RE: Porodiliste u Zenici (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

niki83 -> RE: Porodiliste u Zenici (10.3.2012 12:04:27)

IZVORNA PORUKA: malen@89

curke sta mislite o dr.bojanu gvozdenovicu?

Pa ako spadas u grupu ljudi za koju on smatra da su "elita" onda je ODLICAN [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (10.3.2012 12:23:45)

Ja samo da se tuspasim i bjezim !Inace cu "napraviti incident" [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa ovo fkt postala luda kuca,zeni uzeli djete,ona vrsitala,bacala se i ko zna sta ispred bolnice,nije ragovala niti policija niti bilo ko drugi..na koncu nije bilo u novinama,a znamo da su takve "vjesti" na naslovnici.Ja mislim da su tu bebu uzeli da je prodaju !
Fkt ne pisite nebuloze,koji vam je.sta blatite bolnice i ovaj narod.eto vam drzava gdje ste sad,pa imate para  odvedite djete privatno tu ce vas ninuskat .

Ja cu se prodit na livadi i to cu izricito zahtjevat [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sta cu sad se bune da ukinu bolnicu  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Za gore navedenog doktora,ako vam je on vodio trudnocu naravno privatno,nazvat ce kolegu koji bude na smjeni da vas pripazi.za slucaj da on nije tu.eto friska informacija!

bemema -> RE: Porodiliste u Zenici (10.3.2012 14:28:09)

Idina mama ----- u potpunosti te razumijem i nesumnjam u to sto si rekla ....... u Zenici u bolnici sve je tako .......pa i ako vam uzmu bebu kazace pa sta eto nasigurnom je .......neznam st aje u pitanju ali fakat ja kakva sam sada iz iskustva .....pa sve bi pobila gore na porodjajnom da mi se to desi ne dao Bog, i tvoja rodica neznam kad se to desilo nije trebala ostaviti bebu jer majka IMA PRAVO BITI SA SJOJOM BEBOM MA STA DA BUDE I MA GDJE TO BILO SAMO BOG IH MOZE RAZDVOJIT ....

ma netreba ukinuti bolnice cujjjj !!!!! samo onaj ko nedozivi ruzno iskustvo nemoze ni razumjeti .....fakat cujem neki dan zena prica rodila dvoje djece ,dodje gore i za sat se porodi i sutra kuci ....blago njoj !!!!!
sve je slucaj do slucaja i sto neko rece kako im se svidite ...mozete dati pare a da vas niko i neprimjeti tri dana da ste u krevetu ko ja ...jer sam sutila i inace sam stidna i nevolim se nametat al brate treci dan kad a puknemmmmmm ihhhhh
da negnjavim ode ja dalekoooo

pozdrav z porodiliste zenica vidimo se uskoro [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=nosecka.gif]

sbsbs -> RE: Porodiliste u Zenici (10.3.2012 19:05:37)

drage forumasice nemojte tako jadnu zenu da napadate... jer fakat neznate sta je bilo... mozda je zena neuka, stidna,plasljiva,nesnalazljiva,nezna se izboriti za sebe,al ja joj vjerujem, jer sam sama svjedok sta se radi gore... poslije revizije rane lezala sam 3 dana na ginekoloskom soku,pa onda na ginekologiji i nagledala sam se svega... bila sam tu kad se jedna zena,koja je bila na, znaci 5,5 mjeseci trudna,zalila na bolove ispod stomaka i dr zijo,arap se tako izderao na nju i nije ju ni pregledao,nakon 3 sata zena otisla na wc zeni dijete ispalo... grozno,fujjj... i zato vam kazem,nemojte tako... ova je vjerovatno iz revolta rekla da bolnice treba ukinuti,mada svi znamo da ima i dobrih doktora opcenito... u svakom slucaju budite malo blaze [sm=smiley1.gif] pusa

Candy -> RE: Porodiliste u Zenici (10.3.2012 22:32:02)

E da vidim ja tog lika koji ce se na mene izderavati i prosipati svoje "bijesne gliste", od mene i vecine kojima se preveliki novac izdvaja da bi se njima davale plate... Moze samo jednom da to uradi, a ako treba i u strasbourg cu da idem, nece se niko prema meni odnositi kao prema psu... Ako treba, svi ce oni meni gore da odu u neku stvar za 3 i po mjeseca koliko mi jos treba da im odem... A te tzv sestre i cistacice koje se prave pametnije od svih doktora na svijetu obracat ce mi se sa samo "izvolite", "kako ste" i "doviđenja"... Inace sam osoba koja ima visok prag tolerancije i sabura, a Boga mi, padne li mi mrak na oci, jos u stanju u kojem treba da sam smirena, ufff...

mala86 -> RE: Porodiliste u Zenici (10.3.2012 22:52:49)

jel zna netko neku zensku gore,radi na porodima zove se Mirela,dr je??mladja je
samo informativno mi treba

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (10.3.2012 23:18:50)

Sbsbs puna podrska tebi,citala sam sta si ti sve dozivjela..ali da ti neko odnese bebu,ti ne znas gdje je i moras traziti "vezu" da saznas gdje ti je beba..malo je to previse,uglavnom su se sve zenice osvrtale na taj dio.To da su nemarni na stranu,jesu.
Candy,jaoo izvini ali oni takve najvise vole,znas ti onu narodnu "koga je se molit,nije ga se srdit".nego sabur,naci ce oni caku kako da te dovedu pred savrsen cin.
recimo dodje zena dere se,vrsiti,skace ,neke cak i bjeze..pa svi imamo porodjane bolove..porodi se,ostave ranu da se ohladi i onda je siju,a ona nemocna.a oni je jos vise rasjekli nego sto je bilo potrebe.
Druga situacija,rodi zena na CR,usla ko dama ,naravno predhodno platila doktoru jer ona ne moze prirodno rodit,valda je strah ili je nesto bolja od zena koje prirodno radjaju,naravno nakon CR zena ima bolove,zove ona sestre,boli je rez.sestra u spricu naspe vodu i napise "analgin",ova i dalje kuka kako ce voda djelovat,dodje doktor sestra objasni kako je vec dala analgin i jos masa stvari.
Treba biti tolerantan,ima jako bezobraznih i zena,ali i doktora i sestara.I ne brinu se o samo jednoj zeni.naravno ne treba nikom sutiti,za svoja prava.a ne treba ni izmisljati toplu vodu i praviti se pametan.
Poslusaj me,ona bolnica lici vise na "klaonicu".I da ne branim ja doktore gore je vrlo malo izuzetaka i ja cu im gore za neka 4mj.samo sam naucila dosta s prvog poroda,jer sam gore navedeno vidjela svojim ocima.

Mala86
,moju drugaricu je prije godinu porodila neka mlada doktorica,ova moja kaze da je divna,ali joj ne zna ime [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].e sad misljenja su uvijek podjeljena.

sbsbs -> RE: Porodiliste u Zenici (11.3.2012 7:55:38)

Hatepsut, razumijem ja sta ti zelis da kazes,al recimo evo jedna moja prijateljica... kcerkica joj se razboljela, povracanje, proljev,dehidrirala i naravno u bolnicu... dijete joj uzimaju i nju salju kuci, posto djecovjcica nije dojila... znaci nije bilo tepretske sanse da vidi dijete i tek nakon par dana trazenja veza i stela,dozvolili su joj da dodje do djevojcice...iako tako male bebe oni nedozvoljavaju prisutnost majke,sem ako ne doji... ali eto opet sta znam.... kazem opet mozda ta zena nezna se izboriti za svoje... mozda je samo jednom pitala gdje joj je dijete i ovi je skinuli s klinca i vise i nije smjela pitati... ma ko ce ti znati... [sm=zmeden.gif] a tebi hvala punooo na podrsci... i jos jednom apelujem zenice koje je porodio Jasmin Hodjic bez nadzora starijeg dezurnog specijaliste da mi se jave... :) pozz

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (11.3.2012 9:04:14)

Znam mila,ali ovdje ispade uzeli bebu i odnijeli je tamo negdje,zena ne zna gdje..malo mi tu nema logike.
Moju komsinicu prosle godine vratili,a beba od godinu dana ostala na zaraznom,zena nije imala da plati.do duse doktori objasnili da do godine majka besplatno moze da bude uz djete.takvo im pravilo,na zalost.ali su doktori bili jako susretljivi.
ja sam s mojim djecakom lezala 2 noci (trebao krajnike operisat) prvo mi nije bilo do spavanja,drugo i da sam htjela tesko bu se stisnulu u jedan krevet a platila sam krevet za 2 noci ko u hotelu !

Idina mama -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 0:01:16)

Ona je diplomirani faramaceut. On novinar. Rekli da ce pregledati dijete. Onda rekli da prima infuziju. Ona rekla da joj je mlijeko nadoslo i da zeli da ga podoji. Ne moze. Ne objasnjavaju zasto. Oni su vec nemirni. Jos ne shavcaju sta ih je snaslo. Pitaju da vide dijete. Ne moze. Pa, sta je djetetu. Ne znaju. Trebaju da vade nalaze. Oni su vec van sebe. Da bar vide dijete. Ne moze. Ona mora vaditi neke nalaze. OK. Daj da vadi. Neka ide privatno da vadi. Krenu kuci. Ona shvati da ne moze. Vrati se. Opet moli da bar vidi dijete. Ne moze. Krenu opet kuci. Ona tek porodjena. Hormoni divljaju. Ne moze bez djeteta. Ne shvaca kako ne moze da vidi dijete. Odu kuci. Ona opet ne moze. Pada u depresiju. Hvata je panika. Sta je sa bebom? Zovu koga god znaju da moze pomoci. Mersiha je doktorica na pedijatriji. Ona kaze da je beba tu i tu i cudi se da majka nije ne ginekologiji ako je trebala vaditi neke nalaze ili primati terapiju. On pise pismo ministrici i kaze da ce poceti pisati javno. Dozvoljavaju da kratko vide dijete. I konacno saznaje kakve nalaze trebaju od nje. Vadi briseve privatno u Sarajevu. To njima lici samo na izgovor smisljen da opravdaju necijje pogreske i nemar. Ako je trebala raditi briseve, zasto joj nisu odmah objasnili i zasto joj nisu uradili u Zenici? Nalazi gotovi. S njom naravno sve u redu. Osim sto je sad poluluda. Onda dozvoljavaju da ostane u bolnici s djetetom. Rade sve moguse pretrage, pa i ultrazvuk srca. Ona pocinje da se buni i da pita cemu sve to. Nakon 5 dana pustili ih kuci. Beba zdrava. Ona zdrava. Cemu sve ovo?
Ona kaze da nece da tuzi. Nema snage. Bori se sa depresijom. Ponavlja iznova i iznova. Samo neka smo mi skupa. Pumpala mlijeko i odrzavala ge. Bori se da nastavi dojiti.
Pita se sta je sdrugima?
Neki su toliko neprosvijeceni da ne shvacaju sta ih je snaslo. Neki misle tako treba. Neki misle da ne moze bolje. Neki vise osjecaju nego sto shavcaju da nesto tu nije u redu, ali ne znaju kako treba da bude.
Kad si dugo pod sistem koji je nehuman, zlostavlja, tesko je i zamisliti normalan zivot, ne znas kako izgleda, a jos ga je teze zivjeti...

palachinken -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 8:16:19)

IZVORNA PORUKA: mala86

Ta je mene primila i ušivala. Divno jedno stvorenje.

lana84 -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 10:16:31)

curke sta mislite o dr.bojanu gvozdenovicu?

meni vodio trudnoću i porodio me prije 4 godine. malo škrt na riječima ali je ok, profesionalan je u poslu. razmišljam se da i sada idem ponovo njemu.

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 11:31:22)

IZVORNA PORUKA: gerberka

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jao izvini, ovo mi je pretjerano 

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image],bas tako.ja ako sam nezadovoljna ,bunim se i trazim svoje pravo.Tuzila bi sve i svakog ako smatram da sam "zakinuta" na bilo koji nacin.A bebin otac novinar...samo da jedan text napise i ode reputacija doktorima koji su primili bebu.Mozda su sumnjali da beboni ima neko tesko oboljenje i sl. i zasto s neba pa u rebra reci roditeljima,bolje sacekati...vec sam napisala ko je nezadovoljan ovim zdravstvenim sistemom ide privatno,podjem od sebe.ako nesto moram dugo da cekam,lijepo odem privatno.
Na kraju...pitam se kako izdrze zenice koje izgube svoje bebice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] kako se one vrate normalnom zivotu,a ima takvih i na ovom forumu !

Idina mama -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 18:30:12)

Nisu znali sta ih ceka, inace bi isli negdje drugo. A gdje to ima privatno porodiliste?

Nije normalno da se ne dozvoljava da se vidi dijete. Iako je sasvim normalno da je jedan od roditelja uvijek uz dijete. Kako je u pitanju Bosna, sve je moguce. Ja sam do sada mislila da sistem ne valja, a sad vidim da sistem odgovara ljudima. Pa, zelim vam sve najbolje.

Idina mama -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 18:47:25)

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Mozda su sumnjali da beboni ima neko tesko oboljenje i sl. i zasto s neba pa u rebra reci roditeljima,bolje sacekati...

Kakve veze ima tesko oboljenje s tim da se dijete ne vidi, ne podoji,... Bas naprotiv. Dokazano je da se bebe, djeca brze oporavljaju ako su uz roditelja.

Oh Boze dragi, svasta na ovom dunjaluku...

vec sam napisala ko je nezadovoljan ovim zdravstvenim sistemom ide privatno,podjem od sebe.ako nesto moram dugo da cekam,lijepo odem privatno.

Gdje je privatno porodiliste? I odlicno rjesenje: hvali sistem i idi privatno.

Na kraju...pitam se kako izdrze zenice koje izgube svoje bebice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] kako se one vrate normalnom zivotu,a ima takvih i na ovom forumu !

Ovo nema nikakve veze sa onim sto sam ja pisala i htjela reci. Ti nista nisi shvatila. U stvari, humaniji sistem bi jako puno pomogao da se takve zene nose sa tom situacijom...

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 19:02:59)

I ja bi iz Njemacke kukala na zdravstveni sistem u BiH.fkt na nekoliko tema se kacis za BiH ispade kod nas nista ne valja.
Sama si napisala da su ponovo doveli bebu na pretrage,nije joj trebalo porodiliste nego pedijatar.U Zenici postoji privatna pedijatriska poliklinika.

Idina mama -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 20:13:30)

I ja bi iz Njemacke kukala na zdravstveni sistem u BiH.....

Ovo je odgovor felix. Da ne pisem nego citiram.

gerberka -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 20:54:00)

vezano za ležanje na pedijatriji...pa ljudi moji pronalazite li logiku zasto ne daju prisustvo roditelja? zamislite da lezi majka koja je prehlađena?! da sve bebe koje leze tu pokupe virus..a zamislite da sve majke leze..beba koja dođe npr prehlađena pokrivaju je antibioticima..meni nema logike da se lezi gore sa svim tim bebama koje također trebaju tretman izolaciju od virusa. nije pošteno prema drugoj djeci. znam da majke to boli, ali to je za dobrobit njihove bebe.

dalje..sto se tice dojenja..i to trebate provjeriti pa onda pisati. majke koje doje imaju oravo izdojiti mlijeko i donijeti ga. na patologiji se npr lezi, ja sam lezala i da sam npr htjela kuci, a nisam, onda sam imala pravo donositi svoje mlijeko. ja sam bila gore i dojila sina s tim sto su mi ga donosili na podoj.

lezala sam sa jos jednom zenom koja je dojila, a kad se odlucila kuci jer je ostavila s muzem troje djece onda su je pustili. kad je pitala moze li samo na vikend kuci rekli su ne upravo iz razloga da ne donose neki virus ili prehladu! pa zamislite havarije da neka mama dođđe s gripom i lezi u sobi sa svim bebama? prosto ne mogu da vjerujem kako neki ljudi razmisljaju.

iskreno, ta prica da je dijete oteto..vjerujem ja da je bebinoj mami bilo pretesko, ali da ju je neko oteo...
meni su prvoj oči u strahu prevelike, ja prva oci kopam za svoje dijete kao i svaka majka i tu zenu razumijem..nadam se da je sada beba ok i da su zajedno kuci

Idina mama -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 21:01:58)

Draga Gerberka,

sve sto si napisala je tacno. Samo jos da dodam. To ostajanje majke (roditelja) sa djetetom primjenjuje se ovdje ovdje bez problema. Dakle, mogu se sprijeciti zaraze koje ti spominjes.
Felix i ja smo pokusali da vam kazemo da ima bolje i da se moze bolje. Meni bilo dobro kao trudnici i porodilji ovdje. Dva puta bila sa sinom u bolnici po 10 dana. Prvi put kad je imao samo 20 dana. I vidjoh da moze biti puno bolje nego u Bosni. Umjesto da samozadovoljno uzivam ovdje i da kazem briga me kako je tamo, meni zao zena porodilja kod nas. Pokusam onda da objasnim da moze bolje, da ima bolje. Pokusam objasniti kako to izgleda. Medjutim, kako me sve to jako potresa (o moj umete), vjerovatno ne objasnim dobro, pa me ne razumiju. Kako me samo vrijedja hatepsut: sta ja hocu iz Njemacke, neka nas ovdje ninuskaju,...:-(
ah, neka svakom svacije.
Tesko mije jako tesko reci sta me briga. Ne znam odakle zelja da pomognem bas u vezi sa porodilistima.

Svaka cas_t sbsbs da ces tuziti. Evo i da ti javno odgovorim. Moja rodica ne zeli nista poduzimati. Boji se ovih reakcija kao ovdje na forumu. Zao mi je, ali sad je razumijem.

sbsbs -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 21:38:53)

hmmm... neznam sta da kazem... mislim ako su joj se desile te stvari da ne smije ostati na tome i da treba da trazi svoja prava i saznanja o tome sta se dogodilo... ako je tako bilo,sta nedo Bog da tek kad dijete poraste malo odkriju neke nepravilnosti??? Ok, ne mora da tuzi,ako ne zeli,ali bar neka se bori da sazna sta je tu bilo... Ja sam napravila krivicnu i kroz par dana inspektori iz MUP-a idu da rade svoj posao,da vide sta su ovi uradili...a i vjestak,takodjer ce da odradi svoje... u svakom slucaju,ako se predomisli dobro bi bilo... zelim svu srecu, i nadam se da ce i bebica i ona biti ok...

hatepsut -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 22:08:30)

Nadam se da ce neko nekad shvatit da je ovo Bosna i razliku izmedju Bosne i Svedske,Njemacke,Holandije da ne pisem o USA i drugim mnogo bolje razvijenim zemljama.Prije svega Bosna je zemlja koje je izisla iz rata do duse jos 95',ali ovo je zemlja mita i korupcije,zemlja lopova i sl.Ne moze neko porediti kb Zenica i neku tamo inostranu bolnicu,prvo se treba sabrati i oduzeti.Kapacitet nase bolnice i regije koju ona pokriva (Ze-Do kanton) i lupam Svedskog gradica ko Zenica a ima 2 bolnice.Tu porodilja ima svoju sobu,muz je tu citavo vrijeme.Znate kad ce to kod nas biti ?kad svaki grad u kantonu bude imao bolnicu.Pa nama bi trebalo pola bolnice da bude porodajni odjel da bi se ispostovalo gore navedeno.Para nema,a kad ce biti ne zna se.Treba nam inostrani ulagac,zaniteresiran da pomogne da napravi bolnicu i sredi sve potrebne uslove,nadam se da bi se onda drzava pobrinula oko zaposlenika.
A za sad,sve ostaju samo nase puste zelje.
ps. u kb Zenica prije 10g bila su samo 2 porodjajna stola,u stvari vise lice na otomane one starinjske(dali se nesto promjenulo ne znam),znate li sta to znaci?

Ja ne branim nas drzavni sektor,ima tu propusta,ali se borim za svoja prava kao sto sam napisala.Ako moram na neki snimak ili sl. dugo da cekam odem privatno jer ne mogu da cekam a liste cekanja su oho ho.I tu nisam kriva ja,niti gradjani nego bolnica ima samo jedan aparat koji ne moze raditi 24h a bolesnika ima i previse.

Skvo RR -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 22:14:46)

Molim pratite temu. Razmjenjujete iskustva o Porodilistu u Zenici, nije tema ni pedijatrija, ni uporedjivanje sa drugim porodilistima vani. Imate temu o tome.

Molim vas da nastavite u duhu teme.

LP

malen@89 -> RE: Porodiliste u Zenici (12.3.2012 22:57:51)

IZVORNA PORUKA: palachinken

super je,drago i milo stvorenje,jos uvjek hhehehhee

mala86 -> RE: Porodiliste u Zenici (13.3.2012 8:26:11)

IZVORNA PORUKA: palachinken

super je,drago i milo stvorenje,jos uvjek hhehehhee

ee bas mi je drago [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

njena mama radi sa mnom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image],zato sam pitala
ako bude na mamu bit ce uvije takva jer joj je mama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

henna ze -> RE: Porodiliste u Zenici (13.3.2012 9:12:00)

moram da reagujem na ovo samo..

"vec sam napisala ko je nezadovoljan ovim zdravstvenim sistemom ide privatno,podjem od sebe.ako nesto moram dugo da cekam,lijepo odem privatno."

meni se mjesečno redovno odbija za zdravstveno osiguranje..plaćam i opet svaki put participaciju.za dvije MRI trebam platiti 200 KM..ni to ne mogu izdržati a da idem privatno..

i još nešto..hatepsut..ne dao ti bog kakve teže bolesti i naduravanja sa našim zdravstvenim sistemom...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>