Dalil@ -> RE: Porodiliste u Zenici (5.4.2012 15:43:00)
|
IZVORNA PORUKA: Idina mama Imala sam trudnocu 2005. godine u svojoj 37. godini. Prva trudnoca. I prokrvarim. Odem doktorici u Visoko, ona me hitno uputi u Zenicu. Javim se na odjeljenje u Domu zdravlja da me prevezu u Zenicu lezeci. Doktorica Mirsada (svi iz Visokog znaju ko je ona) se otrese na mene. Ne mogu dobiti hitnu, neka me vozi muz. Ne stigoh reci da trebam lezati. Uze mi papir, pa je onda nekoga svoga bez veze prevezla u Zenicu na pijacu. Muz nije mogao tako brzo doci. Platim taksi da pokusam stici sto prije u Zenicu. Placem. Bas i nemam vremena da pokusam ponovo. U zenici u bolnici u ambulanti cekam i cekam u cekaonici do koje dopire smrad zahoda. Krvarim. Stize doktorica Alica. dere se na mene. Sta hoce doktori iz Visokog. Samo salju u Zenicu. Samo pisu uputnice. Ja stojim (!) gola do pojasa i krvarim. ponizena, prljava, tuzna. Nesvejesno shvacam da bebe nema vise. Alica se dere i dere. Prime me u bolnicu. Alica drska bas kao da sam joj ne znam sta uradila. Ne znam zasto. Ne stigoh rijec progovoriti. Ponovo me pregleda ultrazvukom i kaze nema nista. Drsko. I jah, ima miom. Ja poludila. Hajd sto sad nema bebe vise ali kako cu dalje. Imam li sanse sa miomom. Ajanovic me pregleda "po steli". Njega sad mogu da pitam. Sta bi sad sa ovim krvarenjem, zasto traje tako dugo i sta sa miomom. Objavi on svoju diagnozu: "Znate godine, klimaks". Otpusno pismo pise Granic. Pitam koliko trebam cekati sa drugim djetetom. Kaze 6 mjeseci. Ubili su me. Preselim se u Njemacku. Nisam htjela odmah ostati trudna. 2008 ostanem trudna i imala sam spontani. Potpuno drugi odnos prema pacijentu naravno. Pitam sta je sa miomom. Nista. vanjski je. potpuno nebitan. koliko cekati, pa pnovo pokusati. Samo jedan menstrualni ciklus, pa pnovo. Kroz tri mjeseca ponovo ostanem trudna i rodim na izracunati termin zdravog sina. U 40. godini. Potpuno prirodno. a Ajanovic rece da sam u klimaksu 4 godine raniije... Ha, ha, ha Ajanovicu... Idina mama, ova tvoja slika meni najbolje oslika zenicko porodiliste. Nazalost, nemam lijepo iskustvo [sm=smiley13.gif] Ali, mislim da nam nece biti puno bolje dok nam jednom svima ne pukne film pa skocimo na, npr. jednu Alicu nakon jednog takvog "prijema" i pocupamo joj svu kosu koju nosi na glavi!!! Puna sam frustracija kada pomislim na z. porodiliste [sm=hudicek1.gif] Zenicku bolnicu, uopce. Oni dolje nemaju ni truna postovanja i kulture prema pacijentu (cast izuzecima, kojih je malo, nazalost). Pa, mislim, sta si misle? Ta, samo rade dolje, nismo s njima cuvali ovce!??? [sm=hudicek1.gif] ....
|
|
|
|