sheri -> RE: Porodiliste u Zenici (16.9.2012 17:13:47)
|
IZVORNA PORUKA: Precious IZVORNA PORUKA: sweet Samo kratko da se javim. Rodila sam prosli mjesec i mogu samo da pohvalim osoblje. Ja nisam imala nikakav problem s njima kao ni zene koje su bile u mojoj sobi. Napomenucu da soba gdje sam se probudila je imala 6 kreveta i kupatilo unutar sobe (znaci kupatilo koriste samo pacijenti te sober). Kreveti su se mogli podici da budete u visini s bebinim kreveticem a i naslon se mogao dizati i spustati istim principom. E sada da li je tako u tom novom dijelu u svakoj sobi ne znam. Ali na trudnickom i patologili je stari wc i nema svaki krevet automatsko podesavanje kreveta, ali su barem madraci puno bolji nego na ginekologiji gdje sam ranije nekada lezala. Samo jos da napomenem da me je vise iznenadila nehigijena i nekultura pacijenata nego ponasanje osoblja. Istini za volju ocekivala sam da ce osoblje da bude lose i neljubazno ali eto pozitivno sam se iznenadila :). Jedina moja zamjerka ide na hranjenje beba i to sto osoblje ocekuje da vi znate da hranite bebu iako vam je to prva beba pa se ne snalazite. Na moj zahtjev bile su tu na raspolaganju da pomognu, ali eto ja sam nekako mislila da ce da pitaju da li znamo kako da hranimo bebu....ali eto ja sam valjda ocekivala vise po tom pitanju. Ako imate jos nekih pitanja odgovoricu ako znam. Pozdrav Ja sam se porodila tamo 7.9. , carski je bio u pitanju, nije islo drugacije [sm=smiley13.gif]. Mene je razocaralo sto su bas te sestre koje se o bebama brinu, stvarno neljubazne i nepristupacne. Moj savjet za zene koje imaju uvucene bradavice je da ponesu u bolnicu izmedju ostalog i silikonske bradavice za dojenje. Vase spavacice nisu dozvoljene ukoliko odmah idete u predradjaonu,tamo dobijete njihove, a ako ostajete na trudnickom odjelu, tu oblacite vase. I da napomenem, ne nosite sa sobom nikakve dragocjenosti, kradje se desavaju, meni licno i zeni do mene. Cak mi je i grudnjak za dojenje neko ukrao. I jos nesto, ako necete nekom platiti, budite spremni na najgore. Bolje je da se zenice ovdje informisu pa makar se i prepale, nego tamo kad odu, pa nemaju kad mislit kako i sta. Na kraju krajeva, ovo je sve istinito, nije niko izmislio ...nažalost... ja nisam nikome nista platila, a imam odlicno iskustvo. [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|