RE: Porodiliste u Zenici (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

palachinken -> RE: Porodiliste u Zenici (6.7.2012 20:47:43)

IZVORNA PORUKA: sweet

Ima li novijih komentara za ovo nase rodiliste, barem od ovih ljetnih trudnica, sada mama :)?

Samo opusteno i nek ti je na pameti da ne ides u hotel ali ni u klaonicu, kako sam ovdje procitala. Ja ti zelim minimalno zadrzavanje gore,jer ako sve bude u redu, u bolnici si jedan do dva dana i tad su ti svi super :)

Candy -> RE: Porodiliste u Zenici (6.7.2012 20:50:43)

Ja sam se porodila sada 30.06., i zaista da mi je neko rekao da ce mi tri dana u bolnici biti prijatna, ne bih mu vjerovala... Prvo, porodiliste je skroz renovirano, svaka soba ima svoje kupatilo i wc, kreveti su novi na daljinski pogon, krevetici za bebe puno bolji i novi, drugo, Osoblje je skroz dopbro, e sad zavisi od koje smjene, vecina ih je jako ljubazna i prijatna, uzmu ti bebu da se odmoris, ako dojis donesu ti je na podoj, ako ne, nahrane ga, pa ih svaki dan okupaju, srede... A ima ih i da dodju sa losim danom, pa su namrgođeni, al to puno ne zazirem... Uglavnom, ja sam veoma zadovoljna...

diyanna -> RE: Porodiliste u Zenici (7.7.2012 15:35:07)

poz,

ja sam se porodila 12.6. u Bolnici sam ostala 08.6 i tada sam bila na trudnickom odjelu ( jer mi je termin davno prosao) trudnicki odjel je po meni katastrofa. Kreveti su ocajni, propadnes u njih ne mozes se ni okrenuti a kamo li ustati, po 8 zena bude u jednoj sobi i bude jako vruce, wc je jedan za cijeli odjel i ne zelim ni pisati kako izgleda. postoji neka prostorija gdje mozes zube oprati ali tu uvijek budu one koje puse jer ima prozor...ugl nije bas lijepo biti tu...nakon toga ( obzirom da nije pomogao ni gel ni drip porodili su me na carski) i prelazim u dio gdje su zene koje su se porodile...to je taj obnovljeni, tu nemam ni rijeci zamjerke..higijena na nivou svaki dan se cisti, kreveti savrseni, po 5 zena u sobi, prozori pvc pa ne bude vruce...osoblje neuporedivo bolje nego na trudnickom...malo se potrudis ti malo oni i svima dobro. Treba samo biti kulturan, fin i pitati sve sta te zanima i sta trebas, normalnim stavom i ponasanjem sve moze..posjeta nema ali ti mogu poslati sve sta ti treba. bebu takodjer mogu vidjeti svaki dan sto je super i poslije poroda je odmah vide ( vidjeli su je prije mene) :-) jedino negativno sta je mene zadesilo je trenutna nestasica cistih spavacica pa smo dva dana bile u prljavim a mlijeko curi pa se to stvrdne pa boli pa joj joj...ja sam imala svoju spavacicu i pitala sam da je obucem jer nema cistih i dopustili su mi mada sam i nju brzo mlijekom uprljala ali hocu da kazem da su svi razumni i ok.

kao sto rekose ne ides u hotel i na odmor, sve brzo prodje...i najljepse je kod kuce ali zbog bebe izdrzimo i puno vi

se...

palachinken -> RE: Porodiliste u Zenici (7.7.2012 15:51:23)

IZVORNA PORUKA: Candy

Ja sam se porodila sada 30.06., i zaista da mi je neko rekao da ce mi tri dana u bolnici biti prijatna, ne bih mu vjerovala... Prvo, porodiliste je skroz renovirano, svaka soba ima svoje kupatilo i wc, kreveti su novi na daljinski pogon, krevetici za bebe puno bolji i novi, drugo, Osoblje je skroz dopbro, e sad zavisi od koje smjene, vecina ih je jako ljubazna i prijatna, uzmu ti bebu da se odmoris, ako dojis donesu ti je na podoj, ako ne, nahrane ga, pa ih svaki dan okupaju, srede... A ima ih i da dodju sa losim danom, pa su namrgođeni, al to puno ne zazirem... Uglavnom, ja sam veoma zadovoljna...

Ovo sam ja u više navrata spominjala. Moje iskustvo je pozitivno, a i svima želim takvo [sm=smiley1.gif]

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (7.7.2012 19:15:29)

Ja se lagano pripremam za bolnicu,vala sam spremila grudnjak za dojenje i one "umetke" pa valda nece biti tako kriticno s tim spavacicama a nadam se da cu brzo ako sve bude kako treba kuci.vec sam pisala da sam i ja imala pozitivno iskustvo prije 10g,mislim ne mos' gore doc i drecit se,dramit i ko zna sta jos i ocekivati da su svi fini prema tebi.pa nije ni njima jednostavno koliko zena dodje.hajd javit cu vam sta i kako [sm=smiley36.gif] uglavnom sam "navjezbala" disanje,rekla sebi nema dreke,skike i vike (ko i prosli put),pripremila torbu za bolnicu naravno s novcanikom i sitnih para [sm=smiley36.gif] pa ko bude fin mozda ga i "pocastim" [sm=jezicek.gif]

sweet -> RE: Porodiliste u Zenici (8.7.2012 10:44:18)

jos jedno pitanje ovima koje su vec bile u bolnici. Ja sam isla cijelu trudnocu privatno na preglede i doktor porodicne medicine je rekao da je to ok. Da li ce mi biti problem jer nemam trudnicku knjizicu, mislila sam ponijeti sve nalaze (sa svakog pregleda u bolnicu) kada krenem?! Bila bih zahvalna ako je neko imao slicnu situaciju da podjeli istu s nama. Hvala.

HNF -> RE: Porodiliste u Zenici (8.7.2012 11:52:35)

Ja sam isto tako vodila trudnocu samo privatno, znaci nisam nikad otisla u Polikliniku. Kada sam usla u deveti mjesec samo sam otisla do Poliklinike i uzela uputnicu za bolnicu, mada uputnicu mozes uzeti i u Hitnoj sluzbi, navecer. Ni ja nisam imala trudnicku knjizicu, nego sam samo ponijela sve papire koje sam imala sa pregleda. sretno [sm=smiley1.gif]

sweet -> RE: Porodiliste u Zenici (8.7.2012 12:05:43)

A uputnica se moze samo u poliklinici dobiti, ne moze je dati niko iz porodicne?

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (8.7.2012 12:47:41)

Uputinicu ti moze dati ginekolog u poliklinici.u hitnoj ne znam,ali mislim da moze.ja imam drugarice koje idu privatno ali odu ponekad i u polikliniku cisto da budu "zavedene" i da mogu dobiti uputnicu jer niti jedan privatnik ne moze izdati uputnicu za bolnicu cak i kad je on gore jer postoji nesto sto se zove "protokol".tako da,ako nisi odi na jednu kontrlu u polikliniku cisto rad uputnice.

HNF -> RE: Porodiliste u Zenici (15.7.2012 19:06:12)

Ne znam za porodicnu. Ali znam za Hitnu sluzbu i Polikliniku. Ja nisam NIKAD isla u Polikliniku, samo privatno, i kada sam usla u deveti mjesec nisam jos imala uputnicu za bolnicu a jednu noc me stomak zabolio i ja sam otisla u Hitnu i rekla da nisam jos dobila uputnicu a da sam u devetom mjesecu i da me boli stomak i oni mi odmah napisali uputnicu bez problema. Ali ovi iz bolnice su me nakon pregleda vratili kuci jer nisu bili jos trudovi. Onda sam ja otisla u Polikliniku i uzela i od njih uputnicu jer mi je ona prva iz Hitne vec gore ostala. Tako da sam i kod njih dobila. eto tako je bilo kod mene [sm=smiley1.gif]

Candy -> RE: Porodiliste u Zenici (15.7.2012 22:26:08)

Moj muz je na dan kad su me trebali otpustiti donio uputnicu i nikakvih problema nije bilo... Stvarno ne prave nikakvu frku oko toga, samo opusteno...

lana84 -> RE: Porodiliste u Zenici (18.7.2012 8:44:09)

IZVORNA PORUKA: diyanna

poz,

ja sam se porodila 12.6. u Bolnici sam ostala 08.6 i tada sam bila na trudnickom odjelu ( jer mi je termin davno prosao) trudnicki odjel je po meni katastrofa. Kreveti su ocajni, propadnes u njih ne mozes se ni okrenuti a kamo li ustati, po 8 zena bude u jednoj sobi i bude jako vruce, wc je jedan za cijeli odjel i ne zelim ni pisati kako izgleda. postoji neka prostorija gdje mozes zube oprati ali tu uvijek budu one koje puse jer ima prozor...ugl nije bas lijepo biti tu...nakon toga ( obzirom da nije pomogao ni gel ni drip porodili su me na carski) i prelazim u dio gdje su zene koje su se porodile...to je taj obnovljeni, tu nemam ni rijeci zamjerke..higijena na nivou svaki dan se cisti, kreveti savrseni, po 5 zena u sobi, prozori pvc pa ne bude vruce...osoblje neuporedivo bolje nego na trudnickom...malo se potrudis ti malo oni i svima dobro. Treba samo biti kulturan, fin i pitati sve sta te zanima i sta trebas, normalnim stavom i ponasanjem sve moze..posjeta nema ali ti mogu poslati sve sta ti treba. bebu takodjer mogu vidjeti svaki dan sto je super i poslije poroda je odmah vide ( vidjeli su je prije mene) :-) jedino negativno sta je mene zadesilo je trenutna nestasica cistih spavacica pa smo dva dana bile u prljavim a mlijeko curi pa se to stvrdne pa boli pa joj joj...ja sam imala svoju spavacicu i pitala sam da je obucem jer nema cistih i dopustili su mi mada sam i nju brzo mlijekom uprljala ali hocu da kazem da su svi razumni i ok.

kao sto rekose ne ides u hotel i na odmor, sve brzo prodje...i najljepse je kod kuce ali zbog bebe izdrzimo i puno vi

se...

nisam znala da tata može vidjeti bebu... on to traži pa bebu iznesu ili uđe u sobu gdje je beba?? prvi put kad sam rodila znam da ono kao nije se beba mogla vidjeti kao ni majka poslje poroda. mene za 2 mjeseca sve to čeka ponovo pa se malo raspitujem :D

Precious -> RE: Porodiliste u Zenici (18.7.2012 12:04:53)

IZVORNA PORUKA: lana84

nisam znala da tata može vidjeti bebu... on to traži pa bebu iznesu ili uđe u sobu gdje je beba?? prvi put kad sam rodila znam da ono kao nije se beba mogla vidjeti kao ni majka poslje poroda. mene za 2 mjeseca sve to čeka ponovo pa se malo raspitujem :D

I mene zanima? Trebam i ja tamo ubrzo po svoj [sm=darilo.gif]

malen@89 -> RE: Porodiliste u Zenici (18.7.2012 14:32:14)

radnim danom mislim od 13 h da se moze doci vidjeti beba,u prostoriji gdje se spremaju bebe sestra je donese a otac je gleda kroz staklo...[sm=bravo.gif]

MaminaBeba -> RE: Porodiliste u Zenici (21.7.2012 16:27:53)

Zna li neko da li tate nekim slučajem mogu prisustvovati porodu?

malena27 RR -> RE: Porodiliste u Zenici (21.7.2012 16:45:55)

Mogu i tate [sm=smiley1.gif]

MaminaBeba -> RE: Porodiliste u Zenici (21.7.2012 16:52:31)

Stvarno??? [sm=smiley1.gif] Ako Bog da, za 8 mjeseci u rodilište ne idem bez MM.

Ivana1906 -> RE: Porodiliste u Zenici (21.7.2012 19:32:42)

pozzz,

Upravo sam uradila test koji je pokazao da sam trudna :)))
Nova sam u Ze, pa me zanima ( prema vasim iskustvima) ,da mi netko da preporuku kojem privatnom gin. da odem na pregled, koji bi mi ujedno i vodio trudnocu.

unaprijed hvala!!!

niki83 -> RE: Porodiliste u Zenici (21.7.2012 19:57:10)

Ivana, sve najbolje![sm=smiley1.gif]
Mozda dr. Malik Sestic? Mislim da jos uvijek radu u privatnoj poliklinici Medikom.

MaminaBeba -> RE: Porodiliste u Zenici (21.7.2012 21:04:33)

Meni je obe trudnoće vodio Malik. Isto preporuke. Ali kad dođe pet do dvanaest za porod, Malika nigdje. To sam mu zamjerila ja i mnogo žena.

MaminaBeba -> RE: Porodiliste u Zenici (21.7.2012 21:05:13)

Čuj obe trudnoće. [sm=jezicek.gif] Mislim prvu i evo sada opet mi vodi.

mamica Emina -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 0:12:01)

Preporučujem ti primariusa Šahovića.. Meni je vodio trudnoću i bio tu za vrijeme poroda... Samo riječi hvale za njega imam

NikaViktorija -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 12:18:46)

meni termin 10.8 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i nestrpljiva sam uzasno!!! i ja sam do sad isla samo privatno i sutra idem u po uputnicu u polkliniku. posto sam mjenjala kroz cijelu trudnocu doktore (zbog obaveza nikako nisam mogla "ganjat" termin samo kod jednog) zanima me mogu li se opredjeliti sada pred kraj za jednog gore u bolnici? i koga preporucujete?

palachinken -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 13:22:41)

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Stvarno??? [sm=smiley1.gif] Ako Bog da, za 8 mjeseci u rodilište ne idem bez MM.

Moj bio kraj mene, čuvao me za ruku, umivao, vidio bebu prije mene pa se sad folira [sm=smiley36.gif] Preporučujem!

palachinken -> RE: Porodiliste u Zenici (22.7.2012 13:23:24)

IZVORNA PORUKA: NikaViktorija

meni termin 10.8 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i nestrpljiva sam uzasno!!! i ja sam do sad isla samo privatno i sutra idem u po uputnicu u polkliniku. posto sam mjenjala kroz cijelu trudnocu doktore (zbog obaveza nikako nisam mogla "ganjat" termin samo kod jednog) zanima me mogu li se opredjeliti sada pred kraj za jednog gore u bolnici? i koga preporucujete?

U bolnici te porodi onaj koji se zadesi na smjeni, ne mozes se opredijeliti za dr u bolnici.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>