neko dođe.
Mislim da je svaka trudnica spremna na saradnju kad otkuca 5 do 12 i da je njoj najbitnije da sve prođe kako treba..a kome je najbitnije taj i sarađuje..
ako se po NEsaradnjom smatra deranje i vrištanje ja bih taj termin preinačila u neupućenost..što opet odgovornost pada na doktore koji vode trudnoće.
Također porod je svaki individualan, nekom je skoro pa bezbolan neko se sa dušom razdvaja..pragovi bola su također urezani u pojedincu, a ne u terminu "saradnja porodilje"
Mislim da je porodilište Zenica leglo korumpiranih pacova..čast izuzetcima.

A pošto se svaki moj post prenosi..od strane jedne zaposlenice KBZ..ovom prilikom želim da joj porućuim da pokuša srediti svoj život umjesto da troši vrijeme na tračeve i neistine [sm=smiley36.gif] A drugi put ću, ako nastavi, otvoriti temu sa njenim imenom i prezimenom [sm=smiley14.gif]

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (9.8.2012 0:22:21)

Ma ima svega Gerbo,vjeruj mi.ja sam porodjena lezala kad se zenica poradjala ,doktori je molili da suradjuje jer joj je beba bila zivotno ugrozena a ona je lupala nogama doktora [sm=zmeden.gif] znaci doktor joj lijepo govori kako ce i sta beba bila krenula ona njega lupa nogama [sm=zmeden.gif] (na kraju je zavrsila na sekciji)al hajd ne podnosimo svi bol isto sto kazes,mozda je i do toga.
A mozda sam ja potrefila na "dobru smjenu" [sm=smiley1.gif] prema meni su bili divni ko i prvi put

NikaViktorija -> RE: Porodiliste u Zenici (9.8.2012 20:37:27)

i usput da nadodam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] porodio me bas arap [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

lana84 -> RE: Porodiliste u Zenici (10.8.2012 11:34:01)

i usput da nadodam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] porodio me bas arap [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

hoćemo detalje!!! [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>